Teşekkür ederim canımGözünaydın canımm sağlıkla kavuşun inşallah ♡
Cinsiyet için mi istediniz acabaOzelden bana utrasyon atabilir misinjz
Hoşgeldiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallahBen de aranıza yeni katildim Ağustos annesiyim
İnşallah hayırlı ve güzel haberlerler gelirsiniz size dua edeceğimKızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Inşallah hayırlı haberlerle gelirsin cnm bu testler çok yanıltıcı oluyor ama insan stres yapıyor valla dualarmız seninleKızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Insallah güzel haberlerle geleceksin canım gönlünü ferah tutKızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Herhangi bir sıkıntı olmazsa normal düşünüyorum canım. Epidural de bir ihtimal olabilir tabi anestezi uzmanı gerçekten iyi biriyse yoksa allah korusun gerisi malum
cnm ben deli gibi normal dogum istedim. 37+5te cati muayenesinde hem rahimde acilma vardi hem de nst de dogum sancilarim. dr catin dar dedi. normal dogum diye zorlarsan masada kalir, sezeryana cevir dersin, mumkun degil dogurman dedi. yani bizim pimpirikliligimiz degil canim, dr nasil yonlendirirse mecbur o yone kayiyoruz. bir de benim kan pihtilasmam var, igneyi dogumdan 1gun once kesmisti, normal dogum olsa o da sorun yaratabiliyormus.Bizim ailenin kadınlarında genel olarak bir çatı darlığı sorunu var. O yüzden ya sezaryen olmuşlar ya da çok zor doğum yapmışlar. Bu yüzden normal doğumdan en başından beri çekiniyordum, aklımda hep sezaryen vardı. Ama öğrendimki Avrupa'da Avustralya'da filan çatı darlığı diye bir muayene yok bile. Herkes normal doğuma alınıyor ta ki doğum sırasında çok ciddi bir sağlık sorunu ya da yaşamsal bir tehlike ortaya çıkıncaya kadar. Bunu öğrenince biraz bakış açım değişti açıkçası, biz Türkler çok mu pimpirikliyiz acaba? Belki de normali denemeliyim diyorum şimdi.
Bilmiyorum pişman olur muyum ama normal doğumu hiç denemeden direk sezaryen istersem sanki bebeğime haksızlık yapacakmışım gibi geliyor :/
Ilk bebegim zorunlu sezeryan oldugu icin bunuda sezeryan olmak durumdayim AMA bana sorarsaniz eger normal gittigi surece normal dogum yapin derim cunku dogum sonrasi bebeginizle rahatlikla ilgilenebiliyorsunuz AMA sezeryan oldugu zaman cok zor oluyor ve ilk zamanlar hep birilerine ihtiyac duyuyorsunuz buda cok kotu bi duygu bundada normal istedim AMA doktorum risk alamayiz diyor hatta tanidigim iki ebe vardi onlarada sordum onlarda risk almaz kimse diyor o yuzden umidimi yitirmis durumdayimBizim ailenin kadınlarında genel olarak bir çatı darlığı sorunu var. O yüzden ya sezaryen olmuşlar ya da çok zor doğum yapmışlar. Bu yüzden normal doğumdan en başından beri çekiniyordum, aklımda hep sezaryen vardı. Ama öğrendimki Avrupa'da Avustralya'da filan çatı darlığı diye bir muayene yok bile. Herkes normal doğuma alınıyor ta ki doğum sırasında çok ciddi bir sağlık sorunu ya da yaşamsal bir tehlike ortaya çıkıncaya kadar. Bunu öğrenince biraz bakış açım değişti açıkçası, biz Türkler çok mu pimpirikliyiz acaba? Belki de normali denemeliyim diyorum şimdi.
Bilmiyorum pişman olur muyum ama normal doğumu hiç denemeden direk sezaryen istersem sanki bebeğime haksızlık yapacakmışım gibi geliyor :/
bana da aynisi dendi canim. ilki sezeryan diye normal dogumu kabul etmedi doktor.Ilk bebegim zorunlu sezeryan oldugu icin bunuda sezeryan olmak durumdayim AMA bana sorarsaniz eger normal gittigi surece normal dogum yapin derim cunku dogum sonrasi bebeginizle rahatlikla ilgilenebiliyorsunuz AMA sezeryan oldugu zaman cok zor oluyor ve ilk zamanlar hep birilerine ihtiyac duyuyorsunuz buda cok kotu bi duygu bundada normal istedim AMA doktorum risk alamayiz diyor hatta tanidigim iki ebe vardi onlarada sordum onlarda risk almaz kimse diyor o yuzden umidimi yitirmis durumdayim
canım mesela ben normal doğum çok istedim .doğum platesine gittim .nefes egzersizleri yaptım .normal doğumu bekledim bebeğim 42 haftalık oldu suyum geldi açılma olmadı üstünden 1 gün geçti açılmam artmadı .mecbur sezaryen oldum .yani bizim isteğimiz dışında gelişiyor bazen.beni çok korkutmuşlardı sezaryenden ama hiçte korktuğum gibi olmadı çok şükür.Bizim ailenin kadınlarında genel olarak bir çatı darlığı sorunu var. O yüzden ya sezaryen olmuşlar ya da çok zor doğum yapmışlar. Bu yüzden normal doğumdan en başından beri çekiniyordum, aklımda hep sezaryen vardı. Ama öğrendimki Avrupa'da Avustralya'da filan çatı darlığı diye bir muayene yok bile. Herkes normal doğuma alınıyor ta ki doğum sırasında çok ciddi bir sağlık sorunu ya da yaşamsal bir tehlike ortaya çıkıncaya kadar. Bunu öğrenince biraz bakış açım değişti açıkçası, biz Türkler çok mu pimpirikliyiz acaba? Belki de normali denemeliyim diyorum şimdi.
güzel haberlerini bekliyorum canım dualarımız seninle çok mutlu gelirsin inşallahKızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Öğrenemeyen bizler azınlıkta kaldık galiba :)
Ya evet bu kesik olayından ben de korkuyorum ama sezaryenle karşılaştırılamaz herhalde çünkü orada bir sürü katman kesiyorlar bebeğe ulaşmak için videosunu izlemiştim de eskiden:) yine de o kesiği herkse atıyorlar mı cidden acaba kesik olmasa da yırtılıyor mu gerçekten ben de merak ediyorum:/Ya kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Bi yakınım jinekolog yanında çalışıyordu o doktor söylemişti kimse uğraşmaz tamamen normal olsun diye kesik atıyoruz demişti.
Bende madem dikiş olcak vajinada değil karnımda olsun diye sezeryan istiyorum aslında.
Normal doğum yapan var mı aramızda doğru mu bunlar?
cnm ben deli gibi normal dogum istedim. 37+5te cati muayenesinde hem rahimde acilma vardi hem de nst de dogum sancilarim. dr catin dar dedi. normal dogum diye zorlarsan masada kalir, sezeryana cevir dersin, mumkun degil dogurman dedi. yani bizim pimpirikliligimiz degil canim, dr nasil yonlendirirse mecbur o yone kayiyoruz. bir de benim kan pihtilasmam var, igneyi dogumdan 1gun once kesmisti, normal dogum olsa o da sorun yaratabiliyormus.
Allah hepimize hakkimizda hayirli olani nasip etsin.
Ilk bebegim zorunlu sezeryan oldugu icin bunuda sezeryan olmak durumdayim AMA bana sorarsaniz eger normal gittigi surece normal dogum yapin derim cunku dogum sonrasi bebeginizle rahatlikla ilgilenebiliyorsunuz AMA sezeryan oldugu zaman cok zor oluyor ve ilk zamanlar hep birilerine ihtiyac duyuyorsunuz buda cok kotu bi duygu bundada normal istedim AMA doktorum risk alamayiz diyor hatta tanidigim iki ebe vardi onlarada sordum onlarda risk almaz kimse diyor o yuzden umidimi yitirmis durumdayim
canım mesela ben normal doğum çok istedim .doğum platesine gittim .nefes egzersizleri yaptım .normal doğumu bekledim bebeğim 42 haftalık oldu suyum geldi açılma olmadı üstünden 1 gün geçti açılmam artmadı .mecbur sezaryen oldum .yani bizim isteğimiz dışında gelişiyor bazen.beni çok korkutmuşlardı sezaryenden ama hiçte korktuğum gibi olmadı çok şükür.
Canım o dikiş küçücük bişey karındaki gibi değil daha çabuk iyilesiyoYa kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Bi yakınım jinekolog yanında çalışıyordu o doktor söylemişti kimse uğraşmaz tamamen normal olsun diye kesik atıyoruz demişti.
Bende madem dikiş olcak vajinada değil karnımda olsun diye sezeryan istiyorum aslında.
Normal doğumda az da olsa dikiş oluyor cnm açılma yeteri kadar olsada iç dış dikişin oluyor en kötü 3.4 dikiş kesin olur.birde çoğu yer artık açılma daha hızlı olsun diye suni sancı veriyorlar.suni sancı da öyle çok dayanabileceğin bir sancı değil korkutmak gibi olmasın ama..normal doğum sancısı gelip giden bir ağrı ama suni sancı geldimi bi daha gitmiyor malesefYa kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Ya kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Ben de baya yorumlara denk geldim, çevremden de gördüğüm şu aslında: ne istersek isteyelim bebek nasıl istiyorsa öyle geliyor. Baştan kesin bir şekilde normal istiyorum deyip sezeryan olan arkadaşım da oldu, ben dayanamam sezeryan olsun deyip açılması baya olan ve normal doğum yapan arkadaşım da oldu. Bana çevremdeki herkes şöyle diyor. Hem sezeryan hem de normal doğum yaptırabilen bir doktorun olsun. Sezeryan zaten cerrahi bir operasyon ama normal doğumda çeşitli uygulamlarla kesi olmadan doğum yapan arkadaşlarım var. Genel olarak gördüğüm bir iki gün yatıp bir problem çıkmamışsa sonra kendi işlerini de yapıyor anneler. Bunlar benim gördüklerim tabi başka şeyler de olabilir. Geçen sene altı tane çok yakınım hamileydi ondan önceki sene de akrabalarımdan çok hamile vardı. Böyle gözlemleye gözlemleye bu sene de ben hamileyim:) Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin. Bence hiç de kolay birşey değil çünküSezaryen iyi ki var, hepinizinki zorunluk nedeniyle olmuş, ona yapılabilecek bir şey zaten yok. Ben daha önce normal doğumu hiç düşünmeden direk sazeryen olsun kafasındaydim, ona istinaden bunu yazdım. Normal iyidir, sezaryen kötüdür gibi bir şey demek istemedim, yanlış anlaşılmaya sebep olduysam çok üzülürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?