2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ek gıda “tadım”larına başladığımızdan beri biberon ve biberon maması asla almıyor benimki de. Tiksindi resmen.

Hiç kafana takma onlar azınlık grupta
Çok nadir duyuyorum öyle akşam yatıp sabaha kadar uyuyan. Tamam deliksiz uyku süper ama sabaha kadar uyanmaması da normal degil 6 aylık bebeklerin. 1-2 kez kalkacaklar illa ki. Bazen sıkıntısı oluyor saat başı kalktığımız oluyor. Bazen 2-3 saatte bir, bazen sadece 1 ya da 2 kez. Baksana büyüdüler, daha dün gebelikten konuşuyorduk bugün ek gıda,diş, vs.. gelip geçiyor bu günler. İnci gibi dişleri olsun inşallah

1 - 1,5 yaşına geldiğinde işe dönecektim ama bebiş büyüdükçe düşüncem seninle aynı oldu. Maddi durum/imkanlar elveriyorsa en az 3 yaş katılıyorum.
Ben de bu dusuncedeydim. Ama bırakasın. 6 yaşına geldi ..
Anneler kendileri istedikleri gibi karar versinler

özendim valla calismayi ozledim.Gecenlerde kariyerde is ilanlarına bakiyordum öylesine basvuru yapmistim 2 gun sonra aradilar gorusmeye cagirdilar tabi ki gelemeyecgimi soyledim arayacaklarini dusunmemistim cok köklü bir giyim markasi yeri de evime yakindi ama kismet, bebis yasina girince dusunuyorum calismayi zaten su an issizlik maasi da aliyorum simdilik ev hanimligina devam

sağol canım manisadayim akşam DHA büyüğü oldu çokkk korktukk

Sağol canım Rabbim beterinden korusun
gecmis olsun en korktugum sey deprem...
dun gece bebisi emzirirken dusundum simdi deprem olsa ne yaparim nereye saklanirim ? dusuncesi bile korkutucu rabbim bu aciyi yasatmasin kimseye

Cok.yorucu oluyo mu yoksa alisiliyo mu hani ewde olsan daha mi cok yoruluyosun yoksa tam tersi mi

Cok.yorucu oluyo mu yoksa alisiliyo mu hani ewde olsan daha mi cok yoruluyosun yoksa tam tersi mi

Ben de bunları merak ediyorum Arwien
Şu an evde o kadar yoruluyorum ki bazen diyorum şimdi işte olsam ne dinlenirdim ha Mesaiden yarım saat önce haberleri okuyarak güzel bi kahvaltı, öğle arasında arkadaşlarla yemek kahve keyfi falan ufff Ama akşam işten gelince pert mi olunuyor nasıl oluyor? Neyse bakalım Eylül’de başlayacağım ama kısmi zamanlı, haftada 2-3 gün innnnşallah müdürüm zalımlık yapmaz ise.

gecmis olsun en korktugum sey deprem...
dun gece bebisi emzirirken dusundum simdi deprem olsa ne yaparim nereye saklanirim ? dusuncesi bile korkutucu rabbim bu aciyi yasatmasin kimseye
Amin canm sağol Rabbim korusun hepimizi inşallah.bir aydır bu korkuyla yaşıyoruz burda

Evet ben de merak ediyorum

Herkes iste dünya varmış diyor çocuktan uzak kalmak ilac gibi geliyormuş tam tersini hic duymadım
Yok kiz ben öğretmenim hiç okulu özlemedim daha ,evet evde kök söktürüyor ama aklımdan bir saniye bile okula gitmek gelmedi belki de benim işim çocuklar olduğu için olabilir evde de çocuk okulda da çocuk en iyisi kendi çocuğuna bak demiş olabilirim

Aslında ben bırakmayı düşünüyorum. Eşim şehir dışında çalışıyor ve o şehre taşınacağız.
Eşim orada sistemi oturtana kadar çalışayım dedim. Hem çocukla ihtiyacımız olan herşeyi alarak ileriki zamana sadece genel giderleri kalsın diye. Önce yarım çalışmayla başladım. Başta çok zordu ama sonraları alıştım ve bana çok iyi geldi. Çocukla kesinlikle evde verimli zaman geçiyor ama paspallıktan ölüyordum
İşe başlayınca çeki düzen geldi kendiliğinden.Öğrencilik hayatında bile çalışmış olan ben kesintisiz 13 yıldır çalışıyorum ve tek uzun işten ayrılışım şu doğum izninde 4 ay oldu. Doğurana kadar çok sıkıcıydı ama çocuk olunca iş hayatını unuttum dönmek de istemedim. Hali hazırda işi olmayanlara kesinlikle katılıyorum eğer imkanım olsaydı ben de çalışmaz büyütürdüm. İş yerimizde psikolog var bana çok erken döndün diyor. 3 yaşakadar olan kısım çok önemliymiş. O döneme kadar olupta yerleşen travmalar silinmiyormuş. Aile içi kavgalar, kötü iletişim, tv'de izledikleri gibi. Ona keza öğrendiği herşey de kalıcı oluyormuş, düzen tertip, motor becerileri gibi.
Durumumuzu toplayıp ben de en az 2 yaşına kadar kendim bakmak istiyorum.
Şuanda maddi imkanım el vermiyor.
Ama ben çalışan anneleri eleştirmiyorum. Eğer bakım veren ilgili ve güzel eğitim verirse çocuk için de değişiklik oluyor. Tüm akşamım bebeğim ile geçiyor odamızı da ayırmadım ayırmayı da düşünmüyorum. Her saat emziriyorum. Uykumdan feragat ediyorum. Çalışan anne kötü anne değil.
Ama onun geleceği için birşeyler yapmak ise gerçekten çok güzel. Benim annem ev hanımıydı, annem vizyonsuz değildi tabi ki ama çalışmasını isterdim. Hem kendi maddi özgürlüğü için, hem kendine vakit ayırması için. Herkes fedakar bu hayatta.
Yengem çalışmıyor abimin çocukları anne sen neden çalışmıyorsun diyorlar. Çünkü çoğu çalışan anne çocuğu okuldaki. Maddi durumları iyi çok şükür ihtiyaçları yok. Bir de aldığı para bakıcı parasıyla denk gelecekse çalışmasının bir anlamı yok zaten. Aynı şey benim içinde geçerli. Eğer ki kazanacağım para, bakıcı param ile aynı olacaksa ve ben çocuğumdan uzak kalacaksam hiç bir anlamı yok.
Ha bi de kariyer var tabi. Bir holdingte güzel pozisyonda çalışıyorum ve yaşım 34 şu esnada uzun bir ara veremem kariyerime. Çünkü ben iş hayatından uzun süre kopamam. Evdeyken de yine bişeyler üretmeyi düşünüyorum. Tabi ki çalışan ya da çalışmayan anneler, çocuklarınızı güzel yetiştirirseniz bu hayata bırakazağımız en güzel proje üretimimiz çocuklarımız

Yorucu ama tempoya alışıyorsun.
Evde daha fazla yorulduğumu hissediyordum.
Ama şimdi erken kalkıyorum günü dolu dolu yaşıyorum. Çocuğuma özlemle geliyorum. Onunla oyunlar oynuyorum. Haftanın 3 günü evdeyim. Onu Spa'ya götürüyorum ya da akranı olan arkadaşımın çocuklarını ziyarete götürüyorum. Evden çıkmaya üşenmiyorum. Tek başıma bebekle dışarı çıkıp araba kullabiliyorum.
İLetişimi çok kuvvetli bir bebek tüm gün kayınvalidem ile evde tek kişi görüyor ya da ona misafir gelen komşu teyzeleri. Daha fazla insan ile iletişim kurmasını istiyorum. Eve kapatmak istemiyorum. Azıcık büyüsün oyun klüplerine de götüreceğim. Motor becerilerini geliştirmesi için oyunlar hazırlıyorum. Eve gelirken kırtasiye, tedi gibi yerlere uğruyorum.
Evde otururken bunları yapamıyordum.Evden tek başıma çıkmak zor geliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…