Sen istiyorsun guzellestirecek gebe hormonu verecek 100dolar daha
Oglum kolikti. Emzik ve biberon hic kullanmadim cnm. Emzik yine almam ama sut vs sorunum olursa biberon beslenmesi icin mecbur.Sosyal medyada takip ettiğim bir çocuk doktoru şunu paylaşmış sizin de bilginiz olsun.
emziğin kullanım süresi kadar kullanım sıklığıda önemli. bazı çocuk hiç ağzından çıkarmaz bazısı ara ara emer. benim oğlum sadece uyurken emiyordu. uyuyunca ben alıyordum ağzından almazsamda kendi atıyordu. kızım gazlı olmazsa vermeyeceğimZaten doktor da öyle yazmış ilk 6 ay olabilir. Uzun süreli kullanımlar da sorunlarla karşılaşılabilir diye düşünüyorum. Ben kendim oğlum da yaşadım. Ama yaşamayan arkadaşlarım da vardı. Hiç kullanmayıp çok rahat çocuk büyütenlerde oldu. benim gibi biberon ile sütünü bağımlılık derecesinde kullanmayın. Gece biberonsuz uyumuyordu emziği bıraktırdığım için biberona sarmıştı. Şuan için İkinci de vermeyi düşünmüyorum almadım da ama gazlı olur sorun olur o zaman bilemiyorum kısa süreli verilebilir.
Emzik hic verme en guzeli o. Kizima hic vermemistim. Simdi biraktirmak gibi bir derdim de yok. Cunku hic alismadi.6 ay yetmez mi.peki ilk 6 ay emzik
Peki ağlaması yada meme isteği surekli.memede uyumak istiyorlar onu naptinizEmzik hic verme en guzeli o. Kizima hic vermemistim. Simdi biraktirmak gibi bir derdim de yok. Cunku hic alismadi.
Ilk zamanlar acikinca, alti kirlenince ve gazi olunca agliyordu. Ihtiyaclarini giderince susuyordu. Aglarsa once sebebini ariyordum. Belki sicaklamistir, usumustur v.s. sorunu cozunce genelde aglamiyordu. Uyku icin de emzirme bitince yatagina koyup uyuttum. Ilk 6 ay boyle yataginda uyuyodu. Sirtini sivazliyodum elimle ninni soyluyodum. Sonra uykuma yenik dustum. Dis cikarma doneminde dayanamadim memede uyuttum hep. Ondan sonra biraz sikinti yasadim ama 2 ay sonra bu aliskanligini da yendik. Emzik tikac gibi geliyor bana. Bebek ne zaman aglarsa tika sussun gibi.
Yani dediklerin mantikli ama iste dis cikarma donemi en.korkunc donemmis onu herkes söylüyorIlk zamanlar acikinca, alti kirlenince ve gazi olunca agliyordu. Ihtiyaclarini giderince susuyordu. Aglarsa once sebebini ariyordum. Belki sicaklamistir, usumustur v.s. sorunu cozunce genelde aglamiyordu. Uyku icin de emzirme bitince yatagina koyup uyuttum. Ilk 6 ay boyle yataginda uyuyodu. Sirtini sivazliyodum elimle ninni soyluyodum. Sonra uykuma yenik dustum. Dis cikarma doneminde dayanamadim memede uyuttum hep. Ondan sonra biraz sikinti yasadim ama 2 ay sonra bu aliskanligini da yendik. Emzik tikac gibi geliyor bana. Bebek ne zaman aglarsa tika sussun gibi.
asla değil yani her bebek aynı değil. ilk 3 ay çok zor gece gündüz 24 saat ağladı. emerken uyurken kucakta kızarıp morarana kadar ağladı. doktora gazlı deyip yolladı. neler denemedik. kiraz çekirdeği mi rezenemi o saçma salak gaz damlalarımı yok süpürge sesi kundak. ilk 3 ay çok zordu. sonraki hiç bir dönemi zor gelmedi o 3 aydan sonra. hee tabi sağlık ocağının doğumdan sonra ödümüzü patlatması da cabası. 2 yaş sendromuymuş hah ben kolik atlattım diyorum.Yani dediklerin mantikli ama iste dis cikarma donemi en.korkunc donemmis onu herkes söylüyor
Tabi biraz mesakkatli bir donem oluyor. Ama asiri da zor degil geciyor illa ki. Asil aciyi onlae cekiyor. Valla bebek dunyaya geldikten sonra donemler bitmiyor ki:) memeye alistir, gaz donemi, uyku duzeni, disler, ek gidaya baslama, emekleme, yurume alistirmalari... Tam oh diyosun biri geliyor. Standart oluyo her sey:) Allahim ne guzel bir sey bebegim derken 5 dk sonra biraz bebege baksin diye babasina cemkirirken buluyorum kendimi.Yani dediklerin mantikli ama iste dis cikarma donemi en.korkunc donemmis onu herkes söylüyor
Hamilelikle birlikte tuylenmesi azalan oldu mu ?? Benm kaşim biyigm fln dogru duzgn cikmaz oldu dogumdan sonra da boyle devam eder mi acebaa
her bebek farklı oluyor canım. ben yenebildim mi bilmiyorum. annenin yedikleri önemli sende gaz olmayacak ki bebektede olmasın. bebek eğer gazlı ise annenin sütü yoksa formul mamalar genelde inek sütü temellidir. ve inek sütü gaz yapar. keçi sütlü formul mama kullanılmalı. golden goat ve yanlış hatırlamıyorsan töpfer ismi tam doğru olmayabilir. keçi sütünden yapılanlar az gaz yapar. kundak işe yarıyor. yarım kundak. ikinciside biberonda sağılmış süt veya mama verirken çalkalanmaz çalkayınca gaz kaçıyor. sütün içine kaşıkla karıştırmak lazım. ve tabi gaz yapmayan biberon. yıkamak iyi geliyor. ve ayaklarını hareket ettirmek gaz masajları var ayşe öner youtube da anlatıyor. videolu falan. gaz damlaları hiç işe yaramadı. zinco ve daha pahalı olan probiyotikler var ikiside kullandım. annenin rezene içmesi iyi geliyor. bulgur sütü artırır ama gaz yapar. acı elma yağı kullandım hiç bi işe yaramıyor. kiraz çekirdeği yastıkları var ısıtılıp bebeğin ayak altına koyuluyor bir işe yaramadı. yani bebeğine ne iyi gelirse. kolik müzikler iyi geliyor. senin başın kazan oluyor o ayrı dip not yaz bebesi bunlar açık hava çok iyi geliyor. ocakta oğlum hep evdeydi zor oldu yaz daha kolay olursnowmotion gazi.nasil.yenebilcez peki
Aynen 2 saatte bir uyusa da uyandirip emzireceksin. Kafa icin de her uyudugunda farkli bir yone dondur. Bir uykusunda saga, birinde sola, birinde duz. Boyle boyle bir sikinti yasamazsin. Sirtina havluyu rulo yapip koyabilirsin yan durmasi icin. Yan yatis yastigi almistim ama kullanamadim pek. Bebegin ustu ortulu oldugu icin battaniye v.s. olunca yan yatis yastigi dar geliyodu. En iyisi arkasına havlu ya da kucuk battaniye gibi bir seyle destek yapmak. Ara ara da kontrol etmek lazim yuzu ortulmus mu diye.Birde baska seyler var aklimda ilk dogumda iki saatte bir uyandirip emziyoruz dogrumudur kan sekeri için digeri de kafa sekli hep merak ediyorum.nasil yatircaz sag sol sirt ustu sekilsiz kafa olmasin diye elbet bununda yastik yada metotu var dimi tecrubeli anneler dalga gecmeyin benle komik ama soruyorum bilmiyorum çünkü
O bendim malesf cnm kendimi çok kastım çok canm acıdı bide dur dedgimde durmadı kuaför ama herkes aynı değildir kuaförle konuşursun bi denersin olmadı dayanamazsan bırakırsın cnm:) bende çok sorun yaptm bu ağdayı napcam bilmiyormO dert bende de mevcut gobekten goremiyorum egilemiyorum bacaklarima bile zorlanmaya basladm su sira. Ben öncesinde lazere gittigm icin baya az cikiyo ama yine de cikiyo yani. Bi de kaşlarımı alirken bile canm acimaya başladı hamilelikte birlkte. Gecenlerde agdaya mi gitsem diyodum ama burada biri agdaya gittigini ve kanamasi oldugunu yazdi kimdi hatrlayamiyorm. Bende korktum. Jiletle idare ettm smdiye kdr ama bu aydan sonra napicam bilmiyorm. Bazi arkadaslarm esine yaptirdigini soylemisti ama o kdr da sey halimi gormesin adam diye dusunuyormbir de pedikure cok ihtiyacim var pff
zaten uyanıyor iki saatte. benim oğlum hep düz yattı doktora sordum. ben bu çocuğu yan yatıramıyorum diye. bırak çocuğu rahat nasıl istiyorsa öyle yatsın. arkası düz olacağı varsa olur genetik bunlar demişti. tabi ben yine yan yatırmaya çalıştım o ayrıBirde baska seyler var aklimda ilk dogumda iki saatte bir uyandirip emziyoruz dogrumudur kan sekeri için digeri de kafa sekli hep merak ediyorum.nasil yatircaz sag sol sirt ustu sekilsiz kafa olmasin diye elbet bununda yastik yada metotu var dimi tecrubeli anneler dalga gecmeyin benle komik ama soruyorum bilmiyorum çünkü
19+3 teyim ufaktan hisseder gibi oluyorum ama daha net değil hayırlısı artıkBenim 19+5 de başladı
benim kızımda sadece uyurken kullanıyordu. uyuduktan sonra çıkarıyordu ama bıraktıktan sonra uykuya dalması çok zorlaştı. o yüzden şimdi gerek kalmazsa vermek istemiyorumemziğin kullanım süresi kadar kullanım sıklığıda önemli. bazı çocuk hiç ağzından çıkarmaz bazısı ara ara emer. benim oğlum sadece uyurken emiyordu. uyuyunca ben alıyordum ağzından almazsamda kendi atıyordu. kızım gazlı olmazsa vermeyeceğim
Kolik bebe buyutmus anneleri hic birsey yildiramazasla değil yani her bebek aynı değil. ilk 3 ay çok zor gece gündüz 24 saat ağladı. emerken uyurken kucakta kızarıp morarana kadar ağladı. doktora gazlı deyip yolladı. neler denemedik. kiraz çekirdeği mi rezenemi o saçma salak gaz damlalarımı yok süpürge sesi kundak. ilk 3 ay çok zordu. sonraki hiç bir dönemi zor gelmedi o 3 aydan sonra. hee tabi sağlık ocağının doğumdan sonra ödümüzü patlatması da cabası. 2 yaş sendromuymuş hah ben kolik atlattım diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?