- 31 Ocak 2019
- 6.408
- 19.869
- 248
canım zaten çocuğun vücudunda virüs yok ama dışardan aşı ile enjekte ediyoruz ve çocuğun onu nasıl kqrsilayacagoni bilmiyoruz demi kimisi aşı olunca çok hafif geçirse i bile kimi bebekler çok ağır geçirebili yorİste ben de tam bu noktada durup dusunuyorum zaten simdi kendim yaptirmasam baskalarinin cocugunu da otomarik olarak risk altina aliyorum.. cok korkunc hikayeler okudum asi ile ilgiku ama toptan yaptirmamak gercekten buyuk risk
Cocuk muhakkak bagisiklik kazanirda benim takildigim nokta baska aslinda beyninde hasar olusan cocuklar olmus asiya dayanamayip onlar beni korkutuyo ama iste yaptirmamakta cok risklicanım zaten çocuğun vücudunda virüs yok ama dışardan aşı ile enjekte ediyoruz ve çocuğun onu nasıl kqrsilayacagoni bilmiyoruz demi kimisi aşı olunca çok hafif geçirse i bile kimi bebekler çok ağır geçirebili yor
ve düşününce asıl vücudunda virüs olan çocuk aşı olmuş çocuk oluyor kim biliyor çocuğun ona karşı bagisiklik kazandigini
evt Allah muhafaza çok var sana gönderdiğim sayfalara yazan yüzlerce insan var otizm é bile sebep olduğu söyleniyor özellikle erkek cocukardaCocuk muhakkak bagisiklik kazanirda benim takildigim nokta baska aslinda beyninde hasar olusan cocuklar olmus asiya dayanamayip onlar beni korkutuyo ama iste yaptirmamakta cok riskli
Sözlerinizi okuyunca düşüncelerimi birebir gördüm. Aşılı olan kişileri görüyoruz. Ama aşı olmayanlar 5 10 yıl sonra neyle karşılaşacak bunun bir garantisi yok. Kimse elinde delil olmadan öngörüde de bulunmamalı. Sağlık bu şakası, geri dönüşü yok. Kızamık hastalığı tekrar çıkmaya başladı. Ve aşısız çocuklar yüzünden benim evladımda hastalık geçirsin istemem. Ki oğlum alerjik bir bebek bağışıklığı zayıf. Bu da bir vebaldir. Allah muhafaza kul hakkıdır. Helal haram konusu oluyor. Elhamdülillah Müslümanız. Bu çerçevede yaşamaya çalışıyoruz. Ama aşı içinde haram şeyler var diye bir doktor kanıtı resmi bir açıklama varsa. (Ben görmedim.) Gruba atılsın hepimiz görelim.Annelik konusunda kimsenin çocuğunu nasıll büyüttüğüne karışmam da karıştırmam da ancak aşı konusu toplum sağlığı için önemli bir konu.
Aşı karşıtları türkiye de son 5 yılda iyice arttı birçok kişi bak bu da çocuğunu asilatmadi çocuk hastalığa yakalanmadi diyor. Yakalanmama sebebi şu anda toplumda aşılı çocukların daha fazla olması . çocuk doktorumuz bundan 10 yıl sonra tarihe gömülen hastalıkların tekrar hortlayacagini ve asisiz sayısı arttıkça büyük tehlikeler yaratacağını anlatti. Aşı karşıtları bu hastalıkların ölümcül olmadığını savunuyor ama ölümcül olmama nedeni de toplumların aşılı olması yani aslında şu anda aşılı çocuklar sayesinde onların çocukları da korunuyor ama 5 10 yıl sonra asisiz nesiller tehlike yaratacak.
Mesela kızım 2. Sınıftayken tüm sınıf şu çiçeği geçirdik ama eskisi gibi ağır değildi birkaç çiçeği cıktı 10 güne topladı kendini ateş düşürücüye bile ihtiyacı olması. Ben çocukken çiçeğin heryerimi kapladığını hatırlıyorum
Kusura bakmayın çok uzattım buradaki kimsenin şahsına değil lafim bu aralar çok denk geldim de içimi dökmek istedim.
Inanın ne kendim de ne çocuklarımda gereksiz vitamin dahi kullanmam ancak aşılarda o riskleri almayı gözüm kesmiyor
ası karsıtlıgının hicbir vicdani ve bilimsel karsılıgı yok.Annelik konusunda kimsenin çocuğunu nasıll büyüttüğüne karışmam da karıştırmam da ancak aşı konusu toplum sağlığı için önemli bir konu.
Aşı karşıtları türkiye de son 5 yılda iyice arttı birçok kişi bak bu da çocuğunu asilatmadi çocuk hastalığa yakalanmadi diyor. Yakalanmama sebebi şu anda toplumda aşılı çocukların daha fazla olması . çocuk doktorumuz bundan 10 yıl sonra tarihe gömülen hastalıkların tekrar hortlayacagini ve asisiz sayısı arttıkça büyük tehlikeler yaratacağını anlatti. Aşı karşıtları bu hastalıkların ölümcül olmadığını savunuyor ama ölümcül olmama nedeni de toplumların aşılı olması yani aslında şu anda aşılı çocuklar sayesinde onların çocukları da korunuyor ama 5 10 yıl sonra asisiz nesiller tehlike yaratacak.
Mesela kızım 2. Sınıftayken tüm sınıf şu çiçeği geçirdik ama eskisi gibi ağır değildi birkaç çiçeği cıktı 10 güne topladı kendini ateş düşürücüye bile ihtiyacı olması. Ben çocukken çiçeğin heryerimi kapladığını hatırlıyorum
Kusura bakmayın çok uzattım buradaki kimsenin şahsına değil lafim bu aralar çok denk geldim de içimi dökmek istedim.
Inanın ne kendim de ne çocuklarımda gereksiz vitamin dahi kullanmam ancak aşılarda o riskleri almayı gözüm kesmiyor
Mesela geçen sene italya da zorunlu aşıları olmayan çocukların okullara kaydı yapilmamasi için karar alındı asi karşıtları bu hızla yaygınlaştıkça diğer ülkeler hatta belki ülkemizde de bu kararlar alinabilirası karsıtlıgının hicbir vicdani ve bilimsel karsılıgı yok.
Kendi cocumda ası yok,mikrpp da yok derken baska cocıkdan kapabileceğini öngörememe var.
Cok acı ama bu cocıklar okula basladıgında,arkadaslarının asısı var mı yok mu?diye mi soracagız
Korkarım öyle.
Devleti bilmiyorum ama özel okullarda saglık raporu isteniyor.
Yegenim krese gidiyorMesela geçen sene italya da zorunlu aşıları olmayan çocukların okullara kaydı yapilmamasi için karar alındı asi karşıtları bu hızla yaygınlaştıkça diğer ülkeler hatta belki ülkemizde de bu kararlar alinabilir
Canim artık her okulda her sene kan tahlili ve aşı takvimi isteniyor. Özellikle anaokulunda aşı takvimi fotokopisi öğrenci dosyasına koyuluyor.ası karsıtlıgının hicbir vicdani ve bilimsel karsılıgı yok.
Kendi cocumda ası yok,mikrpp da yok derken baska cocıkdan kapabileceğini öngörememe var.
Cok acı ama bu cocıklar okula basladıgında,arkadaslarının asısı var mı yok mu?diye mi soracagız
Korkarım öyle.
Devleti bilmiyorum ama özel okullarda saglık raporu isteniyor.
onu bile iki yıldır kullankiyorumHer ilacın yaN etkisi var zehiri zehir yapan dozdur demişler en basit parol bir sürü yan etkisi var
Aynen öyle artı eksi yapınca artı fazla geliyorValla kizlar bu asi konusu konus konus bitmez ben kendi dusunxemi ozetleyeyim asilarin cocuga zarar verdigine yuzde yuz dusunuyorum(hele o rotavirusu)... Yani yat etkileeinin cocugu etkilediginin farkindayim asilarin gelistirilmesi lazim iceriginin vs ama kar zarar orani yaptigimda asi yapilmasi gerektigini dusunuyorum hem kendi cocugum hem toplum yararina... Cunku geri donulmesi cok zor yollara gireriz asi yapilmazsa benim fikrim bu
Aa bilmiyordumCanim artık her okulda her sene kan tahlili ve aşı takvimi isteniyor. Özellikle anaokulunda aşı takvimi fotokopisi öğrenci dosyasına koyuluyor.
Birde sağlık bakanlığı direk sitesinden açıklama yapmış.
Aşılarda söylediği gibi domuz jelatini değil. Sığır jelatini kullanılıyormus.
Öğretmen olduğum için aşinayım canım bu konulara :)Aa bilmiyordum
Bizde okula giden olmadıgından,sasırmıstık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?