2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gözünaydın canımm sağlıkla kavuşun inşallah ♡
Teşekkür ederim canım
Ozelden bana utrasyon atabilir misinjz
Cinsiyet için mi istediniz acaba

Ben de aranıza yeni katildim Ağustos annesiyim
Hoşgeldiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Kızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
İnşallah hayırlı ve güzel haberlerler gelirsiniz size dua edeceğim

Kızlar merhaba.. 12+1 deyken dün cinsiyet tahmini yaptı dr. Erkek yüksek ihtimal dedi. Haftaya tekrar gidicez. Ense kalınlığı ve 2li test için perinatologa da gittik o da erkek dedi. Usg normal dediler çok şükür. 2li teste gerek var mıydı derseniz yaş itibariyle riak altındayız ondan yaptırdık. (Yaş 39)

Kızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Inşallah hayırlı haberlerle gelirsin cnm bu testler çok yanıltıcı oluyor ama insan stres yapıyor valla dualarmız seninle

Herhangi bir sıkıntı olmazsa normal düşünüyorum canım. Epidural de bir ihtimal olabilir tabi anestezi uzmanı gerçekten iyi biriyse yoksa allah korusun gerisi malum

Bizim ailenin kadınlarında genel olarak bir çatı darlığı sorunu var. O yüzden ya sezaryen olmuşlar ya da çok zor doğum yapmışlar. Bu yüzden normal doğumdan en başından beri çekiniyordum, aklımda hep sezaryen vardı. Ama öğrendimki Avrupa'da Avustralya'da filan çatı darlığı diye bir muayene yok bile. Herkes normal doğuma alınıyor ta ki doğum sırasında çok ciddi bir sağlık sorunu ya da yaşamsal bir tehlike ortaya çıkıncaya kadar. Bunu öğrenince biraz bakış açım değişti açıkçası, biz Türkler çok mu pimpirikliyiz acaba? Belki de normali denemeliyim diyorum şimdi.

Bilmiyorum pişman olur muyum ama normal doğumu hiç denemeden direk sezaryen istersem sanki bebeğime haksızlık yapacakmışım gibi geliyor :/

cnm ben deli gibi normal dogum istedim. 37+5te cati muayenesinde hem rahimde acilma vardi hem de nst de dogum sancilarim. dr catin dar dedi. normal dogum diye zorlarsan masada kalir, sezeryana cevir dersin, mumkun degil dogurman dedi. yani bizim pimpirikliligimiz degil canim, dr nasil yonlendirirse mecbur o yone kayiyoruz. bir de benim kan pihtilasmam var, igneyi dogumdan 1gun once kesmisti, normal dogum olsa o da sorun yaratabiliyormus.

Allah hepimize hakkimizda hayirli olani nasip etsin.

Ilk bebegim zorunlu sezeryan oldugu icin bunuda sezeryan olmak durumdayim AMA bana sorarsaniz eger normal gittigi surece normal dogum yapin derim cunku dogum sonrasi bebeginizle rahatlikla ilgilenebiliyorsunuz AMA sezeryan oldugu zaman cok zor oluyor ve ilk zamanlar hep birilerine ihtiyac duyuyorsunuz buda cok kotu bi duygu bundada normal istedim AMA doktorum risk alamayiz diyor hatta tanidigim iki ebe vardi onlarada sordum onlarda risk almaz kimse diyor o yuzden umidimi yitirmis durumdayim

bana da aynisi dendi canim. ilki sezeryan diye normal dogumu kabul etmedi doktor.

canım mesela ben normal doğum çok istedim .doğum platesine gittim .nefes egzersizleri yaptım .normal doğumu bekledim bebeğim 42 haftalık oldu suyum geldi açılma olmadı üstünden 1 gün geçti açılmam artmadı .mecbur sezaryen oldum .yani bizim isteğimiz dışında gelişiyor bazen.beni çok korkutmuşlardı sezaryenden ama hiçte korktuğum gibi olmadı çok şükür.

Ya kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Bi yakınım jinekolog yanında çalışıyordu o doktor söylemişti kimse uğraşmaz tamamen normal olsun diye kesik atıyoruz demişti.
Bende madem dikiş olcak vajinada değil karnımda olsun diye sezeryan istiyorum aslında.
Normal doğum yapan var mı aramızda doğru mu bunlar?

Ya evet bu kesik olayından ben de korkuyorum ama sezaryenle karşılaştırılamaz herhalde çünkü orada bir sürü katman kesiyorlar bebeğe ulaşmak için videosunu izlemiştim de eskiden:) yine de o kesiği herkse atıyorlar mı cidden acaba kesik olmasa da yırtılıyor mu gerçekten ben de merak ediyorum:/

Son düzenleme:

Sezaryen iyi ki var, hepinizinki zorunluk nedeniyle olmuş, ona yapılabilecek bir şey zaten yok. Ben daha önce normal doğumu hiç düşünmeden direk sazeryen olsun kafasındaydim, ona istinaden bunu yazdım. Normal iyidir, sezaryen kötüdür gibi bir şey demek istemedim, yanlış anlaşılmaya sebep olduysam çok üzülürüm

Canım o dikiş küçücük bişey karındaki gibi değil daha çabuk iyilesiyo

Normal doğumda az da olsa dikiş oluyor cnm açılma yeteri kadar olsada iç dış dikişin oluyor en kötü 3.4 dikiş kesin olur.birde çoğu yer artık açılma daha hızlı olsun diye suni sancı veriyorlar.suni sancı da öyle çok dayanabileceğin bir sancı değil korkutmak gibi olmasın ama..normal doğum sancısı gelip giden bir ağrı ama suni sancı geldimi bi daha gitmiyor malesef

benim ilk çocuğum normal oldu.
5.ayda yürüyüşlere başladım 8.ayda hamile pilatesi ve nefes egz. yaptım.
kontrole gittim. sancı çıktı. adet ağrısından daha hafif bir sızı vardı. doğum için yatışa aldılar.
hatta o gün k.validemler faklı bir şehirden yanımıza gelmişlerdi. maaile hastanede idik. kontrol günü diye rahattaık.
yatış verince annem benimle kaldı. eşim k.validemleri eve bırakmaya gitti. odamda tv izledim. sancılar sıklaşınca nts ye bağladılar. sonra annem belime msj yaptı. odada yürüdüm vb. bunlar 4 saat sürdü. sonra yatarken bir anda suyum geldi.
beni doğum alanına aldılar. bir tarafı sancı odası diğer tarafı doğumhane. aileler giremiyor. serum takıldı. suni sancı verildi mi fark etmedim. söyleyende olmadı. 2 saat sonra oğlum doğdu.sonrasında zaten kendinizi düşünmüyorsunuz. bebeğim sağlıkla doğsun diyorsunuz. doktor gelmedi bile. ebe yaptırdı doğumu. evet bir kesi yapıldı ama ağrı kesici iğne de olduğu için ne kesiyi ne de dikişi hissetmedim. zaten hemşire bak oğluna dedi ve oğlusu temizlemeye giydirmeye götürdü. o anı düşünürken kendiniz aklınıza bile gelmiyor. o ağlama sesi dünyanın en güzel sesi ve kulaklarınızda çınlıyor. dua etmeye calıştım ama dualara başlasamda sonu gelmiyordu.
keşke herkesin doğumu benim kadar rahat olsa diye dua edebileceğim kadar rahattı.
sonrası da güzel odama geçtim. doğumdan 12 saat sonra taburcu oldum. 4.kattaki evime merdivenleri kendim çıkarak gittim. bebeğimi emzirirken ilk gün sadece dikiş atılan taraftaki bacağımı yataktan kalkarken destekledik sonrası rahattı.

sağlık sıkıntısı olmazsa normali normal olandır diyorum.
vücutla oynayınca mutlaka bir kusur kaldığına inanıyorum.

merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz

Ben de baya yorumlara denk geldim, çevremden de gördüğüm şu aslında: ne istersek isteyelim bebek nasıl istiyorsa öyle geliyor. Baştan kesin bir şekilde normal istiyorum deyip sezeryan olan arkadaşım da oldu, ben dayanamam sezeryan olsun deyip açılması baya olan ve normal doğum yapan arkadaşım da oldu. Bana çevremdeki herkes şöyle diyor. Hem sezeryan hem de normal doğum yaptırabilen bir doktorun olsun. Sezeryan zaten cerrahi bir operasyon ama normal doğumda çeşitli uygulamlarla kesi olmadan doğum yapan arkadaşlarım var. Genel olarak gördüğüm bir iki gün yatıp bir problem çıkmamışsa sonra kendi işlerini de yapıyor anneler. Bunlar benim gördüklerim tabi başka şeyler de olabilir. Geçen sene altı tane çok yakınım hamileydi ondan önceki sene de akrabalarımdan çok hamile vardı. Böyle gözlemleye gözlemleye bu sene de ben hamileyim:) Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin. Bence hiç de kolay birşey değil çünkü

Cinsiyeti öğrenen arkadaşları kutluyorum. Kontrole gidecek olanların da güzel haberlerini bekliyorum. En güzeli normal Doğum ama benim oğlumda ters olduğu için mecbur sezeryan olmuştu. Aradan 12 yıl geçti. Normal olsa dedim ama doktorum da ablam da bu işe sıcak bakmıyor. Bunlar doktor vardır bir bildikleri. Ama ben sezeryan olayından çok korkuyorum her türlü. Çabuk da toparlanmıştım ama o uyandığımdaki travmayı unutamıyorum. Normal Doğumda Doğum bitince gözünün önü aydınlanır rahatlarmış anne. Sezeryan ise gözüm açık gidip bana ne oldu diye çıkmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…