- 29 Aralık 2018
- 2.523
- 9.353
- 108
Okulumda norm fazlasiyim.Bana düşen ders sayısı oldukça az oluyor bu yüzden.Yeni eğitim öğretim yılı başladığında başka okullara görevlendirme olacakmisim.O vakit eşimin esnek dönüşümlü mesai işi baslamazsa izne ayrilicam.Sadece Perşembe mi?
Ben 28 saat giriyorum.
Benim kız da fazlasıyla naif, kibar..bizde de amcasının kızı izbandut gibi, çocuğumun kafasına kafasına indiriyordu. Kuzum geceleri x gelmesin diye bas bas bağırıyordu:/ gündüzleri de o yanına yaklaşırken tepeme tüneyesi geliyordu resmen..ben de gücünün yetebileceği tek şey saçını çekmek olduğu için saçını yoldurdum ne yalan söyliyim:/ bir de yapıştırmasını tembihledim sık sık...maruz kaldığı şiddetin haddi hesabı yoktu ve o kızı da durduramıyordum..Ben oldum olası opulmeyi hiç sevmemmesafe candır biz büyük oğlanı çok ince nazik büyüttük. Kimseye zarar verme yere çöp atma tükürme falan. Sonra anaokuluna bı gitti. Biri ona vursa cevap veremedi. Sonra bende tavır değiştirdim sana vuran olursa sen de vur dedim. Boşa insanlık öğretiyoruz . Ben ona kimseye vurma dediğim için karşıdaki çocuk ona vururken hiç karşılık vermemiş dayak yemiş bildiğin . Servis görevlisi şok olduk hiç karşılık vermedi dedi. Biz öyle yetistirdik ama hata bizde demek ki dedim. Çocuk ta benim oğlan karşılk vermedi diye kendini bişey zannetmiş. Aslında bizimki boyu poşu yasindan fazla çok güçlü kuvvetli. Ama gücünü insan üstünde kullanma diye egittik biz hep.
Bizim dilimizde kalıp olarak pek olamayan bişey “bunu yapmana izin yok”..Almanlar o kadar çok kullanıyor ki..bizim hiç kullanmadığımızı farkettim..bugün kızım kreşe gitmek istemedi, kapıda müdür diyor ki bana “anne öyle istiyor de, bırak git” bu kadar kısa aslında olay..zaten çocuklar için de yeterli olan bu..Benim ki de öyle. Okula bir başladı ikinci gün arkadaşı vurmuş. Bu karşılık vermemiş. Öğretmene söylemesinü söyledik. Ama çocuk üzerinde caydırıcı olmadı hiç, devam etti çocuk. Biz de sen de vur dedik artık. Öyle kurtuldu dayak yemekten. Şimdi ki sıkıntım da hayır demeyi bilmemesi. Dışarı bisiklet sürmeye çıkıyor. Bir arkadaşı var alıyor bundan çocuk kendi sürüyor hayır diyemiyor bizim ki.
Aynen haydutlarBenim kız da fazlasıyla naif, kibar..bizde de amcasının kızı izbandut gibi, çocuğumun kafasına kafasına indiriyordu. Kuzum geceleri x gelmesin diye bas bas bağırıyordu:/ gündüzleri de o yanına yaklaşırken tepeme tüneyesi geliyordu resmen..ben de gücünün yetebileceği tek şey saçını çekmek olduğu için saçını yoldurdum ne yalan söyliyim:/ bir de yapıştırmasını tembihledim sık sık...maruz kaldığı şiddetin haddi hesabı yoktu ve o kızı da durduramıyordum..
Benim kızım da yakın temastan hiç hoşlanmaz benim gibi..kreşte ağlayınca müdür yanına yaklaşmış,ona da yapıştırmaya başlamış işin kötüsü:/ ben kuzeni gibi birileri yaklaşınca elini kaldırıp, hayır gelme de demiştim..onu kötü genellemiş.
Ben de fazlasıyla kibar, naif yetiştirdiğimizi farkettim çocuğumuzu..böylesi haydutlarla karşılaşmayınca bilemiyoruz
Ben küçük bi yerde yaşadım büyüdüm annem ve babam aynen sizin anlattiginiz gibi yetiştirdi. Yanlış anlaşılma olması lütfen kendimi övme babında bahsetmiyorum. 30 yaşındayım bugüne kadar hep insanları üzmemek kırmamak adına yaşadım başka türlüsünü bilmediğim için. Bazen kendime çok kızıyorum . Yapmam gereken çok basit şeylerde bile yapmıyorum yapamıyorum. Az kaldı yirtilmama zaten yavaş yavaş yırtık bi insan olma yoluna girdim başta kv ve üst komşuma teşekkürü borç bilirim.Benim kız da fazlasıyla naif, kibar..bizde de amcasının kızı izbandut gibi, çocuğumun kafasına kafasına indiriyordu. Kuzum geceleri x gelmesin diye bas bas bağırıyordu:/ gündüzleri de o yanına yaklaşırken tepeme tüneyesi geliyordu resmen..ben de gücünün yetebileceği tek şey saçını çekmek olduğu için saçını yoldurdum ne yalan söyliyim:/ bir de yapıştırmasını tembihledim sık sık...maruz kaldığı şiddetin haddi hesabı yoktu ve o kızı da durduramıyordum..
Benim kızım da yakın temastan hiç hoşlanmaz benim gibi..kreşte ağlayınca müdür yanına yaklaşmış,ona da yapıştırmaya başlamış işin kötüsü:/ ben kuzeni gibi birileri yaklaşınca elini kaldırıp, hayır gelme de demiştim..onu kötü genellemiş.
Ben de fazlasıyla kibar, naif yetiştirdiğimizi farkettim çocuğumuzu..böylesi haydutlarla karşılaşmayınca bilemiyoruz
Doğduğundan beri istemediği birşeyi asla yaptırmadım. Evde de kardeşi kendi oynadığı bir oyuncağı istediği zaman vermesine izin vermiyorum. Başka bir oyuncağını paylaşabilirsin şu an bununla sen oynuyorsun diye belirtiyorum. Evde kendi aramızda 'hayır' ı çok güzel kullanıyor. Ama dışarıda pasif bir çocuk. Nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum.Bizim dilimizde kalıp olarak pek olamayan bişey “bunu yapmana izin yok”..Almanlar o kadar çok kullanıyor ki..bizim hiç kullanmadığımızı farkettim..bugün kızım kreşe gitmek istemedi, kapıda müdür diyor ki bana “anne öyle istiyor de, bırak git” bu kadar kısa aslında olay..zaten çocuklar için de yeterli olan bu..
Hayır dedirtmek için de bol bol bunun üzerine çalışılmalı diye düşünüyorum. Benim kız malına aşırı sahip, biz aksine çalışıyoruz ama:/
Önce evde kendiniz kendi özel eşyalarınız için ona izin vermeyerek başlayabilirsiniz, ordan senin kişisel eşyana bağlayabilirsiniz belki parolaben
Özel okuldamisin? Bizimki devlet bu sene 5.sinif .haftada 5 ders oluyor.telafi diye böyledir diye umit ediyorum.acayip bir gerileme var hele ingilizce çok fena herşey unutulmuş marttan sonrasi zaten yoktu.simdide eksik konuların üzerine koyarak nasıl gidecek bilmiyorum .bebekle oturup calistiramiyorumda bu okul ders konusuna çok canım sıkılıyor . baskı yapa yapa çocuğu da dersten soguttum.Allahim ne olur şu veba bitsin artık cocuklar çok geri kaldılar , çok başınabuyruk oldular.okul disiplini yok yani ne yaparsan yap evde olmuyor.Sadece Perşembe mi?
Ben 28 saat giriyorum.
Sen demi yollamayacak sın bu sene. Bende vakalar bu kadar artmamışken ön kaydını yaptırmıştım. Sınıfı 6 kişi olacakmış ama bende göndermeyeceğim bu sene.Aynen haydutlarnaif kibar yetiştirelim derken kendini nasıl koruması gerektiğini öğretmemisiz. Bizimki anaokuluna başlayınca okulda üstü kirlenmiş hademe üstünü değiştirmek isteyince ayakkabıları atmış kadına. Bana şikayet ettiler. Acaba nasıl davrandı bilmiyorum ki. Benim oğlumu kimse banyo yaptırmadı ben ve eşimden başka. Bezini hep ben değiştirdim. Üstünü de öyle. Yani yabancı birisi bedenine dokunduğu için aslında öyle tepki vermiş. Off bu sene evdeyiz seneye birinci sınıf baslicak. Acaba neler yasicaz
Aslında çocuk paniklemiş öyle davranmıştır..bi anlamda iyi, kendi kişisel alanına yaklaştırmamış..Seneye ben de ordayım, benim çıtkırıldım nolacak diye ben de endişelerdeyim walla şimdiden:/Aynen haydutlarnaif kibar yetiştirelim derken kendini nasıl koruması gerektiğini öğretmemisiz. Bizimki anaokuluna başlayınca okulda üstü kirlenmiş hademe üstünü değiştirmek isteyince ayakkabıları atmış kadına. Bana şikayet ettiler. Acaba nasıl davrandı bilmiyorum ki. Benim oğlumu kimse banyo yaptırmadı ben ve eşimden başka. Bezini hep ben değiştirdim. Üstünü de öyle. Yani yabancı birisi bedenine dokunduğu için aslında öyle tepki vermiş. Off bu sene evdeyiz seneye birinci sınıf baslicak. Acaba neler yasicaz
Aslında herkes kendinde olanı veriyor çocuğuna da..hakkını yedirmeme, kendini savunma konusunda bizim gibilerin ciddi çalışması lazım çocukla. Ben bazen eşimle ev içinde drama ortamı yaratıp, o şekilde benimsetmeye çalışıyorum..yoksa biz de o kadar kendi halinde, sakin insanlarız ki cazgırlık konusunda bizden bişey öğrenemez..Ben küçük bi yerde yaşadım büyüdüm annem ve babam aynen sizin anlattiginiz gibi yetiştirdi. Yanlış anlaşılma olması lütfen kendimi övme babında bahsetmiyorum. 30 yaşındayım bugüne kadar hep insanları üzmemek kırmamak adına yaşadım başka türlüsünü bilmediğim için. Bazen kendime çok kızıyorum . Yapmam gereken çok basit şeylerde bile yapmıyorum yapamıyorum. Az kaldı yirtilmama zaten yavaş yavaş yırtık bi insan olma yoluna girdim başta kv ve üst komşuma teşekkürü borç bilirim.
Öğrendiğim bir şey varsa çocuklarımıza en başta kendi hakkını savunmayı öğretmek ve bunu yaparken cirkinlesmemek. Kibarlık naiflik zariflik ahlak derken bi anlima gerizekalı yazdirmadigim kaldı. Oğlum öyle olsun istemiyorum.
Hayır, devlet okulu. Lise. Biz çok abarttık bu işi. Normalde okulda nasıl ders alıyorsa çocuklar aynı şekilde ders veriyoruz. Kurallar bu şekilde aslında ve biz çok katı uyguluyoruz. Bizim gibi bir okul daha görmedim.Özel okuldamisin? Bizimki devlet bu sene 5.sinif .haftada 5 ders oluyor.telafi diye böyledir diye umit ediyorum.acayip bir gerileme var hele ingilizce çok fena herşey unutulmuş marttan sonrasi zaten yoktu.simdide eksik konuların üzerine koyarak nasıl gidecek bilmiyorum .bebekle oturup calistiramiyorumda bu okul ders konusuna çok canım sıkılıyor . baskı yapa yapa çocuğu da dersten soguttum.Allahim ne olur şu veba bitsin artık cocuklar çok geri kaldılar , çok başınabuyruk oldular.okul disiplini yok yani ne yaparsan yap evde olmuyor.
Biz çok yoğun devam ediyoruz. Bu şekilde sistem oturtan bir Ankara Fen varmış bir de biz. İlçedeki tüm boşta kalan öğretmenleri topladık diyebilirim. Okulda nasıl program yapılıyorsa o şekilde program yapıldı tek kişi de girse o dersi anlatıyoruz ona. Kimse girmese de başında bekliyoruz. Çok katı bizimkiler bu konuda. İsyan da ettik ama çare olmadı. Biz neyse de çocuklara yazık... Haftada 40 saat... İki sene sonra ben de norma düşeceğim muhtemelenOkulumda norm fazlasiyim.Bana düşen ders sayısı oldukça az oluyor bu yüzden.Yeni eğitim öğretim yılı başladığında başka okullara görevlendirme olacakmisim.O vakit eşimin esnek dönüşümlü mesai işi baslamazsa izne ayrilicam.Ek olarak okula da gidiyorum.Okulumdan da bahsedeyim 4 sınıf var sadece.Her kademeden birer sınıf
İdarecilerin hatası,normları guncellemedikleri için fazlalık oldum.Okulda tek öğretmen olacakken...Merkez ilcedeyim ve beldelerde ki okullar,uzak mahallelerdeki okullar kapandi az öğrenci sebebiyle.Bizim okul kapanmaz köylerden öğrencileri var.Ve beni de merkezde bir yere boş olmadigindan nasıl görevlendirme yapicaklar meçhul.Cok doluyum bu konudaBiz çok yoğun devam ediyoruz. Bu şekilde sistem oturtan bir Ankara Fen varmış bir de biz. İlçedeki tüm boşta kalan öğretmenleri topladık diyebilirim. Okulda nasıl program yapılıyorsa o şekilde program yapıldı tek kişi de girse o dersi anlatıyoruz ona. Kimse girmese de başında bekliyoruz. Çok katı bizimkiler bu konuda. İsyan da ettik ama çare olmadı. Biz neyse de çocuklara yazık... Haftada 40 saat... İki sene sonra ben de norma düşeceğim muhtemelenzor, değil mi...
Burda durum vahim. Oturduğumuz semtte korona haritası full kırmızı görünüyor. Evdeyiz bu sene . Zaten küçük bebeğimiz var. Riske değmezSen demi yollamayacak sın bu sene. Bende vakalar bu kadar artmamışken ön kaydını yaptırmıştım. Sınıfı 6 kişi olacakmış ama bende göndermeyeceğim bu sene.
Bı süre öğretmenin hiç bir komutuna cevap vermedi zaten. İnatçı birazAslında çocuk paniklemiş öyle davranmıştır..bi anlamda iyi, kendi kişisel alanına yaklaştırmamış..Seneye ben de ordayım, benim çıtkırıldım nolacak diye ben de endişelerdeyim walla şimdiden:/
Ahahaha:) tatlışlar yaaaBı süre öğretmenin hiç bir komutuna cevap vermedi zaten. İnatçı birazöğretmeni tanımaya başlayınca ondan sonra öğretmen yerine koymuş. Çok sorgulayan bı çocuk. Öğretmen otur yerine diyormus hayır ben oturmak istemiyorum diye kararlı bı şekilde ayakta beklemiş ama devlet okulunda böyle olmaz sanırım. Kalabalık olcagi için arada kaynar
Hiç gözüm almıyor benimKızlar, ben minik kuşumu sabahları uyanınca çişe tutuyorum bu arada. Ablasını okula alıştırıp düzenimizi oturtsak daha fazla takip edip, daha çok oturtucam lazımlığa ama şimdilik sabahları ya da öğlen uykusundan kalkınca oturtuyorum ve yapıyor çişini.
Başka deneyen var mı acaba?
Benim de ara sıra aklıma geliyo . Kakası bi ara düzeni bozulmuştu düzeldi. Yani yaptırsam yapar ama uğraşacak takatim yok. Gözüm almıyoKızlar, ben minik kuşumu sabahları uyanınca çişe tutuyorum bu arada. Ablasını okula alıştırıp düzenimizi oturtsak daha fazla takip edip, daha çok oturtucam lazımlığa ama şimdilik sabahları ya da öğlen uykusundan kalkınca oturtuyorum ve yapıyor çişini.
Ben ıkınıp az yaptığı zaman tuvalete oturtuyorum orada çok rahat yapıyor.Kızlar, ben minik kuşumu sabahları uyanınca çişe tutuyorum bu arada. Ablasını okula alıştırıp düzenimizi oturtsak daha fazla takip edip, daha çok oturtucam lazımlığa ama şimdilik sabahları ya da öğlen uykusundan kalkınca oturtuyorum ve yapıyor çişini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?