- 24 Aralık 2013
- 2.498
- 2.166
- 248
- 35
Allah yardimciniz olsun guzel haberler alin insallahselam,
bugun kdvnin son gunu, cok sukur isten kafamı kasıyacak dusunecek halim yok. bir de ustune grip olmusum, tum haftasonu yattım.
yarın izmir yolcusuyuz. sabah 10'da randevum var. aynı gun hem sevki alabilir, hem de isimizi halledebilirsek super olacak. buradan bir arkadas ozel mesaj yazmıs, once usgde detaylıca orda da bakıyorlar diye. hayırlısı bakalım.
dusunmekten kafamı balon gibi hissediyorum, umarım belirsizlikler kolaylıkla netlesir. umarım bebegim icin her sey yolundadır.
duanızda ben de olayım e mi?
yarın islerimiz su gibi kolaylıkla çözülsün. bir de burokrasi ile ugrasmayayım...
ben yanımda yatırmaktan korkuyorum. şimdi büyük bişey olmaz ama bebekken korkuyorum uyku hali çok hafif yatarım ama olsun hiç yanımda yatırmadım kendi beşiğinde yattı ilk 5 6 ay sepette 2 yaşına kadar park yatakta. ama sonra anne yanından yatağa geçirmek biraz zor oluyor bebek istemiyor. size tavsiye devam ettiremeyeceğiniz şeyleri asla başlatmayın. bebekler her şeyi rutine dökerler. mesela örnek verecek olursam uyuyana kadar şarkı söyleme eğer her uykuda yapmayı göze alabiliyorsanız alıştırın sonra alışkanlıkları bıraktırmak başlatmaktan zor. benim oğlum parmaklarımla oynayarak uyuyor meselaKorkuluklu olmayınca her an düşünür tehlikesi var tabi Allah korusun ama 2 yıl beşikde yatması gayet iyiymiş hemen yatak almaya gerek yok öyle olunca
5 veya 6aylık arasıyım canım bu boyda sabit kaldım sankisenin gobis ne alemde
benimki aldi basini gitti.
insanlar once karnima bakiyor hatta. hatta tanidiklar direk ellerini atip sevmeye basliyor...
bende amaaaan 5 yıl sonra çocuk yapcam kız mı olcak erkek mi belli değil tulum mu saklayayım dedim. hatta hamile olduğum ay bile verdiklerim oldu daha öğrenmeden. evde bir çorap bile yok. ihtiyacı olanlara giysi kutularına attım hep. birde ben bir çocuk yapana kadar bir sürü cocuğun ayağını ısıtacak giysiyi dolapta saklamaya kıyamadım. bunda sil baştan sürpriz yumurtamamin aminnn. hepimizin guzel gecsin insallah.
bana bir daha tibben (tup olmadan) bebeginiz olmaz. bos kurek cekmeyin dendigi icin oglumun herseyi verdim. simdi sil bastan aliyorum. kuzen park besigi verdi. arkadasimdan da reflu yatagini aldim, hem benle yatarken sorunda yasamam diye dusundum
sonra odasini yaparken ona gore alirim mobilyasini insallah.
rica ederim canim.
Sanirim birer tane de puset alırım hem araba koltuğu olarakta kullanılır iki tane olunca kucagima alamam en iyisi öyle olur sanırım zaten arabada kucakta yolculuk çok tehlikeli hemde evdede dediginiz gibi yemek fln yaparken yanimda olurlar iyi olur onerebikeceginiz bi marka yada model var mıPuset çok iyi oluyo her yere taşıyabiliyosun arabada evde. Ben yemek yaparken felan pusetle getiriyodum yanıma.
tek yumurtaların tek keseleri olacak diye bir zorunluluk yok onlarında çeşitleri var tek kese, çift kere tek plesanta gibi vs vshani ben tip okumadim ama benim bildigim tek kese iki bebek varsa tek yumurta ikizi. cinsiyetleri de ayni olur.
iki kese iki bebek ise cift yumurta ikizi.
hayırlı olsun ikizlerin.Merhabalar sevgili anneler, anne adayları, sizlere sormak istediğim bişey var. İkiz bebek bekliyoruz. 14. haftadayım. Doktorumuza tek yumurta mı çift yumurta mı diye sorduğumda doğumdan sonra belli olur dedi. Çok da güven vermedi böyle demesi, gerçekten doğumdan sonra mı belli olur.
bende kusmaya rağmen kilo alımı vardı azdı ama hep 400 gr seklınde almıştım bulantım hala var ama normal hayata dönmeyi başardım ve 2 lilo aldım şimdiden. gerci kilo almak benim için sorun değil çunku aşırı zayıf olarak hamile kaldım.İştahlar nasıl hanımlar kilo durumları ne alemde bu hafta ne 1 kilo almışım ben şok bulantı hafiflemesi iyi gelmedi bana sonum vahim
Benm kaşık agrım batma fln hiç olmadı hala yok bnce korkma cnku her zman ağrı olcak diye bişey yokkiKızlar 4-5 gündür falan belirtim yok sanki hiç. Karın kasıntılarım batmalar vs kayboldu. Endişe etmeye başladım. Böyle olanınız var mı
Bebiş lerin ilk aylarında gece iki saatte bir kalkıyor zaten hemen yanı başında olunca emzirmek çok rahat oluyor büyüdükçe acıkma sıklığı azalıyor hafif beşik vardı kızımda çok rahattı ben çok memnun kaldım hem fiyatı da uygundu tutunup ayaklanmaya başlayınca yatağına aldım ama odamda uyuttum yine şimdi abisiyle kendi odalarındalar geçişler rahat oldu çok şükür daha doğrusu onları gözlemleyip öyle geçişleri yaptık her çocuk farklı ama gerçektenhep benimle uyudu cnm. hatta ilk 40 gun ben oturur sekilde uyudum, o da uzerimde uyudu. kolik oldugu icin ne gecem vardi ne gunduzum. o yuzden bazen yaziyorum, planlar her zaman tutmuyor. bebek yonlendiriyor. ben de dogum oncesi ne hevesle ne planlar yapmistim. ama evdeki hesap carsiya uymadi
Hayır cnm benm tanıdıklarım var hamileyken belli oluyor hatta dha geçen hafta doktora gittiğimde bir bayanla tanıştım kadın doğum doktoru tek yumurta ikizi olduğu için riskli gebelik bölümüne göndermiş onun riski biraz dha fazla olabiliyomus öyle demiştiMerhabalar sevgili anneler, anne adayları, sizlere sormak istediğim bişey var. İkiz bebek bekliyoruz. 14. haftadayım. Doktorumuza tek yumurta mı çift yumurta mı diye sorduğumda doğumdan sonra belli olur dedi. Çok da güven vermedi böyle demesi, gerçekten doğumdan sonra mı belli olur.
İlk üç ay 1.5 2 kilo alımı normal zaten zayıf hamile kalanlar daha avantajlı kilo alabilirler ama fazla almamak lazım sonra çok çatlak oluyor beni korkutan bir haftada bu 1 kilo nasıl geldi ama acıkmaya başladım artık midem kazınıyor yani bu iştah beni tombili baykuş Bi ana yapacakbende kusmaya rağmen kilo alımı vardı azdı ama hep 400 gr seklınde almıştım bulantım hala var ama normal hayata dönmeyi başardım ve 2 lilo aldım şimdiden. gerci kilo almak benim için sorun değil çunku aşırı zayıf olarak hamile kaldım.
+1kader arkadaşım cinsiyet belli olsa alırdık biseylerbende amaaaan 5 yıl sonra çocuk yapcam kız mı olcak erkek mi belli değil tulum mu saklayayım dedim. hatta hamile olduğum ay bile verdiklerim oldu daha öğrenmeden. evde bir çorap bile yok. ihtiyacı olanlara giysi kutularına attım hep. birde ben bir çocuk yapana kadar bir sürü cocuğun ayağını ısıtacak giysiyi dolapta saklamaya kıyamadım. bunda sil baştan sürpriz yumurtam
çatlak olayı yapısal bence ilk hamileliğimde hiç çatlağım yoktu. bunda olurmu bilmem henüz krem alıp sürmeye de başlamadım :)İlk üç ay 1.5 2 kilo alımı normal zaten zayıf hamile kalanlar daha avantajlı kilo alabilirler ama fazla almamak lazım sonra çok çatlak oluyor beni korkutan bir haftada bu 1 kilo nasıl geldi ama acıkmaya başladım artık midem kazınıyor yani bu iştah beni tombili baykuş Bi ana yapacak
Benim için en doğru karar doktoru değiştirmek olacak sanırım.Hayır cnm benm tanıdıklarım var hamileyken belli oluyor hatta dha geçen hafta doktora gittiğimde bir bayanla tanıştım kadın doğum doktoru tek yumurta ikizi olduğu için riskli gebelik bölümüne göndermiş onun riski biraz dha fazla olabiliyomus öyle demişti
Aynen memnun kalman önemli inşallah sorunsuz hamilelik geçirirsin sağlıkla kucağına alırsınBenim için en doğru karar doktoru değiştirmek olacak sanırım.
Vala yapısal etki var ama kilo alımı çok etkiliyor bence aşırı geriliyor çünkü vücut yaa tedbir almaktan zarar gelmezçatlak olayı yapısal bence ilk hamileliğimde hiç çatlağım yoktu. bunda olurmu bilmem henüz krem alıp sürmeye de başlamadım :)
tabii ki tedbir almak lazım.Vala yapısal etki var ama kilo alımı çok etkiliyor bence aşırı geriliyor çünkü vücut yaa tedbir almaktan zarar gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?