2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Hayrli uğurlu olsun bebişlerin maşallah diyelim

KIZLAR BİRŞEY SORCAM İKİLİ TESTİ YAPTIRMAK İSTEMİYORUM BEN SİZİN BU KONUDA Kİ FİKİRLERİNİZ NEDİR ACABA?

Rabbim hepinize sağlıkla evlatlarınıza kavuşmayı nasip etsin.
Ben ilk gebeliğimde 6+4te düşük yaptım. Önce hcg az arttı, sonra düşük oldu. 2.buçuk ay geçti düşüğün üstünden. Adetlerim 30 günde 1 olmadığı için yumurtlamamda geç oluyo. Ovülasyon testiyle 15 gün önce yumurtlamayı yakaladım. Dün yani 14. gün silik çizgi çıktı testte. Kan verdim sonuç 20 çıkmış. Yarın yine kan vericem. Çok mu düşük çıkmış hcg? Sizlerin ilk değeri kaçtı? Düşükten dolayı panik ve korku oluyo insanda...

Amin canim Allah razi olsun.senide kavustursun insAllah saglicakla.benimde ilki ayni seninki gibi dusukle sonuclandi.beta az az artti.cok sukur bu yavrumu verdi Rabbim.insaALLAH saglikli sihhatle kucagima alirim.betanin az cikmasina endisenlenme muhim olan 2gunde 2kat artmasi.icin rahat edicekse takipet bakalim.umarim hersey gonlunce olur

Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin. Adetim zaten düzensiz olduğu için gecikmeyi filan saymıyorum artık. Sadece yumurtlamayı sayıyorum. Onun üstündende 14 gün geçtiğinde hcg 20 çıkmış. Yarın yine gidip kan vericem. Sonra 1 hafta daha kan takibi yapıcam herşey normal ilerlerse rabbimin izniyle ay sonuna doktorumdan randevu aldım.

KIZLAR BİRŞEY SORCAM İKİLİ TESTİ YAPTIRMAK İSTEMİYORUM BEN SİZİN BU KONUDA Kİ FİKİRLERİNİZ NEDİR ACABA?
canım zaten ikili test sadece olasılık veriyor sonrasında 3lü ve 4lü test yüksek çıkarsa da amniyo sıvısından alınıp yurt dışında test yapılıyor ama elbette ki bunlar bile yüzde yüz değil sonuca göre aileye gebeliği sonlandırma şansı veriliyor ne olursa olsun kabulüm diyorsan yaptırmaya tabi ki gerek yok benin ilk gebeliğinde 2li testte oran fazla çıkmıştı ama diğer testleri yaptırmadım çünkü rabbim böyle karar kıldıysa karşı gelemem diye düşündüm şükür gayet sağlıklı bir evladım var bunda da sadece ense ve burun kemiğine baktıracağım açıkçası bu gebelik için kendimi hazır hissetmiyorum burada evlat sahibi olmak için dua eden insanlar var ben şuan için istemedim ama rabbim böyle uygun gördü testte de bir şey çıkarsa kendi kararımdan şüpheliyim bu yüzden yaptırmayacağım

benim de aldırmayacagım kesin zaten boşuna sıkıntılı bir hamilelik geçirmenin anlamı yok o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum

Ben yaptırıcam 2li test. Özelde 400 lira istediler. Devlete gidicem. Şu an 10+5im şimdiden randevu mu almalıyım nasıl oluyor bilen var mı?
Benim doktorumda gönlüme bırakmadı yapacağız dedi. Pazartesi günü iğne için gideceğim 10+4 olacaz o zaman yapmaz sanırım bir sonraki randevu 14 günü doldurmadan olacak. Muhtemelen de 12+1 de hem kan uyuşmazlığı hem ikili test için giderim bana özelde randevu almana gerek yok dedi

Bir de ne güzel burda ultrasonda bebeğinin hareketlerini görenler vardı heveslenmiştim. Doktor dürttü dürttü benimkinde tık yok. Napalm o böyle tercih etmiş dedi. Durumu iyi dedi. Ultrasonda son adet tarihine göre 4 gün geri dedi. Ovulasyonla takip ediyordum dedim yumurtlama günümü söyledim o zaman onunla ilgili dedi. En ufak şey canımı sıkıyor siz de öyle misiniz. 4 gün geri deyince bile üzüldüm

Ben de yaptirmayacağım. Tedaviye yönelik bir çalışma olmayacak genelde de o olasılıklar yanlış çıkıyor gereksiz olduğunu düşünüyorum.

O belli olmaz ilk hamileligimde son haftalarda karin bolgesi 1 hafta geride dedi dogdu hicbir sorun yoktu. 4 gun neki. Simdi de ikizlerden 1 i 1 hafta gerideymis. Gec döllenmiş. Yetisir dedi takmiyorm bence sen de takma kafana korkulacak bir sey yok.

canım gitmeden bir saat kadar önce tatlı bir şeyler yersen hareketli oluyorlar

2 gündür göğüs kasık ağrılarım nerdeyse kesilmişti . Korkudan gece kötü kötü rüyalar gördüm . Sabah moralim çok bozuktu kahvaltı bile yapamadım doğru düzgün içime kurt düştü . Annem bizdeydi dayanamadım anneme anlattım bi şey yoktur ama gidelim içinde kalmasın dedi . Özel bi tıp merkezine gittik baktı kalp atışlarını duyduk gümgüm atıyor :) Haklısın dedi doktor iyi ki geldin böyle durumları es geçme dedi :)

Bizim sulalede de pek yok yani su an yasayan bildigimiz yok ama gen geciyor demekki teyzem gillar önce ikiz ölu dogum yapmış
Bazen Ailede olması da farketmiyor. Çift yumurta ikizleri tesadüfen o ay iki yumurta baskın gelmiş ve olgunlaşıp çatlamış. şanslısınız bence. İkisinde de kalp atışı varsa tadından yenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…