2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kan testi yaptırdın mı alerjisinin değeri kaç çıkıyor beyazı için? Bizim 33 çıkıyor baya yüksek seviye de. Bugün 3 gün kekte ve yüzünde 4 5 tane kolunda da kızarıklık oldu ayağında iki yerinde egzama oluştu. Bunları dikkate alsam mı yoksa vermeye devam mı etsem bilemedim.
Ensesinde kırmızı renkte bizimkisi alerjisi olduğunda direk orayı kaşıyor ve kanatıyor. Doktor bi baksınlar belki cigerden geliyordur dedi. Bi darbe durumunda durdurulama durumu olur mu diye kontrol etsinler diye. Eşimde de aynı yerde var. Bence önemli bir şey değil. Ama doktor üstünde durunca bi götürücem ne olur ne olmaz diye.
Bu arada geçmiş olsun 6. Hastalık nasıl bir şey ki ilk defa duydum.

Maşallah canım. Bizde en geç 8 e doğru kalkıyoruz. Kahvaltı biraz oyun derken 11 buçuk gibi uyuyor sonra uyanıp öğlen yemeği faslı oluyor. Tekrar 4 gibi uyuyor. Sonra da zaten birdaha uyumuyor. Bu ara bizde de o ne isterse onu yapıyoruz. Sürekli bi dışarı çıkmak istiyor. İyice alıştı. Yer silme yalama bizde yokta her şeyi yere atıp ses atma olayı var bizde :))

Kan testi yaptırmadık en son alerji doktoruna gittiğimizde 5buçuk aylık filandı. O da deri testi yapıp çıkmayınca kanda da çıkmaz dedi biz de yaptırmayalım o zaman demiştik. Ama sıra bulursam bi alerji doktoruna götürürüm belki bakalım.
Ben olsam egzama olunca bir süre ara verirdim sanırım. Keşke doktora sorabilsen ama özel olmayınca o imkan da olmuyor.
Doktor dediyse bence de götür canım. Benim kuzenimin kızında da kaşıntılı egzamalar oluyordu onun karaciğer değerlerine de bakmışlardı. Kuzenim de karaciğerinde problem vardı tabii onun da genetik olabilir diye. Sanırım öyleydi de. Benim de kimyona alerjim vardı mesela ne zaman kimyonlu bir şey yesem ayağımın hep aynı yeri kaşınırdı çok enteresan. Sizin böyle bir şey de olabilir tabii.
6.hastalık da uçuk virüsü ailesinden bir virüsün sebep olduğu ateşli hastalık. 4 gün ateş ve bugün 5.gün yüzünde kırmızı döküntüler oldu. Biraz da vücudunda var.

Sanırım bu dönemlerinde pek oyuncakla filan oynamıyorlar hep böyle demek ki çocuklar. Hareketlendilerya artık. Sürekli keşfetsinler. Yere atsınlar biz alalım bir de kendi kendine yürüse en azından elinden tutcam diye belim ağrımaz diyorum.

Bizimki de 7de uyanıyor kahvaltı iyi yapıyor sonra uyku, uykudan sonra öğle yemeği ve aksamı saçma sapan yiyor yemiyor arası bişey , bugün metal kaşık istememiş renkli kaşıkla içti çorbayı çıldırıyorum iştahı azaldı zaten öyle aman aman iştahlı değildi ,ikinci uykuyu bazen uyumuyor mesela dün ikinci uyku yerine 7bucukta gece uykusuna yatti

İştah bizde de sıkıntı. Sıcaklardan olabilir diye düşünüyorum inşallah öyledir

Ay benim kız hepten uykusuz bugün hiç uyumadi ya bü saat oldu emiyor ama göz açık iştah sıfır biraz lEgo biraz ablasiylâ oynuyor tabi ablasının gönlü olursa

Bulunduğum ildeki özel alerji doktorları çok uçuk fiyat veriyorlar canım sadece muayene için. Araştırma hastanesini tercih ettim bende. Bizim kanda çıkıyor. Deri de çıkar mı bilmiyorum yapılınca göreceğiz artık. Alerji doktorları daha ayrıntılı ilgileniyor. Biraz yumurta sarı vermeyeyim bende öyle düşünüyorum.
Ne olur ne olmaz tedbir amaçlı aklımızda şüphe kalacağına götürmekte fayda var. Kimyon baharat alerjeni ama hep aynı yerde çıkması enteresan gerçekten.
6. Hastalığı da öğrendim sayende canım. Peki ne kadar zamanda tamamen geçermiş bu hastalık?

Gözümüzün içine baka baka atıyor ya afacan. Birde bir şeye yapacak hayır yapma diyoruz dönüp bakıyor. Gülüyor ama yapacağından vazgeçmiyor. Aslında biliyor yapmaması gerektiğini. Yürümeye hevesi yok bizimkinin emeklemek işine geliyor :))

Bizimki de bu ara çatalla yemeğe takmış durumda elinden gelse çorbayı çatalla içecek. Normalde akşam kaçta yatıyor?

BEn damykitchen var ya ona dayanamayıp msj yazmıstım bigün
Ama nasıl bunaldıysam artk
Kadın kızım su oyuncagu cık sevdi 2 saat oyalandı,su kitap cok iyi bütün gün bakıyor faln diyordu sürekli.
En son masallah sizin cocuk da herseyi seviyr yazdım
Sonra takibi bıraktım
Hısırtılı kitapları herkesin bebeleri sevdi bi benimlki sevemedi
Burusturdu attı
Benim bebenin fabrika ayarlarında sıkıntı varsa demek

Ay benim kız hepten uykusuz bugün hiç uyumadi ya bü saat oldu emiyor ama göz açık iştah sıfır biraz lEgo biraz ablasiylâ oynuyor tabi ablasının gönlü olursa
Sabah kaçta uyanıyor peki? Gece uyanıyor mu? Benimki gece zırt bırt uyanıp emiyor vallahi yenidoğanken bu kadar emzirmedim hiç uyutmuyor beni İştahsız bebek de aşırı zor ya insan üzülüyor o kadar uğraşıp yapıyosun diliyle itiyor bi de

Evet alerji doktorları çok pahalı canım biz de o yüzden özele götürmemiştik devlette de sadece yakın bir ilde sıra bulup oraya götürmüştüm ama hiç memnun kalmamıştım. Siz ilgili bir doktora denk gelmişsiniz ne güzel inşallah geçer alerjisi kuzucuğun.
6.hastalık 4 gün ateşten sonra 4-5 gün de döküntü olur geçer dedi doktor canım. Ama akşam çok arttı döküntüler korktum. Gerçi doktor artabilir korkma demişti. Sabah baktım azalmış yine

Aynı hayır deyince daha çok yapıyor Bizimki de hiç emeklemedi. Emekleme pozisyonuna geliyor nadiren bir iki gidiyor hemen oturuyor. Elinden tut yürüsün ancak. Bazen de elimizi bırakıp 5-6 adım gidiyor ama daha kendi başına yürümez.

Cok sık hayır dendiğinde dünyayı negatif algılıyormus bebekler
Hayır demicem diye ıııhh ,no no ,yapma evladım diyorm
İns negatif algımıyordur beni

Hahah iyi yapmışsın vallahi 2 saat oyalanan bebek var mı cidden ya nasıl oyalansın dikkat süresi belli sonuçta. Reklam yapıcaz diye herhalde ne yapacaklarını şaşırıyorlar Benimki oyalanırdı eskiden oyuncaklarla bak hakkını yemeyim ama maksimum 5 dakika illa benimle oynayacak ya da kucağımda gezecek hanımefendi kamburum çıktı onun yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…