2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bence de kayınvalidenle konuşmalısın... sana baskı, stres yaratmasın.. bebeğinle en özel günleriniz... ya da eşin konuşsun sakince..
Yapmasın böyle. Senin annelik görevini almasın elinden.

Asıl mevzu alt karın cnm. Ben ilk doğumda eski tip korse kullandım bikac hafta alt karini hiç ellemedim öylece kaldı. Şimdi korseyi takarken sırt üstü yatıp karnımı yukarı çekip öyle takıyorum. İnşallah faydası olur doktor öyle söyledi bana. Benimki owli korse. Üst bel kısmı baya inceldi yanlar iyi duruo tek derdim alt karnı toplamak

Bende o kadar korkuyorum ki bir şey olacak diye dikiş var elime geliyor ama tuvaleti yapmaya çalışmıyorum. Doktor bir şey olmaz demişti ama kanayacak yırtılacak gibi hissediyorum. İnşallah bir sıkıntı olmaz.
Şurubu sorucam doktora çok sağol

Kızlar bugün bebek yardımı parasini aldim.. 300 tl.. Esimde 3 4 gun önce sut parasini cekti.. O da 180tl.. 1.5 aydan önce pttye gitmeyin yatmiyor çünkü.. 1.5ayı buluyormuş yatması.. Haberiniz olsun
Süt parası hemen yattı ama doğum parası ayın 20 sinden sonrami ne yatiomus. Ben zaten hastanede yatarken deprem olunca adakta bulundum sağ salim eve çıkayım ailemi toplayım kurban kesicem dedim. Benm doğum ve süt parası kurbana gitcek nasipse.

Kızlar bugün bebek yardımı parasini aldim.. 300 tl.. Esimde 3 4 gun önce sut parasini cekti.. O da 180tl.. 1.5 aydan önce pttye gitmeyin yatmiyor çünkü.. 1.5ayı buluyormuş yatması.. Haberiniz olsun
Selam canım, bebek yardımı için başvuru yapmak gerekiyor mu hatırlıyor musun?

Süt gelmiyorsa sarılık olmaktansa mama verilmeli. Göğüsler sert ıse sıcak su torbası koy goguskere ve bol bol sıcak susa gır. Göguslere sıcak su tut masaj yap. Sut akıyor. Benım İlk oğlum cekemezdı ben hep elwktrıklı pompa ile sagdım biberonla verdım. Bu oğlum sukur emiyor ama ben gene de gogsu boşaltmak ıcın sagıyoruö. Pompa kesınlıkle calisan calısmaya her kadına sart... Bebek ne kadar emse de tam cekemıyorlar.. Ben once emzırıyom sonra biberonla sagılmıs sut verıyorum. Ama benım 4.gun sütüm geldı ve hep mama verdım. Süt yoksa ac mı kalsın cocuk sarılık mı olsun. Ilk bebekte sut gelecek dıye 1.gun gece hemsıre kızıp mama verdı.. Süt yoksa mama sart. Sekerı susup sarılık mı olsun. Ama suyum gelıp sagınca ılk iş mamayı atmak oldu. Tabiki kaynana ın tarzı dogru degıl.

Başvuru mu yaptınız? Eşim başvurmaya gerek yok diyor e devletten bakıp duruyor para fşn yok başvuracaksın diyorum yok diyor. Aydınlat beni canım lütfen

Dogum yardım parasi için aile ve sosyal politikalar bakanliginin size yakın olan yerine basvuru yapıyorsunuz.bizim burda belediye binasinda birimi var.esinizde başvuru yapabilir ama annenin tc sine yatıyor para.yine ayni yerden sut parasınada başvuru yapılıyor.

Dogum yapali kac gün oldu?

Bende de ayni his var. Ikinamiyorum da dikislerin korkusundan. Bugun 5. Gun
Ilk uc gun ciktim dun bugun delirdim artik
Demir ilaci da kullanıyorum

Ben 4. Gun cikabildim hep var gibiydi ama cok zorlamadim 4. Gun rahat ciktim

Hadi hayırlısı bakalım. Heyecanlı bekleyiş başlamış. Allah kolaylık versin
Canım büyük tuvalet için öncelikle beslenmene çok dikkat et sakın kabız olma ama zaten uzun zamandır cikmamissin bu sefer doktordan şurup vs iste. Ayrıca her yemekten önce bir iki yudum zeytinyağı iç inan kabız olsan bile hiç ıkınmana gerek kalmaz. Afedersin ama kayıp çıkıyo.
Süt konusunda da en başta stresinden kurtul. Allah'ın izniyle emer de . Bol bol göğüs masajı yap ve pes etme önce memeni ver ya da sağ kaşıkla falan ver . İnternette görmüştüm şırıngaya dolduruyolar mamayı siringanin ucunda da incecik bi hortum var. Kadın meme başının ucuna hortumu dayiyo bebek emerken hem memeyi çekiyo bir yandan da şırıngadan gönderilen mamayı alıyo. Böylece meme emme refleksi de istegide artıyor. Bebek uyudugunda siz de uyuyun kuru ya da yaş incir yiyin. Huzurunuzu koruyun. Allah yardımcınız olsun

gözün aydin canm .

Allah anali babali büyütsün,gözünüz aydın

Canım
Canım çok muydu? Renk koku vs? Benim ilk gebelikte oluyordu ama öyle çok degil. Ben de turnusol kağıdı almıştım. Erken doğum riski vardı çünkü.
İdrar kaçırma olabiliyor. Bebek birden mesaneye baskı yaparsa ilerlemiş haftalarda İdrar bu şekilde de kacabiliyor. Sen her ihtimale karşı takip et. Yarın bir doktora danis. Eğer akma devam ederse gece git mutlaka.

Gözünaydın allah analı babalı büyütsün ❤

Öncelikle sakin ol. O göğsünden akan sarı sıvı müthiş önemli bir şey. Bir iki haftada dönecek beyaza ama o sıvı ebbegin için çok kıymetli. Kolostrum denen ilk agiz sütü. Onun bir damlası bir biberon mamaya bedel. Çocuk memeyi tutamiyir kavrayamiyirsa hemen eczaneden silikon uç al. Memenin ucuna takip kenarlarından tutup bebeğin ağzına biberon gibi sokacaksin. Elbette yüzde yüz kullanım tavsiye edilmez ama senin durumunda bence kar zarar hesabı yapılmalı ben de ilk doğumda süt yok sandim o sıvı çok azdı. Bebeği emzirmeyi beceremedim. Baktım olmayacak arkadaş tavsiyesi ile silikon uç aldım. İşte o zaman çocuk çektikçe süt gelmeye basladi.
Sen KV kafana takma. Gerekirse yöne git sağlık ocağına hemşire memeyi tutturur. Yardım iste. Ama biberona alışan çocuk emmeyi reddedebilir. O yüzden silikon ile memeyi alması daha kolay olur. Zamanla da bırakırsınız inşallah

Bebeğin emerek çıkardığı ile pompa ile çıkan farklıdır. Sık sık emzirin emdikten sonra mama teklif edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…