2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Merhaba
Benim ablam doktor. Ona sordum bu aşıyı ben. 2 yıl önce kedi tırmaladı beni o zaman aşı yapmışlardı tetanoz ve kuduz aşıları. Bu aşı 5 yıl koruyor bu yüzden aşı olmak istememiştim. Ancak ablamın dediğine göre bu aşı bebeği yeni doğan tetanozu adı verilen bir hastalıktan korumak için de işe yarıyormuş. Bebeğin kordonu kesilirken bu mikrop bir şekilde gelirse bebek bu aşı sayesinde hasta olmuyor dedi. Ben de kendim bağışık olduğum halde yaptırmaya karar verdim. Bu arada oğlumda yapılmamıştı bana aşı. Onda da bir sorun yaşamadık çok şükür ama bu bilgiyi alınca şimdi yaptırmazsam içim rahat etmez.

Bende günde ya bı tane muz yiyorum yada muzlu süt içiyorum ama yumurta maalesef hiç bı şekilde yiyemiyorum
Yemeye çalışmalısın cnm çok faydalı çünkü tabi zorlada olmuyor ama farklı farklı pişirmeyi dene belki yiyebilirsin o zmn mesela bn bazen haşlayıp bol marol ve soğanla salata yapiyorum bazen peynirli omlet kokusunu azaltiyor

Bu arada kızlar ben yaşımdan dolayı doktor önerdiği için fetal DNA testi yaptırmıştım. Almanya da yapılan testten. Bu gün sonuçlar geldi ve temiz çıktı. Cinsiyet yazmıyorlarmış prensip olarak. Keşke yazsalardı diye düşündüm. Hayırlısı bakalım allah hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. İkili testte riskim yüksek çıkmamış ama ben sonucu beklemeden vermiştim DNA testini de. İkili testte içi rahat etmeyenler bu testten yaptırabilirsiniz. Sonuç raporunda olasılık değil doğrudan bulgu vardır ya da yoktur şeklinde yazıyor. Güvenirliği de tatmin edici. Şüphe ile günlerimi geçirmek istemediğim için yaptırdım ben.

Haslanmis hic yiyemiyorum menemen falan denerim belki öyle yerim ama hiç içim almıyor kokusu bile dokunuyo

Arkdslar dün akşam eve yakın hastanede serum taklmstm bugün kendi doktrma geldim en az 3 gunyatis verdi. Susuzlk çeken arkadslar baştan diyim geçer diye bekletp vücudu tuketmyn. Benim dudklrm kanar halde
Günden güne daha beter yapıyor serum takviyesi gerçekten kendine getiriyor insanı ben hep şikayet ederek yattım hastaneye ama çok şükür daha iyiyim diyerek ayrıldım yine de başımızdan eksik etmesin rabbim hastaneleri

Sizde benim gibi sonradan karar mı değiştrdiniz yoksa kısmet mi olmadı
Ben ilk sayfadaki tabloyu görmemiştim. :)) gebeliğimin başında geçmiş tecrübelerim yüzünden pek umutlu değildim. Baktım devam ediyor bu topiği buldum. Kızların yazdıklarını okudukça hem bana iyi geldi hem sıcak bir ortam olduğunu görüp kızlara ısındım. O yüzden listeye de eklenmek istedim. Hem o listeye göre en yaşlı sanırım benim. Şöyle hayatımda iyi bir şeyde zaten bana gelmez de yaşlılık konusunda bari tacı tahtı ilk kez elimde tutmuş da olurum. :))

Aminn canım Rabbim tüm kendini hasta hissdnlere şifa versin

gozun aydin canim.

Doktorların yaptırmalısın dediği birşeyi yapmamak risk almak demek bana göre de. Yapılması gerekenleri es geçmemek gerek. Doktorlar da yanlış birşeye yönlendirmez bizi diye umuyorum :) Rabbim hepimize sağlık sıhhat nasip etsin inşallah bebişlerimizede ♡

Evet katılıyorum gerçekten doktorlar da bile isteye kötülük yapacak değiller. Hem bir risk var ki böyle bir önlem alma gereği duyulmuş. Yan etki konusunda ben de hep endişe duyarım ancak mesela antibiyotiklerin de yan etkisi var ancak icat edilmemiş kullanılmıyor olsaydı bakteri enfeksiyonları yüzünden pek çok insan ölebilir veya kalıcı ağır hastalıklara yakalanabilirdi. Eskiden tarlada doğuruyordu insanlar derler hep ama hiç kimse çocuk ya da anne ölüm oranlarından bahsetmez. Aşılar olmasaydı 1800 lerde olduğu gibi doğan çocukların %60’ı ergenliğini göremeyecekti. Bir de böyle bakmak lazım. Amin canım hepimize ve bebişlerimize sağlık ve mutluluk versin rabbim

Bugün ikili test yapıldı. Burun kemiği ense kalınlığı vs normal çıktı çok şükür. Kan sonuçları haftaya anca çıkarmış. Yalnız tam kan sayımımda eritrosit ve mpv düşük diyor. Doktor demir hapı ve decavit verdi. Folik asiti bırak dedi. Araştırdığım kadarıyla hafif kansızlık var heralde. Sizde de var mı bu çünkü hamilelerde olabiliyormuş

Gözünüz aydın. Benim gebelik öncesi kansızlığım yoktu ama son testte olması gereken alt sınır bir değer çıktı. Bulantı nedeniyle doktor 20 haftaya kadar Demir başlamayacakmış ancak gebelikte kansızlık çok sık görülüyor mecbur kalırsak başlayacağız dedi. Sizin de değerinizin düşmesi normal. Çok düşerse halsizlik ve çarpıntı yapar Demir ilacınızı kullanın bence. Geçmiş olsun

Aldırıp aldırmamak değilde Allah korusun bi sıkıntı varsa bilinçlenmek açısından yaptırırım ben.

Anladım:) teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…