2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bir de benimki emzik almadı, o da zorluyor bizi. Gece uykularının kalitesi çok arttı, gece 2 kere kalkıyor, emip yatıyor. Memede dalmasına izin vermiyorum, hafif uyandırıp yatağa koyuyorum.
Hayatta en sevdiğim emzık emen bebek. Ama 3 cocugum da emzik tutmadı. Şimdi uyutmaya ne var sok memeyi emsin yatır. Artık gaz çıkarma derdi de yok.. Emzik asıl memeden kesince uyutmada etkili. Benım en zor günlerim memeyi bırakınca uyuturken olur. Ortalıgı yıkarlar onla da sorunu akşam uyutmayıp gece kendi sızıp uyuyordu ama anneyi çok zorluyordu. Allahım şu korona belası bitsin baska bırsey ıstemıyorum daha da kötü olacak gıbı insllh olmaz

Emzik bıraktırma aşaması da uykuyu bozuyormuş. O yüzden tavsiyem memede dalsın ama yatağına hafif uyandırıp koyun, orada daldığını bilsin.
Şimdi besledim bebeğimi, bir bakayım kaç vaka, kaç ölü var diye teli aldım elime

Emziren anneler de risk grubuymuş. E devlete girince mesaj var öyle. Daha hiçbirşeyi anlaşılmamış bir virüs. Başta Çinden çok kargo geliyor diye yetkililer hemen yüzeyde 2 saat kalıyor dediler. Bugün plastik yüzeyde 3 gün yaşıyormuş diyorlar. Arkadaşlar öyle grip gibiymiş, bazıları atlatmış bile demeyin, sadece evinizde kalın. Kimse kimseye bulaştırmazsa bulaştırma katsayısı azaldığı için kontrol altına alınabilecek. Özellikle yaşlılarımıza bu durumu iyice anlatalım. Yoksa ölen 4 kişiden de anladığımız üzere yaşlılar kırılıp gidecek Olayın hep kötüsünü düşününce depresyona giriyoruz, o yüzden yapıcı olmaya, düşünmeye çalışın. Çin şu an kontrol altına almış yeni vaka gelmiyormuş artık. Aşı ve ilaçlar da deneme aşamasına geçti. Ama çok sert önlemler alınarak oldu bu. Sokakta maskesiz gezeni havuzdan çöp toplama filesi olur ya öyle şeylerle topladılar resmen. Maskematikler yapıp paketli tek kullanım maskelerine bedava ulaşım sağlamışlar. Sağlıkçılara bulaşmasın diye robotlar yapmışlar, gördüm videoda hastanın tansiyonunu o ölçüyordu. O yüzden o imkanları bulamayız ama en azından virüs bizi ve sevdiklerimizi bulmasın, herkes evinde durursa bulamaz. Çalışanlar var evet, onlara da destek olacağız. Eşim gelince hemen kapıyı açıp eline kolonya döküyorum öyle giriyor eve.
Bugün saat 9da balkondan sağlıkçıları alkışladı insanlar, bir hemşire olarak çok duygulandım.

Çocuğumun konuşsa o da öyle söyler sanırım. Kabullendim ama uykusuzluk beni de mahfediyo.kesintisiz iki saate de razıyım. Artık kendime vuruyorum ,çocuk ağladıkça boğazımı sıkıyorum ,saçlarımı yolasim ,kafamı duvara vurmak istiyorum . Bı doktor beni o halde görse hastaneye kaptır

Kesinlikle her kelimesine katılıyorum. Bebeğim o kadar huysuz ki biz önceden hava ne kadar soğuk olursa olsun dışarı çıkardık . O susardi benim beynin rahatlardi . Şimdi huzrsuzlugu iki üç katına çıktı . Evde o da sıkıldı ama kesinlikle çıkmıyoruz herkes bu tip önlemler almalı. Üstelik bu bi ihtimal değil garantili bi yöntem

Çok yasadim. Çocuğu ayağımda sallarken duvarları yumruklardim.ayaklarima kramplar girerdi. Ağlaya ağlaya salladım. Ta ki üç yaş üç aylık olunca hamile kaldım kanamalar başladı. Dedim ki catlasanda paylaşan da sallmicam. Aaa baktım uyumaya başladı. Ama zor çocuk her dönemde zordur. Dün gece büyük oğlum için en ez on defa kalktım bazı gece hiç kalkmıyor. Böyle yani. Küçüğü doğduğundan beri besigine yatiriom emzik veriom cikiyorum odadan. Ağlarsa gidip kucağıma alıp sakinlestirip tekrar yatırıyorum. Bazen hemen uyuyo bazen iki üç kere yanına gitmem gerekiyor. Şimdi abi evde olduğu için biraz düzen değişti. Çıt sesine uyanıyor. Çok heyecanlı hep oyun peşinde. Kucağımda uyumak istiyor bu ara . Diş sıkıntısı var gibi. Ayağımda sallama olayı çok nadir. Ama her türlü uyumayı öğret meye çalışıyorum. Hem beşiğinde hem kucağımda bazen ayakta çok nadir de olsa. Tek tip uyuyan çocuk başka türlü uyumuyor çünkü.

Ne güzel masallah, benimki sadece ilk 10 gün emerek uyudu ondan sonra asla uyumamaya başladı kucakta uyuyordu gezerek en sonunda ayağa transfer oldu

bu şurup formatında ve içirilmiyor, afta ya da beyszlıklara sürülüyor. Ay ne eksik yazmışım 5 aylık bebeye tabi içirilmez. Benim oğlum 9 aylıktı Dr sadece agız içine sür dedi.
Hıım o zaman iyiymiş ya aklımda olsun ama aft çıktıktan bi iki gün sonra diş çıktı. Bi kaç kişide de aynı şey olmuş nette araştırdım. Aklınızda bulundun galiba diş çıkarken vücut direnci düşüyor

Bizde de durum aynı, kaç gündür çok şık uyanıyor
Geçici olduğunu düşünmek biraz rahatlatıyor beni, sen de öyle düşün canım kendini yıpratma.
Kızlar bebeğim 4 buçuk aylık kv ille eline biseyler ver diyor elma portakal limon falan ama vermiyorum o yalasın diyoda yinede gerek görmüyorum buna sizce versemmi çocuk herşeye ağzına götürüyor
Verme canim erken bence.
Geçmiş olsun canım, eczacınız kısmen haklı ama kendin hafif atlatsan bile senden bulaşacak insanı da düşünmek lazım biraz..
Ya şu umreden dönen müslümanlara ne demeli.

Seni özler açılır sussar korkar.... Her şey için uyanır. Dün gece büyük oğlum 6 defa uyandi. Bebekken de 15 20 civarı uyanirdi bir gecede.
Oğlunuz kac yaşında
Nasıl gideceksiniz.canim.paylasirmisin benimlede
Bugün elmayi çatalla ezip meyve emziginin ıçine koydum. Bayıldı elinden zor aldim. Evdeki sebzeleri her gun birini az suda haslayio kendi suyuyla ezip 1 cay kasigi kadar verecem. Tadim bitince miktari artırarak devam ederim.

Kizlar bebislerinizin hareket durumu nasl? Benim bebegimi haliya battaniye serdim yatiriyorm mutfaga gidiyorum 5 dakika mama hazirlamaya ay bi geliyorm kanepenin altina girmis yuvarlana yuvarlana evi dolascak yaknda. Nezaman surunmeye baslar acaba?
Benim bebe tem 5 aylık oldu ve o da yuvarlaniyo , istediği bir şeye doğru yöneliyor , vermeyince sinirleniyo.

Büyük 3 yaş 4 aylık :)
Bu arada ek gıdada 3 gün kuralına uymanizi tavsiye ederim.

Büyük 3 yaş 4 aylık :)
Bu arada ek gıdada 3 gün kuralına uymanizi tavsiye ederim.
Yaşıda küçük değil. Neden o kadar çok kalkıyor. Ne istiyor. Kızım da 3 gün kuralına uymadım. Bir sıkıntı yaşamadım. Oğlumda bakacam duruma göre uygulayabilirim.

Cam remde alamadım ben çıkıp lazım mı sence çatal vitamini alirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…