tesekkur ederim canimMaşallah canım toparlamış bak hemen daha da iyi olacak inşallah annesi
Babasını bekliyor minnak az kaldı heyecanlı günler
Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım spinal kesinlikle daha iyi
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün
Az kaldı geliyorum anne diyor merak etme yakındır
Yokluyor canım artık sürece girdin bence sağlıcakla gelsin kuzu
İnsanlar yazıyı falan okumuyordur canım direk gözleri doğumunda o yüzden ama saçma yaniSağlıklı nice mutlu yıllarınız olsun inşallah
bence az. Ilk gebeligimdede oyle dediler az aldim yetmedi. Hic degismezsen gunde 1 kez degisiyorsun. Benim bebegim 6 ay kustu en az 2 kez degisirdim. Altını her acisimda mutlaka cis yapardı arada elbisesine sıçrardı degisirdim. 3-4 parça makine de yıkanmiyor. Birde hastane çıkışlarını ben kırkı çıkana kadar kullandim. Yine en az 7-8 takim olmalı.Cevap için teşekkür ederim canım.siz istanbuldasınız sanırım orda evet Pazar’larda çok güzel ürünler oluyormuş.ben 1adet 10 lu hastane çıkışı,2adet 5 li hastane çıkışı,1 adette 3 lü takım aldım bunlar yeni doğan için yeter sanırım dimi.yenidoğan pek kullanılmıyor bebişler hemen büyüyor diyorlar.diğer kıyafetlerinin 3 ay ve 3-6 şeklinde aldım
Hayir kesilmiyor aksine dogumdan sonra 3 ay demir ve vitamine devam ediyorsunuz.Ekim anneleri bi sorum daha olacak planlı sezaryan olanlara özellikle deoperasyondan belli bir süre önce şu kullandığımız multivaminleri, demir ilacı, magnezyumu vs kesmek gerekmiş, bunun bi standardı var mı zaman olarak yoksa anestezi uzmanına göre değişiyor mu merak ettim açıkçası?
bilenler bilgi verebilirler mi acaba??
Yeterli canım sağlıklı büyüsün meleğiniz.Cevap için teşekkür ederim canım.siz istanbuldasınız sanırım orda evet Pazar’larda çok güzel ürünler oluyormuş.ben 1adet 10 lu hastane çıkışı,2adet 5 li hastane çıkışı,1 adette 3 lü takım aldım bunlar yeni doğan için yeter sanırım dimi.yenidoğan pek kullanılmıyor bebişler hemen büyüyor diyorlar.diğer kıyafetlerinin 3 ay ve 3-6 şeklinde aldım
Geliyor Allahın izniyle canım maşallah dayanılmayacak gibi sancılar evinde beklemem tabi ki daha iyi dediğin gibi şunun şurasında kaldı 9 cm
Kızlar karnım büyüdükçe derimdeki hissiyat daha azaldı. Mesela kolumu kaşıyıncaki hisle, göbeğimi kaşıdığımdaki his birbirinden farklı. Sizde de böyle mi?
Allahın izniyle inşallah sağlıcakla kısa sürede bir avazda doğurursun canım hayırlı güzel haberlerini bekliyoruzInsallah kisa surede ilerler dogum olur. Bu sancilar bile yuksek geliyor bana
Benim de ayni
Aynen canım deri sanki daha da ince değil mi mavili damarlar falan görülüyor göbeğin üşümüşte rengi atmış gibi bir hali varKızlar karnım büyüdükçe derimdeki hissiyat daha azaldı. Mesela kolumu kaşıyıncaki hisle, göbeğimi kaşıdığımdaki his birbirinden farklı. Sizde de böyle mi?
demi bilinemiyor demek. yerleri daraldığı icin ölçümler ney degil o kesin zaten bide bebegin duruşuna gore de ölçüm değişir sanki. kanalda faln demedi ama normal dogum icin uyumlu duruyor bası burda suan dedi ultrasonu tuttugu yer resmen vajina kemiginin oraydi yani. kemige bastirdi cunku .Bizimki de kanalda değil canım sancılara göre doktor 38leri görebiliriz dedi mesela ama bence onlar da bilmiyorDoktorlar için kafa yapısı amniyon sıvısı plasenta daha önemli bir de artık net söyleyemiyorlar yerleri çok daraldı Rahim uzunluğu artık önemli değil dedi mesela boyunu da geçen hafta söylemeyi unuttu genelde kiloyu boyu ilk başta söylerdi hemen ya da artık aralığı önemli değil ondan önce 49 idi
İnşallah gönlüne göre olur canım, benim ilk doğumum sezaryendi yine sezaryen olacak mecburenCanım açıkcası normal düşünüyoruz nasipse ama sezeryanda da değişmiyordur zaten doktor önlem amaçlı mesela magnezyumu 36.haftada kesti multivitamini de kilosu iyi gidiyor diye gereksiz kilo almasın diye kesti yine 36.haftada sadece sabah akşam kan hapını kullan dedi bana yani doktorun gerekli yönlendirmeyi yapacaktır
sendin dimi 50 squat yapanHerkeste var maalesef canım benimde randevu yarın bir kaç gündür geçmiyor mesela çok meraktayım sancı çıkacak mı doktor tekrar muayene ettiğinde ne diyecek bu son haftalar cidden daha heyecanlı ve geçmiyormuşBir kaç gündür hareketleri boşuna mı yaptım bu akşam yine 5 bin adım atayım bakalım pilates topunda çalıştım squata geçeceğim birazdan
Evet duruş şekilleri ölçüleri değiştiriyor yanılmalar olabiliyor hepsinde de sonuçta o bir alet yanidemi bilinemiyor demek. yerleri daraldığı icin ölçümler ney degil o kesin zaten bide bebegin duruşuna gore de ölçüm değişir sanki. kanalda faln demedi ama normal dogum icin uyumlu duruyor bası burda suan dedi ultrasonu tuttugu yer resmen vajina kemiginin oraydi yani. kemige bastirdi cunku .
Amin canım benim inşallah Allah razı olsunİnşallah gönlüne göre olur canım, benim ilk doğumum sezaryendi yine sezaryen olacak mecburenartık zaman daralıyor bu Cuma kontrolüm olacak sorayım o zaman, ben anestezi ekibi yönlendiriyor bu konularda diye duymuştum da
benden hiç bişey kesilmedi halen devam hepsine
İlk yaptığında bacaklar hamlaştığı için çok ağırır zamanla alışır önceden yaptığımdan bende olmadısendin dimi 50 squat yapansana özendim gecen 20 tane yaptım anam cat aramdaki kemikler sanarsin kırılmış ya o degilde aksama kadr temizlik yapıyorum egzersiz yerine gecmezmi bu ya
evet doğum sonrasını hatırlıyorum, spinal anestezi öncesi kesilmesi gerek diye okumuştum da bi kaç yerde, emin olamadımHayir kesilmiyor aksine dogumdan sonra 3 ay demir ve vitamine devam ediyorsunuz.
benim doktorum artık bir hafta ultrasonla bakıyor bir hafta bakmıyor. Nst her hafta ve artık her gidişimde çatı muayenesi oluyorum. Çatı muayenesi her hafta çok saçma gelse de açılma yok diyince acayip huzurlu eve geliyorumbana da demiyor canm hatta ultrason görüntüsü bile vermiyor kilo söylüyor suyu iyi kalp atışı guzl dediği seyler bunlar bn ekrandan bakıyorum bdt fl ac terimlerinin ne olduğunu internetten bakmıştımhemen o ölçdükçe bakıyorum boy bile soylemiyor . fl çarpı 7 yapınca boy buluyor bn ordan hesapliyorum Ben tahmini dogum ne zamana olur dedm ona bile cvb vermedi hc belli olmaz 40 a kadr bekleriz sonra ne yapacağımıza bakarz dedi. burda arkadaşlar diyor 1 haftaya dogumu bekliyorum faln demis doktorları. kanala girmiş girmemiş hc bisi demedi yani
Canım ebemiz açılma 5 cm olmamışsa eviniz de yakınsa biz kesinlikle hastanede sancı çekmenizi önermiyoruz. Çünkü biraz siddetlenince hemen sezeryan istiyorlar ya da burda başka sancı çekenler oluyo onların seslerine takiliyolar ve strese giriyorlar geriliyolar dedi .eve gitmekle en iyisini yapmışsınız Allah kolaylık versin yardımcınız olsunDün ev isi yaptim. Sancilarim daha yüksek hissediyordum. Aksama dogru is yapmaktan belim koptu. Sinirden ağladım. Oyle uyudum. Hicbir sey yapamiyorum çabuk yoruluyorum diyeberbat bi gece gecirdim yine bol tuvaletli sancili
Bugün kontrole gittim açıklık 1cm
Yatis yapalim dediler. Evim yakin diye kabul etmedim. Simdi evdeyim sancilarimla bas basa
Neyse şunun şurasında kaldi 9 cm
Benim de aynı. Hatta bazen kaşınıyo kaşıyorum ama böyle uyuşuk gibi .bi tek benim öyle sanıyordum . Açıkçası tarifde edemiyodum. Demek ki normalmiş . Rengi değişti karnımınKızlar karnım büyüdükçe derimdeki hissiyat daha azaldı. Mesela kolumu kaşıyıncaki hisle, göbeğimi kaşıdığımdaki his birbirinden farklı. Sizde de böyle mi?
Gözün aydın xsideGünaydın.
Salı günü 38+6 da spinal sezeryan ile oğlumuz doğdu.spinalden dehset memnun kaldim.hissetme falan yok.dogumdan 6 saat sonra yürütüp ardından sivi beslenip gaz çıkış sonrasi normal beslenmeyede başladın.
Öksürük olduğu için dikiş yerlerim ağrı yapıyor.onun haricinden bugün çıkış ihlamura devam. bebekte sürekli memede kalmak istiyor , süt az geliyor günde 2 öğün mama veriyoruz eve çıkınca süt gelişine göre mamayi keseriz inşallah
Benim doktorum kesmedi. Hala iciyorum ve carsamba gunu dogumum varevet doğum sonrasını hatırlıyorum, spinal anestezi öncesi kesilmesi gerek diye okumuştum da bi kaç yerde, emin olamadımsağol canım
Ayak şişi neden acaba?Su kritik sureclerinde hadi alabildikleri kadar meme alsinlar diyorum ve Allah ne verdiyse yiyorum valla.1 haftada gide gide 5 kilo gitmis ama sol ayagim hala şiş.Onun şişligi daha zor gecicek sanirim.Bende tahin pekmeze sardim.Zaten cok severdim simdi bahanem de hazir
Rezeneyle alakali biseyler yazmistiniz kizlar.Benim o sira kafa yerinde degildi.Gunde 1 bardak iciyorum bir de doktor humana still tea verdi.Ondan da 1 bardak iciyorum.Sizlerin ictigi biseyler var mi? Süt gaz yapar diye icmiyorum,yogurt yemiyorum.gerci gecen gunlere nazaran gaz da hafif bir azalis var.
evet iyice gerildi, his de gidince kötü hissettimAynen canım deri sanki daha da ince değil mi mavili damarlar falan görülüyor göbeğin üşümüşte rengi atmış gibi bir hali var
Ben büyük kızımda çok almamıştım ama yavrum her altını açtığımızda kakasını gazla birlikte fışkırtarak yapıyordu ve bizim üstümüz başımız da kendi kıyafetleri de mahvoluyordu..hemen elimizde yıkayıp kurutuyorduk, ilk bebekti..annem yanımdaydı,vaktimiz vardı..bu bebeğimde bir sürü aldım ama şimdi de hiç batmıyor kıyafetler:/Kızlar yenidoğan kıyafetleri kaç tane olmalı çok giyilmiyor yazıyorlar ama kaç Adet almalıyız
demekki inmeye başladılarEvet duruş şekilleri ölçüleri değiştiriyor yanılmalar olabiliyor hepsinde de sonuçta o bir alet yaniBenimde elim çok boşlukta değil kafasını hafif hissediyorum dedi dayamıştı herhalde bir kaç gecedir de özellikle sağ bazen sol çatıda kafasını hissediyor gibiyim gıdıklıyor oynuyor orayla
Amin canım benim inşallah Allah razı olsunİnşallah senin içinde çok kolay geçen bir doğum olur Magnezyum sancılar başlasın kasıl diye bıraktırdı mesela belki sende gerekmiyordur dediğin gibi sorman daha da iyidir bazen akıllarına gelmez
İyi o zaman normal bir durum demek ki, gebelik çok değişik bir şeymişbenim doktorum artık bir hafta ultrasonla bakıyor bir hafta bakmıyor. Nst her hafta ve artık her gidişimde çatı muayenesi oluyorum. Çatı muayenesi her hafta çok saçma gelse de açılma yok diyince acayip huzurlu eve geliyorumultrasonda baktığında sadece kilosunu soyluyo boyunu da ben fl *7 ile hesaplıyorum
Canım ebemiz açılma 5 cm olmamışsa eviniz de yakınsa biz kesinlikle hastanede sancı çekmenizi önermiyoruz. Çünkü biraz siddetlenince hemen sezeryan istiyorlar ya da burda başka sancı çekenler oluyo onların seslerine takiliyolar ve strese giriyorlar geriliyolar dedi .eve gitmekle en iyisini yapmışsınız Allah kolaylık versin yardımcınız olsuninşallah kolay bi doğumla kucağınıza alırsınız ve burda güzel bi doğum hikâyesi daha okuruz
Benim de aynı. Hatta bazen kaşınıyo kaşıyorum ama böyle uyuşuk gibi .bi tek benim öyle sanıyordum . Açıkçası tarifde edemiyodum. Demek ki normalmiş . Rengi değişti karnımın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?