Sorun balığın pahalı olması değil aslında. Sorun artık balıkların eskisi kadar besleyici olmaması. Ha derseniz ki "aldığınız takviyeler çok mu iyi?" bu da ayrı bir tartışma konusu. ben karadenizliyim, biraz balıktan anlarım.
fikir beyan ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Katılıyorum. Bana da doktorum kalsiyum magnezyum vitamin takviyeleri verdi ama yanlış belki de yine de çoğunu içmek gelmedi içimden. Ne bileyim kimyasal olarak görüyorum ben tabletleri. Et yumurta yoğurt kuruyemış meyve yemeği tercih ettim çoğunlukla. Kramplarım çok olduğu dönemler kalsiyum ve mag kullandım daha çok. Gıdalar konusunda da hakveriyorum. İki ucu mevzusu
22+3 günlük hamileyim. En son detaylı USG çektirdik ve gayet iyiyiz.
Takibimizi devlet hastanesinde yapıyoruz. En son kontrolümüzde "Omega 3'e başlamalımıyım?" soruma "Biz önermiyoruz" dediler. Fakat çevremdeki bütün hamileler kullandı. Bütün doktorlarda esasında takviye öneriyorlar.
Ben haftada max. 1 kez balık yiyorum. Ceviz vs tüketiyorum fakat artık ülkemizdeki gıda sektörüne güvenmediğimden, yeterince Omega 3 aldığımı düşünmüyorum. Gıda takviyesi (Omega 3 hapı) başlamak istiyorum.
Faka kafam çok karışık. Bir sürü marka var ve ben çok kararsızım. Amway Omega 3 kullandı kuzenim. Ücreti hiç sorun değil fakat içerik çok önemli.
Lütfen benimle deneyimlerinizi ve doktorunuzun tavsiye ettiği markaları paylaşır mısınız?
Türkiye’nin en güvenilir epa+DHA+omega-3 içeren takviyesi 2-3 marka var. Bunlardan birisi Neptune Krill Oil. Pahalı ama yapacak birşey yok. Soğuk sıkım tekniği ile üretiliyor. Kapsül dış yüzeyi bile doğal balık kaplama. Diğer birçok ürün içine balık yağı koklatılmış ürünler maalesef. Eczacınıza danışın. Söylediklerimin aynısını diyecektir. Sadece gebelikte değil, her insanın bu takviyeyi kullanması gerekiyor. Ülkemizdeki balıklar soğuk deniz balığı değil maalesef ihtiyacı karşılamıyor. Ben 2-2,5 yıldır düzenli kullanıyorum
Ayrıca balık yağı emilimi %40-50 iken, krill yağı emilim oranı %90 dır. Krill oil içinde astaksantin mevcuttur. C vitamini 30 birim antioksidansa, astaksantin 500 birim gücündedir. Bu sadece krill oilde mevcuttur. Bütün soğuk deniz balıklarının besin kaynağı krill dir.
Dha ve epa beynin canıdır. Bu yağları balık ürünlerinden başka bir canlıdan alamAzsınız. Bunuda ülkemiz balıklarından karşılamak yetersiz. Günde 2 kilo balık yemek gerekiyor
Somon balıklarında ithal güya. Hepsi çiftlik ürünü tırt
Teşekkürler kızlar. Benim ince sizi şeklinde sancım başladı. Akıntım dan dolayı fitil kullanıyorum demiştim. Enfeksiyondan dolayı miki bilemedim halbuki tecrubeliyim.
Kontrolden çıktım Kızlar her şey yolunda şükür sancım da çıktı nst de ama düzensiz tabi . Doktorum normal artık bu haftalarda düzenli olursa gel hemen dedi . Haftaya bugün kucağıma alacağım bebeğimi tabi acele etmezse
Kontrolden çıktım Kızlar her şey yolunda şükür sancım da çıktı nst de ama düzensiz tabi . Doktorum normal artık bu haftalarda düzenli olursa gel hemen dedi . Haftaya bugün kucağıma alacağım bebeğimi tabi acele etmezse
Ben kullandim canim 2 gün arayla kullanilandan vermisti . Kullandktan sonra bi hafta gayet iyide sonra yine baslyr kasintiyla beraber . Iki defa yazdrdm . Sorun tam anlamiyla cozulmedi valla kasintim var hala devam edyr. Dr soyledim sirkeli suyla yika dedi artk ilac veremem dogum yakin cunku . Bakalm sirkelo su rahatlatiyr ve ic camasiri degistir surekli gun icinde . Gunluk ped falan hic kullanma akinti o bolgeye bulastikca dahada artiyor
sirkeli su çok iyi gelecektir. Uygularken çok yakar fakat etkilidir. ben gebeliğim öncesinde 1 kere olmuştum mantar, çok iyi gelmişti. O sıralar çok yorgun dönemlerimdi ve bağışıklığım çok zayıflamıştı, o sebeple olmuştu.
Günlük ped değilde evde iseniz çamaşır değiştirin, çalışıyor iseniz kağıt havlu çok işe yarıyor.
İnanın bilmiyorum. Benim bebeğim 22+2 günlük. 510 gr 31 cm. Gayet iyiyiz.
sadece "önermiyoruz biz" dedi. Sanırım devlet hastanesi olması kaynaklı. Memlekette şöyle bir durum da var, yediğin balık balık değil, gıda sektörü zaten toptan iflas. Yani ben deli gibi ceviz, semizotu yesem de yeterince Omega 3 alacağımı sanmıyorum.
Artık dedim ben kendim başlayayım. Kuzenim Amway kullandı. Bütçesi hiç önemli değil fakat doktor tavsiyesi ile bir marka almak istiyorum. kafam iyice karıştı marka konusunda.
sirkeli su çok iyi gelecektir. Uygularken çok yakar fakat etkilidir. ben gebeliğim öncesinde 1 kere olmuştum mantar, çok iyi gelmişti. O sıralar çok yorgun dönemlerimdi ve bağışıklığım çok zayıflamıştı, o sebeple olmuştu.
Günlük ped değilde evde iseniz çamaşır değiştirin, çalışıyor iseniz kağıt havlu çok işe yarıyor.
Evet haklisiniz cok yakiyor ben suyla karistirdm sprey şisesine koydm oyle kullaniyrm. Evdeyken evet surekli ic camasasir ve genis pijamalar . Disari cikincda sizin dedgnz gibi kokusuz havlu kagitlrdn kullnyrm hem emiyr hem daha pratik olyr. Birde bol su ve dogal yogurtt tuketmek gerekyr arastrdgm kadariyla .