Bence de kayınvalidenle konuşmalısın... sana baskı, stres yaratmasın.. bebeğinle en özel günleriniz... ya da eşin konuşsun sakince..Merhaba kizlarMalesef berbat bir lohusalık yaşıyorum.Kayinvalidem yanımızda.Her şeyi en iyi bilen kişi olduğu için benim ne hissettiğimin bir onemi olmuyor haliyle.
Hastanede hemşireler ilgisizdi,sutun yok şuan deyip biberonla mamaya baslattilar.Kabus böyle başladı kendisiyle
Beni kendi kızıyla kiyaslayip,o bu zamanlarında emziriyordu hiç değilse deyip karsilastirma yapiyor.Senin sütün gelmiyor deyip,hurra kucagimdan alip mama veriyor.Bugub saglik ocağında kontrolümüz vardı,ebe mama verdiğimizi duyunca kontrol etti.Tas gibiler,sütün çok fazla,kesinlikle mama verme dedi.Hemen manuel pompa aldım ve sagmaya çalıştım.Ama o kadar az çıkıyor ki o aletlede.Ya göğüsten dışarı kaçıyor aşağı, ya pompanın farklı bir yerinde kalıp aşağı inmiyor vb..
Ben çabalarken de kayınvalidem bunu yoksayip gitti yine mama verdi.
Şuan benim goguslerden akan sarı bir sıvı.Bu ne zaman beyaza döner vakti var mı? yoksa önce sari süt tukenmeli diye bir şey mi var?
Benim gibi sütün azlığı ya da bebeğin göğsü tam tutmaması,tutup bırakması,tutup emmesi sonra uyuyakalmak gibi durumları yaşayan var mı? Ne olur çare olun,kafayı yemeye az kaldı..
Asıl mevzu alt karın cnm. Ben ilk doğumda eski tip korse kullandım bikac hafta alt karini hiç ellemedim öylece kaldı. Şimdi korseyi takarken sırt üstü yatıp karnımı yukarı çekip öyle takıyorum. İnşallah faydası olur doktor öyle söyledi bana. Benimki owli korse. Üst bel kısmı baya inceldi yanlar iyi duruo tek derdim alt karnı toplamakKızlar demin annem vardı.. Taktirdim korseyi.. Yardim almadan takmak zor bastan diyim.. Oldu çok şükür 3xlBen 225tl olanini aldm.. Lohusa için ayri korse oldugunu bilmiyodum.. Şu an robokop gibi hissediyorum.. Acayip dik duruyorum.. Yalniz korseyi tam anlamiyla takamadik.. Ilk deneyim olduğu için.. Alt karin biraz kaldi dışarda
Ben 2 gün sonra çıkmıştım canım ıkınma sakın otur wcde bekle. eğer var da yapamıyor gibiysen muhtemelen kabız oluyorsun komposto yaptır posasıyla iç bir de kabızlık için şurup var doktoruna danışıp içebilirsin. Benim ilk günler iyiydi o kadar dikkat etmeme rağmen kabız oldum az bi ıkınayım dedim hem kanamam arttı hem de ağrı çoğaldı. İki gündür şurupla çıkıyorum tuvalete :/
Süt parası hemen yattı ama doğum parası ayın 20 sinden sonrami ne yatiomus. Ben zaten hastanede yatarken deprem olunca adakta bulundum sağ salim eve çıkayım ailemi toplayım kurban kesicem dedim. Benm doğum ve süt parası kurbana gitcek nasipse.Kızlar bugün bebek yardımı parasini aldim.. 300 tl.. Esimde 3 4 gun önce sut parasini cekti.. O da 180tl.. 1.5 aydan önce pttye gitmeyin yatmiyor çünkü.. 1.5ayı buluyormuş yatması.. Haberiniz olsun
Selam canım, bebek yardımı için başvuru yapmak gerekiyor mu hatırlıyor musun?Kızlar bugün bebek yardımı parasini aldim.. 300 tl.. Esimde 3 4 gun önce sut parasini cekti.. O da 180tl.. 1.5 aydan önce pttye gitmeyin yatmiyor çünkü.. 1.5ayı buluyormuş yatması.. Haberiniz olsun
Süt gelmiyorsa sarılık olmaktansa mama verilmeli. Göğüsler sert ıse sıcak su torbası koy goguskere ve bol bol sıcak susa gır. Göguslere sıcak su tut masaj yap. Sut akıyor. Benım İlk oğlum cekemezdı ben hep elwktrıklı pompa ile sagdım biberonla verdım. Bu oğlum sukur emiyor ama ben gene de gogsu boşaltmak ıcın sagıyoruö. Pompa kesınlıkle calisan calısmaya her kadına sart... Bebek ne kadar emse de tam cekemıyorlar.. Ben once emzırıyom sonra biberonla sagılmıs sut verıyorum. Ama benım 4.gun sütüm geldı ve hep mama verdım. Süt yoksa ac mı kalsın cocuk sarılık mı olsun. Ilk bebekte sut gelecek dıye 1.gun gece hemsıre kızıp mama verdı.. Süt yoksa mama sart. Sekerı susup sarılık mı olsun. Ama suyum gelıp sagınca ılk iş mamayı atmak oldu. Tabiki kaynana ın tarzı dogru degıl.Merhaba kizlarMalesef berbat bir lohusalık yaşıyorum.Kayinvalidem yanımızda.Her şeyi en iyi bilen kişi olduğu için benim ne hissettiğimin bir onemi olmuyor haliyle.
Hastanede hemşireler ilgisizdi,sutun yok şuan deyip biberonla mamaya baslattilar.Kabus böyle başladı kendisiyle
Beni kendi kızıyla kiyaslayip,o bu zamanlarında emziriyordu hiç değilse deyip karsilastirma yapiyor.Senin sütün gelmiyor deyip,hurra kucagimdan alip mama veriyor.Bugub saglik ocağında kontrolümüz vardı,ebe mama verdiğimizi duyunca kontrol etti.Tas gibiler,sütün çok fazla,kesinlikle mama verme dedi.Hemen manuel pompa aldım ve sagmaya çalıştım.Ama o kadar az çıkıyor ki o aletlede.Ya göğüsten dışarı kaçıyor aşağı, ya pompanın farklı bir yerinde kalıp aşağı inmiyor vb..
Şuan benim goguslerden akan sarı bir sıvı.Bu ne zaman beyaza döner vakti var mı? yoksa önce sari süt tukenmeli diye bir şey mi var?
Benim gibi sütün azlığı ya da bebeğin göğsü tam tutmaması,tutup bırakması,tutup emmesi sonra uyuyakalmak gibi durumları yaşayan var mı? Ne olur çare olun,kafayı yemeye az kaldı..
Başvuru mu yaptınız? Eşim başvurmaya gerek yok diyor e devletten bakıp duruyor para fşn yok başvuracaksın diyorum yok diyor. Aydınlat beni canım lütfen
Dogum yapali kac gün oldu?Normal doğum sonrası büyük tuvatelete kaçıncı gün çıktınız
Sanki zımba varmış gibi hissediyorum bugün 4. Gün psikolojik olarak yapamıyorum tuvaletim var giib ıkınsam ama dikişler hissediyorum o zaman yapamıyorum.
Bu dikişler tamamen ne zaman geçiyor ne zaman tuvalete çıkabilirim
idrar olabilir o zamn canmDenedim canım tekrar olmadı. Doktorumu aradım enfeksiyondan oluyor öyle bazen dedi yada idrar olabiliri yarın gel bakalım dedi. Buarada tekrar olursa mutlaka ara beni dedi. Şimdilik birşey yok bakalım
Ben 4. Gun cikabildim hep var gibiydi ama cok zorlamadim 4. Gun rahat ciktimNormal doğum sonrası büyük tuvatelete kaçıncı gün çıktınız
Sanki zımba varmış gibi hissediyorum bugün 4. Gün psikolojik olarak yapamıyorum tuvaletim var giib ıkınsam ama dikişler hissediyorum o zaman yapamıyorum.
Hadi hayırlısı bakalım. Heyecanlı bekleyiş başlamış. Allah kolaylık versinBenim de bir haftadır falan var ama böyle üç beş saniye olup geçiyodu bunlar yirmi yirmi bel sürünce ben dedim Allah geliyor, inmedim hiç topun üstünden ay dedim açıl susam açılaça aça bu kadar olmuş bugün de gelir inşallah bi üç beş olur
Normal doğum sonrası büyük tuvatelete kaçıncı gün çıktınız
Canım büyük tuvalet için öncelikle beslenmene çok dikkat et sakın kabız olma ama zaten uzun zamandır cikmamissin bu sefer doktordan şurup vs iste. Ayrıca her yemekten önce bir iki yudum zeytinyağı iç inan kabız olsan bile hiç ıkınmana gerek kalmaz. Afedersin ama kayıp çıkıyo.Bebek süreli memede olunca acaba süt mü gelmiyor dedik sağdık çok az çıktı. Yoğun bakımı aradık neden böyle siz ne yapıyordunuz diye mama takviyesi yapın dedi. Aptamil yeni doğan mama verdik bugün 2 kere hepsini de içti. Ama gaz yapıyor diyorlar sonra biraz huzursuzlandı
Mama da vermek istemiyorum ama bugünn düne göre çok az sütüm
gözün aydin canm .Kızlarr zorlu 24 saat suni sancı sonunda doğum yaptım 5 dikişim var kızım iyi ama emmiyo almıyo bile ağzına mama verdik şimdi ağzına vermeye çalışıyorum sütümde yok sonra girip anlatırım detayları Rabbim beklerin başına nasip etsin❣
Allah anali babali büyütsün,gözünüz aydınKızlarr zorlu 24 saat suni sancı sonunda doğum yaptım 5 dikişim var kızım iyi ama emmiyo almıyo bile ağzına mama verdik şimdi ağzına vermeye çalışıyorum sütümde yok sonra girip anlatırım detayları Rabbim beklerin başına nasip etsin❣
Canım çok muydu? Renk koku vs? Benim ilk gebelikte oluyordu ama öyle çok degil. Ben de turnusol kağıdı almıştım. Erken doğum riski vardı çünkü.Selam kızlar acil birşey sorcam.siz tecrübelisinizdir bana yardımcı olun çok korktum. Az önce ayaktaydım yemek yapıyordum mutfakta biranda birşey aktı gitti benden bacaklarımın arasından anlamadım bu neydi su mu gitti altıma mı kaçırdım ben zaten baştan beri idrar tutamam sorunum vardı ama hani böyle durduk ywre olmazdı öksürünce gülünce felan tutamazdım. Az önce durduk yere aktı gittş idrar mıydı su muydu çözemiyorum kızlar ilk gebeliğim. Sancım felan yok herley hwrgün ki gibi normal seyrinde bir değişiklik yok.
Gözünaydın allah analı babalı büyütsün ❤Kızlarr zorlu 24 saat suni sancı sonunda doğum yaptım 5 dikişim var kızım iyi ama emmiyo almıyo bile ağzına mama verdik şimdi ağzına vermeye çalışıyorum sütümde yok sonra girip anlatırım detayları Rabbim beklerin başına nasip etsin❣
Öncelikle sakin ol. O göğsünden akan sarı sıvı müthiş önemli bir şey. Bir iki haftada dönecek beyaza ama o sıvı ebbegin için çok kıymetli. Kolostrum denen ilk agiz sütü. Onun bir damlası bir biberon mamaya bedel. Çocuk memeyi tutamiyir kavrayamiyirsa hemen eczaneden silikon uç al. Memenin ucuna takip kenarlarından tutup bebeğin ağzına biberon gibi sokacaksin. Elbette yüzde yüz kullanım tavsiye edilmez ama senin durumunda bence kar zarar hesabı yapılmalı ben de ilk doğumda süt yok sandim o sıvı çok azdı. Bebeği emzirmeyi beceremedim. Baktım olmayacak arkadaş tavsiyesi ile silikon uç aldım. İşte o zaman çocuk çektikçe süt gelmeye basladi.Merhaba kizlarMalesef berbat bir lohusalık yaşıyorum.Kayinvalidem yanımızda.Her şeyi en iyi bilen kişi olduğu için benim ne hissettiğimin bir onemi olmuyor haliyle.
Doğum.parasi veriliyor ama süt parası verilmiyor.Bu para memur eslerine veriliyor mu
Bebeğin emerek çıkardığı ile pompa ile çıkan farklıdır. Sık sık emzirin emdikten sonra mama teklif edin.Bebek süreli memede olunca acaba süt mü gelmiyor dedik sağdık çok az çıktı. Yoğun bakımı aradık neden böyle siz ne yapıyordunuz diye mama takviyesi yapın dedi. Aptamil yeni doğan mama verdik bugün 2 kere hepsini de içti. Ama gaz yapıyor diyorlar sonra biraz huzursuzlandı
Mama da vermek istemiyorum ama bugünn düne göre çok az sütüm
Anladım canım sıkıntılı bir durum olduğunu sanmam hallederler henüz hissetmeyecektir deNedeni tam bilinmiyormus bende ilk duydum 3000 bin bebekte gorukebiliyormus dis hekimine gosterecegiz sanirim cekilcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?