- 19 Ocak 2016
- 5.429
- 5.562
- 198
Niye ben down sendromlu çocuk olursa baş göz Üstünel tedavi titremeye gerek yok özel eğitime göndermeyelim vs dediğimi hatırlamıyorum gerçekten kanser örneğinizi anlamış değilim. Ayrıca biz kimse yaptırmasın demiyoruz yapanlara saygı duyuyoruz ve yaptırmayanlara böyle birşey söz konusu olamaz herkes yaptırmalı diyen birine fikirlerimizi beyan ediyoruz ama şu toplumda birşey var ilaç kullanan kullanmayana tepki koyuyor ama kullanmayan benim tercihim diyip kimseye karışmıyor aşı yaptırmayanda öyle test yaptırmayanda da durum bu saygı göstermek lazım nasıl biz saygı duyuyorsak tepkimiz dayatma gibi cümlelere kesinlikle kişilere değilBen nerde kendimle ilgili konuştum hatırlamıyorum. Başıma gelirse ne yaparım Bilmiyorum dedim ama kesin konuşamam dedim çünkü bana birşey olursa çocuk kendi kendine nasıl yaşar dedim. Madem etrafınızdan örnekler veriyorsunuz 10 yaşında down sendromlu bir çocuk tanıyorum o tvlerde gördükleriniz gibi değil. Yeni doğmuş bir bebek gibi. Destekli ya da desteksiz oturamıyor bile. Haznede havasız kalması sizin kaza yapmanız ya da çocuğun okula giderken kaza yapması gibi birşey. Bilemezsin elinde değil. Ama bu senin elinde. Demin de dediğim gibi kanser de Allahtan geliyor ilaç içmeyelim o zaman.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu işte uzun yıllar çalıştım. Benimde bilim ışığında düşüncelerim şekillendi. Siz yaptırmayın. Ben yaptıracağım ikili test.Hiçbir testi yaptırmak zorunda değiliz buna ikili üçlü testler dahil. Bu ekstradan eklenmiş bana göre çok saçma bir test. Zorunlu olmaması aksine çocugumun down sendromlu olmasından korkuyorum test yapalım dendiği zaman yapilabilesi alternatif bir test olmalı. Başka türlü hamilelerin hayatını olasiklarla zindana çevirmekten başka bir işe yaramaz. Kaldı ki riskli çıkınca amniyosentdz yaptirmayabilirsiniz demissiniz hem riskli sonuç çıkacak hem amniyosentez yaptirmayacak kadın o sonuçla doğuma kadar akla karayı seçsin bu zulmü niye yapsın kendine? Amniyosentezde düşük oranının yanlış hatırlamıyorsam %15-20 olduğunu doktorlar bizzat söylüyor sizin karsilasmamiz olmanız bu olasılığı yok saymaz isterseniz bu yüzden bebeğini kaybetmişlerin hikayelerini paylaşabilirim. Veya down sendromlu doğacak dendiği halde sağlıklı doğan onlarca bebeğin. Yazık değil mi o annelere.
Size de nacizane tavsiyem bu testler 35 yaşın üzerinde doğru sonuç vermez bunu doktorlar kendisi söylüyor bu şekilde 35 yaşın üzerinde olup da değerleri yüksek çıkan çok kadının bebekleri sağlıklı doğmuştur. Aklı selim doktorlar bu testleri 35 yasin üzerindeki anne adaylarına önermezler.
Hayatta başarılar dilerim.Ayrıca yok etmekle tedavi etmek arasında bir fark vardır hala down sendromlu çocukları kanser hücresi gibi görüyorsunuz ve diyorsunuz ki kanseri tedavi etmek isteyen kişi down sendromlu bebeğinde aldırmak isteyebilir down sendromlu bir çocuk kurtulunması gereken bitmiş hastalık değildir erken teşhis hayat kurtarır gibi bir yaklaşım yanlışEyluldeniz18
Allah bilir ama sen vereceğin sınavı vermişsin arkadaşım hiç korkma Allahın izniyle sağ-salim bebeğin olur inşallah. Allah başka acı yaşatmasın cennette buluşursunuz inşallahKızlar yazdıklarınızı okudum. Herkesin kendi düşüncesi ama ben size kendi başıma geleni anlatayım. İkili test yaptık riskim 3:1 çıktı. Yanlış okumuyorsunuz. 250:1 çıkıp ah ben ölem diye dolaşıyor millet. 3:1 diyorum. İnanılmaz yüksek bir rakam. Neyse cvs ler yapıldı Array testleri kromozom analizleri. Sonuçlar hep temiz. Ama bebekte ultrasonda görülen inanılmaz anomaliler var. Şu an konuşmak istemiyorum bu konu hakkında çünkü çok üzülüyorum. Merak edenler için açtığım konulara bakabilirsiniz. Velhasıl kelam ben bebeği 19 haftalıkken heyet kararıyla doğurdum. Kemikleriyle beyniyle gözleriyle neredeyse vücudunun her noktasıyla ilgili sorunu vardı yavrumun. Sebebi de hala bulunamadı. Çünkü 400000 den fazla tek gen hastalığı var. Şu an ikili teste kadar olan stresimi size anlatamam. Dua etmekten başka elimden hiç bi şey gelmiyor. Ve o testler gerçekten birşeylerin ters gittiğini gösterebiliyor. 500:1 ihtimallerden bahsetmiyorum. Ama risk 10:1 den büyükse emin olun bi sorun çıkıyor. Şimdi ben korkuyorum yaptırmaya ama yaptırmak zorundayım. O zaman doktorları dinleseydim hiç 19 haftaya kadar gelmeyecekti bebek. Bu kadar üzülmeyecektim. Dinimizdeki 120 gün kuralını da aşmayacaktım ve böyle vicdan azabı çekmeyecektim. Ama hala yaptığımın arkasındayım çünkü insan evladının her gün acı çekmesine dayanamaz. Benimle aynı şeyi yaşamamış kimsenin de beni anlayabileceğini sanmıyorum. Ama lütfen birbirinizin fikirlerine saygı duyun. Çünkü allah başınıza öyle bi şey veriyor ki kendinizden vazgeçiyorsunuz. Allah kimseye göstermesin o günleri. Böyle şeyler de konuşmayalım. Dua yerine geçmeSin yazdıklarımız. Ben de çok konuşurdum çünkü böyle konuları. Allah korusun.
Biliyo musun tek tesellim o arkadaşım. Bebeğimi cennete gönderdiğimden beri olabildiğince iyi biri olmaya çalışıyorum. Cennnette onla buluşabilmek için. Allah’a şükür doktorlar hamile kalman çok zor derken ikinciyi nasip ettim Allahım. Ama birincisi hala bıçak gibi saplanıyo her gün. Kıymetini bilin bebeklerinizin. Güzel geçen hamileliğinizin. Ben hala kimseye söyleyemedim. Kendimi kaptırmamak için elimi karnıma bile götüremiyorum. Şu mübarek ayda dua edin bana olur mu.Allah bilir ama sen vereceğin sınavı vermişsin arkadaşım hiç korkma Allahın izniyle sağ-salim bebeğin olur inşallah. Allah başka acı yaşatmasın cennette buluşursunuz inşallah
Kendime ederken sana da edicem söz veriyorum. Inşallah herşey çok güzel olacak merak etme. Ne zaman ikili test randevun aldın mıBiliyo musun tek tesellim o arkadaşım. Bebeğimi cennete gönderdiğimden beri olabildiğince iyi biri olmaya çalışıyorum. Cennnette onla buluşabilmek için. Allah’a şükür doktorlar hamile kalman çok zor derken ikinciyi nasip ettim Allahım. Ama birincisi hala bıçak gibi saplanıyo her gün. Kıymetini bilin bebeklerinizin. Güzel geçen hamileliğinizin. Ben hala kimseye söyleyemedim. Kendimi kaptırmamak için elimi karnıma bile götüremiyorum. Şu mübarek ayda dua edin bana olur mu.
Allah razı olsun canım. Şu an 10+0 bebek. 2 hafta sonra gidicem ayın 29 unda. 12 olacak o zaman.Kendime ederken sana da edicem söz veriyorum. Inşallah herşey çok güzel olacak merak etme. Ne zaman ikili test randevun aldın mı
Ben 21 mayısa aldım 11+5 olmuş olacak yapar diye düşünüyorum 2 günden birşey olmaz herhaldeAllah razı olsun canım. Şu an 10+0 bebek. 2 hafta sonra gidicem ayın 29 unda. 12 olacak o zaman.
İçimden bir ses bebeğinizin çok çok sağlıklı olduğunu söylüyor. Kaybınız ve yaşadığınız acılar için çok üzgünüm. Ayrıca kendinizden örnek vermeniz ve acınızı bizimle paylaşarak bu testin önemini ifade etmeniz çok büyük bir gönüllülük. Güzel bir farkındalık yarattığınızı düşünüyorum.Biliyo musun tek tesellim o arkadaşım. Bebeğimi cennete gönderdiğimden beri olabildiğince iyi biri olmaya çalışıyorum. Cennnette onla buluşabilmek için. Allah’a şükür doktorlar hamile kalman çok zor derken ikinciyi nasip ettim Allahım. Ama birincisi hala bıçak gibi saplanıyo her gün. Kıymetini bilin bebeklerinizin. Güzel geçen hamileliğinizin. Ben hala kimseye söyleyemedim. Kendimi kaptırmamak için elimi karnıma bile götüremiyorum. Şu mübarek ayda dua edin bana olur mu.
Evet yaparlar canım. Benim gittiğimde de 11+6 olacakmış. Baktım şimdi.Ben 21 mayısa aldım 11+5 olmuş olacak yapar diye düşünüyorum 2 günden birşey olmaz herhalde
Yaaaa çok teşekkür ederim. Söylediklerini ta kalbimde hissettim. İnşallah hepimiz minik bebeklerimizin kahramanları oluruz.İçimden bir ses bebeğinizin çok çok sağlıklı olduğunu söylüyor. Kaybınız ve yaşadığınız acılar için çok üzgünüm. Ayrıca kendinizden örnek vermeniz ve acınızı bizimle paylaşarak bu testin önemini ifade etmeniz çok büyük bir gönüllülük. Güzel bir farkındalık yarattığınızı düşünüyorum.
Hepimizin sınavı farklı farklı. Siz bir kahramansınız. Dualarım sizinle
Yaaaa çok teşekkür ederim. Söylediklerini ta kalbimde hissettim. İnşallah hepimiz minik bebeklerimizin kahramanları oluruz.❤
Keseye daha çok benzettim ben. Kaç haftalık olduğuna da bağlı. Pek anlaşılır bi görüntü değil. Doktor daha iyi bilir başka bi doktora gitse mı acaba.Kozlar acil yardım istiyorum ultrason görüntüleri böyle kalp atışı duyamadık doktor bebek yok diyor sizce durum ney anlayan varmı ölçülen kesemi bebekmi? Arkadaşımın bu arada
Benim bildiğim crl baş popo ölçüsü . Mutlaka başka bir doktora daha gitsin gerçekten bebek yoksa bile içi rahat eder .Kozlar acil yardım istiyorum ultrason görüntüleri böyle kalp atışı duyamadık doktor bebek yok diyor sizce durum ney anlayan varmı ölçülen kesemi bebekmi? Arkadaşımın bu arada
Bende öyle diyorum salak kadın düşük bu demiş kese var bebek var yok diyomuş salı alınıcak operasyonlaBenim bildiğim crl baş popo ölçüsü . Mutlaka başka bir doktora daha gitsin gerçekten bebek yoksa bile içi rahat eder .
canım imzandaki haftadaysan görünürdü, başka bir doktora da git bir ultrasonda net görünen diğerinde flu görünüyor mutlaka gidip baktır bir tane daha, izmir de isen hastahane de tavsiye edebilirim.Kozlar acil yardım istiyorum ultrason görüntüleri böyle kalp atışı duyamadık doktor bebek yok diyor sizce durum ney anlayan varmı ölçülen kesemi bebekmi? Arkadaşımın bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?