- 31 Mart 2018
- 243
- 345
- 103
- 32
Bebek var işte orda görünüyor yolk kesesiyle birlikte. Ben görüyorum şu an. Crl de ölçmüş. Bebek var kalp atışı Yok demiş olmasınKozlar acil yardım istiyorum ultrason görüntüleri böyle kalp atışı duyamadık doktor bebek yok diyor sizce durum ney anlayan varmı ölçülen kesemi bebekmi? Arkadaşımın bu arada
Biz geldik anneler bebeğimi gördüm ama cinsiyeti öğrenemedik
Cinsiyet icin erken degilmi zaten canm?Biz geldik anneler bebeğimi gördüm ama cinsiyeti öğrenemedik
Teşekkür ederimG
Gozunaydin masallah
Erken ama bir umut görünür sandım ama olmadiCinsiyet icin erken degilmi zaten canm?
Annem şuna bak ya. Bızdık seni.
sana tamamen katılıyorum canım ayrıca doğup da sonradan havale geçirip ya da başka birşeyden ötürü engelli olan da bir sürü bebek var burada sadece henüz doğmadığı için devlet size sonlandırma hakkı veriyor o kadar ama sonradan engelli olsa al bunu öldür diyemez kimse halbuki yaşam hakkı açısından ikisi de aynı engelli birey de o şekilde yaşamak istemeyebilir bakan için o da zor hemde çok zor ama bizim bile garantimiz yok ki yarın bi kaza geçirip hayatımıza bu şekilde devam edebiliriz doğmamış da olsa bir bebeğin kaderi bizim elimizde değildir bunlar benim düşüncelerimİşte bizde bundan dolayı yaptırılmalı yada yaptırılmamalı dememeliyiz diyoruz aldırmak isteyen tüm tahlil tetkiklerini yaptırır aldırır sonuçlarına göre ama ve aldırmak isteyen çok az ebeveyn gördüm ki burada yaptırmam diyenler aldırmak istemeyenler bizde bunun üzerine konuşuyoruz aldırmak aldırmamak değil madem yavrumuz gere haliyle baş göz üstüne neden bu hamilelik bize zehir olsun ki kesinliği olmayan bir tahlil yüzünden ve neden down sendromlu çocuklar bir yük olarak aileleri hayattan soğutacak kadar kötü görülüyor emin olun hayattan soğumuyorlar onları hayattan soğuyacak kadar yük görmek neden gayet mutlu sevgi dolu yaşıyorlar bi düşünün Doğum sırasında bebeğiniz haznede soluksuz kalıyor zihinsel özürlü oluyor ay bu çocuk böyle yaşamaz yaşamak istemez bu beni hayattan soğutur diyip öldürürmüydünüz çünkü doğan bebeğinde kalbi atıyor hisleri var anne karnındaki bebeğinde kalbi atıyor hisleri var
Çok geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın böyle bir zor durumda kalmay. bizimde tam da söylemek istediğimiz buydu herkes birbirinin fikrine saygı duysun ne biz özürlü beslenemeyen bile bir evladı doğurmayı tercih etmiş sabırla bakmış bir anneyi kötü görebiliriz nede aldırma kararı vermiş birini eleştirme hakkına sahibiz burada herkes birbirine saygı duymalı arkadaş yaptırmamak diye birşey söz konusu olamaz herkes yaptırmalı gibi bir cümle kurduğu için tepkimiz yani saygı duyup tercih belirtmek yerine farklı bir yaklaşım olduğu için. Sevgiler ❤Kızlar yazdıklarınızı okudum. Herkesin kendi düşüncesi ama ben size kendi başıma geleni anlatayım. İkili test yaptık riskim 3:1 çıktı. Yanlış okumuyorsunuz. 250:1 çıkıp ah ben ölem diye dolaşıyor millet. 3:1 diyorum. İnanılmaz yüksek bir rakam. Neyse cvs ler yapıldı Array testleri kromozom analizleri. Sonuçlar hep temiz. Ama bebekte ultrasonda görülen inanılmaz anomaliler var. Şu an konuşmak istemiyorum bu konu hakkında çünkü çok üzülüyorum. Merak edenler için açtığım konulara bakabilirsiniz. Velhasıl kelam ben bebeği 19 haftalıkken heyet kararıyla doğurdum. Kemikleriyle beyniyle gözleriyle neredeyse vücudunun her noktasıyla ilgili sorunu vardı yavrumun. Sebebi de hala bulunamadı. Çünkü 400000 den fazla tek gen hastalığı var. Şu an ikili teste kadar olan stresimi size anlatamam. Dua etmekten başka elimden hiç bi şey gelmiyor. Ve o testler gerçekten birşeylerin ters gittiğini gösterebiliyor. 500:1 ihtimallerden bahsetmiyorum. Ama risk 10:1 den büyükse emin olun bi sorun çıkıyor. Şimdi ben korkuyorum yaptırmaya ama yaptırmak zorundayım. O zaman doktorları dinleseydim hiç 19 haftaya kadar gelmeyecekti bebek. Bu kadar üzülmeyecektim. Dinimizdeki 120 gün kuralını da aşmayacaktım ve böyle vicdan azabı çekmeyecektim. Ama hala yaptığımın arkasındayım çünkü insan evladının her gün acı çekmesine dayanamaz. Benimle aynı şeyi yaşamamış kimsenin de beni anlayabileceğini sanmıyorum. Ama lütfen birbirinizin fikirlerine saygı duyun. Çünkü allah başınıza öyle bi şey veriyor ki kendinizden vazgeçiyorsunuz. Allah kimseye göstermesin o günleri. Böyle şeyler de konuşmayalım. Dua yerine geçmeSin yazdıklarımız. Ben de çok konuşurdum çünkü böyle konuları. Allah korusun.
BEnimde düşüncem bu yönde ama farklı düşünene de sonuna kadar saygım var bazı gebeliklerde Doğsada yaşayamayacak kadar sıkıntı var deniliyor insanlar muallakta kalıyor tamamen saygı duyuyorum bu duruma da. Kırıldığım nokta bir arkadaş burada down sendromu hakkında işte doğarsa bebek cı çekecek belki ailesi hayattan soğuyacak gibi tabirler kullandı burada herhangi birimizin yavrusu bu şekilde olabilir ve doğurabilir bu şekilde yaklaşımlar aklına gelince o annenin ne hissedeceğini hiç düşünmüyorlar daha bayramda 40 günlük gibi görünen bir yaşında bir kız çocuğu gördüm burnundan besleniyor ailesi okadar üstüne titriyor ki sağlıklı çocuk olsa bukadar içten sevilmezdi diyor insan engelli çocuk sahibi aileleride düşünerek yorum yapmak en doğrusu olursana tamamen katılıyorum canım ayrıca doğup da sonradan havale geçirip ya da başka birşeyden ötürü engelli olan da bir sürü bebek var burada sadece henüz doğmadığı için devlet size sonlandırma hakkı veriyor o kadar ama sonradan engelli olsa al bunu öldür diyemez kimse halbuki yaşam hakkı açısından ikisi de aynı engelli birey de o şekilde yaşamak istemeyebilir bakan için o da zor hemde çok zor ama bizim bile garantimiz yok ki yarın bi kaza geçirip hayatımıza bu şekilde devam edebiliriz doğmamış da olsa bir bebeğin kaderi bizim elimizde değildir bunlar benim düşüncelerim
MAşAllah iyiı yüzmeler içerde kuzucuğuna
Ben baktormadım doktor talep etmiştiBu haftada bHCG baktırmayız anlamsız. Ultrasona girseniz hemen görünür.
canım ne tatlı görünüyor maşallah ben bakınca erkek gibi hissettim ama bilemiyorum
Teşekkür ederim inşallah öyledir benimde gönlümden öyle geçiyorcanım ne tatlı görünüyor maşallah ben bakınca erkek gibi hissettim ama bilemiyorum
BEnimde düşüncem bu yönde ama farklı düşünene de sonuna kadar saygım var bazı gebeliklerde Doğsada yaşayamayacak kadar sıkıntı var deniliyor insanlar muallakta kalıyor tamamen saygı duyuyorum bu duruma da. Kırıldığım nokta bir arkadaş burada down sendromu hakkında işte doğarsa bebek cı çekecek belki ailesi hayattan soğuyacak gibi tabirler kullandı burada herhangi birimizin yavrusu bu şekilde olabilir ve doğurabilir bu şekilde yaklaşımlar aklına gelince o annenin ne hissedeceğini hiç düşünmüyorlar daha bayramda 40 günlük gibi görünen bir yaşında bir kız çocuğu gördüm burnundan besleniyor ailesi okadar üstüne titriyor ki sağlıklı çocuk olsa bukadar içten sevilmezdi diyor insan engelli çocuk sahibi aileleride düşünerek yorum yapmak en doğrusu olur
Bak ben hayatta başarılar dedim sen hala konuşuyorsun. Saygı duymak bu değil. "Yaptırmamak söz konusu olamaz herkes yaptırmalı" sözünü de ben kullanmadım." Aile hayattan soğuyacak" tarzında bir cümle de kullanmadım. Ama sen benimle tartıştın.[
Çok geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın böyle bir zor durumda kalmay. bizimde tam da söylemek istediğimiz buydu herkes birbirinin fikrine saygı duysun ne biz özürlü beslenemeyen bile bir evladı doğurmayı tercih etmiş sabırla bakmış bir anneyi kötü görebiliriz nede aldırma kararı vermiş birini eleştirme hakkına sahibiz burada herkes birbirine saygı duymalı arkadaş yaptırmamak diye birşey söz konusu olamaz herkes yaptırmalı gibi bir cümle kurduğu için tepkimiz yani saygı duyup tercih belirtmek yerine farklı bir yaklaşım olduğu için. Sevgiler ❤
ben kese gördüm ve kalp atışı duydum, gebelik testiyle öğrenmiştim ve hiç HCG ölçtürmedim bir sorun olur mu sizce?Ben baktormadım doktor talep etmişti
Kalp atışını dinledim az önce. Gayet 1 ve tekizBizim sulalede de pek yok yani su an yasayan bildigimiz yok ama gen geciyor demekki teyzem gillar önce ikiz ölu dogum yapmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?