2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Maşallah ya siz çok büyümüşsünüz 😍Dün ilk defa dışarı çıktım ben de biraz yürüyüş yapıp anneme gittim o bile iyi geldi ☺️ Kemerleri geçiyor mu içinden canım.

Evet geçiyor.. Ya babyjem di markasi yada sevibebe.. Bulursun sitesinde.. Boyun kısmı hafif boslukta kaliyo gibi rahatsz olmuyo eymen ama yinede ufak havlu koyuyorum ben boyun kısmına..

Valla büyüdü yaa.. Nasil geciyor anlamıyorum😮 eve ilk geldigindeki fotolarina bakiyorum nasil değişmiş.. Poposu bile etlendi.. Hele yenidogan fotograf cekiminde eridim bittim.. Tadluş oldu iyice😍

2 gun arayla 2 defaydi sanirim dogru.Sorun cikarsa zaten saglik ocagi ariyor gelin diye.Tsh en yuksek 5 olmasi gerekiyor mesela.Bizim ilki 5.70 ti.3. Alinista 1 e dusmustu.Biyotinidaz icin su anda takip altindayiz.Her gun 1 tane vitamin hap kullaniyoruz..Bu topuk kanindaki anormallikler en azindan tedavi edilebilir metbolizmal rahatsizliklar.O yuzden cok kafana takma.Ben cok takip cok agladim ta ki doktor bizi rahatlatana kadar.
Ben biraz daha sakinim suan ablamin oğlandada var ayni durum da ilaç kullanıyorlar 3 yaşına kadr kullanacaklar . bakalm bizim nasil çıkacak yanilmadir insalah diyorm suan 🤲 sizinde inslh düzelir

İyiyim şükür canım, doktora haftaya gideceğim kendim için hem kadın Doğum hemde kalp damara. 1 2 gelmek icin arayanlara başka misafir gelecek dedim ama 2 gün sonra yine gelmek istedikleri oldu pes ettim kabul ettim, bide işin en kötü yanı kızım biri varken yada biz gittiğimizde asla uyumuyor dün mesela misafir vardı 11 den akşam 9 a kadar sadece yarım saat uyudu. Misafir gidince uyudu. Perişan oluyoruz sürekli meme de. Sürekli kucakta.
Kayınvalidem gelmeyi bırak 20 günlük olunca aradı

Allah yardimcin olsun.. O kadar aklima geldin ki.. Hele eymeni zeynep kamile goturmustuk goz muayenesine.. O gun hep aklima geldin.. Doğum hastanesi diye galiba..

Yaa hadi dogum yaptik neyse de senin surec kritik.. Hiç mi anlamiyolar yaa.. Pes doğrusu.. Nasil sinirlendim yani😠

Çok zor canım seni çok iyi anlıyorum benimkide bir garip oldubl hiçbirşey mutlu etmiyor onu sürekli mizmiz sürekli huysuz yemek yemesi olay valla ne yapcaz bilmiyorum
gecer insalah bu zamanlar rahatladigimiz dönemlere geçeriz bir an once :)

Kızlar yaaa, bebek görmek için eve gelmek isteyenleri ne zamandan itibaren kabul edeceksiniz? Ben 10 gün oldu evime geleli. Eşim evin canına okumuş, gece gündüz temizliyorum temizliyorum bitmiyor. Derin dondurucuya bişeyler hazırlayıp atayım dedim ama nafile. Hamileyken düşük tansiyondan bişey yapamamıştım, 3 aydır da evde yoktum.
Büyüğüm heryerin itinayla canına okuyor, küçüğüm günün çoğunda bana yapışık, onunla biraz kıyafet derleme toplama yapabiliyorum ancak. En büyüğüm, koca bebek, eşim:d yaptığı işi düzeltmek için arkasından iki katı efor sarfetmek gerekiyor. Nasıl başa çıksam bilemedim. Bebek bi 6 aylık olsun öyle mi gelin desem:/ mevlüt okutmayı da düşünmüyorum, kimsemiz yok zaten, gelmek isteyenler bikaç komşu, iş dolayısıyla beni tanıyan birileri olacaktır diye düşünüyorım

Canım biz 2bucuk aylik olduk am eymen Premature diye gelmeye niyetlenenlere mevlude isaret ederekten reddettim.. Ama bi iki kisi anneme israrla gelmek istediklerini söylemişler.. Aralikta yetisirse kuran okutcam.. İlk once eymeni sunnet ettircez sonra mevlut insallah.. Ama geçen sadece bursadan bi arkadasim geldi yolum düştü daha gelemem dedi bende kabul ettim.. Ama sizinkiler vakitli bebisler.. Onun kararini bence sizin bebeginizin gelisimi, davranislari ve duzen oturtmanizla verebilirsiniz.. Ben herkesi tek tek agirlayamicagm icin mecburen yapcam.. Yoksa daha geç planlıyodm.. Gelenlere maske vercem ama yani.. Bi ilk olcak ama oglumdan onemli değil.. 😐

Canım biz 2bucuk aylik olduk am eymen Premature diye gelmeye niyetlenenlere mevlude isaret ederekten reddettim.. Ama bi iki kisi anneme israrla gelmek istediklerini söylemişler.. Aralikta yetisirse kuran okutcam.. İlk once eymeni sunnet ettircez sonra mevlut insallah.. Ama geçen sadece bursadan bi arkadasim geldi yolum düştü daha gelemem dedi bende kabul ettim.. Ama sizinkiler vakitli bebisler.. Onun kararini bence sizin bebeginizin gelisimi, davranislari ve duzen oturtmanizla verebilirsiniz.. Ben herkesi tek tek agirlayamicagm icin mecburen yapcam.. Yoksa daha geç planlıyodm.. Gelenlere maske vercem ama yani.. Bi ilk olcak ama oglumdan onemli değil.. 😐
Asla cevre ne der diye dusunup kendini baskilama, once bebegini dusun. Birak alinan da alinsin. Ilk uc ay bebeklerin bagisiklik sistemi daha olmuyor bile. Bi De tam kis donemi hastaliklarin en yogun oldugu zaman. Ama madem yapacaksin maske De ver el dezenfektani da dok kolonya niyetine.

Kızlar bugün 15. günüm. Sezaryan oldum. Ama bir gaz ağrısı geliyor ki... normal doğum sancısı acaba böyle birşey mi diyorum. Çok ağrı ve acı veriyor. Çok afedersiniz tuvalete gidene kadar bağırsağımda dolaşan gaz ve dışkı beni çatlatacak gibi ağrıyor. Bunun ameliyat olmamla bir alakası var mı acaba? Hayır daha önce de tuvalete gidiyordum hiç böyle acı hissetmiyordum. Bunda sanki yeni doğan bebek gibi ağlayacağım. Şekilden şekile giriyorum. Sezaryanla mı alakalı acaba?
Rahim toparlanıyor heralde cnm

kuzum o yazını bulup alintilayamadm ama o morluk bnm kizimda hala var suan 2 yaşında kuyruk sokumunda demi morluk sizinde ? onun icin normal demisti doktor zamaninda etraftanda dogum lekesi dediler azalıyor ama bence dogum lekesi degil ama neden bilmiyorum.
Sol popoda benim kızımın:/

Berikko sen daha da ötele bence yaaa:/ yapacaksan da Eymen’i odasından çıkartma. Bizim bir akrabanın da torunu erken doğdu, çocuk 7 aylık olunca okuttular mevlüdü. Aslında benim boncuğum da 35 haftalık, onu mu öne sürsem acaba?
Aslında komşuluk hatrına gelecek 3-5 kişi var, kalanlar meraklarını gidermek için gelecek. Meraklı melahatları mı ötelesem sadece..hem ev hem hazırlık çok yorucu:/ çok yorulunca sütüm gidiyor bir de:/ 2 çocukluysan, gurbetteysen bi de yalnızsan hayat çok zor:d

Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz kafa yapısı yamuk olmasın diye sağ sol dönüşümlü yatıyorumm sırt üstü yatırıyorum çoğu zaman başını sağa sola yatırıyor kendi ve asla yüzüstü yatmıyor, inşallah kafa yapısı yamuk olmaz.

Sagolsunlar Kuvozde hemsireler yamultmuslar eymenimin kafasini.. Duzeltmeye çalışıyorum ama com zorlaniyorum.. Daha yeni soluna yatmaya alisti.. O taraftan yatrip duzeltmeye çalışıyorum.. Kafasini sirtustu yatarken dumduz tutamiyo o kadar sivrilmis kafasi.. Insan bi dikkat eder yaa.. Nasil duzelcek kafasi bilmiyorum.. Arka bingildak da kapadi.. Bi sefer gittigimde ters yatirmaya baslamislardi.. O zmn anladilar hatalarını kesin.. Bi sefer de ayak bilegi şişmişti.. Kesin bilegine de bisey yaptilar.. Ins duzelir kafasi.. Moralim cok bozuluyo buna da😞

Miden yanıyosa saçlıdır efsanesi bende tuttu bu arada ben beline kadar bekliyodum boynun biraz aşağısına kadar maşallah saçı var bizim tostiriğin😅 annemle en büyük kavgamız yere dökülen saçlarımdı senin kızında sana yapsın aynısını derdi canım annem👽 yatağından toplamaya başladım saçları baya dökülüyo sıpamın. Var mı yanan ve saçlı doğuran🙃

Benimki de cok saçlı.. Hic beklemiodum yav sacli olmasini.. Bizim ailede saclar seyrektir genetik yani.. Esimde de ayni sekilde.. Dedim hiç saçı olmaz heralde.. Tarak filan almamistm.. Bi doğdu.. Saclarla kaşlar birlesik😄🙈 eşim kiskandi bile eymeni.. Tabi dedim sen keloglansin benim oglumu niye kiskaniosun keleş oglan😄😄

Kızlar çok az fırsat bulmuşken yazayım biz babamızla bebeği paylaşamıyoruz resmen altını bile o değiştirmek istiyor emmese.bana vermeyecek nerdeyse hatta bana sen yapamıyorsun bakamıyorsun böyle yapılır söyle tutunur falan diyor eve geldiğimiz günden beri birbirimizi yiyoruz ev soğuk ben örtüyorum o acıyor çocuğun üstünü geceleride bakıyor ama az uyuyor o geri ben ev ihtiyacı falan olunca ilk gün eve kaynanam kayinbabada gelmişti çocuğun ateş-i 36.3 tu ben ağlama krizine girdim bu ateş düşük eşime dedim senin yüzünden elektirkli soba ala eşim dedi yeter artık sinirlerimi bozuyosunailesinin yanında kavga gurultu onlarda gittiler:( bu ne ya varmı yaşayan böyle bugünde banyosu için kavga ettik..bana bide bu sabah açlıktan nefesim kokmuş oğluma böyle bakma dedi:(( eşim beni çok üzüyor ya da benmi çok alınganım depresyondamiyiim o daha.minicik bebek üşür eşim kendi ısındığında tamm çok sıcak diyor

Benimki de aynisini diodu anlata anlata anladi.. Dedim o bebek bizimle ayni degil.. Daralinca cik balkona ferahla.. Sonunda kabullendi..bizimkinin derdi dogalgaz parası yoksa sicaktan falan değil😄

İllet oluyorum öyle çok bilmişlere. Eşin bebeğini seviyor tamam anladık da, onun için en doğrusunu anneler bilir. Birincisi bebek anne karnından çıktığı için sıcağı arar. Bizim vücudumuza göre vücut ısıları düşüktür ve daha sıcak tutmak gerekir. Ayrıca biz hareket ediyoruz kanımız bizi ısıtıyor, onlar sürekli hareketsiz yatıyor. O yüzden de daha çok üsürler. Üstünü açmak ne demek. Tam tersine eviniz 24-25 derece olacak ama bebişin üstü 1 kat kalın bahtaniye ile örtülü olacak. (kundaklanmış hali ile). Uyuyan insan üşür derler. Biz bile uyurken örtünmeye ihtiyaç duyarız. Bana da doktorum çocuğu sıcak tutun hasta olur dedi geçen gün.

Harfi harfine katılıyorum👍

Canım ben de bilmiyordum bu mevzuyu ama geçen çocuk doktoru dedi. Muayene için soyulduğunu görünce hemen giydirin fazla üstü açık durması iyi değil dedi. Bir de oda sıcaklığı 24 olsa iyidir. Üstünü örtün hep dedi.

21 derece bana az gelio açıkçası.. Ben bile usurum o havada.. 25 filan iyi yine.. Bende cocuk doktoruna sordum hapsurmasini.. Ozellikle altini acinca oluyo dedim.. Usutmekten mi diye sordum.. Tek o nedene baglamamak lazim ama bir nedende usumesi dedi.. Yaslica bi doktordu.. Eymenin yağ tabakasi bile yoktu deri ve kemikten oluşuyordu.. Simdi simdi kilo aliyo.. Git gide hapsurugu azaldi mesela.. Yagli bebekler daha az üsür gibi bi dusunce var bende niyeyse.. Cunku kilolu insanlar bile hep terler kısın bile usumezler..

Biz yorulmayalim da kim yorulsun. Gece bebeğimi emzircegim zaman parmağımla ağzını arayıp buluyorum memeyi burnuna sokmayim diye . Gözümü açamıyorum ki. Gece iki defa kaka yaptığı için bez degistiyorm lavaboya gidince mutlaka yüzümü yıkıyorum acilayim diye bebeği dusurcem diye korkuyorum bazen.

Kollarda derman kalmio ki😞

Kızlar bugün 15. günüm. Sezaryan oldum. Ama bir gaz ağrısı geliyor ki... normal doğum sancısı acaba böyle birşey mi diyorum. Çok ağrı ve acı veriyor. Çok afedersiniz tuvalete gidene kadar bağırsağımda dolaşan gaz ve dışkı beni çatlatacak gibi ağrıyor. Bunun ameliyat olmamla bir alakası var mı acaba? Hayır daha önce de tuvalete gidiyordum hiç böyle acı hissetmiyordum. Bunda sanki yeni doğan bebek gibi ağlayacağım. Şekilden şekile giriyorum. Sezaryanla mı alakalı acaba?

Evet cnm.. Belli zmn sonra duzeliyor.. Eskisi gibi rahatsz etmiyor.. Ama çiş sıkıştırınca hala daha biraz dikislerile vuruyo benim.. 3.aya girmek üzereyim.

Asla cevre ne der diye dusunup kendini baskilama, once bebegini dusun. Birak alinan da alinsin. Ilk uc ay bebeklerin bagisiklik sistemi daha olmuyor bile. Bi De tam kis donemi hastaliklarin en yogun oldugu zaman. Ama madem yapacaksin maske De ver el dezenfektani da dok kolonya niyetine.

Yapcam vallahi maske vercem.. Kapidan girene tutusturcam..hatta kiz kardesim becerir bu işi.. O biraz serttir.. Halleder bi şekilde😄

Bende istemiodum ama tek tek de zor olcak.. Eğer eymene kamera alırsam odasinda besigine koycam. Kamerayida dibine koycam.. Monitoru alip kilitliycem odayi😄 sadece kuran biterken 'taki icin geldiklerinde sirayla gosteririm.. Takisini takarlar sonrasa yallah😄

Yapcam vallahi maske vercem.. Kapidan girene tutusturcam..hatta kiz kardesim becerir bu işi.. O biraz serttir.. Halleder bi şekilde😄

Bende istemiodum ama tek tek de zor olcak.. Eğer eymene kamera alırsam odasinda besigine koycam. Kamerayida dibine koycam.. Monitoru alip kilitliycem odayi😄 sadece kuran biterken 'taki icin geldiklerinde sirayla gosteririm.. Takisini takarlar sonrasa yallah😄
Tatli telaslar:) simdiden kolayliklar diliyorum

Back
X