2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım kedi konusu bugün haberlerde bile gösterildi zararı yok yararı var diye tek önemli olan şey iç dış parazit aşılarının eksiksiz yapılması benimde var kedim onsuz bi hayat düşünemiyorum

Canım kedi konusu bugün haberlerde bile gösterildi zararı yok yararı var diye tek önemli olan şey iç dış parazit aşılarının eksiksiz yapılması benimde var kedim onsuz bi hayat düşünemiyorum
Dış parazit çok sık yaptırmıyorum evden çıkmayan kediler oldukları için boşuna kimyasal alsınlar istemiyorum. İç parazit düzenli yaptırıyorum buara biraz geciktik bugün iç parazitleri de yapıldı. Bende çocuklarımdan vazgeçemem asla. Tek kafamı kurcalayan toksoplazma konusu. Daha doğrusu sağolsun çevremdeki insanlar söyleye söyleye kafama sokuyorlar. 4 yıldır kedili evde yaşıyorum bekarkende kedimiz vardı annemin. Yani bağışıklık kazanmışımdır diye düşünüyodum hiç bunu kendime sıkıntı etmedim ama hamilelik hormonları bi yandan insanlar bi yandan kafamda deli sorular :)

Bende iki buçuk yıldır oğluşumla yaşıyorum bende dedim kesin bağışıklığım vardır diye ama yoktu malesef doktorum tedbir amaçlı ilk üç ay yaklaşmamı istemedi malesef anneme gönderdim şimdi yanımda ama hala dışkısına dokunmuyorum hatta yaklaşmıyorum bile çok fazla da öpmemeye çalışıyorum tabi çok çok zor oluyo kaçamak öpüyorum oğlumu güzel yanağından

Aslında benim hatam hiç test yaptırmadım. Perşembe günü kadın doğumda randevum var toksoplazma testi isticem bakalım. Nasıl uzak durayım ikiside gelir burnumuzun dibinde yatar anneme götüremiyorum onun kedisi başka kedi asla kabul etmiyor eşimin ailesi evde hayvan beslemeye aşırı karşı geçici de olsa bakabilecek kimse yok. Kumlarını eşim temizliyor ama arada bende temizliyodum artık hiç elimi sürmüyorum kuma. Birlikte uyuma öpme koklama tüm bunlara bir süre ara versem iyi olacak sanırım. Bugüne kadar olanlarda Allaha emanetiz ne diyelimm :) Rabbim korktuklarımızla sınamasın inşallah, sağlıkla gelsin evlatlarımız.

Son düzenleme:
Aminnnn inşallah

Saol cnm hepimiz ins sağlıkla kucağımiza aliriz beşiği 200 tl ye almıştım şuan sadece tekstili 300 tl
Bende çok beğenerek aldim cnm çokta güzel mevlutte bile üstünü çıkartın babynest gbi kullanılır. Ben mobilya beşikte alicam bu portatif olduğu için heryere gider yatak odası oturma odasına filan

Geçmişler olsun canim umarim en kisa zamanda iyilesirler cok kotu bir durum. Benm de kedim var bana da bazi kisiler yok cocuk astim olur yok bebek hasta olur mikrop kapar vs diyo sinir oluyorum. Ben gebelik planladigim zamanlarda yaptirdim toksoplasma testini ve bagisikligim yokmus cok sasirdm senelerdir kedim var ayrica da cocuklugm bahcede bortu bocek toprakla gecti. Doktora tabiki hemen kedimi sordum o benm oglum onu birakamam diye yok evdeki kediden birsey olmaz sadece kumunu sen temizleme dedi. Disaridaki bilmedign havyanlarla pek yanasma ve çiğ et yeme dedi 29yila kadar toksoplasma bulasmamis simdi mi bulacak seni dedi kadin :)) benm de icim rahatlamisti. Zaten gebelik istediğim surecte biraktim kumunu temizlemeyi (3 kedili kankitomun tavsiyesiydi). Ama kucagima alir sarilip operim oglusumu:) en kumlarini elleme, disarida sebze salata vs yeme evdede iyice yika. Cig ete dokununca da guzelce tirnak aralarina kdr yika ellerini. Ve tabiki bi toksoplasma testi yaptir icin ferahlasin. Hic birsey olmaz

Icimi rahatlattin ya. Ben de biri oyle biri oyle deyince kadin dogumcuyu dinliyim dedim ama ikilemde de kalmistim. Tip dunyasinin ayni fikirde olmamasi beni cok yoruyor. Sadece bu konu degil cogu konuda farkli doktorlar bambaska seyler diyor.
Canım sağlık ağına göstermedim bile sonuçları :) çok şeyler illa dedikleri olsun istiyorlar :) doktoruma güveniyorum sonuçta o konunun uzmanı. Kafan karışmasın sakın. Ama kullandığın vitamin var demi

Geçmiş olsun minnaklara da sana da canım. Ben hala bebişin hareketlerini çok düzenli hissetmiyorum. Bazen gümbür gümbür hareket ederken bazen sadece pıt pıt yapıyor ve uzun süre hissetmediğim ya da belki farketmediğim oluyor. Endişe etme bence.

Günümüz aynıymış seninle canım, ben de öyle birkaç gündür az hissediyorum sanki derinlerde hareket ediyor gibi arada pıt pıt yapıyor ama birkaç gün önceki kadar çok hissetmiyorum. Pıt pıt yapınca iyi demek ki diyorum. Hiç hissetmesek neyse ama hissediyoruz sonuçta, içimizi ferah tutalım

Kızlar bir süredir sol bacagimda uyuşma hissediyorum, sanki bacak bacak üstüne atınca olur ya aynen öyle. Size de oluyor mu? Endişe edecek bir şey var mı acaba?

Decavit kullaniyorum. Bir haftadir da kan ilacina basladim.

Kızlar doktor yokmus nasıl oluyorsa aşağıda yukarda doktor var yatış verdi yukarda doktor yok diyorlar uyuyomuydu artık uyandırmadılar mı bilmiyorum ölsek kalsak doktor yok özele gittim ordada ebe baktı kalp atışı normal dedi bebek baskı yapmıs gibi dedi progestn hap verdi ordada doktor yok pazartesi gidcm hala leke gibi kahve gibi bişeyler oluyor pazar bugnde dua edin lütfenn ağırda kaldırmadm hiç bişey yapmadım bir anda oldu parça pıhtı gibiydi kötü bişeymi bilmiyorumm

geçmiş olsun canım inslalh bisey olmaz

Birden fazla kedin mi kanlı ishal oldu? Test yapıldı mi onlara? Yavrulukta kanlı ishal büyük sorundur ama buyumus kedide cok az duydum. İyi bir klinikte test yapilmasi lazim. Once sorunu hastaligi bulacaklar ona gore bir yol haritasi cizilecek.
Ben toksoplazma yaptirmadim. Vet teknikeri ve evinde kedi kopek bol olan arkadasim bile negatif cikmisti, kocam tuvaleti asla temizlemeyeceginden gözümü o ihtimale kapattim. İlk 3 ay dusuge neden olur diyorlar, biz 5 ayi gectik. Bir ara sarilip opmekten cekinsem de yine koyun koyunayim. Gotunu yerim ben onlarin ya
Hareketleri her zaman ben de hissedemiyorum, bazen icerde darbuka caliyor bazen hareket et komutuma tepki vermiyor, dogunca anne sözü dinlemiyor diye dovecegim
Zaten doktorlar da her zaman ayni hissedemeyecegimizi, hareketleri gunluk saymamizin yanlış olduğunu söylüyor. Kanamam yoksa, goguslerin inmediyse, bir sorun oldugunu annelik icgudusuyle hissetmiyorsan üzülme hiç. Strese girdikce onlar da giriyor.
Kızlar kanamam oldu cok korkuyorum allahım sen koruu
Gecmis olsun annem, burda her gun igne yaoanlar var, surekli kanamasi olanlar var, artik mudehale edilebiliyor. Doktora gidince ferahlayacaksin, korkma.
Kızlar bir süredir sol bacagimda uyuşma hissediyorum, sanki bacak bacak üstüne atınca olur ya aynen öyle. Size de oluyor mu? Endişe edecek bir şey var mı acaba?
Bende de vardi ve elbette doktoruma sormadım çünkü ona da "normal" diycek. Magnezyum hapi falan verilenler oldu, bir sonraki kontrolünde danış doktoruna derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…