Canım o dikiş küçücük bişey karındaki gibi değil daha çabuk iyilesiyo
Normal doğumda az da olsa dikiş oluyor cnm açılma yeteri kadar olsada iç dış dikişin oluyor en kötü 3.4 dikiş kesin olur.birde çoğu yer artık açılma daha hızlı olsun diye suni sancı veriyorlar.suni sancı da öyle çok dayanabileceğin bir sancı değil korkutmak gibi olmasın ama..normal doğum sancısı gelip giden bir ağrı ama suni sancı geldimi bi daha gitmiyor malesef
benim ilk çocuğum normal oldu.
5.ayda yürüyüşlere başladım 8.ayda hamile pilatesi ve nefes egz. yaptım.
kontrole gittim. sancı çıktı. adet ağrısından daha hafif bir sızı vardı. doğum için yatışa aldılar.
hatta o gün k.validemler faklı bir şehirden yanımıza gelmişlerdi. maaile hastanede idik. kontrol günü diye rahattaık.
yatış verince annem benimle kaldı. eşim k.validemleri eve bırakmaya gitti. odamda tv izledim. sancılar sıklaşınca nts ye bağladılar. sonra annem belime msj yaptı. odada yürüdüm vb. bunlar 4 saat sürdü. sonra yatarken bir anda suyum geldi.
beni doğum alanına aldılar. bir tarafı sancı odası diğer tarafı doğumhane. aileler giremiyor. serum takıldı. suni sancı verildi mi fark etmedim. söyleyende olmadı. 2 saat sonra oğlum doğdu.sonrasında zaten kendinizi düşünmüyorsunuz. bebeğim sağlıkla doğsun diyorsunuz. doktor gelmedi bile. ebe yaptırdı doğumu. evet bir kesi yapıldı ama ağrı kesici iğne de olduğu için ne kesiyi ne de dikişi hissetmedim. zaten hemşire bak oğluna dedi ve oğlusu temizlemeye giydirmeye götürdü. o anı düşünürken kendiniz aklınıza bile gelmiyor. o ağlama sesi dünyanın en güzel sesi ve kulaklarınızda çınlıyor. dua etmeye calıştım ama dualara başlasamda sonu gelmiyordu.
keşke herkesin doğumu benim kadar rahat olsa diye dua edebileceğim kadar rahattı.
sonrası da güzel odama geçtim. doğumdan 12 saat sonra taburcu oldum. 4.kattaki evime merdivenleri kendim çıkarak gittim. bebeğimi emzirirken ilk gün sadece dikiş atılan taraftaki bacağımı yataktan kalkarken destekledik sonrası rahattı.
sağlık sıkıntısı olmazsa normali normal olandır diyorum.
vücutla oynayınca mutlaka bir kusur kaldığına inanıyorum.
merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz
amin cnm amjn. ben dun taburcu oldum ama yarinki cikacak enfeksiyon sonucuma gore geri yatma riskim vargeçmişi ancak okuyabildim.
sağlık problemleri yaşayan arkadaşlar umarım kontrollerinizden güzel haberlerle dönersiniz.
yok canim. hic yanlis anlasilacak birsey yazmamissin. gayet normaldi sorun. ben basima geleni yazdim aciklama icinSezaryen iyi ki var, hepinizinki zorunluk nedeniyle olmuş, ona yapılabilecek bir şey zaten yok. Ben daha önce normal doğumu hiç düşünmeden direk sazeryen olsun kafasındaydim, ona istinaden bunu yazdım. Normal iyidir, sezaryen kötüdür gibi bir şey demek istemedim, yanlış anlaşılmaya sebep olduysam çok üzülürüm
Normal doğumda iyileşme süresi çok hızlı oluyor sezeryan da illaki bir kaç gün hareketler kısıtlanıyor..ama pişmanmiyim derseniz değilim heleki suni sancı nin tadına bakmış biri olarak çünkü benim öyle aman aman bir sancim olmadı ama ilk zamanlar tabiki size yardım edecek birisi olması gerekiyor yanınızda
Valla canım ben sezeryan oldum şeklinin değişeceğini sanmıyorum neden değişsin kolay bir doğum olacaksa normal olsun derim ama hiç açılma olmayıp da illa normal doğum yapacaksan şahsen sezeryan ol derim 15 17 dikiş orda olacağına yukarıda olsun.benkm görümcenin açılması olmamış 18 dikiş atmışlar kestikleri için bence gereksiz o kadarı.. Bu arada benide korkularıma rağmen dr ikna etti ama allahtan benim oğlan yola girmediPeki dikiş olunca vajinanın şekli şemali değişiyor mu?
Bide vajina dikişli olunca nasıl oturucaz? Tuvalet işini nasıl yapıcaz? Asitli nihayetinde yakmaz mı? Normal doğumu uyuşturularak yapabiliyor muyuz? Of çok sorum var.
Ben hep sezeryan diyordum. Doktorum daha zaman var ben seni ikna ederim dedi son kontrolde. Aklım bulandı.
Ya ikna ederse
Prenses doğum var geçenlerde bi tanıdığım doğum yaptı igne vurdular uyuşma oldu ve normal doğum yaptı.. sanırım sancıyı çok fazla hissetmiyorsun dr yönlendiriyor seni ıkın falan diyePeki dikiş olunca vajinanın şekli şemali değişiyor mu?
Bide vajina dikişli olunca nasıl oturucaz? Tuvalet işini nasıl yapıcaz? Asitli nihayetinde yakmaz mı? Normal doğumu uyuşturularak yapabiliyor muyuz? Of çok sorum var.
Ben hep sezeryan diyordum. Doktorum daha zaman var ben seni ikna ederim dedi son kontrolde. Aklım bulandı.
Ya ikna ederse
benim arkadasim cevirdi canimNormal diye başlayıp sancıya dayanamazsak sezeryana çevirebilir miyiz acaba ya :)))
Acı eşiğim çok düşük çok korkuyorum normal doğumdan
ben epiduralle yaptirdim sezeryani. o yuzden oglumu ilk goren kisi olabildimCinsiyeti öğrenen arkadaşları kutluyorum. Kontrole gidecek olanların da güzel haberlerini bekliyorum. En güzeli normal Doğum ama benim oğlumda ters olduğu için mecbur sezeryan olmuştu. Aradan 12 yıl geçti. Normal olsa dedim ama doktorum da ablam da bu işe sıcak bakmıyor. Bunlar doktor vardır bir bildikleri. Ama ben sezeryan olayından çok korkuyorum her türlü. Çabuk da toparlanmıştım ama o uyandığımdaki travmayı unutamıyorum. Normal Doğumda Doğum bitince gözünün önü aydınlanır rahatlarmış anne. Sezeryan ise gözüm açık gidip bana ne oldu diye çıkmıştım.
Peki dikiş olunca vajinanın şekli şemali değişiyor mu?
Ya ikna ederse
Normal diye başlayıp sancıya dayanamazsak sezeryana çevirebilir miyiz acaba ya :)))
Acı eşiğim çok düşük çok korkuyorum normal doğumdan
Doktorla bir olup beni de ikna edersiniz o zaman:))Hehehe aynı ben ama normal istiyorum nasipse :)
Ederiz ederiz nasipse sen rahat ol yeter :)Doktorla bir olup beni de ikna edersiniz o zaman:))
Annemin bu şekilde olmuştu doğumu. Kardeşimi doğururken kesik atmak zorunda kalmışlardı. Ama annem hiç sıkıntı yaşamadı bu konuda gayet rahattı doğumdan sonra. Ama bildiğim kadarıyla her normal doğumda yapılmıyor bu kesi olayı. Ne olursa olsun sezeryandan daha iyidir diye düşünüyorum.Ya kızlar bu normal doğumda ya vajina yırtılıyormuş ya da doktorlar kesiyormuş ve dikiş atılıyormuş.
Bi yakınım jinekolog yanında çalışıyordu o doktor söylemişti kimse uğraşmaz tamamen normal olsun diye kesik atıyoruz demişti.
Bende madem dikiş olcak vajinada değil karnımda olsun diye sezeryan istiyorum aslında.
Normal doğum yapan var mı aramızda doğru mu bunlar?
Canım şekli tabiki bozulmaz vajinanın alt kısmı kesiliyo bi kaç cm. Epidural anesteziyle prenses doğum da tercih edebilirsin. Ben öyle istemiştim epidural yapıldı gayette rahattim basta hic bisey hissetmiyosun belden aşağıda. fakat çatım dar olduğu için sezeryan olmak zorunda kaldım. Tuvalet hakkında yorum yapamiycam acır mi acimaz mi bilemiyorum. Ama sezeryanin dikiş acısından daha az olacağına eminim.Peki dikiş olunca vajinanın şekli şemali değişiyor mu?
Ya ikna ederse
Doktorunuza spinal istiyorum derseniz öyle yapar bilinciniz açık olur ben özellikle genel anestezi istemedim her anı görebilmek ve kendimde olmak için.Cinsiyeti öğrenen arkadaşları kutluyorum. Kontrole gidecek olanların da güzel haberlerini bekliyorum. En güzeli normal Doğum ama benim oğlumda ters olduğu için mecbur sezeryan olmuştu. Aradan 12 yıl geçti. Normal olsa dedim ama doktorum da ablam da bu işe sıcak bakmıyor. Bunlar doktor vardır bir bildikleri. Ama ben sezeryan olayından çok korkuyorum her türlü. Çabuk da toparlanmıştım ama o uyandığımdaki travmayı unutamıyorum. Normal Doğumda Doğum bitince gözünün önü aydınlanır rahatlarmış anne. Sezeryan ise gözüm açık gidip bana ne oldu diye çıkmıştım.
Bende midyeyi çok severim ama ara ara da canım istiyor ama hamilelikte yenmiyor diye biliyorum o yüzden yemedim.Bende midye severim ama ben yasak diye biliyorum aşırı cıva olduğundan.. hatta ilk hamileliğimde dr sormuştum bi tane bari yiyim diye oda bana asla hayır demisti
Benim de ilk sezeryan. Epiduraldi çok rahattı. Bebeği doğar doğmaz görüyorsun.Benim ilki sezaryen olduğu için ikinci de sezaryen olacak canm.ilki Genel anesteziydi,bu sefer epidural istiyorum kısmet bakalım.
gozun aydin canim.
ilki cati darligindan dolayi sezeryan olmak zorunda kaldi. ama normal dogumu cok istiyordum. bu kez de sordum normal sansim yok mu diye. dr.um ilki sezeryan olunca sonrasinin normal olmasini etik bulmuyorum dedi. yani yine mecburen sezeryan...
Bana da çatı darlığından sezeryan dedi. Normal hiç mi olmaz dedim biraz ısrar ettim ama ikinizden biri için sıkıntı olur diyince sustum
QUOTE]
Yaa ben hiç gitmiyorum çünkü hala su içemiyorum doğru düzgünHemde nasıl günümün çoğu tuvalette geçiyor nerdeyse ahahah geceleri de bu yüzden uykum çok bölünüyor. Sabaha kadar 4-5 kere kalkıyorum
Hayırlı haberlerini hep beraber bekliyoruz inşallahKızlarr yarın dr gidiyorum ikili de kan degerleri riskli çıkmıştı perinatolok tekrar bakacak.lutfen dualarınızı eksik etmeyin benim için hayırlı haberlerle geleyim
Sürdüğüm krem frei öl, sabaha kadar emilmiyor yağlı yağlı kalıyor üstümde tuhaf bişey elim gitmiyor valla canım. Su bazlı bişey oluncada saniyesinde emiliyor 1dk geçmeden yine kup kuruyum. Sen ne kullanıyorsun canım kuruluğa iyi geliyor muCildiniz kuruysa neden krem kullanmadın canım benimde asirı kuru kasındıkca avuc avuc krem suruyorum cunku kuru cilte daha cok catliyormus. Hamile oldugumu ogreneli kisin zaten daha cok kuruyor her dus sonra bebek yagı vucud losyonu suruyorum. Sene oyle yap yoksa nasıl bitcek hamilelik. Ben zayifladim kilo almadim ona ragmen cok kasiniyorum cunku asiri kuruyum.
Ben bir erkek daha geliyor yazıcaktım ki yeni öğrenenlerden üç kişinin de erkekmişKızlar merhaba.. 12+1 deyken dün cinsiyet tahmini yaptı dr. Erkek yüksek ihtimal dedi. Haftaya tekrar gidicez. Ense kalınlığı ve 2li test için perinatologa da gittik o da erkek dedi. Usg normal dediler çok şükür. 2li teste gerek var mıydı derseniz yaş itibariyle riak altındayız ondan yaptırdık. (Yaş 39)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?