İşte ben o uykusuzluktan çok korkuyorum.Hatırladıkça.
Canım yukarı uzanmamaya dikkat et büyüklerimiz çocuğun bağını koparırsın düşer derlerdi inanmadım pek tabi daha sonra bende uzanınca ağrı oldu. Doktorum kesinlikle hafif bile olsa yukarı uzanıp birşey alma koyma dedi yükü karnına biniyor dedi. Dikkat et yapmamaya canımiki gün önce hamileler icin thai masajina gittim, okadar iyi geldi ki! coook ozlemisim ciddi masaji:) ufaklikta sevdi sanki haha.
ben henuz hissetmedim bebegi hissetmeye baslayanlar olmus! bende deniicem, cikolatalari goturup oturcam bakalim:)
ayrica bir sorum var. gecen gun dolabindan yuksek bir rafina bisey koymaya calisirken karnima cok acayip bisey batti, sebebi ne acaba..?
Cinsiyetleri netlessin alicam ins renkli renkli :) birşey sorayim bir iki kişi bana beşik yetmez minik birşey al yanında yatırmak için salonda fln gündüz hamak yada puset tarzı birsryde lazım dedi ama sizce gerekli miNe güzel şeyler almışsın işte lazım olcak hepsi ama ilk aylar çok kirletiyorlar altlarını ya ve sıvı olduğu için hep taşıyor yedek pijamalar zıbınlar bulundurun
Bizimkiler yaz sonu aslnda nasıl eylül kış gibi gözüme geliyorHayırlı olsun Sağlıkla kucağına al inşallah hepimiz de tabi:) kızlar için öyle güzel şeyler var ki çok şey lazım çok şimdiden bez alan arkadaşlar bile var internetten uyguna.. Yenidoğan takımları zıbınlar ağız silme bezleri yaza denk geleceği için ince kumaştan battaniye neleerr neler Lazım doğum çantası için liste yapmak lazım zaten
aminnn.Allah yardımcımız olsun inşallah ilk aylar zor ama çok güzeller dağılcaz azcık ama olsun
seninkiler ikiz olunca ben bilgi veremiyorumCinsiyetleri netlessin alicam ins renkli renkli :) birşey sorayim bir iki kişi bana beşik yetmez minik birşey al yanında yatırmak için salonda fln gündüz hamak yada puset tarzı birsryde lazım dedi ama sizce gerekli mi
Son doğum tarihi o tarihler erken geliyorlar genelde benimkiler öyle en azından Eylül de iki haftaya kadar en az sıcak ilk zamanlar da Lazım olacaklar yani geçiş mevsimine denk geliyoruz aslında ikisinden de almak lazımBizimkiler yaz sonu aslnda nasıl eylül kış gibi gözüme geliyor
ah ah. o gecis donemi. benim oglum hep nezle olur hep de bana bulastirir. insallah bu yil yasamayiz o sorunu.Son doğum tarihi o tarihler erken geliyorlar genelde benimkiler öyle en azından Eylül de iki haftaya kadar en az sıcak ilk zamanlar da Lazım olacaklar yani geçiş mevsimine denk geliyoruz aslında ikisinden de almak lazım
iyi bende yerim insallah o zmnBende yiyorum cnm konserve nin bir yıl ömrü var gecmedikten sonra bnce zararlı olmaz
Bol bol çit çitli alacgz kısa kollu uzun kollu gibiSon doğum tarihi o tarihler erken geliyorlar genelde benimkiler öyle en azından Eylül de iki haftaya kadar en az sıcak ilk zamanlar da Lazım olacaklar yani geçiş mevsimine denk geliyoruz aslında ikisinden de almak lazım
Benim miniş yemek konusun da istekliydi pütürlü gıdaya çabuk geçtik sonra da blw yöntemiyle beslendi belki de ondan kullanmadım canımDiğerlerine katılıyorum ama ben cam rendeyi çok kullandım canım
Yıkamak çok zor geliyordu bana ya 1 2 defa kullandım :)File hariç diğerlerinin hepsine katılıyorum canım. Ben fileyi baya kullandım boğazına kaçma derdi felan olmadan ıyi oluyo bence yeni ek gıdaya geçişte.
Dimi hele de o minicik elbiseleri gördükçe ayy ben bunları mı giydiricem diye heyecan yapıyo insanBol bol çit çitli alacgz kısa kollu uzun kollu gibibazen bana böyle yazyrm ya sanki yıllar yıllar var gibi geliyor
evet bende katiliyorum cocuklar her agladiginda anneyi görünce gayet guvenli sekilde buyuyorlaryazilanlari okudum tabiki
Cam rende ben de cok kullanmistim. cok işine yaramisti. meyve filesi denen sey bosa para gibi geldi bana. hic işe yaramadi.
benim karnim ilk regl gecikmesinden beri var. gittikce de artiyor.
bebegimi ben cok erken hissettim. suan artik balik kaymalarindan karnima vurma asamasina gecti.
her bebek nasil ki ayni olmuyorsa, dogum sonrasinda her anne ayni olmuyor. anne bebek arasinda farkli bir dil, bi iletisim olusuyor. ikisi birbirinjn ihtiyacina gore yasamini yonlendiriyor. O nedenle bazi yazin dilleri bana agir geliyor... her anne bebegini istedigi gibi buyutur. ben oglumla 2 yasina kadar ayni yatakta uyudum. her agladiginda kucagima aldim. optum kokladim. yapilan arastirmalar bunun dogru oldugunu yaziyor. ama benim icin onemli olan, bu durumun benim icin dogru olmasi. baska anne yan odada yatirir, baska anne uzak odada...kimse kimseye karisamaz, yipratici kelimeler kullanamaz bence. Ayrica yine yapilan arastirmalarda bebek anne ile 2 yasina ayni yatakta yada anneeye temas edebilecegi uzaklikta; 4 yasina kadar da ayni oda da ama farkli yatakta yatmali diyor. zaten anneden saglikli ayrilma yasi da 4tur...
Yine gecen bir pedagoga sorulan soru bu yatma mevzusuydu. Dr.un dedigi benim son yazdigim sekilde. ama diyordu ki her kultur farklidir, anne bebek mutluysa her yontem dogrudur.
En iyi yontem Annelik Icgusudur. dogduklari zaman cok iyi anlayacaksinjz.
Evet fikir olur valla paylaşalım aldıklarımızıKızlar sizi bilmiyorum ama ben hem alışverişe hem araştırmalara başladım. Gereksiz hiçbirşey almak istemiyorum çünkü. Herşey okadar pahalı ki kıyafet harici ucuz şeyler bulamıyor insanodası arabası oyu buyu derken eksikler çok fazla. İndirimden aldım herşeyi. Herşeyi diyorumda öyle çok bişeyde almadım isteyen olursa bahsedebilirim foto yükleyebilirim. Bir arada en çok kullanılan olmazsa olmaz ürünlerden bahsedelim yine foto yüklerim örneğin biberon philips avent, gögüs kremi lansinoh vs yararlı olur diye düşündüm
Benim bebeklik elbisem var 1 tane minicik ona bakıp hayal gibi geliyor sankiDimi hele de o minicik elbiseleri gördükçe ayy ben bunları mı giydiricem diye heyecan yapıyo insan
evet kesinlikle haklisiniz o konuda. esim olmadan daha deliksiz uyuyabiliyorum, sonucta o bi nefes haha. bide bebek eklenirse naparim. ben goruntulu ve sesli babyfoonlardan alacagim insallah, yanibasimda durur. bebek aglayincada kosarim. ama odamda olunca esimle hicbir ozelimde kalmicak. sadece anne degilim ben sonucta dimi, kadinim, bir adaminda karisiyim. esimin gozunde devamli ‘anne’ olarak bi goruntu vermek istemiyorum. akilli uslu olsun bebeklerimiz geceleri deliksiz uyusun insallah!!:)) bebişin huyunu görmeden çok da büyük konuşmamak lazım :)) neticede uyku temel ihtiyaç. Uzun süre gece boyunca delinen uyku pedagojinin falan önüne geçiyor tabi :)) hepimizin bebişleri uslu odasında uyuyan sadece ihtiyaç için ağlayan bebişler olsun dilerim. Neden ağladığını anlamadığım oğlum ile uğraştığından üretken çağımda başka çocuk istememiştim oradan biliyorum. :))
Evet koyun fotograflar ki fikir olsun:)) bi bavula doldurmaya basladim aldiklarimi, simdiden epey oldu yaa. dün carsiya ciktik baktim yine hep bebege aliniyor, benim basim kel mi dedim kendime hamilelik tulumu aldim jean den haha, cok klasik oldu ama cokta rahatmis gercekten. indirimde olmasaydi almazdim galiba ama esim bugun tum gun iltifat etti haha..ic camasirda almam gerekti. komforuma bukadar duskun oldugum bir dönemim hic olmadi gercekten..Kızlar sizi bilmiyorum ama ben hem alışverişe hem araştırmalara başladım. Gereksiz hiçbirşey almak istemiyorum çünkü. Herşey okadar pahalı ki kıyafet harici ucuz şeyler bulamıyor insanodası arabası oyu buyu derken eksikler çok fazla. İndirimden aldım herşeyi. Herşeyi diyorumda öyle çok bişeyde almadım isteyen olursa bahsedebilirim foto yükleyebilirim. Bir arada en çok kullanılan olmazsa olmaz ürünlerden bahsedelim yine foto yüklerim örneğin biberon philips avent, gögüs kremi lansinoh vs yararlı olur diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?