tulum ben bulamadım doğru düzgün nerden aldınız?Evet koyun fotograflar ki fikir olsun:)) bi bavula doldurmaya basladim aldiklarimi, simdiden epey oldu yaa. dün carsiya ciktik baktim yine hep bebege aliniyor, benim basim kel mi dedim kendime hamilelik tulumu aldim jean den haha, cok klasik oldu ama cokta rahatmis gercekten. indirimde olmasaydi almazdim galiba ama esim bugun tum gun iltifat etti haha..ic camasirda almam gerekti. komforuma bukadar duskun oldugum bir dönemim hic olmadi gercekten..
benim oglum her emmede fazlasini atardizaten 5 aydan sonra dsha cok kiyafet gerekecek
tabi bsnim kizim kusan bi bebek degildi
yegenim emdiginin fazlasini hep kusardi gunde bi kac kiyafet degisiyordu.tamamen bebekle alakali
5 6 aydan sonra ek gida ya baslanacak ve ben ilk kizimda da oturmaya basladiktam sonra hep kendi yemesini sagldim benim icin cok rahatlik oldu
gunaydin. ben yine hastaneye ;( idrar kulturu meselem maglum. antibiyotik bitti yine tahlile. umarim artik bitmistir.Pazartesi sendromsuz günaydınlar tatlis anneler
yarın benimde kontrolum var geçmiş olsun enfeksiyon umarım geçmştirbenim oglum her emmede fazlasini atardi
gece bilr ust degisirdim ilk gunler.
ben de ilk 40 body kullanamadim. basindan gecirmeye korktum..cok narin oluyorlar. o yuzde icli disli zibin almistim. cok rahatti. simdide buldum. incecik icli disli zibin, sapka eldiven patiklj alt takim. cinsiyeti gorursek alacagiz bakalim.
gunaydin. ben yine hastaneye ;( idrar kulturu meselem maglum. antibiyotik bitti yine tahlile. umarim artik bitmistir.
Bende perşembe gideceğim muhtemelen mantar devam ediyor en son doktorun verdigi ilaç kanama yapti kullanmadim dudagimda uçuk cıktı icinde aft cıktı acı çekiyorumbenim oglum her emmede fazlasini atardi
gece bilr ust degisirdim ilk gunler.
ben de ilk 40 body kullanamadim. basindan gecirmeye korktum..cok narin oluyorlar. o yuzde icli disli zibin almistim. cok rahatti. simdide buldum. incecik icli disli zibin, sapka eldiven patiklj alt takim. cinsiyeti gorursek alacagiz bakalim.
gunaydin. ben yine hastaneye ;( idrar kulturu meselem maglum. antibiyotik bitti yine tahlile. umarim artik bitmistir.
Yok canım ben 4 ayım 4 kilo verdim haliyle göbek de çıkmadı bilimde görenler zayıflamışsin niye falan diyorlar senin nasılKızlar göbüşleriniz çok belli mi? Yani gören diyo mu sen hamile misin diye soruyo mu
camım inşallah bende ağustos başı doğum yapıcam. bebeğe alttan kısa kollu zıbın üstünede uzun kollu giydirmeyi düşünüyorum kısmet olursa inşallah altınada tek kat patikli giydiririm diye düşünüyorum. hiç kısa kollu giydirmeyi düşünmüyorum 40 ı çıkana kadar da havalar serinlemiş. sıkı sıkı giydirmeye başlarız diye dülünüyorum.Merhaba arkadaslar simdi tecrubeli annelere danismak istiyorum. Benim bebegim agustos basinda dogacak insallah yani tam sicak zamanlar. Yenidogan setleri uzun kollu zaten ama eve gectigimizde uzun kollu tulum vs.mi yoksa kisa kollu alttan citcitli tarzda zibin mi giydirilir?
camım inşallah bende ağustos başı doğum yapıcam. bebeğe alttan kısa kollu zıbın üstünede uzun kollu giydirmeyi düşünüyorum kısmet olursa inşallah altınada tek kat patikli giydiririm diye düşünüyorum. hiç kısa kollu giydirmeyi düşünmüyorum 40 ı çıkana kadar da havalar serinlemiş. sıkı sıkı giydirmeye başlarız diye dülünüyorum.Merhaba arkadaslar simdi tecrubeli annelere danismak istiyorum. Benim bebegim agustos basinda dogacak insallah yani tam sicak zamanlar. Yenidogan setleri uzun kollu zaten ama eve gectigimizde uzun kollu tulum vs.mi yoksa kisa kollu alttan citcitli tarzda zibin mi giydirilir?
konuyu hortlatabilirim ama söylemeden geçemeyeceğim ete falan dokunurum konu o değil. kedilerle ilgili bu parazit bana bulaşmamış evimde 5 yıldır kedim var hatta bir dönem 1 tane değildi. bu parazit bulaşmasının en büyük sebebi çiğ sebzeler iyi yıkanmamış dışarıdan yediğimiz salatalar. bizim yıkadıklarımız değil ama bir restoranda sebzeler şöyle yıkanıyor. büyük bir tekneye marullar konuyor yandan bir hortumla su veriliyor. sonra kesen kişi şöyle bir bastırıp suya alıp kesiyor. aşısız kedilerden sokak hayvanlarından bulaşabilir. takıntı yapmayın ona bakarsanız havaya karışan tuydende gelir yani ama asıl önemli olan dışarda kendimizin yıkamadığı pişmemiş otlardan sebzelerden bulaşıyor.canım dün ben ete dokundum diye ortalığı ayağa kaldırdım .bazı yorumlar okadar korkutucuyduki hastalandım resmen .doktorumu aradım aynen şöyle dedi siz aydın insanlarsınız nasıl inanıyorsunuz böyle birşeye dedi.okadar evhamlıydında niye dokundun dedi.
dağdan gider domuz avlarsın geyik avlarsın onu doğrarken elin kesik olur o şekilde bulaşışabilir dedi.günümüzde kullandığımız etler kontrollerden geçiyor dedi.
anneannene hiç sormadınmı hamileyken hiç et doğramamışmı dedi.
anneme sormuştum zaten ooooo kaç kere doğradım dedi .hemşireme sordum doğrayabilirsin ama ellerini yıkamadan ağzına gözüne bir yerine sürme dedi .etler kontrollerden geçiyor zaten dedi.korkma dedi .
benim anladığım bu mikrobun bulaşma ihtimali etle değilde kedi pisliği ile daha yüksekmiş.
evet bulaştığında ilk 3 ayda bebekte sorunlara yol açıyormuş.dikkat etmemiz gerekiyor.benki kedileri kucağımda uyutan biri olarak kedilerle içli dışlı biri olarak bana bile bulaşmamış bu mikrop.ama şuanda kedi gördüğümde kaçıyorum resmen kedilerden.
tabiki herkesin kendi görüşü içimiz nasıl rahatsa öyle davranıcaz.ben konuya açıklık getirmek için yazdım konuyu uzatmak istemezdim
ben ocak annesiydim. karlı bir havada doğuma gittim ankarada. baya baya vardı kar. hatta ara sokaklara girme falan dedim. bu ağustosta olacak. oğlumuda çok giyindirmezdim. bu bebişimide giyindirmem sanırım. ama tahminim şu yönde ya sıfır kol body üstüne ince tulum veya alt üst yada uzun kol body altına alt. yaz da olsa kış da olsa patikli alt candır. ben tulum annesiyim kesinlikle. hem beli burku açılmıyor. kucakta hemde sevimli oluyorlar. oğlum zırıldak bebek olduğu için hep kucaktaydı bende babasında anneannesinde tulumlar iyi olmuştu. zaten eylülde geceleri ekimde gündüzleri soğuk olur o zaman normale geçerim.Kızlar hepinize merhaba
Ben temmuz ağustos bebeklerinin özellikle 1. Ve 2. Aylarda nasil giydirilmesi gerektigi ile ilgili internette yazilar okuyorum. Anladigim yarim kol zibin ve corap :) uyurken vs de muslin örtü.
Ama ettafimda herkes kollu ayakli tulum olmadan olmaz hatta icine de zibin diyorlar :)
Benim evim yazın cok sicak oluyor klima da kullanmıyoruz yani hava sıcaklığı da o dönem 25-30 arası zaten hep . Ankara da yaşıyorum.
Ne almam gerektigi konusunda çok kafam karışık . Tecrübeli anneler bilgilendirebilir mi ?
Veya bir cocuk doktorundan tavsiye bilgi alan var mi?
oh oh maşallah bir ara bende de 3 kedi vardı. şimdi tek. biri kayboldu yıllar evvel çok üzüldük. eşimle az aramadık sokaklardahahah tek çılgın biz değiliz3 kedi 2 köpek bizde de var
ben de ilk kez cuma günü hissettimKızlar ben bugün kesin ama kesin bebeğimin hareketini hissettim gaz falan değildi çok Eminim kasığımı resmen dışa doğru ittirdi bi kaç defa oldu öyle çikolata yemiştim ondan sonra hissetim çok tuhaf bi his ya resmen mucize bu
ilk gebelikte 20+0 da hissetmiştim. doktorum da 20 de hissedersin demişti.bende cok merak ediyorum sabah ekmek almaya giderken cikolata da aldim. cikolatayi yiyip beklicem bakalim ufaklik tepki verecek mi 17 haftalik olduk hala tık yok ilk gebelik oldugundan anlamiyom belki de.
eşler hemen hissetmiyor zaten. hatta tekmelediği zamanlarda bile hemen eşimi çağırıyordum o gelince duruyordu :)Dün bende de yemek yedikten yarım saat sonra karnımda pit pit bi şeyler hissettim ama emin değilm.Bende çok heyecanlandım eşimi çağırdım hemen ama tabi o hissetmedi.Bende emin olamadım acaba gaz olablr mi dedim.
olmaz mı hiç,bildiğin 5 aylık gibiyim. bir arkadaş daha yazmış reglim geciktiğinden beri belli benim karnım :) 3 aylık olduğunu duyanlar şaşırıyor :)Kızlar göbüşleriniz çok belli mi? Yani gören diyo mu sen hamile misin diye soruyo mu
sormayın ya bir program izlemiştim. bir yerin ünlü tarihi bir köftecisiydi. maydonozları yıkamadan makasla bağından bile çıkarmadan tabağın üstüne doğradı!!!!konuyu hortlatabilirim ama söylemeden geçemeyeceğim ete falan dokunurum konu o değil. kedilerle ilgili bu parazit bana bulaşmamış evimde 5 yıldır kedim var hatta bir dönem 1 tane değildi. bu parazit bulaşmasının en büyük sebebi çiğ sebzeler iyi yıkanmamış dışarıdan yediğimiz salatalar. bizim yıkadıklarımız değil ama bir restoranda sebzeler şöyle yıkanıyor. büyük bir tekneye marullar konuyor yandan bir hortumla su veriliyor. sonra kesen kişi şöyle bir bastırıp suya alıp kesiyor. aşısız kedilerden sokak hayvanlarından bulaşabilir. takıntı yapmayın ona bakarsanız havaya karışan tuydende gelir yani ama asıl önemli olan dışarda kendimizin yıkamadığı pişmemiş otlardan sebzelerden bulaşıyor.
Geçen bi arkadaşa gittim içeri girer girmez sordu hamile misin diye benimki baya belli oluyoKızlar göbüşleriniz çok belli mi? Yani gören diyo mu sen hamile misin diye soruyo mu
Bide normal kıyafet giyemiyorum artık çok sıkıyoKızlar göbüşleriniz çok belli mi? Yani gören diyo mu sen hamile misin diye soruyo mu
Canım ben de montessri yatağı istyrdm ama malesf yeni doğan için uygun degl mecburen yatak odası takimi alıp sonradan sadece yatağını degstrcem yanimzdan ayrinca alacağım o yatagi o yüzden dolabını da şimdiki takımda büyük alacgm ki ilkokula kadar kullansn nasipseGünaydın kızlar bişey sormak istiyorum tecrübeli olan yada bu konuda fikri olan anne adaylarına ben bı beşik bı de Montessori yatak almak istiyordum ama farkettim ki bu yatakta yatması için odasının ayrılması gerekiyor e hemen de oda ayrılır mı bilemiyorum ilk etapta sadece beşik mı almyim yada beşite yatmadigi dönemlerde bizim odamızda nerede yaticak siz nasıl yaptınız nasıl yapicaksinz sürekli bunu düşünür oldum çok kararsizim
teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. haklısın ben marul bile almıyorum. alsm bile sirkeli suda bekletmeyi düşünüyorum. ben turpu çook seviyorum. hergün yiyorum abartmadan tabi. hamilelikte de çok faydalıymış. dün netten bir araştırayım dedim zararı olurmu diye toprakta yetişen her bitkide toxoplazma olma ihtimali varmış. kabuklarını soymadan iyice yıkamadan yemiyorum zaten. dedimki ben kaçtıkça bu parazit beni buluyor nette karşıma çıkıp duruyor dedim. restorana gittiğim zaman salatalarından yemiyorum.konuyu hortlatabilirim ama söylemeden geçemeyeceğim ete falan dokunurum konu o değil. kedilerle ilgili bu parazit bana bulaşmamış evimde 5 yıldır kedim var hatta bir dönem 1 tane değildi. bu parazit bulaşmasının en büyük sebebi çiğ sebzeler iyi yıkanmamış dışarıdan yediğimiz salatalar. bizim yıkadıklarımız değil ama bir restoranda sebzeler şöyle yıkanıyor. büyük bir tekneye marullar konuyor yandan bir hortumla su veriliyor. sonra kesen kişi şöyle bir bastırıp suya alıp kesiyor. aşısız kedilerden sokak hayvanlarından bulaşabilir. takıntı yapmayın ona bakarsanız havaya karışan tuydende gelir yani ama asıl önemli olan dışarda kendimizin yıkamadığı pişmemiş otlardan sebzelerden bulaşıyor.
Puset çok iyi oluyo her yere taşıyabiliyosun arabada evde. Ben yemek yaparken felan pusetle getiriyodum yanıma.Cinsiyetleri netlessin alicam ins renkli renkli :) birşey sorayim bir iki kişi bana beşik yetmez minik birşey al yanında yatırmak için salonda fln gündüz hamak yada puset tarzı birsryde lazım dedi ama sizce gerekli mi
Canım bebekler hava ne kadar sıcak olursa olsun üşüyo yağ dokuları tam oluşmadığından çok kalın olmasa da uzun kollu giydirmekte fayda var. Içli dişli zıbınlar çok iyi oluyo üstüne de müslin örtü. En azından ilk 40 gün böyle olmalı.Merhaba arkadaslar simdi tecrubeli annelere danismak istiyorum. Benim bebegim agustos basinda dogacak insallah yani tam sicak zamanlar. Yenidogan setleri uzun kollu zaten ama eve gectigimizde uzun kollu tulum vs.mi yoksa kisa kollu alttan citcitli tarzda zibin mi giydirilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?