- 10 Nisan 2019
- 701
- 1.080
- 113
Ben Fatma Ersan'a gidiyorum. İlk Seymin Turan ile başladım. Bi kez Asiye hanıma göründüm. Çok kararsızdım. Bi arkadaşım Fatma Ersan'a gidiyordu. Ondan etkilenip Fatma hanımı tercih ettim. Asiye hanımı da tavsiye eden bi arkadaşım vardı. O da çok tatlı bi doktor. Ama ne yalan söyleyeyim şimdiye dek içimin ısınıp kanımın kaynadığı bi doktora rastlamadım. Çok yoğunlar belki o yüzden gülümseyerek konuşmuyorlar ciddiler. Detaylıyı da orada yaptırdım. Perinatolog olduğu içün orayı tercih ettim. O da çok ciddiydi. İnsan çekiniyor öyle olunca :)
tansyondan baş ağrısı oluyordur canım yediklerinde dikkat et ve bol bol dinlenIyi günler kızlar bir haftadır baş ağrısından ölüyorum kaç defa doktora gittik hiç birsey yaptıkları yok kan felan aldılar hersey iyi diyorlar ama baş ağrım var sürekli çok şiddetli tansiyonum inip çıkıyor ondanmı ağrıyor başım acaba
verdikleri şeker dozu 3 dilim baklava kadar yani abartılacak bişe değil diyabet olursak ve bu bebeği etkilerse çok daha kötü ve kalıcı hasarlara sebep oluyormuş kii bunu kimse istemez bu yüzden abd doktorları bile öneriyor ben yaptıracam tavsiye ederim sizde yaptırınYaaa banada son randevuda bir ay sonra görüşelim sabah aç karnına gel dedi o an birşey diyemedim çıktık odadan şeker yüklemesi için söyledi . Sabah gideceğim dediği gibi soracağım ya testi yaptırmazsam sonra bir sorun çıkarsa ve keşke yaptırsaydım dersem diye korkuyorum aslında yaptırmak istemiyorum
geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasınBende önceki bebegimi kaybettiğim için orada mukaddes hanıma ve radyolok esin hanıma gitmiştim .
Ciddi manada aşırı moral bozuculardı
ben bebegimi kaybetmişim bayablar bana azıcık merhametli yaklaşmadı .
Duvar gibilerdi
Aslına bakarsan kapıda ne kadar yogunluk olursa olsun karşındaki insana mütebessim olmak bu kadar zor olmasa gerek .
Rabbim bunlara birdaha asla düşürmesin demiştim
Kendimi bir bebek bekledigim için suçlu hissetmiştim sanki utanılacak birşey yaptımda hapse atılacagım gibi kötü gergin bir ortamdı .
Birde bebegimin artık benimle olmadıgını öğrendim . Kesin tanı için radyologa indim orasıda ondan beterdi . O günleri asla unutamıyorum
canım bunun önden resmini atar mısın bir de doktor sana bunu mu söyledi alablirsin diyeEki Görüntüle 2297970
Sitrat ve oksit karışık bunda. Devlet bunu da karşılamıyor ama güvenemeyip diğerlerine arkadaşım. Sitrat yeterli günlük doz için. Fazlasını ishal yapar zaten. Ben direkt form aldım. Susuz hop ağızda eriyor.
Bunu sordum eczaneye. Doktoruma sorduğumda hiçbi fikri yoktu çünkü hepsi aynı dedi, değil halbuki. Eczacı direkt olanını öneririm emilimi daha iyi dedi. Ben de onu aldım :)canım bunun önden resmini atar mısın bir de doktor sana bunu mu söyledi alablirsin diye
canım bunun önden resmini atar mısın bir de doktor sana bunu mu söyledi alablirsin diye
Duzeltme. Ucretsizmis. Eczaci aciklama yapmadigi için bilememisiz. Muayene ucretleriymisArkadaslar decavit i ilk gebeligimde saglik ocagi ucretsiz veriyordu. dun 25 e aldim eczaneden doktor a yazdirmama ragmen ve doktor da biz vermiyor muyuz dedi. Hemsire saglik ocagi vermiyor dedi dedim. Sizde de boyle mi?
Canım ben Karatay a hiç güvenmiyorum o kadın hiç inandırıcı gelmiyor . Şeker yüklemesi de yaptıracağım çünkü kendi doktoruma güveniyorum zararlı olacak bi şey yaptıracağını düşünmüyorum . Annelerimiz vitamin ilaç hiç bir şey kullanmamış cam dahi silmiş son haftalarda biz bunları da yapmıyoruz . Bu konu tartışmalı çünkü isteğe bağlı tabi ki herkesin fikrine saygılıyım isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz yaptıran iyi anne yaptırmayan kötü anne olmaz . Anneden daha iyi bebeğini kimse düşünmezBen Canan Karatay'a güveniyorum. Şeker yüklemesi ilerde bebeğin kalp hastası olmasına neden olabilir diyor. 3 dilim baklavaya eş değer diyor doktorun biri, biri de 2 tane kutu kola diyor. Hiç de öyle değil diyor Canan Karatay saf şekerli suyu içiriyorlar hem de aç karnına. Baklava gibi değil bunun kana karışması daha hızlı oluyor. Annelerimiz yaptırmamış bu yeni bişey çok geçmişi de yok. Canan hoca kan değerlerinizden anlaşılır diyor. Trigliserid önemli diyor. Bir de 3 aylık şeker ortalamamızı bilmemiz gerekiyor o da zaten basit bi kan testine bakıyor. Artık kimselere güven kalmadı bişeyler oluyor kötü şeyler oluyor hasta ediyorlar bizi ilaç sektörü kazanıyor. Doktorların çoğu araştırmıyor bilgilerine yenisini eklemiyor biley soruyorum cevap veremiyor ya da verse de geçiştiriyor belli ediyoe hiçbi fikri olmadığını. Ama hepsi öyle değil tabii ki. Bazı doktorlar şeker yüklemiyor. Endokrine yönlendiriyor veya dediğim gibi kan testleriyle süreci ilerletiyorlar.
Bugün doktorum sana şeker yüklemeyeceğiz çok zayıfsın sen kaldıramazsın dedi. Sevindim. Zaten istemiyordum. Şeker ölçüm cihazı almıştım zaten. Açlık tokluk biraz takip edeceğim.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben fikirlerimi paylaştım :)
Ben tüm alışverişi paramı gönderip Bursa’dan anneme yaptırmıştım burda Elif bebe baya indirimli oluyormuş eltim söylüyordu ay buluşup beraber alışveriş yapalım birgünLifeandFeel merhaba canim. Konyada hastane cikisi icin bildigin iyi bir yer var mi?
Katılıyorum canım hangi doktor bu gerekli değil gel yapalım der ki ben Zararı olduğunu düşündüğüm hiçbirşey yapmayı düşünmüyorum sonuçta öyle bir çağdayız ki kısırlık kronik rahatsızlıklar hat safhada ben oğlumda yaptırmadım bundada yaptırmam kimseye yaptırmada demem ablamda gebelikte şeker hastasıydı bunu şeker yüklemesi ile öğrenmedi baş ağrısı ile gitti kan tahlilinde çıktı ortayaBen Canan Karatay'a güveniyorum. Şeker yüklemesi ilerde bebeğin kalp hastası olmasına neden olabilir diyor. 3 dilim baklavaya eş değer diyor doktorun biri, biri de 2 tane kutu kola diyor. Hiç de öyle değil diyor Canan Karatay saf şekerli suyu içiriyorlar hem de aç karnına. Baklava gibi değil bunun kana karışması daha hızlı oluyor. Annelerimiz yaptırmamış bu yeni bişey çok geçmişi de yok. Canan hoca kan değerlerinizden anlaşılır diyor. Trigliserid önemli diyor. Bir de 3 aylık şeker ortalamamızı bilmemiz gerekiyor o da zaten basit bi kan testine bakıyor. Artık kimselere güven kalmadı bişeyler oluyor kötü şeyler oluyor hasta ediyorlar bizi ilaç sektörü kazanıyor. Doktorların çoğu araştırmıyor bilgilerine yenisini eklemiyor biley soruyorum cevap veremiyor ya da verse de geçiştiriyor belli ediyoe hiçbi fikri olmadığını. Ama hepsi öyle değil tabii ki. Bazı doktorlar şeker yüklemiyor. Endokrine yönlendiriyor veya dediğim gibi kan testleriyle süreci ilerletiyorlar.
Bugün doktorum sana şeker yüklemeyeceğiz çok zayıfsın sen kaldıramazsın dedi. Sevindim. Zaten istemiyordum. Şeker ölçüm cihazı almıştım zaten. Açlık tokluk biraz takip edeceğim.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben fikirlerimi paylaştım :)
Evet yaa ne iyi olur. :) Annem persembe pazarinda da guzel seyler var dedi ama ben bunlara magazadan almak istiyorum. Elif bebeye bakayım o zaman cok sag ol canim.Ben tüm alışverişi paramı gönderip Bursa’dan anneme yaptırmıştım burda Elif bebe baya indirimli oluyormuş eltim söylüyordu ay buluşup beraber alışveriş yapalım birgün
rabbim yardımcısı olsun inşallahArkadaşlar kasım anneleri başlığında dün bi arkadaşımız 26. Hafta içindeyken suyu gelmiş sezaryenle erken doğum yapmış. İlk 24 ve 72 saat çok önemliymiş dualarınızı bekliyor
benim çok aşırı oluyor bütün gün hareket halindeyim otur kalk ani hareketler yapıyorum istemsiz snırım dün gecede bel ağrısından resmen ağladım bir gün daha sabredersem yıllık izne ayrılcam inşallahKızlar çatı ağrılarınız başladığımı başladıysa tam olarak nerede hissediliyordu tarif edermisiniz
Bu gün bende gittim kontrole suyum fazlaydı dahada artmış o yüzden mutlaka şeker testi yapmamız Lazım dedi bide aşırı baş ağrım var bir haftadırBence seker yuklemesini hafife almayin kizlar,doktorunuz diyorsa yaptirin.zarari olan birseyi size yaptirin demez kimsenin kimseye garezi yok ennihayetinde..annede tespit edilmemiş gizli sekerin olmasının, hem bebek hem de anne açısından ciddi riskleri beraberinde getirir.bu riskler, annede damarları ve görmeyi etkiliyor, bebeği besleyen damarları etkiliyor, iri bebek oluşumuna, bebeğin suyun artmasına neden oluyor, buna bağlı olarak doğum travmaları fazla oluyor, bir kısım gebede daha ilerlemiş şeker hastalığı, damarları bozup, bebeğin yeterince beslenmemesine neden oluyor ve ölü doğumlara bile neden olabiliyor Allah korusun.karar sizin elbette ben yaptıracağım
Anne babada şeker varmı? Benim doktorumun ilk sorduğu buydu varsa mutlaka yapalım dedi ve yukardaki riskleri söyledi.bence gerekli yüksek çıksa bile diyetle normale dönüyor bilinmezse bilinçsizce tüketilen gıdalar yarar yerine zarar bile verebilir.bende bu hafta yaptıracağımBu gün bende gittim kontrole suyum fazlaydı dahada artmış o yüzden mutlaka şeker testi yapmamız Lazım dedi bide aşırı baş ağrım var bir haftadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?