günaydın il kızımı temmuz ayında doğurdum . ben kıbrısta yaşıyorum burası yaz aylarında çok sıcak o nednele doğduğu ilk hafta dışında ne ayağına çorağ giydiridm ne de uzun kolu sadece askılı body giydirdim.. doktoumun tavsıyesı de bu yondeydı . gece uyurken ince bir örtü ile örtüm . aşırı giydirmek iyi değil yaz aylarında vücüdünda isilik sivilceler cıkar bebeğin huzursuzluktan uyuyamaz vs. kendinizi duşunun giydirirken siz üşümuyorsanız oda üşümez.Merhaba arkadaslar simdi tecrubeli annelere danismak istiyorum. Benim bebegim agustos basinda dogacak insallah yani tam sicak zamanlar. Yenidogan setleri uzun kollu zaten ama eve gectigimizde uzun kollu tulum vs.mi yoksa kisa kollu alttan citcitli tarzda zibin mi giydirilir?
yıllarca yurtlarda kaldım lise üni. o yediğimiz yemeklerden çıkanları bu gözler gördü. hamileliğimde pimpiriklendiğim tek konu pişmemiş herhangi birşey özellikle dışarda yediğimiz. yıllardır kedim var ve toksoplazma geçirmedim. bu saatte geçirsem kedimden değil pis yemeklerden olur.Günaydın kızlar :)
ben de ilk kez cuma günü hissettimpıt pıt yaptı. yemek yedikten sonra hissetmek için sırt üstü yatıp bekliyorum :)
ilk gebelikte 20+0 da hissetmiştim. doktorum da 20 de hissedersin demişti.
eşler hemen hissetmiyor zaten. hatta tekmelediği zamanlarda bile hemen eşimi çağırıyordum o gelince duruyordu :)
olmaz mı hiç,bildiğin 5 aylık gibiyim. bir arkadaş daha yazmış reglim geciktiğinden beri belli benim karnım :) 3 aylık olduğunu duyanlar şaşırıyor :)
sormayın ya bir program izlemiştim. bir yerin ünlü tarihi bir köftecisiydi. maydonozları yıkamadan makasla bağından bile çıkarmadan tabağın üstüne doğradı!!!!
Saol cnm.sen de guzel haber al insallah.yarın benimde kontrolum var geçmiş olsun enfeksiyon umarım geçmştir
Gecmis olsun.Bende perşembe gideceğim muhtemelen mantar devam ediyor en son doktorun verdigi ilaç kanama yapti kullanmadim dudagimda uçuk cıktı icinde aft cıktı acı çekiyorum
Canim oglumda buyuyen karyola besik almistim. Odamiz musait ordaydi. Ama iki yasina hiccccc yatmadi. Benimle uyudu.Günaydın kızlar bişey sormak istiyorum tecrübeli olan yada bu konuda fikri olan anne adaylarına ben bı beşik bı de Montessori yatak almak istiyordum ama farkettim ki bu yatakta yatması için odasının ayrılması gerekiyor e hemen de oda ayrılır mı bilemiyorum ilk etapta sadece beşik mı almyim yada beşite yatmadigi dönemlerde bizim odamızda nerede yaticak siz nasıl yaptınız nasıl yapicaksinz sürekli bunu düşünür oldum çok kararsizim
Park beşik tavsiye ediliyor genelde düşüncem bende ama anne yani beşikler daha iyi sankiSaol cnm.sen de guzel haber al insallah.
Nefroloji yine ureme olursa antibiyotik dedi kadin dogum vermek istmiyor. Bakalim ne olack.
Gecmis olsun.
Canim oglumda buyuyen karyola besik almistim. Odamiz musait ordaydi. Ama iki yasina hiccccc yatmadi. Benimle uyudu.
Cogu arkadasim park besik aldi odalarina. Onunla rahat etmislerdi. Bi de onu dusun istersen.
Simdi de yatak besik vs almayacagim. Odasini ayirirken alacagim, ona da daha cokkkk var benim icin.
Yatak odası takımı derken baza gibi mi canmCanım ben de montessri yatağı istyrdm ama malesf yeni doğan için uygun degl mecburen yatak odası takimi alıp sonradan sadece yatağını degstrcem yanimzdan ayrinca alacağım o yatagi o yüzden dolabını da şimdiki takımda büyük alacgm ki ilkokula kadar kullansn nasipse
Biz hem oda yapıp, hem de bambu-sepet beşik almıştık, 6-6.5 ay odamızda bambu beşikte yattık, sonra odasına geçirdik.Günaydın kızlar bişey sormak istiyorum tecrübeli olan yada bu konuda fikri olan anne adaylarına ben bı beşik bı de Montessori yatak almak istiyordum ama farkettim ki bu yatakta yatması için odasının ayrılması gerekiyor e hemen de oda ayrılır mı bilemiyorum ilk etapta sadece beşik mı almyim yada beşite yatmadigi dönemlerde bizim odamızda nerede yaticak siz nasıl yaptınız nasıl yapicaksinz sürekli bunu düşünür oldum çok kararsizim
Bir yakınımdan tiny love ana kucağını ödünç almıştım, çok işime yaramıştı. Ben şimdi yine o tarz bişey alacağım. Onda bir de titreşim özelliği vardı, ilk 3 ay gaz sancılarında bebeği çok rahatlatmıştı.Cinsiyetleri netlessin alicam ins renkli renkli :) birşey sorayim bir iki kişi bana beşik yetmez minik birşey al yanında yatırmak için salonda fln gündüz hamak yada puset tarzı birsryde lazım dedi ama sizce gerekli mi
Bende böyle düşünüyorum beşik zamanı geçince odasında yatsin istiyorum böyle 3 4 yaşından önce oda ayrılmaz diye duyunca da emin olamıyorum tabi Montessori yataktan düşme falanda olmaz diye hoşuma gidiyor odasını öyle hazırlayıp besigide yanimaza alsak güzel olcak sanki kimisinde sonra al yatağı hemen yatamicak zaten falan diyoBiz hem oda yapıp, hem de bambu-sepet beşik almıştık, 6-6.5 ay odamızda bambu beşikte yattık, sonra odasına geçirdik.
Bir de şöyle bişey eklemek istiyorum çocuğun odasını ayırınca da ağlayınca yanına gidiyorsunuz, aynı odada olmasıyla farklı odada olması arasında bir fark yok, burada ağlayınca beni görürse güvende hisseder diye yazılmış, odayı ayırınca çocuk ağlayınca yanına gitmemezlik yapmıyor kimse. Gak dese yanındasınız, guk dese yanındasınız, zaten yatak odasına en yakın oda yapılır genelde bebek odası. Mesela bizim beşiği koyduğumuz yerle odası arasında sadece 4 adım vardı.
Aynı odada yatırana yanlış yapıyor diyemeyeceğim gibi, çocukla daha çok ilgileniyor da diyemem. Herkes kendine doğru olan şekilde büyütecek çocuğunu :)
anne yani olanlar en fazla 6-8aya kadar kullaniliyor cnm. bebek hareketlenjnce yatak kenarina tutunup kendini asagi atabiliyor. derinligi az yani anne yan ilanlarin. park besikler 2 kademeli. tutunup kalkmaya baslayinca alt kademeye indiriyirsun.Park beşik tavsiye ediliyor genelde düşüncem bende ama anne yani beşikler daha iyi sanki
aynen cnm. herkes kendine uygun sekilde buyutuyor. yeterki birseyler yazilirken (sozum sana degilBiz hem oda yapıp, hem de bambu-sepet beşik almıştık, 6-6.5 ay odamızda bambu beşikte yattık, sonra odasına geçirdik.
Bir de şöyle bişey eklemek istiyorum çocuğun odasını ayırınca da ağlayınca yanına gidiyorsunuz, aynı odada olmasıyla farklı odada olması arasında bir fark yok, burada ağlayınca beni görürse güvende hisseder diye yazılmış, odayı ayırınca çocuk ağlayınca yanına gitmemezlik yapmıyor kimse. Gak dese yanındasınız, guk dese yanındasınız, zaten yatak odasına en yakın oda yapılır genelde bebek odası. Mesela bizim beşiği koyduğumuz yerle odası arasında sadece 4 adım vardı.
Aynı odada yatırana yanlış yapıyor diyemeyeceğim gibi, çocukla daha çok ilgileniyor da diyemem. Herkes kendine doğru olan şekilde büyütecek çocuğunu :)
O da doğru tabi ama 8 aydan sonra beşikde yatar mı acabaanne yani olanlar en fazla 6-8aya kadar kullaniliyor cnm. bebek hareketlenjnce yatak kenarina tutunup kendini asagi atabiliyor. derinligi az yani anne yan ilanlarin. park besikler 2 kademeli. tutunup kalkmaya baslayinca alt kademeye indiriyirsun.
geçen sene 1 yaşında oğlum otelde yataktan düştü şöyle ki, yatağın bir yanı duvar bir yanı başlık bir yanında ben yatıyorum ayak ucumuzda yorgan katladım ama ben deli bebemi bildiğimden ayakucuna valizleri koydum. oğlum ayakucundan düştü yorganı atladı valizlerin üstüne düştü yani kısaca bebekler beşikte yatmalı ve bu dediklerimi 15 dakika içinde yaptı. eşim uyanmış yanında yatıyordu dedi. 15 dakika sonra ağlama. allahtan düştüğü yer yumuşak valiz ve sadece 15 cm.O da doğru tabi ama 8 aydan sonra beşikde yatar mı acaba
Ne zamana kadar besikte yatırdın pekigeçen sene 1 yaşında oğlum otelde yataktan düştü şöyle ki, yatağın bir yanı duvar bir yanı başlık bir yanında ben yatıyorum ayak ucumuzda yorgan katladım ama ben deli bebemi bildiğimden ayakucuna valizleri koydum. oğlum ayakucundan düştü yorganı atladı valizlerin üstüne düştü yani kısaca bebekler beşikte yatmalı ve bu dediklerimi 15 dakika içinde yaptı. eşim uyanmış yanında yatıyordu dedi. 15 dakika sonra ağlama. allahtan düştüğü yer yumuşak valiz ve sadece 15 cm.
şu an 2 yaşında park yatağında yatıyor eğer yer yatağı yapmayacaksam hala korkuluklu bir yatakta yatmak zorunda. bu hafta karyolasına geçireceğim onunda korkuluğu var. ne zaman korkuluk olmadan yatar onu oğlum gösterecek. anne baba ne kadar planlarsa planlasın kararı bebek veriyor.Ne zamana kadar besikte yatırdın peki
ilk kızımda cilekden büyüyen yatak almıtım 3 yaşa kadar beşik şeklinde kaldı daha sonra odasını ayırdıgımızda yatagı büyüttük olusan yatak alçak bir yataktı montessori ye uygun diyebiliriz. ama sunu eklemek isterim kı kızım 4 yaşa kadar bizimle ayni yatakda uyudu. iyi yada kötü ben şikayetci değilim gayet de özgüvenli bir çocuk şuan 6 buçuk yaında uyanınca yanımıza gelip yatır ki yakında istesem de gelmeyecek biliyorum :)Günaydın kızlar bişey sormak istiyorum tecrübeli olan yada bu konuda fikri olan anne adaylarına ben bı beşik bı de Montessori yatak almak istiyordum ama farkettim ki bu yatakta yatması için odasının ayrılması gerekiyor e hemen de oda ayrılır mı bilemiyorum ilk etapta sadece beşik mı almyim yada beşite yatmadigi dönemlerde bizim odamızda nerede yaticak siz nasıl yaptınız nasıl yapicaksinz sürekli bunu düşünür oldum çok kararsizim
Buyuyen beşikler de kullanışlı yani o zamanilk kızımda cilekden büyüyen yatak almıtım 3 yaşa kadar beşik şeklinde kaldı daha sonra odasını ayırdıgımızda yatagı büyüttük olusan yatak alçak bir yataktı montessori ye uygun diyebiliriz. ama sunu eklemek isterim kı kızım 4 yaşa kadar bizimle ayni yatakda uyudu. iyi yada kötü ben şikayetci değilim gayet de özgüvenli bir çocuk şuan 6 buçuk yaında uyanınca yanımıza gelip yatır ki yakında istesem de gelmeyecek biliyorum :)
canim ben hic besik kullanmadim o yuzden bilemiyorum. suan 5 olmak uzere oglum. 1 yildir baza yatakta yatiyor.O da doğru tabi ama 8 aydan sonra beşikde yatar mı acaba
Korkuluklu olmayınca her an düşünür tehlikesi var tabi Allah korusun ama 2 yıl beşikde yatması gayet iyiymiş hemen yatak almaya gerek yok öyle oluncaşu an 2 yaşında park yatağında yatıyor eğer yer yatağı yapmayacaksam hala korkuluklu bir yatakta yatmak zorunda. bu hafta karyolasına geçireceğim onunda korkuluğu var. ne zaman korkuluk olmadan yatar onu oğlum gösterecek. anne baba ne kadar planlarsa planlasın kararı bebek veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?