Evet cok guzel aktiviteler olur bebeklerimiz buyudukce yaptiklarimizi birdada paylasalimBu anlattgini yapcam ben farkli bi sekilde belki.. Ben isterim büyük ihtimalle.. Pek oyuncak almak istemiyorum.. Genelde cok oyuncağı olunca zekasi gelistgni düşünmüyorum.. Yine alcam da bu tip aktiviteler daha cekisi geliyot banabi dusuniyim.yapcam bunu ama
Gördünüz mü bebeğiBende sürekli sizi takip ediyorum uzaktan . 1 haftadır gözüm yemek yiyecek hiç bir şey görmek İstemiyor.görünce bile midem bulanıyor ne yapacağım bilmiyorum sürekli açım ama yiyemiyorum 6. Haftadayım. Cumartesi doktora gideceğim
Benim gibisin ben de kızım da çok rahattım ama bunda bayağı kasmıştım. Çok şükür başladık biz 2 kasık yoğurda yarim muz 1 tane hurma katip blendarda çekip verdim yedi severek kemik suyumu yaptım bugün de bal kabağı kemik sulu çorba yaptım yedirdim şimdilik tek öğün veriyorum diğer öğünler emiyor ilk başlangıcı yaptım ya artık yavaş yavaş gerisi gelir birden bire de ek gıdaya geçip emmesini terketmesin diye kontrollü gidiyorumİlk olarak tek öğün baslicam ben bı hafta öyle devam edicem. Bı gün sebze bı gün yoğurt şeklinde gidicem. İkinci hafta iki öğün e cikarcam . Bı öğün sebze püresi bı öğün yoğurt şeklinde. Meyveyi meyve emziginde tadini alsın diye günde bı kere veriirm diye düşündüm. Ama asıl süreci bebekler belirlicek. Bakalım sevcekler miilk bebeğimde çok rahattım . Ama nedense şimdi çok korkuyorum
Biz de bugün ilk defa havuç tattık, severek yedi, inşallah böyle devam eder.
Bizim de bebekle oyunlar bir dakika sürüyor. Abisi koşup gelip araya kafasını sokup oyunu bozuyor
Tam bu aylarda ayni seyi demistim hatta 1 yaşına kadrEtrafimdakiler çocuklar büyüdükçe dertleri de büyür diyorlardi hep
Bana da oglum buyudukce her sey daha kolay gelmeye başladı. Gaz derdi yok cusse olaraj büyüdü giydirmesi tutmasi kolay. Etrafin farkinda artık sevmesi oyalamasi kolay. Oyun oynamak eglenceli.
Alt degistirme banyo emzirme gezdirme oynama vs bebek bakimiyla ilgili her seye alıştım. Uykusu var diye mi yoksa acikti diye mi agliyor anliyorum artik..
Büyüdükce vakit gecirmesi daha kolay geliyor. Herkes niye büyüdükçe zorlaşıyor diyor bana kolaylaşıyor gibi geliyor
Kesinlikle en rahat donemi 3 aylıktan 1 yasa kadar bence . Yada cocuktan cocuga da farkedede bilir mesela bazi bebekler sadece emmek icin uyanıremer uyur gaz yok ağlama yokHareketlenip tutup kalktığı dönem çok zor oluyor. Sürekli gözetim altında tutmak gerekiyor. Düşmesin, tehlikeli şeyler ile uğraşmasın diye.
Aslında bence çocuğun her döneminin kendine göre farklı zorluğu oluyor
Kuru hurma mi kattın cnm. Islattım mi önceden. Senin ne kadarlık oldu bebeğin. Aynen yavaş gitmek iyidirBenim gibisin ben de kızım da çok rahattım ama bunda bayağı kasmıştım. Çok şükür başladık biz 2 kasık yoğurda yarim muz 1 tane hurma katip blendarda çekip verdim yedi severek kemik suyumu yaptım bugün de bal kabağı kemik sulu çorba yaptım yedirdim şimdilik tek öğün veriyorum diğer öğünler emiyor ilk başlangıcı yaptım ya artık yavaş yavaş gerisi gelir birden bire de ek gıdaya geçip emmesini terketmesin diye kontrollü gidiyorum
11 ekim doğumlu canim medine hurmasinibilir misim yumuşak olur ılık suda 3 4 dakika beklettim kabuklarını soydum iç yumuşak kısmını koydum doktorumuz ek gıdaya geç artık deyince basladik bakalım inşallah güzel giderKuru hurma mi kattın cnm. Islattım mi önceden. Senin ne kadarlık oldu bebeğin. Aynen yavaş gitmek iyidir
Benimki de 11 ekim dogumlu. 6 ayin dolmasini bekliyorum ek gida icin. Sen yazdikca cok hevesleniyorum11 ekim doğumlu canim medine hurmasinibilir misim yumuşak olur ılık suda 3 4 dakika beklettim kabuklarını soydum iç yumuşak kısmını koydum doktorumuz ek gıdaya geç artık deyince basladik bakalım inşallah güzel gider
Daha güzel aylar cnm o yüzden yaşına gelsin yürüyecek konuşacak istekleri olacak ileri yaşlarda okul hayatı olucak oyuzden derler büyüdükçe dertleri büyü yor çok doğru canları sağ olsunlar
Bence de kolaylaşıyor. Derdini anlatsın istediklerini söylesin daha da kolay olcak bence
Çünkü bazı insanlar mutsuzluktan besleniyor. Evet her yaşın ayrı zorluğu var ama bambaşka güzellikleri de var. Zorluklar geçiyor, unutuluyor. Güzel anlar hep hatırlanıyor. Alakasız olacak ama isminiz de çok güzelEn güzel kız isimlerinden Umay
Hareketlenip tutup kalktığı dönem çok zor oluyor. Sürekli gözetim altında tutmak gerekiyor. Düşmesin, tehlikeli şeyler ile uğraşmasın diye.
Aslında bence çocuğun her döneminin kendine göre farklı zorluğu oluyor
Diş sıkıntıları Oturma zamanı sürekli yanında olma yürümeye başladığında sürekli peşinde koşma 2 yaş sendromları tuvalet eğitimi meme bırakma falan bunları gerekçe gösteriyorlar genelde. Bana da çok kolaylaştı her şey çok şükür. Ama tabii artık böyle deniyorsa doğrudur gözüyle bakıyorum çünkü hamileyken mızmızlanıp biran önce doğsun dediğimde bu iyi günlerin derlerken sinirlenirdim, ki haklı çıktılaro yüzden ben zorlaşacak sözüne inanıyor ve kendimi psikolojikmen hazırlıyorum :)
Çünkü daha bebekbüyüdükçe derken emekleme zamanı çok tehlikeli oluolar . Elini her yere sıkıştırma ihtimali var. Hep tetikte olmak lazım. Bütün dolaplara kapılar çocuk güvenlik kilitleri takilcak. Pencereler özellikle. Kenarı sivri olan herşey güvenli hale getirilecek. Yeni yürüme zamanlari da çok tehlikeli. Ama zor olan asıl iki yaş sendromu. Sonra üç yaş sonra dört yaş sendromu . Her sendrom bizde üç ay etki ediyor. Üç ay çığrından çıkıyor hiç söz dinlemiyor çok asi oluyor bagiriyo cagirio tutturuyo. Daha saymiyim. Üç ay sonra bı dinginlik gelio. Ama şunu soyliyim bence üç yaş çocuğun en güzel yaşı. Büyük oğlum üç yaşına geldiğinde başka bi boyuta geçtik. Ben onu anlamaya başladım o beni anlamaya basladi. Kaşımı kaldirsam ne demek istediğim i bilirdi o derece. Wc egitimi tamamlandı. Ana oğul gezmelere başladık. Çok güzeldi her yemek ogunumuz beraberdi. En yakın arkadaism oldu resmen. Sonra gebelik ikinci bebek geldi kuzum biraz arada kaynadı. Şimdi küçük az büyüsün gezelim diye gün sayıyorum. Hoş iki çocuk dışarda idare etmek biraz zor olcak gibi ama. Denicez bakalım .
Tam bu aylarda ayni seyi demistim hatta 1 yaşına kadrah şu millette hep abartıyor demistm . yürümeyi iyice pekistirdktensonra br dakika oturmadı oyun oyuncak asla eline bile almadı nerde zararlı birsey var hep ordaydi koltuk tepesi masanın üstü mesela yatak odasında komidinleri üst üste aldım çıkıyor düşüyor diye dolap çekmece hepsini indirirdi. Hâlâ cok farkı yok 2bucuk oldu sayılır mutfakta pirinc un makarna dök babam dök. yapma dedikce daha cok yapar en sinirbozan kısmı da orda . Ve once oynamak istediği şeye ulasamazsa vazgeçerdi suan vazgeçmiyor sandalye getiriyor onla alamazsa yastık koyuyor ayağının altına bide
Nekadar verdinizBiz de bugün ilk defa havuç tattık, severek yedi, inşallah böyle devam eder.
GURME ANNEM - Bebeklere muhallebi, kahvaltı, mama, ara öğün tarifleri burayi takip edin isterseniz cok menu var
Kızlar çorba fikirleri olanlar hergun ne çorba yapıyorsak buraya yazalım mi fikrimiz olur çeşitlerimiz artmış olur. Bu arada instegram da ascianne diye bir sayfa buldum keçi sütünden tarhana yapıyormuş haftalık taze olarak ordan verdim tarhana siparisini . Bugün balkabağı princ içine 2 yemek kaşığı ilikli kemik suyumu ekleyip yaptım çorbasını ilk çorbamız balkabağı ile başlamış olduk yarında havuç princ yapmayı düşünüyorum
Metal çıngırak nasıl oluyorKizlar cok basit ama etkili bir oyun onerisiyle geldim. Ihtiyacimiz olan metal cingirak zil ve balon. Cingiragi balonu sisirmeden icine koyuyoruz ve balonu sisiriyoruz. Ben 1 tane kucuk boy sisirip oyun halisina astim 1 2 tane de buyuk sisirip iple tavana astim. Inanilmaz eglendi.
Aaaa püre mi yaptınBiz de bugün ilk defa havuç tattık, severek yedi, inşallah böyle devam eder.
Göğüs ucundaki sizi benim yara olduğunda öyle sızlıyordu damarlarım çekiliyordu resmen bebek ısırınca sizi oluyor ama anlık çabuk geçiyor göğüs ucunu kontrol edin nemlendirin lansinoh zararlı diye okudum mustela krem çıkarmış bi bakın ya da multi mam çok güzel ama çalak falan yoksa bebekten kaynaklı olabilir emme tarzından ama acı varsa mutlaka bi sorun vardır demek oluyor ben bunu başta idrak edemeydi sonra göğüs ucu kopan birisi olarak anladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?