2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Siz usg girdiğinizde doktor yaptığı bir usg de size tahmini son adet tarihi söyleyecek. Bından sonra sat nedir diye sorarlarsa bu tarihi ver diye tembihleyecektir. Ve ölçümlerini belirlediği tarihe göre yapacaktır.

Arkadaşlar ikili test yaptırmayı düşünmüyorum diye birşey olmaz. İkili test sonucu riskli gelirse O zaman dr amniyosentez önerir. Bu durumda istemeyebilirsiniz.
Bence herkes yaptırmalı.
İkiz gebelikler de zaten yapılmaz. Yanlış sonuç verir. İkiz gebeliklerde sadece ense kalınlığı (nt) ölçülür. Burun gelişimi vb bakılır

Ben birşey danışmak istiyorum. 8+6haftalık hamileyim. Bhcg değerim 222785 çıkmış. Genelde bu kadar yüksek olmazmış bu haftalarda. Çoğul gebelik olma ihtimali var mı acaba. Bir fikri olan var mı

Amniyosentez doğruluk oranı %99 dur. Diğer nifty testleri , ikili, üçlü,dörtlü testlerle bir tutulamaz. Bunlar sadece olasılık verir.
Açıkçası bende 36 yaşıma giriyorum. Amniyosentez çok basit bir iş. Mesleğim gereği bende bu işleme çok defa girerek anne karnından birebir sıvı çekmişimdir. Bugüne kadar hiç düşük yapan enfeksiyon geçiren hasta olmadı ama sonuçta girişimsel bir işlem. Minikte olsa bir risk var.
Direkt tanı için kan testlerinde risk mevcutsa amniyosentez çok önemli

Tabi Burada da karar biz anne baba adaylarının.

Ben birşey danışmak istiyorum. 8+6haftalık hamileyim. Bhcg değerim 222785 çıkmış. Genelde bu kadar yüksek olmazmış bu haftalarda. Çoğul gebelik olma ihtimali var mı acaba. Bir fikri olan var mı
Bu haftada bHCG baktırmayız anlamsız. Ultrasona girseniz hemen görünür.

Bende 18.gün yumurtladım. Senşnle aynı durumdayım Arkadaşım. Bu usg verileri 14.gün baz alıyor. Ne yapalım. Bizimde yumuşların canı böyle istedi

İkizlerde ikili test yok mu?? Cok sevindim

Yoo bence cokta gerekli degil.soyleki daha cok yeni bir arkadasimin yuksek riskli cikti 2li tarama.cocuk dediler down sendromlu olabilir.oda bikac dr daha sordu %100dogruluk payi olmadigini rahat olunmasi gerektigini soyledi.o rahatladi cok takmadi ve cocugu gecen hafta sapasaglam dogdu.ama ben oyle degilim ufacik biseyi bile deve yapar benim beynim.hamileligimi zehir edemem.sonucta aldirma gibi de bi niyetim yok herturlu kabulum ama bana gereksiz geliyor acikcasi

bence de haklısınız katılıyorum size

Neden aldırma işlemi olmayacaksa Herzaman doktorların tavsiyesine uymak zorundayız ki bu stresli süreci bebeğe ve kendisine yaşatmak istemeyen birine istemeyiz diye birşey söz konusu olmaz bence herkes yaptırmalı denilmemeli benim ablam yaptırdı arkadaşı yaptırdı amniyon sıvısı almak ufak risk bile taşısa o riskli kişi herhangi birimiz olma ihtimaline karşı aldırmadılar ki anne adaylarının bu endişesini haklı görüyorum kimisi yıllarca hasretle bekliyor ablam ve arkadaşında sonuç aşırı yüksek çıktı stresten dolayı gebelikte başka rahatsızlıkları çıktı sonuç erken Doğum gebeliğin zehir olması ve sapasağlam bir evlat ikisindede ve eltisi gebelik tansiyonu hastasıydı çok yüksek seyrediyordu ikli test yaptırıldı üçlü test yaptırıldı sonuç çok yüksek çıktı üzüntüden tansiyonu aşırı yüksek seyretti ve bebek karnında öldü 5 aylık ölü Doğum hemde sapasağlamdı bebek bence herkesin kararına saygı duymak gerek en iyi insan kendisini tanır aşırı evhamlı olan kişiler yaptırmama kararı almakta haklılar en güzel zamanlarını gereksiz bir stresle geçirmeye hiç luzüm yok

Hiçbir testi yaptırmak zorunda değiliz buna ikili üçlü testler dahil. Bu ekstradan eklenmiş bana göre çok saçma bir test. Zorunlu olmaması aksine çocugumun down sendromlu olmasından korkuyorum test yapalım dendiği zaman yapilabilesi alternatif bir test olmalı. Başka türlü hamilelerin hayatını olasiklarla zindana çevirmekten başka bir işe yaramaz. Kaldı ki riskli çıkınca amniyosentdz yaptirmayabilirsiniz demissiniz hem riskli sonuç çıkacak hem amniyosentez yaptirmayacak kadın o sonuçla doğuma kadar akla karayı seçsin bu zulmü niye yapsın kendine? Amniyosentezde düşük oranının yanlış hatırlamıyorsam %15-20 olduğunu doktorlar bizzat söylüyor sizin karsilasmamiz olmanız bu olasılığı yok saymaz isterseniz bu yüzden bebeğini kaybetmişlerin hikayelerini paylaşabilirim. Veya down sendromlu doğacak dendiği halde sağlıklı doğan onlarca bebeğin. Yazık değil mi o annelere.
Size de nacizane tavsiyem bu testler 35 yaşın üzerinde doğru sonuç vermez bunu doktorlar kendisi söylüyor bu şekilde 35 yaşın üzerinde olup da değerleri yüksek çıkan çok kadının bebekleri sağlıklı doğmuştur. Aklı selim doktorlar bu testleri 35 yasin üzerindeki anne adaylarına önermezler.

İlk bebeğinizse her şeyi kafaya takmamız gayet normal Dört gün geriden geliyor olabilir ama bazen önüne bile geçebiliyor önemli olan sağlıklı olmaları canını sıkma Ağrın sızın yoksa mide bulantın yoksa senden iyisi yok

Aldırma gibi bir ihtimali düşünmüyorsanız testi yaptırmamanıza saygı duyuyorum. Ancak sizin de bana saygi duymanızı umarak kendimi ifade edecek olursam siz down sendromlu bebek dünyaya getirmek ve onun sorumluluğunu almak cesaretini gösterebilirsiniz. Ben de bu cesareti belki gösteririm belki gösteremem. Ama bunu bence sadece kendi açınızdan da düşünmemeniz gerek. O çocuk büyüyecek belki siz hayattan kopacaksınız ya da siz yaşlanınca o çocuk ne olacak. Hayatini tek başına idame ettiremeyecek bir canlı doğurmak . Ve acaba o kendisi o sekilde dunyaya gelmek isteyecek mi? Evet down sendromunun da dereceleri var 10 yaşında bebek gibi bakılmak zorunda olan ya da şarkıcı özgünün çocuğu gibi normale yakın derecesinde olanlar var.
Tamam hayatta başımıza gelen her şey Allahtan. Ama o zaman kanser olunca da ilaç içmeyelim tedavi olmayalım çünkü Allah kanserden ölmemizi istedi.
Velhasılkelam Allah sakınsın Allah korusun başıma böyle birşey gelse şunu yaparım diyemiyorum. Ama aldırmam diye büyük de konuşamam.

Bakin bu sizin karariniz saygi duyarim.lakin verdiginiz ornek gibi degil bu test.yani kanser teshisi konulup ilac (caresi var)icmek gibi degil.riskli cikarsa (ki bu da kesinkez dogruluk payi yok)hamilelik diye bisey kalmaz(kendi adima konusuyorum) ve tedaviside yok ilac icsekte belki duzelir gibi..2 secenegin var aldircaksin-aldirmicaksin bu ailenin karari tabiki.ama cevremizde okdr ornek varken bide pimpirikli bir insansan yaptirmanin hicbir manasi yok tabi bana gore

Ama down sendromlaysa aldırabilirsiniz. Ikili test riskli çıkarsa kandan dna bakılan ücretli testler var kesin sonuç veren onları yaptırabilirsiniz.(eğer down sendromu acısından negatif çıkarsa kesin doğru olan pozitif çıkarsa yine de amniyosentezle kesinleşen) ben testi yaptırmakla ilgili konuşmadım. Aldırıp aldırmamakla ilgili Sadece ben bakarım ne olursa olsun demekle olmaz çocuk acısından da düşünmek gerekir demek istedim. Ve down sendromu için Allahın verdiği deyip aldırmam demekle kanser ilişkisini kurdum. (Aldırabilirsiniz yaptırabilirsiniz derken sadece size değil toplu olarak konuştum)

İşte bizde bundan dolayı yaptırılmalı yada yaptırılmamalı dememeliyiz diyoruz aldırmak isteyen tüm tahlil tetkiklerini yaptırır aldırır sonuçlarına göre ama ve aldırmak isteyen çok az ebeveyn gördüm ki burada yaptırmam diyenler aldırmak istemeyenler bizde bunun üzerine konuşuyoruz aldırmak aldırmamak değil madem yavrumuz gere haliyle baş göz üstüne neden bu hamilelik bize zehir olsun ki kesinliği olmayan bir tahlil yüzünden ve neden down sendromlu çocuklar bir yük olarak aileleri hayattan soğutacak kadar kötü görülüyor emin olun hayattan soğumuyorlar onları hayattan soğuyacak kadar yük görmek neden gayet mutlu sevgi dolu yaşıyorlar bi düşünün Doğum sırasında bebeğiniz haznede soluksuz kalıyor zihinsel özürlü oluyor ay bu çocuk böyle yaşamaz yaşamak istemez bu beni hayattan soğutur diyip öldürürmüydünüz çünkü doğan bebeğinde kalbi atıyor hisleri var anne karnındaki bebeğinde kalbi atıyor hisleri var

Ben nerde kendimle ilgili konuştum hatırlamıyorum. Başıma gelirse ne yaparım Bilmiyorum dedim ama kesin konuşamam dedim çünkü bana birşey olursa çocuk kendi kendine nasıl yaşar dedim. Madem etrafınızdan örnekler veriyorsunuz 10 yaşında down sendromlu bir çocuk tanıyorum o tvlerde gördükleriniz gibi değil. Yeni doğmuş bir bebek gibi. Destekli ya da desteksiz oturamıyor bile. Haznede havasız kalması sizin kaza yapmanız ya da çocuğun okula giderken kaza yapması gibi birşey. Bilemezsin elinde değil. Ama bu senin elinde. Demin de dediğim gibi kanser de Allahtan geliyor ilaç içmeyelim o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…