- 26 Mayıs 2015
- 4.989
- 5.513
- 158
- 34
ya inşallah sıkıntı değildir benimkide bi hafta geriden geliyo, ama geçen gittiğimde kilo alıyodu çok çok olmasada kilo alışı varsa dert etme demişti doktor bana , eğerki gerileme varsa mecburen alıyoruz ama azıcık olsa besleniyosa anne karnında bi gün fazla dursa kar demişti geçen haftaBayanlar benim bebeğimde bir sorun var .
Bizimkide geriden geliyor 10 gün.
Doktor bu ara açılırsa sorun olur filan dedi .
Eski doktorum sorun yapmazdı geç döllenme demişti ilk zamandan beri .
Ama hastane değişikligi yapmak durumunda kalınca buradaki doktorda böyle diyor.
İyice kafamı kurcaladı.
Nts ye filan aldı. Korkuttu bizi.
Bebegin geriden gelmesi çok mu problemliaglıcam valla
Doktor değiliz ama ben 2 haftaya kadar geriliği sorun etmezdim. İlk gebeliğimde 2 hafta geç döllenmem vardı. Ama bebek sonradan önden gitmeye başladığı için ara kapandı ve yaklaşık 3 hafta erken doğdu. Ama son adet tarihine göre normal zamanıydı. Ben yaptığım tarihi bilmeseydim her şey normal gibi olacaktı.Bayanlar benim bebeğimde bir sorun var .
İyice kafamı kurcaladı.
Benim ilk bebeğim de geriden geliyordu ama benim besleyen damarların birinde sıkıntı vardı kan sulandırıcı içiyordum 12.haftada başlamıştık ona ragmen hep aynı gerilik devam ediyordu. Doktor o durumda başka bulgulara bakıyoruz demişti cok önemli degil 1 2 hafta demişti sıkı takip yapıcaz arayı daha fazla acarsa o zaman Baska testler yaparız demişti. Senin bebeğin minik olacak demişti ki öylede oldu hem erken doğdu hemde miniciktiBayanlar benim bebeğimde bir sorun var .
İyice kafamı kurcaladı.
ya inşallah sıkıntı değildir benimkide bi hafta geriden geliyo, ama geçen gittiğimde kilo alıyodu çok çok olmasada kilo alışı varsa dert etme demişti doktor bana , eğerki gerileme varsa mecburen alıyoruz ama azıcık olsa besleniyosa anne karnında bi gün fazla dursa kar demişti geçen hafta
Evet hep öyle diyorlar ara açılırsa sorunmuş.Doktor değiliz ama ben 2 haftaya kadar geriliği sorun etmezdim. İlk gebeliğimde 2 hafta geç döllenmem vardı. Ama bebek sonradan önden gitmeye başladığı için ara kapandı ve yaklaşık 3 hafta erken doğdu. Ama son adet tarihine göre normal zamanıydı. Ben yaptığım tarihi bilmeseydim her şey normal gibi olacaktı.
Bir de bebeğin geriden gelmesinde az beslenmesi yani plesantadan kan akışı sorunu, plasenta yaşlanması gibi sorunlarınız yoksa, Diğer şeyler normalse bence hiç canınızı sıkmayın.
Şimdi 1950 görünüyorBenim ilk bebeğim de geriden geliyordu ama benim besleyen damarların birinde sıkıntı vardı kan sulandırıcı içiyordum 12.haftada başlamıştık ona ragmen hep aynı gerilik devam ediyordu. Doktor o durumda başka bulgulara bakıyoruz demişti cok önemli degil 1 2 hafta demişti sıkı takip yapıcaz arayı daha fazla acarsa o zaman Baska testler yaparız demişti. Senin bebeğin minik olacak demişti ki öylede oldu hem erken doğdu hemde miniciktibirde ciğer geliştirici olmuştum. Şimdiki gebeliğim sıkıntısız cok şükür ama yine erken doğma durumu var Allah saglıklı kavusmamızı nasib etsin inşallah üzme kendini
Bence iyi benim doktorum haftada 200-250gr alır artık dedi ki öylede oluyor.icinize sinmediyse doktorunuzu değiştirin benceGerilik var dedi 1650 ölçmüştü
Bir hafta sonra gittim 1850 ölçtü.
Bende iyi hiç yoktan kilo alıyır dedim.
O zamanda dediki yok bir haftada bu kadar alamaz. Tahmini şeyler bunlar dedi
Yani insan bi güzel şey söyler .
Güzel görüneni bile demedi
Bendende pimpirikli çıktı doktorum
Prima içinde petrol türevleri var üreme sağlığı için zararlı. Primanın ürünü var Pampers pure alacaksanız bunu almalısınız. Molfix inde naturel serisi var. O da iyi.İlk oğlumda prima almıştım sonuna kadar da onu kullandık pişik falan da olmadıydı ama kaka yapınca bildiğiniz beline kadar taşırıyordu hep zıbınları yatak falan batıyordu .Bu sefer molfix aldık sanki daha kalın gibi geldi bir deneyelim bakalım beğenirsek devam beğenmezsek prima..
bence dikkat et bende duramıyorum temizlik sıkıntı yapmayınca insan daralıyorda tansiyon çok riskli çok korkuyorum benimki düşük olmasına rağmen Allah esirgesinArkadaşlar daha önceden evi ayrıntılı temizlemiştik boya badana halılar vs.Ama tabi okullar açılınca işe falan başlayınca hamilelik ağırlaşınca ev elden çıktı .Artık izindeyim evi tekrar baş aşağı temizliyorum koltukları çektim halıları sildim kaldırdım falan ..Ama bebeğimi etkiler mi bilemedim yapmayıncada canım sıkılıyor dert ediniyorum içim rahat etmiyor tansiyonum yükseliyor ara ara 13 8 falan çıkıyor ...
Yardımcı alsanız yanınıza ağır işleri o yapsa . Her ihtimale karşı tedbirli olun ağır kaldırmayın yükseğe uzanmayın derim . Evet temizlik insanı rahatlatıyor iyi hoş ama kendinizi bu kadar yormayın .Arkadaşlar daha önceden evi ayrıntılı temizlemiştik boya badana halılar vs.Ama tabi okullar açılınca işe falan başlayınca hamilelik ağırlaşınca ev elden çıktı .Artık izindeyim evi tekrar baş aşağı temizliyorum koltukları çektim halıları sildim kaldırdım falan ..Ama bebeğimi etkiler mi bilemedim yapmayıncada canım sıkılıyor dert ediniyorum içim rahat etmiyor tansiyonum yükseliyor ara ara 13 8 falan çıkıyor ...
Tansiyon varsa dikkatli olmak gerekiyor benimde yüksek çıkıyor günlük 3 defa ölçüp yazıyorum doktorum istediArkadaşlar daha önceden evi ayrıntılı temizlemiştik boya badana halılar vs.Ama tabi okullar açılınca işe falan başlayınca hamilelik ağırlaşınca ev elden çıktı .Artık izindeyim evi tekrar baş aşağı temizliyorum koltukları çektim halıları sildim kaldırdım falan ..Ama bebeğimi etkiler mi bilemedim yapmayıncada canım sıkılıyor dert ediniyorum içim rahat etmiyor tansiyonum yükseliyor ara ara 13 8 falan çıkıyor ...
Hayır canım benim neden problem olsun kan akışında kordonda vs bi sıkıntı yoksa problem değil öyle ise bile sıkı takip ediyorlar korkulacak hiçbirşey yok benim oğlum 2,5 yaşında şuan benim son aylarımda kabus gibi geçti 2,3 hafta gerilik vardı çift taraflı çentik vardı normal Doğum olmaz bebek dayanmaz dendi neler neler dendi oğlum küçük doğdu evet 38+3 te 2,630 gram 46 cm idi. ilk ay 9 cm uzadı 2,200 gram kilo aldı. şuan yaşıtlarını geçmiş durumda ve sezeryan olduğum İçin çok büyük pişmanlık yaşıyorum bebeği küçük olup 42. Haftayı bekleyip 2 kilo 1,5 kilo bebeğini normal doğuran tanıdıklarım var ki sonra doktorum bana sezeryan tavsiye ettiği için utandı normal bile olurmuş çentik çok büyük bir sorun değil neden öyle dedim ki acaba dedi demem o ki normal Doğum meselesi değil büyütülecek bir mesele değil organlarını var etkileyen bir durum değil sadece ve sadec boydan ve kilodan düşük doğabiliyorlar ve oda doğar doğmaz toplatılıyorlar dün bebek görmeye gittik bebekleri kadının hep 1,5 kilo doğuyor hiçbirinin sağlık problemi yok çok şükürBayanlar benim bebeğimde bir sorun var .
İyice kafamı kurcaladı.
+/- 1 - 2 hafta sorun değil diye biliyorum ama bence doktorunuzun tavrı hoş. ne güzel detaylı inceliyor.Bayanlar benim bebeğimde bir sorun var .
İyice kafamı kurcaladı.
Hayır canım benim neden problem olsun kan akışında kordonda vs bi sıkıntı yoksa problem değil öyle ise bile sıkı takip ediyorlar korkulacak hiçbirşey yok benim oğlum 2,5 yaşında şuan benim son aylarımda kabus gibi geçti 2,3 hafta gerilik vardı çift taraflı çentik vardı normal Doğum olmaz bebek dayanmaz dendi neler neler dendi oğlum küçük doğdu evet 38+3 te 2,630 gram 46 cm idi. ilk ay 9 cm uzadı 2,200 gram kilo aldı. şuan yaşıtlarını geçmiş durumda ve sezeryan olduğum İçin çok büyük pişmanlık yaşıyorum bebeği küçük olup 42. Haftayı bekleyip 2 kilo 1,5 kilo bebeğini normal doğuran tanıdıklarım var ki sonra doktorum bana sezeryan tavsiye ettiği için utandı normal bile olurmuş çentik çok büyük bir sorun değil neden öyle dedim ki acaba dedi demem o ki normal Doğum meselesi değil büyütülecek bir mesele değil organlarını var etkileyen bir durum değil sadece ve sadec boydan ve kilodan düşük doğabiliyorlar ve oda doğar doğmaz toplatılıyorlar dün bebek görmeye gittik bebekleri kadının hep 1,5 kilo doğuyor hiçbirinin sağlık problemi yok çok şükür
Aynen bende böyle biliyorum ama evet sanırım değiştireceğim.Bence iyi benim doktorum haftada 200-250gr alır artık dedi ki öylede oluyor.icinize sinmediyse doktorunuzu değiştirin bence
İşte sadece gelişimini etkiliyor sağlığı konusunda korkma ki 10 gün hiç önemli bir değer değil eltim 8,5 aylıkken doktora gitmiş bebek 1,5 kilo hemen ciğer geliştirici yapalım çocuk çok küçük doğarsa zorlanır küveze girer var demişler iğneleri almışlar öğlen arası yaptıracak biryer bulamamışlar eltimin içine sinmiyor iğneden vazgeçip çarşıdan incir fındık ceviz kuruüzüm alıyor ama kilo kilo tükettim diyordu iki haftada 900 gram almıştı bebek. Ben ölçümlere de güvenmiyorum Başka bir doktora mutlak ama git canım sağlıkla kavuşalım inşAllahAllah razı olsun biraz rahatlattınız beni.
İster istemez korkuyor insan.
Ama bu örneklerdeki gibi inşaAllah bizdede bir sorun olmaz.
Öyle korktum ki sanırım dogum şeklinden kilosundan çok
Aceba bebegime birşey olırmu onu kaybedermiyim diye düşündüm.
Aynı benArkadaşlar daha önceden evi ayrıntılı temizlemiştik boya badana halılar vs.Ama tabi okullar açılınca işe falan başlayınca hamilelik ağırlaşınca ev elden çıktı .Artık izindeyim evi tekrar baş aşağı temizliyorum koltukları çektim halıları sildim kaldırdım falan ..Ama bebeğimi etkiler mi bilemedim yapmayıncada canım sıkılıyor dert ediniyorum içim rahat etmiyor tansiyonum yükseliyor ara ara 13 8 falan çıkıyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?