ilk hamileliğimde tavukdan tiksinmiştim ve doğum sonrası da uzun süre yiyememişdim. umarım geçici bir tiksinmedir yaşadğınız.Bu hamileliğimde sebzelerden tiksindim ve hala yiyemiyorum aslında onun da etkisi var kilo almamda.. Karbonhidrat benim düşmanım ama onsuz doyamıyoomm
Allahim yar ve yardimcin olsun.selam,
bugun kdvnin son gunu, cok sukur isten kafamı kasıyacak dusunecek halim yok. bir de ustune grip olmusum, tum haftasonu yattım.
yarın izmir yolcusuyuz. sabah 10'da randevum var. aynı gun hem sevki alabilir, hem de isimizi halledebilirsek super olacak. buradan bir arkadas ozel mesaj yazmıs, once usgde detaylıca orda da bakıyorlar diye. hayırlısı bakalım.
dusunmekten kafamı balon gibi hissediyorum, umarım belirsizlikler kolaylıkla netlesir. umarım bebegim icin her sey yolundadır.
duanızda ben de olayım e mi?
yarın islerimiz su gibi kolaylıkla çözülsün. bir de burokrasi ile ugrasmayayım...
evet cnm. erkek kisirligi gelismis dendi. olmaz dendi. oluyormusMaşallah canım mucize bebek mı yani seninki :)
ha ha ha... benim de oyle. buyudu de buyudu. 3 bedeb uyumus olur yine benim kesin doguma kadar. sut dolunca da o hooooo5 veya 6aylık arasıyım canım bu boyda sabit kaldım sankigögüslerin biride kafama denk nerdeyse oyüzden göbek aşırı büyük kalmıyor vücütta bakalım sonumuz ne olacak
oh iyi yapmissin canimbende amaaaan 5 yıl sonra çocuk yapcam kız mı olcak erkek mi belli değil tulum mu saklayayım dedim. hatta hamile olduğum ay bile verdiklerim oldu daha öğrenmeden. evde bir çorap bile yok. ihtiyacı olanlara giysi kutularına attım hep. birde ben bir çocuk yapana kadar bir sürü cocuğun ayağını ısıtacak giysiyi dolapta saklamaya kıyamadım. bunda sil baştan sürpriz yumurtam
hic duymamistim canim. yeni birsey daha ogrendimtek yumurtaların tek keseleri olacak diye bir zorunluluk yok onlarında çeşitleri var tek kese, çift kere tek plesanta gibi vs vs
masallah onlara. acaba diyorum ben de ikinci bebek, buyuk cocukla ayni odada yatacagi icin korkmuyor da daha mi kolay ayriliyor ki? tecrubelerinizi alirim bu konu da... eger oyle olursa, abisinin odasina zamani gelince geciririm. tabi abi simdiden "annem benim odam kucuk, bebise yeni oda yap" diyorBebiş lerin ilk aylarında gece iki saatte bir kalkıyor zaten hemen yanı başında olunca emzirmek çok rahat oluyor büyüdükçe acıkma sıklığı azalıyor hafif beşik vardı kızımda çok rahattı ben çok memnun kaldım hem fiyatı da uygundu tutunup ayaklanmaya başlayınca yatağına aldım ama odamda uyuttum yine şimdi abisiyle kendi odalarındalar geçişler rahat oldu çok şükür daha doğrusu onları gözlemleyip öyle geçişleri yaptık her çocuk farklı ama gerçekten
Ya bende yumurtanın kabuğuna bile dokunamıyorum eskiden hergün bi haşlanmış yumurta yerdim simdi görmeye tahammülüm yok birde tavuk eti mümkün degil yemem kokusuna bile dayanamıyorumilk hamileliğimde tavukdan tiksinmiştim ve doğum sonrası da uzun süre yiyememişdim. umarım geçici bir tiksinmedir yaşadğınız.
Tulum her ay her yasta benim icinde en mantikli olam sey :) ben her ihtimale de hazirladim kendimi . Çokça Kısa kollu zıbın , kısa kollu ve sortlu 2 tane tulum aldim incecik harikalar , 2 takımda uzun kollu alt üst takım aldım. 1 tam takim da hastane çıkışı alırım . 1 de isimli tulum sapka eldiven yaptıracağım. Bi kaçta alttan ayaklı ince pijama alırsak Bunlarla heralde 40 çıkarırız :) sonrası sonbahar zatenben ocak annesiydim. karlı bir havada doğuma gittim ankarada. baya baya vardı kar. hatta ara sokaklara girme falan dedim. bu ağustosta olacak. oğlumuda çok giyindirmezdim. bu bebişimide giyindirmem sanırım. ama tahminim şu yönde ya sıfır kol body üstüne ince tulum veya alt üst yada uzun kol body altına alt. yaz da olsa kış da olsa patikli alt candır. ben tulum annesiyim kesinlikle. hem beli burku açılmıyor. kucakta hemde sevimli oluyorlar. oğlum zırıldak bebek olduğu için hep kucaktaydı bende babasında anneannesinde tulumlar iyi olmuştu. zaten eylülde geceleri ekimde gündüzleri soğuk olur o zaman normale geçerim.
agiz tadiyla kullan hepsini de canim..Tulum her ay her yasta benim icinde en mantikli olam sey :) ben her ihtimale de hazirladim kendimi . Çokça Kısa kollu zıbın , kısa kollu ve sortlu 2 tane tulum aldim incecik harikalar , 2 takımda uzun kollu alt üst takım aldım. 1 tam takim da hastane çıkışı alırım . 1 de isimli tulum sapka eldiven yaptıracağım. Bi kaçta alttan ayaklı ince pijama alırsak Bunlarla heralde 40 çıkarırız :) sonrası sonbahar zaten
Teşekkür ederim inşallah geçicidir ya vallahi sebze yemedim şimdiye kadar diyebilirim nasıl olcak bilmiyorumilk hamileliğimde tavukdan tiksinmiştim ve doğum sonrası da uzun süre yiyememişdim. umarım geçici bir tiksinmedir yaşadğınız.
ben de varim cinsiyeti ogrenemeyen. 4 mart bakalim kontrolGünaydın he
+1kader arkadaşım cinsiyet belli olsa alırdık biseyler
Aynen öyle oldu ikisi destek oluyor birbirine o yüzden ayrı odaya sevinerek geçti kardeş olunca daha kolay oluyor oğlumu ayrı odaya almıştım ilkin baya zorlandı tek olduğu içinuyanıp uyanıp yanıma gelirdi o alışana kadar arada ona eşlik ettim sonra alıştı tek çok şükür zaten Bi sene sonra da kızı yolladım yanına ohh rahatmasallah onlara. acaba diyorum ben de ikinci bebek, buyuk cocukla ayni odada yatacagi icin korkmuyor da daha mi kolay ayriliyor ki? tecrubelerinizi alirim bu konu da... eger oyle olursa, abisinin odasina zamani gelince geciririm. tabi abi simdiden "annem benim odam kucuk, bebise yeni oda yap" diyor
doğru diyor çocuk nereye sığacak bir sürü elbisesi bezimasallah onlara. acaba diyorum ben de ikinci bebek, buyuk cocukla ayni odada yatacagi icin korkmuyor da daha mi kolay ayriliyor ki? tecrubelerinizi alirim bu konu da... eger oyle olursa, abisinin odasina zamani gelince geciririm. tabi abi simdiden "annem benim odam kucuk, bebise yeni oda yap" diyor
benimde belli değil cinsiyet bu tantanada aklıma bile gelmiyor. benim için beklemek kolay oldu cinsiyeti.Günaydın he
+1kader arkadaşım cinsiyet belli olsa alırdık biseyler
bebeğimin sağlığı ile uğraştım bu aralar siz böyle yazınca onlarda var dimi diyorum aklım hep bebekte. böyle okuyunca kafam dağılıyor.Tulum her ay her yasta benim icinde en mantikli olam sey :) ben her ihtimale de hazirladim kendimi . Çokça Kısa kollu zıbın , kısa kollu ve sortlu 2 tane tulum aldim incecik harikalar , 2 takımda uzun kollu alt üst takım aldım. 1 tam takim da hastane çıkışı alırım . 1 de isimli tulum sapka eldiven yaptıracağım. Bi kaçta alttan ayaklı ince pijama alırsak Bunlarla heralde 40 çıkarırız :) sonrası sonbahar zaten
çok normal canım endişelenme. hareketleri hissedene kadar hamile olduğunu unutuyorsun bile :)Kızlar 4-5 gündür falan belirtim yok sanki hiç. Karın kasıntılarım batmalar vs kayboldu. Endişe etmeye başladım. Böyle olanınız var mı
ama onların altında zaten boyutlarına uygun yatak olmuyor mu? en azından bizimki öyleydi. yatağın boyutlarına uygun yatak vardı içinde. çekmecelerde yatağın ayak ucunun üstündeydi.yani büyüyünce ekstra bir yatak almadık bizbiz ondan aldik ama bize kullanisli gelmedi cnm. mecbur baza yatak aldik.
eger buyuyen besik alirsan suna dijkat et derim: yatak buyudugu zaman icine koyacagin yatak, her yerde satilan olculere uygyn yatak olsun. misal 80×180 yatak olcusu hazir yatak var diyelim, ona gore al. bizimki ne yazik ki ozel yaptirmam gereken yatak olcusuymus, satici dememisti, o yuzden astari yuzunden pahali olacak diye onu verdik yerine normal bazali yatak aldik.
Aminn bütün anne adayları sorunsuz geçirsin hamilelikleriniAynen memnun kalman önemli inşallah sorunsuz hamilelik geçirirsin sağlıkla kucağına alırsın
kizlar ben boyle bisey almak istiyorum ilk bebegim olcak. kendi odasi olacak yatak odama da küçük besik alacagim. sizce nasil acemiyim bilmiyorum bu konulari fazla oda yapmak icin erken mi davraniyorum
Benimki bebek arabasıyla beraber kraft markaydı ama memnun kalmadım o yüzden tavsiye edemiycem. Tavsiye verecek varsa bende takipteyim.Sanirim birer tane de puset alırım hem araba koltuğu olarakta kullanılır iki tane olunca kucagima alamam en iyisi öyle olur sanırım zaten arabada kucakta yolculuk çok tehlikeli hemde evdede dediginiz gibi yemek fln yaparken yanimda olurlar iyi olur onerebikeceginiz bi marka yada model var mı
Bende 8. Ayda ayırmıştım. Önceleri iyiydi uyuyodu odasında sonra memlekete gittiğimizde 1 ay felan yan yana yattığımızdan alıştı odasında uyutuyoruz ama gece 3 4 gibi geliyo yanımıza. Nadiren sabaha kadar uyur. 2 buçuk yasında. Napcam bilmiyorum bu şekilde. Acaba erken ayırdım ondan mı oldu diye de düşünmüyo değilim. Bakalım bu sefer nasıl olacak merakla bekliyorum. Biz ne desekte her bebek farklı. Kimi 3 yaşına kadar yatiyo anneyle kimi 1.Biz hem oda yapıp, hem de bambu-sepet beşik almıştık, 6-6.5 ay odamızda bambu beşikte yattık, sonra odasına geçirdik.
Bir de şöyle bişey eklemek istiyorum çocuğun odasını ayırınca da ağlayınca yanına gidiyorsunuz, aynı odada olmasıyla farklı odada olması arasında bir fark yok, burada ağlayınca beni görürse güvende hisseder diye yazılmış, odayı ayırınca çocuk ağlayınca yanına gitmemezlik yapmıyor kimse. Gak dese yanındasınız, guk dese yanındasınız, zaten yatak odasına en yakın oda yapılır genelde bebek odası. Mesela bizim beşiği koyduğumuz yerle odası arasında sadece 4 adım vardı.
Aynı odada yatırana yanlış yapıyor diyemeyeceğim gibi, çocukla daha çok ilgileniyor da diyemem. Herkes kendine doğru olan şekilde büyütecek çocuğunu :)
Benimde 8 martta kontrol kısmet olursaben de varim cinsiyeti ogrenemeyen. 4 mart bakalim kontrol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?