2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
rint senin kesin bir bilgin vardır bu konuda
Benim dünyalar güzeli 17 yaşında bir yeğenim var. Bu yavru 1 aylıkken ablam sütten kesilmiş. Mama falan da almadıkları için mecburen ablam inek sütü ve yemeklerle karnını doyurmuş güzelimin. 3-4sene önce kandaki Aso değeri çok yüksek çıkmıştı, deride döküntü falan olmuş(krem vermiş,geçmiş döküntü). Aso değeri de(bunun için sadece ara ara ölçüm yaptılar) zamanla düştü.
Şimdi yeğenimin vücudunun bir çok yerinde döküntü, kaşıntı hala var. Bu hafta doktora gidecek, ben 1 aylıkken ek gıdaya,inek sütüne geçtiğini mutlaka belirt dedim ama cildiye harici bir bölüme gitmesi gerekir mi acaba?
Senin de fikrini almak istedim, hem burdan da topluca bilgilenelim istedim

Buhardaki daha lezzetli oluyor birde cnm haslamanin tadı iyi olmuyor size afiyet şifa olsun bebise

Kızlar bebişin in ellerini kundaklayan var mı hala benimkinin ellerini kundak yapmayınca deli gibi tepiniyo ellerini yüzüne gözüne vuruyo uyandırıyo devamlı kendini gündüz arada yapmasam da gece yapıyorum ama doğru mu yapıyorum bilemedim

Ah kızlar ben öğlen bozulmuş meyve suyu içmişim fark ettim ama içmiş bulundum bayada neyse bisey olmamıştı ama şimdi aşırı migdem bulanıyor bi üşütme geliyir falan böyle pis bi bulantı hali var bebeğe geçermi korkum o

Rahat ol canım. Benım oğlum da 3 gün de bir yapmaya başladı. Hatta bazen 4 gün oluyor. Diğer çocuklarda öyle değildi. Ben hasta olmayınca dra götürmüyorum. Takibe sağlık ocağına gidiyoruz. Aile hekimine de sordum tanıdık bir cocuk druna da sorduk. Sadece anne sütü alan bebek de normalmiş. Eskiler yaşlılar çok kaka yapınca bebeğe yaramıyor derlerdi. Bunun kg ve boyu iyi. Hatta kgsu fazla

Yarın süt verme bebeğe canım. Bebeğe geçmesin. Onun da midesini bozabilir. Yediğimiz besinler 12 saatte mi anne sütü oluyordu. Ona bakmak lazım

Ahh çok gecmis olsun.

Aso değeri enfeksiyon durumunda yükseliyor. Vücuttaki savaşci sayısı gibi. Enfeksiyon durumunda da yine döküntü vs olabilir. Ama bunun bu kadar uzun sürmesi garip. Yani enfeksiyon durumu bitiyor her şey yolunda ama döküntü 3-4 yıl devam ediyor öyle değil mi? Evet cildiye. Ama bence alerji ve immünoloji uzmanı da görse iyi olur. Bu döküntü vs en son ne zamandır var?

Türkiye'de miydin şu an emin olamadım ama
Zehirlenme hattı 114 ara danış.

Tr’de iyi bir doktora denk gelmememin dezavantajı:/ o zaman Aso için kendi kendine yükselen bişey demişlerdi.
Döküntü o zaman bitmişti. Şimdi tekrarladı. Döküntü o zaman doktorun verdiği bir kremle sonlanmış ama şimdi kafası dahil birçok yerde sedef gibi yaralar,kızarıklıklar var. Aslında ben çocuk doktoru da görse mi diye düşündüm ama:/ 18 yaşın altında olduğu için.

Subayevleri çocuk polikliniği Orhan Hoca var. Çok ilaccidir. O yüzden ben çocukları götürmuyorum ona. Ama çok tecrübeli bilgilidir. Çok fazla vaka görmüş bir doktor. Bir gidebilirsiniz eğer çocuk doktoruna gidecekseniz. Defalarca onerdigim için artık oğlanların doktorunu söylemiyorum bile.

Lise son mu?.

Çok sağol rint, yarından sonra cildiye randevusu var. Kardeşim çalıştığı hastanedeki doktorlardan da bilgi alacak, ordaki çocuk doktoru da çok iyiymiş. Onlardan da bilgi alalım, ona göre hareket ederiz.

Bebeği diş çıkaran var mı!???
Ya da diş problemiyle uğraşan?
2-3 gün önce hafif ateşliydii benden soğuk algınlığı geçmiş. 37.8 gördük ertesi gün ateş kalmadı ama geceleri her saat uyanıyor.
Doktor boğazında çok bir şey yok ama diş çıkarıyor olabilir diş etleri tomurcuklanmış dedi.
Gece gözleri kapalı olmasına rağmen sızlanma sesleriyle ağlıyor her saat başı uyanıyor. Acaba bir yeri mi ağrıyor hastalık mı hala yoksa diş mi?
Gündüz hiç bir şeyi yok hastalık geçti keyfi yerinde kahkahalar atıyor ama gece böyle
Nerdeyse 1 haftadır her saat uyanıyoruz, kucağıma alıyorum acaba gazı mı var diye daha çk ağlıyor hemen meme veriyorum memede uyuyor 5 dk sonra.
Allah aşkına bana Bi fikir verin yine mi doktora götürelim yoksa normal bir süreç mi bu?

Benim ki 8 yaşında hala sıkıntılı hep yemeklerini güya özenerek yaptım büyüttüm güya kendimce kızıma özen gösterdim ama hataymış ayirmayacakmışsın tuzsuz yapıp kendi yemeklerinden yedirecekmissin onu anladım hala kızım saclali yemekleri yerken evde sınır krizi geçirme sebebim

Büyüdükçe düzelir diye umutluydum bende aynen öyle, doğal beslenme daha iyiymiş. Zaten evde çok salçalı, yağlı yemekler pişmiyordu.

Ek gida zamanı gelmiş zaten belki günde tek öğün mama verebilirsin sütün yetmediğini düşünüyorsan.gerci bizimki de 8 Ekim doğumlu 7 kilo tam dr normal dedi birde çok hareketli kilo zor alır.
16 ekim doğumluyuz. Sırtüstünden yüzüstü e dönemedik hala. Var mı bizim gibi dönmeyen. Çocuklarınız ne zaman dönmeye başladı?
8 Ekim doğumlu olup dönemeyen birtanede bende var.

Kızımın da damakta kırmızılık var doktorun söylemine göre sertleşmiş ve artık gerisi genetige kalmis anne babanın ne zaman çıktıysa yaklaşık o zaman çıkar dedi.
Akşam bazen 37 civarı oluyor atesi.Normali 36,5 olur hep.Aglama sizlanma pek yok ama bundan bir hafta kadar önce sık uyanma işini bizde yaşadık.Gecti gitti disler de gelmedi
Hastalık olmasin,disi de kolaylıkla atlatsinlar inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…