• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Bizde cnm ya çok yakındık ama bizim hamilelikte uzaklaşma oldu ztn ben göbekten rahat olmadığım için fln hep bana kimse bulaşmasın moduydum şimdi eşim takmıyo vücut fln sen anne oldun diyo ama kiloları aşırı takıyorum ben ama yemektende vazgeçemiyorum ek gıda döneminden ümitliyim uykular fln düzene girerse belki kendimizle ilgileniriz bebekle falan kuaföre de gidilmiyo şimdi bakımsızlıktan rahatsız oluyorm vakit bulsam dişçiye gidicem
Kıyamam ya 😂ilk çocukta bi noluyoruz oluyo sonra biraz çocuk durmaya başlayınca en azından akşam rahatça bi çay kahve içebilirsen nasıl mutlu ediyo insanı çocuk monotonluktan çıkarıyo bence insanı, sonra bu düşündüklerinize gülüp geçeceksiniz ben çok felakettim çok ağır geçirmiştim ilk dönemleri şimdi hiç sallamıyorum ikincide denge kurmak çok zor en basiti ilkte canım ne zaman sıklsa bebeği alır istediğimi yapar giderdim heryere geçen eşim yok kızın koliği tuttu oğlana diyorum bizim orda oyun parklı bi cafe var gel gidelim altımızda arabada var yani her imkanımız var yemek yer sende oynarsın diyorum yok manyak çocuğu evden çıkaramadım😂bende ondan dertliyim mesela eşimle kankayız artık bana hiç karışmıyo önceden çok karışırdı bende artık oğlanı eşime bırakıp kızla çıkıyorum 😂bu günler geçecek yeterki kar kış olmasın evden öıkamayınca ben ben değilim

Ben sebebini buldum onun kendimde karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum ondan çabuk acıkıyorum
Bende ne ilk hamileliğimde doğumumda böyle yemedim bunda eşim dalga geçiyo bi seni doyuramadım noluyo sana diye adam normalde yalvarırdı yemek yemezdim normalde hiçte acıkmazdım o zaman doğumdan çıktığım gibi hiç fazlam yoktu şimdi ne bulsam saldırıyorum yok süt olsun bilmem ne diye zaten hamile kalırım korkusuyla eşimle kardeşten ötesi yok henüz doktora gidemedim korkumdan olsun biz böylede huzurluyuz şükür 🤩🥰🤗

KIzlar bu atak haftası ne oluyo benimki çok huzursuz ataktamıyız 🙄
Yeni bir beceri kazandığı büyüdüğü haftalara atak haftası deniyo canım . Boyu uzuyor kilo alıyor her atak haftasına göre değişen beceriler kazanıyor bunları yaşarken uyum sağlamak için uykusuz olabilir ya da fazla uyuyabilir huysuz olabilir ağlayabilir. Atak haftası da doğduğu tarih değil doğması gereken tarih üzerinden hesaplanıyor internetten bakıp hesaplayabilirsin .

Yeni bir beceri kazandığı büyüdüğü haftalara atak haftası deniyo canım . Boyu uzuyor kilo alıyor her atak haftasına göre değişen beceriler kazanıyor bunları yaşarken uyum sağlamak için uykusuz olabilir ya da fazla uyuyabilir huysuz olabilir ağlayabilir. Atak haftası da doğduğu tarih değil doğması gereken tarih üzerinden hesaplanıyor internetten bakıp hesaplayabilirsin .
Tesekkurler verdigin bilgi icin. Ben de noluyo bu oglana dedim gündüz uyku 0. Gece kesintisiz 5 saat uyudu,zorla beslemeye calissam en fazla 3 dk emdi uyudu. Atak oldugu biliyordum ama tam tarihini cozemiyordum 1 hafta gec dogdu benimki. Uyutmadan evvel iyice doyurayim yarin.

Dogru demislerdi demek terbiyelendiler terbiyesizler :)) ust bas islaniyordu,simdi oyle olmayinca yetmez mi acaba kaygisi oldu. Birine desem hemen diyolar mama ver doymaz. Ne mamaymis alip yiyecegim :)) yetmedigi an olursa veririz o zaman
Evet en büyük hata bu şekilde başlıyor ana yüreği de zaten hemen hazır aç bu çocuk diye düşünebiliyoruz elimizde biberon gibi Bi ölçü olmayınca anlayamıyoruz ne içti diye. Çilli bez takibi yap ve aylık kilo alımı gelişimi normalse yetiyordur. Mesela benim Kız sürekli aç kıvamda emse de illa agzına sokacak o eli hatta yetmiyor bileğini emiyo ama çok şükür olması gereken persentilde ☺️

Kızlar eşinizle durumlar Nasıl ya. Biz bildiğin kanka gibi olduk. Önceden sarılırdık sürekli öperdik birbirimizi şimdi sevgili kocam gelir gelmez çocuğa dalıyor beni de bazen lütfen yanağımdan öpüyor. Kocamın genlerinde Japonluk mu var ki onlar çocuktan sonra kadını kutsallaştırıp anne olarak görürmüş ya:skandal:hayır zaten kendimi beğenmiyorum kilo veremiyorum iyice komplekse girdim çirkinleştim diye:cry: ona göre bi sorun yok anlamadım gitti🤷‍♀️
Bizde de aynı durumlar 1 2 kere şaka yollu söyledim sen bi iyice iyileş diyor ben iyiyim diyorum bi şey demiyor 😐 bazen de böyle olmasına seviniyorum doğumdan sonra çok gıcık etmeye başladı beni çoğu söylediği batıyor bazen hiç muhatap olmak istemiyorum kendisiyle 😁

Son düzenleme:
Ay kızlar oğlum gece hiç düzgün emmedi memeyi ağzına veriyorum 2 çekiyor hemen uyuyor biraz önce bezini değiştirdim hafif ön tarafta hiç çiş yok neredeyse 😣 hiç acıktım diye bir ağlama da yok bu ne böyle bebeksin sen ya az ağla acık 😔 kg alımı da düştü zaten ne oluyor çözemiyorum

Ay kızlar oğlum gece hiç düzgün emmedi memeyi ağzına veriyorum 2 çekiyor hemen uyuyor biraz önce bezini değiştirdim hafif ön tarafta hiç çiş yok neredeyse 😣 hiç acıktım diye bir ağlama da yok bu ne böyle bebeksin sen ya az ağla acık 😔 kg alımı da düştü zaten ne oluyor çözemiyorum
Bnmki doğduğundam beri öğle. Gece şapşup sesine uyanıyorum denk gelirsem o da. Yarı uyanık elini emiyor. Acıktım ağlaması yok. Alıp emzireyim diyorum 3 kez çekiyor uyuyor. Kg alımı da giderek azalacak zaten

Bnmki doğduğundam beri öğle. Gece şapşup sesine uyanıyorum denk gelirsem o da. Yarı uyanık elini emiyor. Acıktım ağlaması yok. Alıp emzireyim diyorum 3 kez çekiyor uyuyor. Kg alımı da giderek azalacak zaten
Gündüzleri ne yapıyor

Kaç gündür soracam bi denk gelmedi yolculuk nasıldı iki minikle rahat gittiler mi 🥰

Benimkinin de gece acıktım ağlaması yok. Elini emiş sesine uyanıyorum. Gündüz bi gün nerdeyse hiç emmiyor ertesi gün ağzından çıkarmıyor süt birikmiyor. Velhasıl bi rutinimiz yok🤷‍♀️

Ya anneyim tamam da kadınım aynı zamanda insan ilgi iltifat bir sıcaklık falan bekliyor. Anlamadım çocuklu hayat cidden Farklı bi evreymiş. Uzaklaşma hamilelikte başlıyor o konuda haklısın. Yalnız 3 5 çocuğa aynı anda bakan varsa aranızda önünüzde saygıyla eğiliyorum arkadaşlar ben bi tanede havlu attım:KK31:
Kesinlikle cnm anne olarak iltifat et bari bende eşime eski zayıf resmimi attım şimdi ağlıcam diye her sabah 6 km yürüceksin diyo oldu dedim sanki boş boş oturuyorm ee yaşam tarzın olmalı dedi bu arada kendiside göbekli:) bende bi tanesi beni altüst etti benmi beceriksizim diyorum hep hiç bişeyi halledemiyorum etrafımda doğum yapan arkadaşlarımda kilo falan kalmadı bizden biraz büyükler okdr benmi çok kendimi bebeğe adadımm anlamadım kafamda deli sorular

Kıyamam ya 😂ilk çocukta bi noluyoruz oluyo sonra biraz çocuk durmaya başlayınca en azından akşam rahatça bi çay kahve içebilirsen nasıl mutlu ediyo insanı çocuk monotonluktan çıkarıyo bence insanı, sonra bu düşündüklerinize gülüp geçeceksiniz ben çok felakettim çok ağır geçirmiştim ilk dönemleri şimdi hiç sallamıyorum ikincide denge kurmak çok zor en basiti ilkte canım ne zaman sıklsa bebeği alır istediğimi yapar giderdim heryere geçen eşim yok kızın koliği tuttu oğlana diyorum bizim orda oyun parklı bi cafe var gel gidelim altımızda arabada var yani her imkanımız var yemek yer sende oynarsın diyorum yok manyak çocuğu evden çıkaramadım😂bende ondan dertliyim mesela eşimle kankayız artık bana hiç karışmıyo önceden çok karışırdı bende artık oğlanı eşime bırakıp kızla çıkıyorum 😂bu günler geçecek yeterki kar kış olmasın evden öıkamayınca ben ben değilim
Cnm senin tecrübelernden faydalanmak iyi oluyo walla ben eşimle kanka olmaya hazır değilmişşm bide dediğin gibi ilk çocukta yaşamadığımız bir durum olduğu için noluyo diyoruz adapte olamıyoruz bende bebek uyurken eşimle kahve içme anına atlamak istiyorum☺️

Kızlar gece bebeğim acıktım ağlaması yok demişsiniz bizimki acıkınca ortalığı yıkıyo gece beslenme saatini bir dk kaçırsak kalkıp dövücek bizi nerdeyse biberonu sinirden tutuyo ilk verdiğimde annesi de babasıda iştahlı bende aç kalınca başım fln ağrır bize çekti çocuk herade 😅

Kaç gündür soracam bi denk gelmedi yolculuk nasıldı iki minikle rahat gittiler mi 🥰
Ankara-bolu arası iyiydi. İkisi de uyudu. Ama benim de uykum geldi motor sesinden malum gece de tam uykuyu alamadığımdan. Radyoyu açtım biraz dağıldı uykum. 2 saat zaten hemen bitti.
Dün de bolu- bandırma geldik. 6saat yol gitgit bitmedi. Büyük sürekli sıkıştım ben diye mızmızlandı hallbukisi kocaman koltuğu var. Ama neyse ilgisini dağıtınca unuttu. Gezmek bana iyi geliyor

Ya kızlar inanılmaz kucağa alıştı alıp ayakta gezdirmemizi istiyor oturup kucağa almayıda istemiyor alıp evin içinde gezdirin diyor resmen yoksa hep ağlıyor nasıl yaptık Biz bu durumu öyle çok da almadık inanın kucağa sanki bir anda oldu

Back
X