Sagmama ragmen asiri sut uretimim var. Memelerim tas gibi doluyor hep. Koltuk altimdan agri giriyor ve meme ucumda aciyor. Mastit olmaktan cok korkuyorum.
pompa da meme ucumu acitiyor.
Basta sut yapsin diye incir uyutmasi hurma ayva bol karbonhidrat flan denedim yalan yok. Sutum yetiyordu ama ben yine de yiyordum bunlari. Annem yanimda avantajim o. Esimde destek. Uyuyabiliyorum yine az cok. Yemeklerimi cok duzenli olmasa da yiyorum.
Zannedersem en cok yumurtanin faydasini gordum her gun 3 tane yiyorum. Bir de zeytin.
Simdi hic birini yemiyorum ama onceki gunlerde 1 kere sagim yapiyorudm usengeclihimden yetiyordu yine. Su an 2 kez yapmak zorunda kaliyorum. Sagdikca daha da cogaliyor icinden cikamadim.
ha bir de gz icin rezene iciyorum o da artiriyor bildigim kadariyla.
Bir de 2 saat icinde gogsumu dolduran humana nin still tee cayini ilik icmek oldu. Aninda farki gordum.
Kullandım pek faydasını görmedim ama evet yaklaşık o kadar sürede bitti.Kızlar biogaia kullanan var mı? 25 gün oldu başlayalı ve damla bitti şu an sizin kaç gün yetti damlanız ?
Atak dönemleri olunca çok uykusuz. Şuan yedi buçuk haftalık olduk .atak dönemindeyiz sürekli memede , sürekli gazlı ve en uzun uykusu yarım saat. Bugün gündüz toplam bi saat uyudu.Ya bu bebek aşırı korkuyor ellerini kaldırırak havaya derin derin nefes alıyor bir anda gözlerini açıyor. Uykuda korkup uykusu bölünüyor, 3 4saniye sürüyor geçiyor.
Ve 3 gündür de sbah uyanıyor 7 gibi akşam 9 10 da uyuyor. O saate kadar asla uyumuyor. Acaba aç mı karnı m doymuyor diyorum ama ağzından peynir gibi çıkarıyor fazlasını ya bilemedim sırf bu yüzden yarın doktora gtcez. 12 14 saat aralıksız uyumayan bebek mi olursiz de durum nedir???!
Valla ben de bi dogurayim da her pozisyonda rahat yatayım hayali kuruyodum. Şimdi bebeğim uyumuyo o uyusa bile belim agridigi için rahat pozisyon bulamıyorum. Ben de yetim ben de öksüzrint gebelikte en buyuk hayalimdi dogumdan sonra yuzustu uyumak. Ben yetim ben oksuz
Benim 1 aylık pitircigim gündüz hiç uyumuyor 12 de uyuyor gecesi 3 kere kalkıyor sabah 8 uyaniyormesaim başlıyor bana artık normalngeliodu ama.sorunmuymus:/ doktor ne dicek banada haber verirmisin cnm
Maşallah ne güzel sağ sağ depo yap, bende günde 140 150cc buzdolabına koyabiliyordum ama bu 2 3 gündür süt gelmiyor azaldı, mama verdim hep akşamları.
İki göğsümden 120 cc çıktı zorla
Yarın biraz beslenmeme ekstra dikkat etmem lazım var m öneriniz????
Kullandım pek faydasını görmedim ama evet yaklaşık o kadar sürede bitti.
Atak dönemleri olunca çok uykusuz. Şuan yedi buçuk haftalık olduk .atak dönemindeyiz sürekli memede , sürekli gazlı ve en uzun uykusu yarım saat. Bugün gündüz toplam bi saat uyudu.Üstelik huzurlu da değil. Yani uyumadigi zamanlarda sakin kalabilse sorun değil ama kalmıyo. Sürekli evi gezip pış pışlıyoruz. Acayip yorucu. 2 hafta surecekmis bu atak.
Valla ben de bi dogurayim da her pozisyonda rahat yatayım hayali kuruyodum. Şimdi bebeğim uyumuyo o uyusa bile belim agridigi için rahat pozisyon bulamıyorum. Ben de yetim ben de öksüz
Canim komposto ve sulu seyler tuket daha cok. Hurma da bol bol tuket o da sut yapiyor. Bir de uyku :)
Lansinoh süt toplayıcı aldım bı göğsümu emzirirken öbürünü toplayıcı ile sağiyorum . Goguslerim daha hafif şimdi hepde süt stoğu yapıyorum bı araştır istersen.vakumla sütü cekio resmen makina gibi acitmiyo çok kolay geldi banaSagmama ragmen asiri sut uretimim var. Memelerim tas gibi doluyor hep. Koltuk altimdan agri giriyor ve meme ucumda aciyor. Mastit olmaktan cok korkuyorum.
pompa da meme ucumu acitiyor.
Lansinoh süt toplayıcı aldım bı göğsümu emzirirken öbürünü toplayıcı ile sağiyorum . Goguslerim daha hafif şimdi hepde süt stoğu yapıyorum bı araştır istersen.vakumla sütü cekio resmen makina gibi acitmiyo çok kolay geldi bana
Aynen aklimda sadece mochi ile arasinda kaldim.Lansinoh süt toplayıcı aldım bı göğsümu emzirirken öbürünü toplayıcı ile sağiyorum . Goguslerim daha hafif şimdi hepde süt stoğu yapıyorum bı araştır istersen.vakumla sütü cekio resmen makina gibi acitmiyo çok kolay geldi bana
Kizlar ya bebegim kucagimda emiyordu tam dalmıştı yengem öksürdü kucagimda melegim bir sicradi gozlerini kocaman acti, ellerini acti titredi bas bas bagirarak agladi. Simdi mememde icini ceke ceke uyudu. Eskiler bebek korkunca aklinda özür kalir filan diyorlar cok korktum cok uzuldum. Birsey olur mu yaoyle agladi ki icim parcalandi bende aglicaktim utandigimdan aglayamadm
Adaçayı içtiiimm gerçekten mi süt mi keserİçmek evet keser sütü ama gargaradan bir şey olmuyor. Yutmamak gerek
Emrenin de dun gece 38e cikti.calpoldan sonra bir daha cikmadi.Dun geceden beri en az 20 30 defa baktim.Kızlar acil lütfen bebeğimin ateşi 38 e cıktı bugün asi olduk şimdi 37.5 a düştü calpol verdim gece tekrar çıkar mı bu ateş normal mi ?
Birşey olmaz canım inşallah. Geçen büyük oğlum, bebek uyurken bağırdı, ellerini havaya kaldırdı, hatta kendini sağa doğru attı o derece. Çok şükür değişiklik yok hareketlerindeKizlar ya bebegim kucagimda emiyordu tam dalmıştı yengem öksürdü kucagimda melegim bir sicradi gozlerini kocaman acti, ellerini acti titredi bas bas bagirarak agladi. Simdi mememde icini ceke ceke uyudu. Eskiler bebek korkunca aklinda özür kalir filan diyorlar cok korktum cok uzuldum. Birsey olur mu yaoyle agladi ki icim parcalandi bende aglicaktim utandigimdan aglayamadm
İki çocuklukları düşün. Küçük uyuyunca büyük inadına kulağının dibinde onu korkutacak şeyler yapıyor. Bu dediğini her gün yaşıyoruz. Ben bir şey olacağını sanmıyorum Allah'ın izniyle.Kizlar ya bebegim kucagimda emiyordu tam dalmıştı yengem öksürdü kucagimda melegim bir sicradi gozlerini kocaman acti, ellerini acti titredi bas bas bagirarak agladi. Simdi mememde icini ceke ceke uyudu. Eskiler bebek korkunca aklinda özür kalir filan diyorlar cok korktum cok uzuldum. Birsey olur mu yaoyle agladi ki icim parcalandi bende aglicaktim utandigimdan aglayamadm
Bir bardakla bir şey olmaz. Devam etme ama içmeye. Hemen korkma. Emzirmeyi bırakma dönemi süt azalsın diye içilir adaçayı. Ama bir bardakla hemen kesmez günde iki bardak bir iki hafta falan içmiştim.Adaçayı içtiiimm gerçekten mi süt mi keser
Mama mı dokunuyor acaba. İnsanın aklına başka birşey gelmiyor.Yorumları alayım :))
On gün önce ben evde yokken Similac mama verdi annem 90 ml içmiş. Dedim çocuk sarılık malum iki saat sonra tekrar mama ver. Onda da 40 içmiş. İçince kusmuş. Midedeki mama hazmedilmeden üstüne yenisi gelince çocuk kusuyor normal dedim. Sonra bir daha kustu. Sonra uyudu ve 2 3 saat sonra zorla emzirebildim. Ondan beri bir daha o şekilde kusmadi.
Bugün de emzirdim huysuzdu aç gibiydi. Dur bir mama verelim dedik. Bir saat sonra 60 ml mama içti. Mamadan 1saat 45 dk sonra emmek istedi. Emzirdim. Kustu. Kusunca mide boşaldı emmek istedi emzirdim ama süt yok gibi en fazla 20 ml falan cikar. Ama yine kustu.
Şu da dikkatimi çekti. İki hikayede de çocuk ilk mamadan 2 buçuk 3 saat sonra kustu.
Bu arada similac sadece bu iki gün verildi. Yeni dogdugunda hipp verdim bir iki gün 5 ml sonra similac aldım ve on gün önce verdik ilk kez ve bir de bugün verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?