2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
dikkat edin lütfen üç ayı atlatınca tehlike bitmiyormuş erken Doğum denen bir tehlike daha var benim ağrılarım da tamamen dinlenmeyle geçiyor yorulunca gece gündüz duramıyorum

canım bunun önden resmini atar mısın bir de doktor sana bunu mu söyledi alablirsin diye
Evet canım bunu verdi.

Bunu minik poşet susuz şeker gibi toz birley ağzında eriyor yutuyorsun. Birde suya karıştırılıp içileni var o da aynı içerik. Ben bunu aldım pratik diye. Ama günde 1-2 şişe soda da içiyorum

Şeker hastalığı özellikle Tip 2 ortaya çıkmasının sebebi %10 genetik ise, %90 beslenme canım. Şeker yükleme yapmanın anlamı yok ayrıca bir akş,bir tokluk bakmak bunu gösteriyor zaten. Gebenin aşırı kilo alımı var ise bu da gözden kaçmaZ.

Anlamı yoksa bu doktorlar neden yaptırmakla ısrarcı bir bilgim varmi? Ben bir çok vaka okudum şeker ile ilgili.basta bende sıcak bakmıyordum ama sonradan yaptırmaya karar verdim

Aynen işte büyük şans devlette böyle iyi zamana denk gelmek ama işte oda zor .

Arkadaşlar gizli şeker dediğiniz şey sadece şeker yüklemesi ile teşhis edilmiyor ki açlık şekeri çok önemli ben tüm tahlilleri yapıp birde ara ara evdede açlık takibi yapmayı düşünüyorum doktorlar her tedaviyi önümüze sunmak zorundalar şekerimiz çıksa doktor yaptırma demiş olsa biz gidip bu doktordan hesap sormazmıyız yüklemenin zararı ile ilgili bilgisi olmayan biri olsak neden bana şeker yüklemesi yapıp tanı koymadın diye ama kendi tercihimiz olsa bunun İçin sorumlu olmuyorlar prosedür bu şekilde yapın diye bize tavsiye de bulunmak zorundalar kimiside gerçekten zararlı görmüyor gerekli görüyor herkes bebeğini nasıl be şekilde güvende hissedecekse o şekilde bir yol izler bu bana daha güvenli geliyor şeker çıksada çıkmasa da paketli gıdalar şekerli gıdalar düzensiz beslenme ben az su tüketme gibi şeylerden uzak durmak zaten bebeğimiz için bizim görevimiz

Evet yaa ne iyi olur. :) Annem persembe pazarinda da guzel seyler var dedi ama ben bunlara magazadan almak istiyorum. Elif bebeye bakayım o zaman cok sag ol canim.
BEn oğluma mağaza olarak hm den alıyordum ama şimdi dolar euro yüzünden epey uçuk fiyatları 1 buçuk yıl önce lcwdan sahan indirimli geliyordu bana bebek kıyafetleri harikaydı herşey sapasağlam duruyor nasipse bu oğluma da giydiricem. Seninde kızlar geliyormuş gözün aydın MaşAllah ikizde bir kız bir oğlan daha zor birbirinden herşeyleri farklı oluyor Perşembe dediğin şu sosyete Pazar’ı gibi kapalı olan yermi orasıda güzel

Teşekkür ederim canim. Evet kapali bir yer. Annem dedi guzel seyler var diye ama bilemedim. Birazda erken davranmak istiyorum ilk gebeligimde 30dan sonra hazirlanmistim ikiz olunca biraz erken e alayim dedim. Lcw ye de bakayım o zaman

Eger ozel muayeneye gidersen gittigin kadin doktor giriyor diye biliyorum. Oyle duydum arkadaslarimdan ve bir sonraki randevuda doktoruma soracagim cunku onun girmesini istiyorum. İnşaallah da oyle olur

Anlamı yoksa bu doktorlar neden yaptırmakla ısrarcı bir bilgim varmi? Ben bir çok vaka okudum şeker ile ilgili.basta bende sıcak bakmıyordum ama sonradan yaptırmaya karar verdim
Benim doktorumda yaptırmıyor. Karşı. Yani akş,tokluk şekeri şüphelidir, gebe aşırı kilo almıştır, bebeğin kilosu haftasından fazladır o zaman olabilir. Avrupa da da böyle durumlarda yaptırılıyor rutin değil

Eger ozel muayeneye gidersen gittigin kadin doktor giriyor diye biliyorum. Oyle duydum arkadaslarimdan ve bir sonraki randevuda doktoruma soracagim cunku onun girmesini istiyorum. İnşaallah da oyle olur
Ay öyle birşey varsa eğer neden özele okadar para vereyim kiiii mutlaka banada haber et olurmu canım nezaman birdaha randevun

Ay öyle birşey varsa eğer neden özele okadar para vereyim kiiii mutlaka banada haber et olurmu canım nezaman birdaha randevun

dikkat edin lütfen üç ayı atlatınca tehlike bitmiyormuş erken Doğum denen bir tehlike daha var benim ağrılarım da tamamen dinlenmeyle geçiyor yorulunca gece gündüz duramıyorum
aynen bende ondan korkuyorum zaten ama işverenler umrunda olmuyor malesef tek başıma kaldım yardımcı kimseyi almıyor bende bugun artık izne ayrılıyorumda biraz dinlenirim

benim doktorum da açlık tokluk şekerine bakıp gerek görürsem şeker yüklemesi yapıcam dedi.

kızlar birde benim karnım aşırı derecede kaşınıyor.sanki yanmışta iyileşmiş gibi kabuk kabuk kıpkırmızı.aranızda böyle birşey yaşamış olan var mı

dün tetanoz oldum çok korkmuştum burayı okuyunca ancak her şeyde olduğu gibi herkesin abarttığını anladım.
size tavsiyem ne burayı nede interneti çok ciddiye almadan doktorunuzla ilerlemeniz.

Doktoruna mutlaka danış canım belki çatlıyordur belkide gebelik kolestazıdır mutlaka ara görüş tahlil yapabilir

dün tetanoz oldum çok korkmuştum burayı okuyunca ancak her şeyde olduğu gibi herkesin abarttığını anladım.
size tavsiyem ne burayı nede interneti çok ciddiye almadan doktorunuzla ilerlemeniz.
Ne tuhaf ben burda sorulduğunda hep hiç acımıyor hiç ağrımıyor buz koydum aşı olduğumu anlamadım gibi yorumları hatırlıyorum

abartı değilde herkesin bünyesi farklı aynı zamanlarda doğuracak olsakta herkesin vücudunun gebeliğe tepkileri farklıdır mesela ben tetanoz oldum 1 hafta boyunca ağrıdı ama sizde hiç ağrı olmamış olabilir ama dedğiniz gibi en güzel doktorun tavsiyelerini dinlemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…