2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benimkisi agzini aciyor yalaniyor resmen cocugum. Biz de yerken cekinmeye basladik gizli yiyoruz hofff

Moralim çok bozuk sütüm bitme noktasına geldi
Bugün kısa kısa emdi, süt gelmediği için galiba. Uykuya yatırdığımda kısa sürede ağlayarak uyanıyordu. Önceden sağdığım birkaç poşet süt vardı, birini ılıtıp biberona koydum iştahla içti yavrum. Üstelik biberondan emmeyi hiç bilmeyen, emzik bile almayan çocuk bu. Çok üzüldüm ya. 3 aya kadar aşırı sütüm vardı. Önsütü azaltmanın yollarını arıyordum hatta, şimdi hale bak açıkçası sütü olmayan bir arkadaşıma sütümün çok olduğunu söylemiştim o günden sonra azaldı. Nazar değdi herhalde ya. Devam sütü sipariş ettim internetten ama inşaallah sütüm çoğalır da ihtiyaç duymayız dua edin bize

Yaaa ben de yasadim bunu. Ama inan kendine bebegini kokla icine cek,sev oksa,Insallah gerek kalmaz ama olmazda da dunyanin sonu degil ac kalmasin da.

Canım hemen moralini bozma hemen sık sık emzir aynı ilk başlarda sütümüzün gelmesi için yaptıklarımızı yap bol bol su iç. İnşallah yeniden çoğalır

Tahin,rezene ve uykuuuu

Ben vermeye dün itibari ile başladım çünkü kg alması yavaşlamış bende bunu duyunca strese girdim sütüm azaldı bebek mama kabul etmedi birkaç marka denedik . Ayrıca biberon tutmuyor . En iyisi başlayayım kafayı yemeden dedim ve başladım pişman değilim . Öyle kural filan koymadım direk veriyorum ağzına birşeyler . Bugün evde bebe bisküvisi yaptım onu sütümle açıp verdim. Az Yumurta sarısı vermiştim. 1 yemek kaşığı tarhana çorbası verdim gün içinde ayrıca bol bol emzirmeye çalışıyorum. Psikolojik anlamda yıprandım artık

Galactago damla al cnm eczaneden kullan bol bol su iç. Çıplak ten teması da yapın. İnşallah çoğalır. Bazen geçici azalmalar oluyor inşallah öyledir

Yaa evett şimdiden ne ara büyüdün küçücüktün diyorum bir sürü tarif var yaşamayız öle bi sıkıntı heralde biz tadımları yapıyoruz neyi sevip sevmediğini baya belli ediyo ona göre ilerlicem bende seçici olmazlarsa süper olur

Bizimde aynı canım çay bile içemiyoruz genelde eğer direk gözlerni dikerse artık onada su veriyorum biz artık 5. Aydayız anne sütü de almadığı için tadımlara başladık ama sen Emziriyosan 6. Ayı bekleyebilirsin bence arada tattırmaktan bişey olmaz ama
Bizimki canı isteyince dönüyo mesela 2 gün önce üstüste döndü ama şimdi hiç oralı olmuyo elleri hep bacaklarda göbektwn ayağada ulaşamıyo:) artık bol bol ses çıkarıyo konuşuyo kendi kendine bide bizimki uykusu gelince eee eee eee diye ninniye başlıyo çok komik

Canım ben de su veriyorum her Demir ilacı sonrası. (Bi doktoru izledim depoları dolsun verin Demir ilacını diyordu başladım) muz yalattım.bi defa cherry domates. Birkaç elma bi de ara ara minik ev yoğurdu ( belki çeyrek çay kaşığı oluyordur maks yarım) tadımlara başlamak olabilir ancak bahsettiğin besinler karmaşık karbonhidrat yağ ve protein içerikleri. Bunlar sindirimi zor besinlerdir. Bilhassa yumurta güçlü bi protein kaynağı olmakla birlikte zor sindirilen yağ ve protein içeren bir besindir. Bunları aniden vermek bebeğin sindirim sistemini henüz tam gelişmediyse yorabilir. Acele etme. Sakin ol. Yavaş yavaş tadımlara başla. Birden kendine de bebeğe de yüklenme bence canım

Humana süt çayını öneririm canım.ben baştan beri sütü sınırda anca yeten biriyim. Damlayı falan bıraktım birtek çaya devam ediyorum. Ben çok faydasını gördüm

Yavrum bizimki de her lokmamızda ağzını açıyor

Arkadaşlar madem ek gıda konuşmaya başladık. Ben de nacizane deneyim ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. Umarım faydalı olur.
Ek gıdanın bence en birincil kuralı 3 gün kuralı. Allerji çok yaygınken dikkat etmek gerekir. 3 gün aynı besinle besleyip cocugun allerjik reaksiyonları gözlenmelidir. Ağız kenarı yada yanaklarda kırmızılık, vucutta döküntüler, pişik, ishal, extra huzursuzluk vs.
İlk kızımda 6. Ay kontrolune gitmeden 10 gün önce başladık, annem var yanımda her anne gibi yedirmeye hevesli. Bir gün yımurta, bir gün muz, akşamına peynir falan tam gaz gidiyor. Yapma etme falan derken çocuk bir kabardı butun vucut kıpkırmızı el kadar lekeler. Eee neden oldu bilmiyoruz, o kadar çok şey yedi ki. Mecbur gittik doktora allerji testi yaptırdık, suçlu muz çıktı yanında bugday, fındık, kivi ve taze fasülye de hediye olarak geldi. Doktor blwden bahsetti, ve aklımıza yatarsa öyle devam etmemeiizi istedi. Neyse blw devam ettik ama 3 gün kuralına çoook dikkat ettik. Bir müsibet bin nasihattan iyidiri yaşayarak öğrendik.
Şimdi size bazı tablolar eklemek istiyorum. Bunlar blw için hazırlanmış tablolar ama belkş yararı olur. Mesela ne kaçıncı ayda yedirirlir tablosu var. Başlara çok dikkat etmesiniz de sondaki 15 yiyeceğe aman dikkat. Baş kısımlar hem blw de çocugun tutabilme kabilşyetine hem de bağırsak düzenine göre hazırlanmış. Örneğğn muzu ezerek 6. Ayda yedirirsiniz ama eline vererek yedirmek için sanırım 9. Aya kadar beklemek gerekiyordu. Mesela bakla ne bebek be anne yemeli, hele ki bebeklikte uzayan sarılığı olduysa daha da dikkat. Yumurta beyazı, inek sütü, domates, çilek, portakal, mantar, yer fıstıgı, antep fıstıgı falan 1 yaş bazısı 2 yaş öncesi kesinlikle yasak. Aşırı allerjen besinler.

Bir de yeni bir şey deneyecekseniz sabah yada öğlen saatlerinde deneyin, eğer allerjik vir durum olursa müdahale etmesi yada gözlem yapması daha kolay olur.

Her doktorun görüşü farklı bu konuda ama bnm aklıma yatan önce sebzeler, meyveler (suyu değil posasıyla), yoğurt, kefir, lor en son deneme. Tatlı tadlara alışmadan sebzeleri denemesi. Blw tadım listesi de bu doğrultuda hazırlanıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Blw detayına çok girmek istemedim. Merak edip anlatmamı isteyen olursa yazarım.

Herkeslere kolay gelsin. Bol vitaminli günler dilerim

Eklentiler

• yaz_mevsimi_tadim_listesi-1320x1866.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 69
  • ilkbahar_mevsimi_tadim_listesi-1320x1866.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 63
  • en-son-hangi-ayda-ne-yenir-tablosu.webp
    128,2 KB · Görüntüleme: 68
Yumurta konusunda haklısın sadece bugün tadına baktırdım 6 aya kadar vermeyi düşünmüyorum. Ama İnan herşey zor gidiyor bebeği tartıp kg almadığını görünce strese giriyorum mecbur birşey yapmam gerekiyor . Şunu anlamıyorum köylerde insanlar nasıl çocuk büyütüyorlardı acaba sütün yağına mı bakıyorlardı diyorum tahini nereden bulup yiyorlardı filan . Kafama çok taktığım için yavaş ilerliyor

Benimki 2. Aydan beri sınırda alıyor canım. Napalım İlk gördüğümde çok üzülmüştüm. Sonra takmadım açıkçası. Çünkü şükürler olsun sağlıklı neşeli bi bebek. Çok cılız da değil. Anladığım kadarıyla seninki de öyle. O halde çok da kafana takma

Teşekkür ederiz canım.bilinçli tecrübeli anneler ve alanında iyi doktorların görüşlerine ihtiyacımız var

Canım tekrar tekrar okudum blw ye de baktım. Ama mümkünse sen de kısaca anlatır mısın? Bir de aman dikkat dediğin son 15 besin hangileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…