Benimkinin de sesi kisik 3-4 gundur. Degisik degisik sesler cikarmaya calisiyo ciglik atiyo ona bagladim ama insallah usutmemisimdir cocugu. Havalar isindi bi anda acildikUyuduk uyandik oglumun sesi bir değişik cikiyor çatallı gibi. Hastalanmis gibi
Hep hazir su veriyordum ilik. Dun hazir su bitince musluktan verdim (buranin suyu icilebiliyor). Soğuk geldi galibabogazi tahris olmus
Yoksa hava cok sicak cokk terliyor diye sadece citcitli body ile gezdirdim yatırdim o yuzden mi oldu
Of ya
Ne bu ya salgın mı var yine kıyamam ben ya onlara. Bizimkinin de ateşi var ama 37,5 üstüne çıkmadı diş çıkarıyo ona bağlamıştım. Korkmalı mıyım, başka bir belirti oldu mu acaba?Kızlar, biz de büyük kızıma enfeksiyon teşhisiyle hastaneden çıktık.
Doktor antibiyotik ve dolven yazdı, bişekilde verecksin dedi ilaçları. Dolveni içer mi endişeliyim, bu konularda çok huylu kızım. Şimdiye kadar bir ya da iki kere şurup içti, o da Alman ürünüydü, sıkıntı yapmamıştı.
Calpol verdim bugün, onu anında kustu.
Kullanımı için iki defa yazıyor üzerinde ama siz max kaç defa veriyorsunuz?
*şimdiye kadar hiç böyle uzun, geçmeyen bi ateşi söz konusu olmamıştı.
İki yaşında bir yeğenim var enerji bombası kendi konuşmasına heycanlanıp çığlık çığlığa koşar falan, benim kız da bizim evin sessizliğine sakinliğine alışmış onu öyle görünce dudakları büzüp içli içli ağlamaya başlıyoduBenim kiz herseyden korkuyor ya normalmi yaninda utu yapiyordum krize girdi utunun sesine.. okunan seladan farkli bo ses tonuyla konusursam ondan sakinlestiriyorum benim annem falan diyorum bne olduguma emin oluncaya kadar evde ses ariyor bakiniyor elleriyle karnibi sikmaya basliyor
Wbc kaç çıkmıştı hatirliyomusun. Bizim 20 çıktı. Üç gün sabah akşam iğne olduktan sonra pazartesi gitcez . Kan değerine tekrar bakar belki
Emre de ishal de var.Su gibi cikiyor.Ates 38.7 ye cikti en son.Attik kendimizi acile iste.Ne bu ya salgın mı var yine kıyamam ben ya onlara. Bizimkinin de ateşi var ama 37,5 üstüne çıkmadı diş çıkarıyo ona bağlamıştım. Korkmalı mıyım, başka bir belirti oldu mu acaba?
Ben uzun zamandır yere birakıyorum. Yüzüstü durmuyordu, alıştı şimdi.Oturmaya harciyo.. Götunu kaldiramiyo.. Bide eymenin kollari bacaklari çok tombik değil.. Bütün kilo göbekte.. Yemek yiyince gobek bi şişiyor sonra hemen iniyor.. Göbek sıkıntı gibi gelio.. Bi de sert zemin istemio gobekten dolayi sanrm.. Iki gundur yatagmzda yuzustu tutuyorum gayet mutlu son raddelerinde ciglik basıyor
Çok geçmiş olsun bebisler hastalanmasin çok zor bir dönemdeyiz kendinize dikkat etdinEmre de ishal de var.Su gibi cikiyor.Ates 38.7 ye cikti en son.Attik kendimizi acile iste.
Cnm çok sevindim senin için geçen aklimdaydin mesaj atcaktim çocuklarla uğraşmaktan kaldı nasıl açtın diyeti anlatır mısın birde şu reflü olayını nasıl baş ediyosun poyrazda doğduğundan beri var ek gıdaya gecdik gecmediSlm kızlar nasılsınız, çok özledim vallahi burayı.. uzun zaman giremedim,
bebek yoruyor beni, bunaliyorum. . Akşam yatıp sabah genleserek uyanmayı Cook özledim.. evin işleri, yemekti camasirdi, salginiydi boğuluyorum..
Bu çocuğun emmesi düzeldi şimdide uykuları bölük bölük.. Bu arada alerjimiz bitti hamdolsun, eliyle peynir bile yiyor.. üstüne emiyor. Dün enginar havuç verdim mis gibi yedi eliyle, meyveleride yiyor çok şükür bin şükür..
Son bı ay uykularında ağlayarak uyaniyordu özel kliniği olan Dr a gittik reflü dedi bitkisel bı şurup verdi, kesinlikle emerek yatmayacak gece de en fazla iki defa emecek dedi. Bende resmen cabalamisim reflü yapmak için, emmediginden gece emsin diyordum, kaldırmadan yatarak emziriyordum felan filan.. yatmadan önce iyice doyuruyordum.. hepsi yanlısmis oğluma göre.. halbuki ben kızımı böyle büyüttüm ah ah canım kızım hiç zahmetli değildi..
Sizde dikkatli olun kızlar iyi yiyor diye zorlamayin,yatarken felan beslemeyin, bı yaşına kadar dikkat edin Bizim reflumuz dördüncü aydan sonra arttı normalde azalırmis. Çünkü emmeye de tam o zaman dönmüştü emdikçe emzirdim, özellikle karyolada, özellikle geceleri bol bol. Hiç iyi gelmedi bize Şükür şimdi gece ağlaması bitti ama bu sefer de gece sık uyanmalari huy oldu. Onu da çözerim inşallah..
Sizden yatak ve gicirdamayan beşik tavsiyesi almak istiyorum Dr sert sünger dedi ucuzundan mi alsam lateks felan mi bilemedim. Kızımdan kalma beşik epey gicirdiyor, ahsap besik mi alsam Kızımla ikisi ne ranza mi alsam Bana bı akıl verin
Bizde başka belirti yoktu.Ne bu ya salgın mı var yine kıyamam ben ya onlara. Bizimkinin de ateşi var ama 37,5 üstüne çıkmadı diş çıkarıyo ona bağlamıştım. Korkmalı mıyım, başka bir belirti oldu mu acaba?
Geçmiş olsun.bu arada bu yaygınlaştıDaha bu mesajina cevap veremeden Emre yine ateslendi.Gece 4te acile gittik.Crp 20 cikti.Enfeksiyon varmis.Antibiyotige basladik yine tekrardan.2 ayda 1 hastalaniyo ya delircem
Başlı başına zor olan şu süreç bazılarımız için katmerli zorSlm kızlar nasılsınız, çok özledim vallahi burayı.. uzun zaman giremedim,
bebek yoruyor beni, bunaliyorum. . Akşam yatıp sabah genleserek uyanmayı Cook özledim.. evin işleri, yemekti camasirdi, salginiydi boğuluyorum..
Bu çocuğun emmesi düzeldi şimdide uykuları bölük bölük.. Bu arada alerjimiz bitti hamdolsun, eliyle peynir bile yiyor.. üstüne emiyor. Dün enginar havuç verdim mis gibi yedi eliyle, meyveleride yiyor çok şükür bin şükür..
Son bı ay uykularında ağlayarak uyaniyordu özel kliniği olan Dr a gittik reflü dedi bitkisel bı şurup verdi, kesinlikle emerek yatmayacak gece de en fazla iki defa emecek dedi. Bende resmen cabalamisim reflü yapmak için, emmediginden gece emsin diyordum, kaldırmadan yatarak emziriyordum felan filan.. yatmadan önce iyice doyuruyordum.. hepsi yanlısmis oğluma göre.. halbuki ben kızımı böyle büyüttüm ah ah canım kızım hiç zahmetli değildi..
Sizde dikkatli olun kızlar iyi yiyor diye zorlamayin,yatarken felan beslemeyin, bı yaşına kadar dikkat edin Bizim reflumuz dördüncü aydan sonra arttı normalde azalırmis. Çünkü emmeye de tam o zaman dönmüştü emdikçe emzirdim, özellikle karyolada, özellikle geceleri bol bol. Hiç iyi gelmedi bize Şükür şimdi gece ağlaması bitti ama bu sefer de gece sık uyanmalari huy oldu. Onu da çözerim inşallah..
Sizden yatak ve gicirdamayan beşik tavsiyesi almak istiyorum Dr sert sünger dedi ucuzundan mi alsam lateks felan mi bilemedim. Kızımdan kalma beşik epey gicirdiyor, ahsap besik mi alsam Kızımla ikisi ne ranza mi alsam Bana bı akıl verin
Geçmiş Olsun.kizimda şurup sevmezdi uzun süre siringaya cekip vermistik.Kızlar, biz de büyük kızıma enfeksiyon teşhisiyle hastaneden çıktık.
Doktor antibiyotik ve dolven yazdı, bişekilde verecksin dedi ilaçları. Dolveni içer mi endişeliyim, bu konularda çok huylu kızım. Şimdiye kadar bir ya da iki kere şurup içti, o da Alman ürünüydü, sıkıntı yapmamıştı.
Çok sağol XsideGeçmiş Olsun.kizimda şurup sevmezdi uzun süre siringaya cekip vermistik.
ates olmadığı sürece günde 3 kere veriliyor ama ateş varsa 6 saatte bir. 6 saati beklemeden yükseliyorsa en erken 4 saat arayla verilebiliyor ateş düşürücü.daha da sık vermemek lazim.yada verip hemen hastahaneye gitmeli.
Diş çıkaran bebekte sık kalkıp emiyor. Azaldığına eminmisinBenim de sütüm azaldı rint. Çok fazlaydı bundan evvel. Bir anda azaldı. Evin içinde sürekli, ne olacak kaygısı. Psikolojik olarak kötü olunca sütte etkileniyor haliyle. Gece bir kez kalkan bebek bir saatte bir kalkıp bir saat emmeye başladı.
irmik bebeklet icin faydali diye okudum. Hatta bebeğin ilk bakliyati irmikmis.Ben bir kac kez irmikli muhallebi yaptim yedi ama icime sinmedi. Yani boyle unlu şeyleri yedirmek istemiyorum pek. Yetiskin insana bile pek faydasi yok bunlarin bebege niye vereyim diyorum yanlis mi yapiyorum acaba
Meyve sebze bakliyat yemesi daha saglikliymis gibi geliyor
Bebe biskuvisi yapayim dedim sonra vazgectim. Ne bileyim saglikli gelmiyor. Umarim bunlari yedirmedim dye ilerde sıkıntı olmaz
Bende buz torbalarına koyuyorum.Buz kalıplarımı kullanmıyodum ona döktüm her püre gibi yemeğine iki küp atıyorum. Hatta biraz fazlaydı su bende de buz kalıbında dondurduktan sonra buz dolabı poşetine boşalttım donduklaro için yapışmıyolar almak kolay oluyor
Gece emmeyi nasil bıraktıBenim bebeğimin 24 saatteki toplam uykusu ortalama 12.5 saat. Ona göre bir gece uykusuna yatma kalkma saati ayarladım. Yeni belirlediğim saatlere kayarken her gün 15 dk kaydırdım. Önceden benimkinin de gece kalkıp 1 saat uyumadığı oluyordu, bazen 5buçukta kalktığı oluyordu. Saatleri oturunca düzeldi. Şimdi akşam 8de yatıp sabah 6-7 arası uyanıyor. 6da kalktı ise gündüz daha uzun uyuyor, 7de kalktıysa daha kısa... Gece 11 gibi uyurken emziriyorum, onun haricinde bazen sabaha kadar full uyuyor, bazen 1 kere daha emmeye uyanıyor.
Benim oglumda sadece sırtüstünden yüzüstüne dönüyor. Ters donmus kaplumbağa gibi çırpınıyor. Bence kafana takma.Eymen iyi toparladi biraz.. Ama bi iki haftadr bi durgunluk oldu sanki gelisiminde.. Yada ben mutsuzum ondan mi bilmiyorm.. Konusmuyor emeklemiyor daha hala dönmedi.. Norolojiye gitcektik tam bu korona patladi kaldi.. Naapcami da bilmiyorum.. Kilosu ve boyu da durdu.. Tek yaptgi desteksiz oturmak.. Onu da is yaparken sepete koya koya oturmaya basladi artik.. Bi fizyoterapist demisti ordn okuyunca deniyim dedim annemde taa ne zmn demsti sepete koy diye o işe yaradi yani.. Eskiye oranla iyi eymen.. Uyaran eksikligi var gibime gelio.. Balkona cikarinca bile tuhaf oluyo çocuk.. Ters olcak ya bizim balkon da yaz kış aşırı esiyor yaa.. Yazin ben hirkayla oturuyorum o derece esiyor..Her zmn cikaramiyorum o yüzden.. Bayramdan snra her gun parka goturmeyi düşünüyorum.. Bi sefer canima tak etmsti göturmustum 15dk filan.. Allahtan evin hemen yaninda park.. O bile iyi gelmisti çocuğuma.. Kimseyi görmüyor tek gördüğü yüz ben ve eşim.. En son doktor kontrolünde yikmsti ortalığı yabancilama aşıri olcak gibi. Ek gidada da evde ne pisiyosa onu veriyorum tuzunu atmadan ayiriyorum ona.. Bazilarini seviyo bazilarini sevmiyo.. Muzu çok aşırı seviyo sadece
Disimizde daha çıkmadı.. Geç cikcak gibime geliyo.. Istiyorum da gorsem iki disini diye ama gelen giden yok
Bizimde tam tersi yuzustune donuyorBizde evden çıkmıyoruz iki aydan fazladır.. çok bunaldık.arada balkona çıkınca bak oğlum atta geldik diyorum. Şaşkın şaşkın bakıyor etrafa. Bizimki de hala emeklemiyor. Yüzüstü den sırt usutne dönüyor. Ama sırt üstünden yüzüstü ne çok dönmek istemiyor. Ben bunları nor.al goruyorm. İlk oğlum on aylik emekledi. Hiç bir sağlık sorunu yok. Birde bazı anneler dört beş aylık olunca bebeği yere koyuyor. Biz yedi buçuk aylık olduk bikac haftadır yere koyuyoruz. Canları sağolun herşey olur zamanı gelince inşallah
Bence telaşlanmaNormal mi dönmemesi yani.. Bunu merak ediyorum.. Eymende sirtustunden yuzustune daha dönmedi.. Diğerini yapio göbeği aciyinca dönüyor.. Surekli sirtustu yatrdm ondan gibime gelio.. Donmemesi çok buyuk problem degilse zorlamak istemiyorum çocuğu.. Çünkü sirtustunden cevirmek istedgmzde direnç gosteriyo istemio sanrm guvenli gelmio ona..
Bende koyamiyorum kızından dolayiMerakımdan soruyorum, neden yere koymuyordunuz?
Cok gecmis olsun canimKızlar bebeğim dün gece üçte ateşi 38 çıktı calpol verdim düşürdü. Sabah tekrar çıktı. Yine verdim sekizde. Akşam dört gibi tekrar ateş çıktı doktora gittik. 39 çıktı bu sefer. Koronadan korktuk çok doktor diş yüzünden bu kadar ateş yükselmez dedi. Korona olabilir dedi. Kanda enfeksiyon çok yüksek çıktı . Serum verildi. Altı saat sürdü. Sabah tekrar gitcez. Enfeksiyon düşmezse tekrar serum yatış olcak dua edin bize. Bu arada mikrop kapmış dedi. Nasıl oldu anlamadık. Zaten evdeyiz. Kimse gelmio. Hijyen hat safhada. İçtiği sudan bile olabilir dedi. Arıtma kullanıyoruz biz. Bebek suyu alcam e bebekten.
Erken degil miYatakta ayağa mı kalktıBizimki park yatakta yatıyor, kenarlardan tutmayı çok seviyor, bir anda tutup ayağa falan kalkmaz dimi, korktum şimdi. Üst katı çıkarma vakti geldi mi ki ?
Şurubu var. Eczaneden alabilirsin.Kızımın dilinin üst kısmında grilikler var.Pamukcuk nedir bilmiyorum, netten arattigimda öyle yoğun değil.Tedavisi nasıl? Başınıza geldi mi?
Kızım 2 bucuk yaşında odası var. Oglumada ayri oda yapmayi düşünüyorum. Ama suan ayıramam kizimdan dolayi.Ev küçük olduğu için bı müddet aynı odada olmaları lazım, şimdilik park beşik yanımdaydı, o da iyi değil bayağı ses yapıyor dönerken felan, zaten sık uyanıyor, bı de ondan mı uyanıyor diyorum. Biraz idare etsem de ranza mi alsam acaba Kararsızım. Siz nasıl yapıyorsunuz ablası abisi olanlar?
Benim kizimda ilac icmez. Bitki çayına yada meyve suyuna katıp veriyorumKızlar, biz de büyük kızıma enfeksiyon teşhisiyle hastaneden çıktık.
Büyük 3 buçuk yasinda. İkisi de erkek. Aynı odada yatiracagim ama küçüğün en az iki yaşını bekleyeceğim. Hem büyük olgunlaşır hem küçük yanımda olur biraz dahaEv küçük olduğu için bı müddet aynı odada olmaları lazım, şimdilik park beşik yanımdaydı, o da iyi değil bayağı ses yapıyor dönerken felan, zaten sık uyanıyor, bı de ondan mı uyanıyor diyorum. Biraz idare etsem de ranza mi alsam acaba Kararsızım. Siz nasıl yapıyorsunuz ablası abisi olanlar?
Bebek suyu kullanmadım daha önce. Ne biliyim Bebek suyu ya haniÇok geçmiş olsun.evde o kadar korunakli iken bile hasta oluyorlar dışarı çıkıp hava alamiyorki kuzular mikroplara alışsın.
Bebek suyunun hazır temiz sudan farki ne acaba.ben temiz suyu kaynatip sabahlari termosa doldurup herseyine ordan kullanıyorum.
Bizde indirdik üst sepeti.alta iki yorgan katlayıp koyduk ama yamuk oldu üstüne sunta vardi kızın gardolap rafi onu koyup duzleyip üstüne beşiğin kendi sert zemini ve yatağını koyunca iyi oldu.yoksa eğildim almaya geri dogrulamadin .en altta bebek ayaklanana kadar indiremem indirirsem bebeği geri alamam
Bulunduğum yerdeki döşemeciler kapali netten baktım 2 tane 10 cm yukseklik sert sunger 200 tl fiyat verdi.vazgectim yoksa evet mantikli idi.
Bizimki olunca ilk karbonatli suya kulak çubuğu batırıp sildim ama iki güne çoğalınca Dr şurup vermisti ama adını hatırlamıyorum.kasigini biberonunu karbonatlı kaynar suda beklet 5 dk kadar her yemek sonrasi yapmak lazım aslinda ama bende ihmal ediyorum.
Ay kuzu yaa kıyamamDaha bu mesajina cevap veremeden Emre yine ateslendi.Gece 4te acile gittik.Crp 20 cikti.Enfeksiyon varmis.Antibiyotige basladik yine tekrardan.2 ayda 1 hastalaniyo ya delircem
Hay Allah ya kıyamam yavrucuğum inşallah toparlar hemenEmre de ishal de var.Su gibi cikiyor.Ates 38.7 ye cikti en son.Attik kendimizi acile iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?