Emrenin de dun gece 38e cikti.calpoldan sonra bir daha cikmadi.Dun geceden beri en az 20 30 defa baktim.
Mamada mı sorun var acabaYorumları alayım :))
On gün önce ben evde yokken Similac mama verdi annem 90 ml içmiş. Dedim çocuk sarılık malum iki saat sonra tekrar mama ver. Onda da 40 içmiş. İçince kusmuş. Midedeki mama hazmedilmeden üstüne yenisi gelince çocuk kusuyor normal dedim. Sonra bir daha kustu. Sonra uyudu ve 2 3 saat sonra zorla emzirebildim. Ondan beri bir daha o şekilde kusmadi.
Bugün de emzirdim huysuzdu aç gibiydi. Dur bir mama verelim dedik. Bir saat sonra 60 ml mama içti. Mamadan 1saat 45 dk sonra emmek istedi. Emzirdim. Kustu. Kusunca mide boşaldı emmek istedi emzirdim ama süt yok gibi en fazla 20 ml falan cikar. Ama yine kustu.
Şu da dikkatimi çekti. İki hikayede de çocuk ilk mamadan 2 buçuk 3 saat sonra kustu.
Bu arada similac sadece bu iki gün verildi. Yeni dogdugunda hipp verdim bir iki gün 5 ml sonra similac aldım ve on gün önce verdik ilk kez ve bir de bugün verdim.
35 günlük falandı fark ettiğimizde yanılmıyorsam 3. ayda kalmamıştı. Hatta 3 ay 1 haftalıkken sünnet ettirdik. O sıra sünnet eden doktora da sormuştum. Sıkıntı yok geçmiş, 6 ay bitene kadar hicbir şeyi kalmaz zaten demişti.Ne kadar surede gecti gobfk fitigi ? Gordukce icim fena oluyor.Para yapistirin diyolar.Doktorumuz kendiliginden gecicek diyor.Insallah gecer
Hamilelikte en çok özlediğim şey bu oldu ikisinde derint gebelikte en buyuk hayalimdi dogumdan sonra yuzustu uyumak. Ben yetim ben oksuz
yaz canım ben de merak ettim. Benim büyük hiç ama hiç uyumayan bir bebekti. O yüzden garip gelmiyor banaYarındoktor sonrası yazarım buraya yani benim bildiğim de bebekler uyur gündüz uykusu da olur gece uykusu da.
Bizim ki artık akşama doğru halsizlikten gözler kırmızı oluyor.
Uyuması şart bence, 1 saat 2 saat bile onu dinlendirir
benim de aklıma sadece mama geldi. Üşüttü mu hasta mı dedim ama bu kadarı da tesadüf olamaz diye düşünüyorum.Mama mı dokunuyor acaba. İnsanın aklına başka birşey gelmiyor.
Bu mama iyi gelmesi çocuğa sanırım. Bu kadar tesadüf olabilir mi di mi ama
Mamada mı sorun var acaba
Yani, başka zaman da olsa hadi dersin de, bu kadar denk gelmez.35 günlük falandı fark ettiğimizde yanılmıyorsam 3. ayda kalmamıştı. Hatta 3 ay 1 haftalıkken sünnet ettirdik. O sıra sünnet eden doktora da sormuştum. Sıkıntı yok geçmiş, 6 ay bitene kadar hicbir şeyi kalmaz zaten demişti.
Hamilelikte en çok özlediğim şey bu oldu ikisinde de
yaz canım ben de merak ettim. Benim büyük hiç ama hiç uyumayan bir bebekti. O yüzden garip gelmiyor bana
benim de aklıma sadece mama geldi. Üşüttü mu hasta mı dedim ama bu kadarı da tesadüf olamaz diye düşünüyorum.
Bu mama iyi gelmesi çocuğa sanırım. Bu kadar tesadüf olabilir mi di mi ama
Benim büyük oğlanın fıtık parmağımin bogumu kadardı bir buçuk santim falan muhtemelen. Ameliyata gerek yok dedi doktor ameliyatsız geçti şükür.
Kontrollü antibiyotik icip oyle mi süt vermelisin yoksa enfekte sut mü? İç ilacini yoka toparlanamazsin.
Resmen her türlü sebebine denk gelmisim
Ne kadar surede gecti gobfk fitigi ? Gordukce icim fena oluyor.Para yapistirin diyolar.Doktorumuz kendiliginden gecicek diyor.Insallah gecer
Dişimde ki apse için antibiyotik kullandım. Doktor sıkıntı olmaz emzirebilirain dedi. Şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. Stres yapma. Antibiyotiği de iyileştim diye bırakma, başa sarmak zorunda kalırsın.Valla içtim rint.. Dun gece hastaneden gelince emzirdim hemen ardindan hap attim.. Mamayi da çok verdim uzun uyusun diye.. Uyudu allahtan en azndn antibiyotigin etkisi azalmistir dedim.. Oglen oldugunda uyaninca memeye tuttum hemen.. Sonra antibiyotigi attim agzima.. Mama verdim.. Diger ogunlerinde de mama verdim.. Iki kere almış oldum ama bogazlarim aninda geçti.. Surekli terledim kat kat giyindim yorganla 70de yanan petekli evde şapır şapır terledimo ter kendime getirdi.. Simdi çok aşırı biseyim kalmadi.. Eymeni alirken kucağıma bastan beri maske taktım.. Diğer sutleri de doldukca sagdim ama verir miyim bilmiyorum.. Yokluk zamanlarnda belki işe yarar
Hem ne gorunmekNasil bisey ki chelzy fıtık.. Disaridan gorunen bisey mi?
Emrenin de dun gece 38e cikti.calpoldan sonra bir daha cikmadi.Dun geceden beri en az 20 30 defa baktim.
Yorumları alayım :))
On gün önce ben evde yokken Similac mama verdi annem 90 ml içmiş. Dedim çocuk sarılık malum iki saat sonra tekrar mama ver. Onda da 40 içmiş. İçince kusmuş. Midedeki mama hazmedilmeden üstüne yenisi gelince çocuk kusuyor normal dedim. Sonra bir daha kustu. Sonra uyudu ve 2 3 saat sonra zorla emzirebildim. Ondan beri bir daha o şekilde kusmadi.
Bugün de emzirdim huysuzdu aç gibiydi. Dur bir mama verelim dedik. Bir saat sonra 60 ml mama içti. Mamadan 1saat 45 dk sonra emmek istedi. Emzirdim. Kustu. Kusunca mide boşaldı emmek istedi emzirdim ama süt yok gibi en fazla 20 ml falan cikar. Ama yine kustu.
Şu da dikkatimi çekti. İki hikayede de çocuk ilk mamadan 2 buçuk 3 saat sonra kustu.
Bu arada similac sadece bu iki gün verildi. Yeni dogdugunda hipp verdim bir iki gün 5 ml sonra similac aldım ve on gün önce verdik ilk kez ve bir de bugün verdim.
Yani, başka zaman da olsa hadi dersin de, bu kadar denk gelmez.
Büyük oğlum kurdeşen olduiki gündür çıkıp sönüyor tekrardan, yarın dermotolağa gidicez
Dişimde ki apse için antibiyotik kullandım. Doktor sıkıntı olmaz emzirebilirain dedi. Şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. Stres yapma. Antibiyotiği de iyileştim diye bırakma, başa sarmak zorunda kalırsın.
İnsan zaten hasta olduğuna değil de bebişe geçer diye korkuyor. İnşallah bir an önce toparlarsın
Sebebin ne olduhunu biliyor musun? Alerji ilacı verirse doktorun dediği kadar kullan. Bitti deyip bırakma sakın. Benim oğlum kronik ürtikerdi. 9 aylıkken başladı ilk atak 4 ay surdu. Banyo rahatlatır.Yani, başka zaman da olsa hadi dersin de, bu kadar denk gelmez.
Büyük oğlum kurdeşen olduiki gündür çıkıp sönüyor tekrardan, yarın dermotolağa gidicez
Valla içtim rint.. Dun gece hastaneden gelince emzirdim hemen ardindan hap attim.. Mamayi da çok verdim uzun uyusun diye.. Uyudu allahtan en azndn antibiyotigin etkisi azalmistir dedim.. Oglen oldugunda uyaninca memeye tuttum hemen.. Sonra antibiyotigi attim agzima.. Mama verdim.. Diger ogunlerinde de mama verdim.. Iki kere almış oldum ama bogazlarim aninda geçti.. Surekli terledim kat kat giyindim yorganla 70de yanan petekli evde şapır şapır terledimo ter kendime getirdi.. Simdi çok aşırı biseyim kalmadi.. Eymeni alirken kucağıma bastan beri maske taktım.. Diğer sutleri de doldukca sagdim ama verir miyim bilmiyorum.. Yokluk zamanlarnda belki işe yarar
Ben de takilmiyirum normalde. Uraz da hemen her emme sonrası kusar. Fazlasını atar. Kaka yaparken gaz için ikinirken az az kusar. Ama bu bahsettiğiniz fışkırır tarzda kusma. Hani filmlerde dönem dolaba bine. Çocuk başkasının üstüne kusar ya hortum gibi. Aha öyle.Yaa ben kusmalara o kadar takilmiyorum ama gecenlerde evin ısısı dusukken eymen beyaz su gibi kusuyodu.. Usutmektenmis.. Simdi öyle çökelek mi ne öyle kusuyo.. Mama yedikten sonra az bisey cikario gaz atarken ama uykudayken de çıkarıyor.. Uyandgmda bakiyorum agzinin kenarlari kurumuş hep.. Ben anlayamiyorum bu kusmuk meselesini
Sebebini bilmiyorum çünkü bir anda başladı. Her zaman yediği şeylerdi. Boğazı sürekli şişiyor ve beyazlıyor.üst solunum enf. Da yaparmış.bı sürekli öyleboğazı bu sene okula başladı. Bir de kardeş kıskançlığı faktörü var. Onu stres yapıyor kendine...Sebebin ne olduhunu biliyor musun? Alerji ilacı verirse doktorun dediği kadar kullan. Bitti deyip bırakma sakın. Benim oğlum kronik ürtikerdi. 9 aylıkken başladı ilk atak 4 ay surdu. Banyo rahatlatır.
Canım Google'dan bak atak takvimi var . Biz şuan yedi buçuk ve dokuz buçuk haftalar arasındaki atağı yaşıyoruz. Bu takvimi bilmeden önce aşırı endiseleniyodum .nesi var acaba diye. Şimdi içim rahat zaten bekliyodum o yüzden stres yapmıyorum. Sadece uykusuzluk zor geliyo işte.Atak dönemi miiii, o ne yaaaa.....
Bizim de bugün tam 2ay oldu.
Nedir böyle atak dönemleri??
Ya şu büyüklerin hurafeleri de bitmiyo.Kizlar ya bebegim kucagimda emiyordu tam dalmıştı yengem öksürdü kucagimda melegim bir sicradi gozlerini kocaman acti, ellerini acti titredi bas bas bagirarak agladi. Simdi mememde icini ceke ceke uyudu. Eskiler bebek korkunca aklinda özür kalir filan diyorlar cok korktum cok uzuldum. Birsey olur mu yaoyle agladi ki icim parcalandi bende aglicaktim utandigimdan aglayamadm
Sanırım ben de adet oluyorum. Başta bi tedirgin oldum kanama bitmisken yeniden başladı falan sandım . Acaba içerde rahim duvarı kalınlaşması falan mı derken . Kendime basit düşünmem gerektiğini söyledimRegl olan var mı kızlar. Malesef regl oldum. Ben neden her doğumdan 50 gün ya da 60 gün sonra regl oluyorum. Bunda da 63.günde regl oldum hem de son adet 13 o altı. Döngüyü bile yakaladı vücut ama çok mutsuzum. Zaten tımarhane gibi ev bir de sürekli wcye taşın. İlk adet olunca kanama da çok. Öffff
Aynı durumdayız. Ben de doktora gidicem. Magnezyum ve kalsiyum için. Ayrıca magnezyum oksit ve karsiyum karbonat etken maddelerini vücut alamiyomus. İnternetten araştır istersen. Ben doktor onay verdikten sonra alıcam. Osman Müftüoğlu nun da bunun üzerine yazıları varBu gece kızım uyuyor ben uyuyamıyorum çünkü bel ve sırt ağrılarıbir haftaya doktora gitcem kalsiyum malsiyum ne varsa bassın bana dayanılcak gibi değil artık, ne zaman toparlanıcaz valla ben dayak yemiş gibiyim doğumdan beri, hamileliğimin son zamanı bile şu anki halimden kat kat iyiydim sanki
Sonra o sutleri nasil vermeyi dusunuyorsunuz benimki biberon almiyorMaşallah ne güzel sağ sağ depo yap, bende günde 140 150cc buzdolabına koyabiliyordum ama bu 2 3 gündür süt gelmiyor azaldı, mama verdim hep akşamları.
İki göğsümden 120 cc çıktı zorla
Yarın biraz beslenmeme ekstra dikkat etmem lazım var m öneriniz????
Sanmam canım ya full yağ yapmıyorsun ki mesela ben vücudunu yağlıyorum ya elimde kalmış olanı sürüyorum kaşına saçına öyle yağ olmuyor saçı şuana kadar da bir şey olmadıSonrası sürünce bebek bitlenmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?