2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
merhaba kızlar bi sorum olacak doktorum demir haplarına başladı ama ilaç bende ishal yapıyor sizde de böyle bi durum varm mı
Bende erken basladim demir ilacına ve bende de bu durum söz konusu maalesef. Ama kan ilaçlarının yan etkileri arasında var. Kiminı ishal yapıyor kimin kabız.

Merhaba kızlar . Kızım kreşten hastalık getirdi bize ikimiz de hastayız . Kızım larenjit oldu bende de burun akıntısı boğaz kaşınması hapşırık ... bildiğini hızlıca iyileştirecek yöntemler var mı acaba ?

bizim de öyle bir oda yok ama her girişte doktorun asistanı önce tartıya çıkarıyor sonra tansiyon ölçüyor ondan sonra yatağa uzanıyoruz.
aslında sorsanız ya? belki tatmin edici bir cevap verir
1 ay sonraki kontrolde soracağım

Anladım inşallah içinize sinen bir doktor ve hastane bulursunuz Kilo takibinizi yapmıyor mu benim yapıyor her gittiğimde o yüzden soruyorum .
Kaç kilosun dedi, 1 ay önce şu kilodaydım, şuan bilmiyorum dedim. Hiç gel tartıl falan demedi. Kilolusun, hiç kilo almmaan lazım dedi.

Kaç kilosun dedi, 1 ay önce şu kilodaydım, şuan bilmiyorum dedim. Hiç gel tartıl falan demedi. Kilolusun, hiç kilo almmaan lazım dedi.

Dr her gittiğinizde kilo ve tansiyon bakıp kayda almalı. Gebelik ilk takiplerinizde enfeksiyon paneli(torch) , tiroid testleri , biyokimya testlerini istemeliydi. Öyle şey olmaz. Dr unuzu gözden geçirin.

merhaba kızlar bi sorum olacak doktorum demir haplarına başladı ama ilaç bende ishal yapıyor sizde de böyle bi durum varm mı
Ben de 8 gündür içiyorum. Ilk 4 gün yan etki yaptı. Mide bulantılarım geçmişti. Mide bulantısı yaptı.ishal yaptı ama 5nci günden sonra geçti. Aç karna içtigim icin biraz yine arada mide bulantisi gibi yapiyor ama o ilk haftalarda yasadigimdan daha daha az.

Kızlar çok fazla gazım var.olur olmadık yerlerde geliyor çok utanıyorum kimiside diyorki bebek de gazlı olabilir anne öyleyse.varmi bu durumu yaşayan?yoksa ben usutuyormuyum?

Merhaba çok geçmiş olsun
Bende yakalandım geçen bayramda,ateş olmadığı sürece dr a gitmedim,limonlu aıcak suya bal ve karabiber ilave edip içtim.Burnuma tuzlu su çektim geçti ama tabi 15 gün süründürdü beni...

Hiç bakılmadıysa kan testine bakması lazımdı ama acaba belli haftalarda mı bakıyorlar?Bir dahaki sefere sor bence.Kiloluysan evet almaman lazım olabilir ama takibini yapması lazım.

Bize cd verdiler

hahakıyamamcanım yaaa

Aile hekiminde dosyan varsa,hamile olduğunu biliyorlarsa arıyorlar diye biliyorum
Dosyam varda pek düzenli aramiyorlar ya genelde ben takip ediyorum..
canım beni geçen hafta aradılar 19. haftadan sonra yapılıyormuş ben ilk gebeliğimde yaptırmadım bunda doktoruma sorucam
Tamam canim teşekkür ederim bende bi sorayim.. Ben kesin yapılması gerekiyor saniyordum..
Benim de kışlalarım geçti ama tiksinme bulantı tam gaz devam . İştahım olmadığından kilo da alamıyorum. Biraz fazla yesem çok rahatsız oluyorum ve ağzımdaki değişik tattan da nefret ediyorum
bende koku hassasiyeti çok fazlaydi ama ekmek ve hamur işini canim çok istiyor onlar bana kilo aldirdi...
1. doz 20. hafta 2.doz 24. hafta dedi bana doktorum
Tamam Cok teşekkür ederim
Benimde hep uyku haliyle geçiyor oğlumun gözüne bakiyorum biraz uyusa da bende uyusam diye :) ama oda hiç uykuyu sevmiyor ki bende d vitamini başlasam iyi olur.. Eklem ağrısı da oluyor mu bende çok oluyo..
Kızlar, özel hastanede doktora gittiğinizde, her gidişinizde kan ve idrar tahlili yapılıp, kilo ve tansiyon kontrolü yapılıyor mu?
Kan ve idrar tahlilimi kendim takip ediyorum henuz istemedi.. Kilo ve tansiyon kontrolü de yapmadi hiç benim de kafamı kurcaliyor.. Benim ilk doğumu yaptiran doktor kontrollerimde ona gitmemistim ama acil durum oldu bizde doktorum da izinde olunca acil doktoru yaptirdi doğumu tekrar ona gittim ama kararsızım..

selam canım eklem ağrısı bende olmuyor, d vitamini ve omega biraz toparladı beni sende doktoruna danışarak al bence

doktoru aradım ben en son 5 gün ara ver dedi ishal kesince bidaa başlıycam içmemekte istemiyorum sonuçta bebeğin ihtiyacı var

Kızlar çok fazla gazım var.olur olmadık yerlerde geliyor çok utanıyorum kimiside diyorki bebek de gazlı olabilir anne öyleyse.varmi bu durumu yaşayan?yoksa ben usutuyormuyum?
benimde çok gazım oluyo onuda sormuştum doktor progesteron hormonu yükseldiği için o yapıyo dedi maden suyu önerdi içtim rahatlattı tabi yürüyüşte yapmak lazımmış

selam canım eklem ağrısı bende olmuyor, d vitamini ve omega biraz toparladı beni sende doktoruna danışarak al bence
A.slm canim.. 10 gün sonra kontrolüm var istiycem mutlaka kramplarim da var magnezyumda kullanirim sanirim.. Cinsiyetini de cok merak ediyorum ☺☺ hayirlisiyla bi geçseydi 10 gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…