2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
bugün bnde girdim ayrintiliya bizimki de 30 dk civarı sürdü . kizimda özelde yaptirmistm 10 dk faln sürmüştü. bu kez daha detaylı inceledi doktor. devlette yaptirdm ben. ama bebegin kalbinde iki delik var dedi küçükmüş , amniyosentez önerdi ama istemedim.
Bizim detaylı 40’ sürdü sonra bebek dönmediği için 1-2 saat sonra yeniden gelin dedi. İkinci gittiğimizde kalbi detaylı inceledi. Yaklaşık o da 30dk kadar sürdü

2 arkadasım sezeryan oldu 2. Ye de aynı yerden kesik yapıldı. İkinci de ilkine göre toparlanmak daha zor oluyor diyorlar.
Evet herkes oyle diyor.
Süt bende de bi nefret uyandırdı resmen sıcak ya da soğuk farketmez aklıma bile gelmiyor. Bide günlük süt içim diyorlar paketli süt içsek de aynı şey değil mi?
Sut ve yumurta bende de oyle. Yumurta yemiyorum. Sutude gun unutmazsam zorluyorum nesquik ile. Dislerimiz dokulmesin. Sende iç.
Ayrica kan icin kullanmiyormusun.

Canım hiç korkma. Benim tecrübem üzücüydü ama normal Doğum hiç korkulacak birşey değil onu gördüm. Ne epirdüryal ne başka birşey. Geçen yıl erken Doğum yaptım ne yazık ki. Doğum nasıldır dersen; Regl ağrısının daha yüksek daha Yüksel dozda olanı gibi. kasık ve bel ağrısı oluyor. Zaten Doğum öncesi çektiğin Ağrı yoruyor seni (hiç dayanılmayacak gibi değil) Doğum başlayınca ise 2 dakika sürmüyor. Rahmin açılıyor ve bebek geliyor. Etrafımda geçen yıl normal doğumu büyütenler vardı tırsmıştım ama öyle bir şey değil

Ben normal Doğum istiyorum ama çatım çok darmış. Sezeryan ihtimalim çok yülsek. Hiç korkma, Doğumdan çıkınca ameliyattan çıkmış gibi olmuyorsun. Eğer sana kalmış ise sağlık soru yok ise normal Doğum bebek için de faydalı. Anne rahminden çıkarken bedeninin saran sıvı, bağışıklıklarını güçlendiriyormuş. 40. Günde rahmim tekrar toparlanmıştı.

Benim de ilk doğumum olacak canım valla doğum hikayelerini dinlemeyin diyorlar ama ben çevremdeki herkesten dinledim sezeryanı da normal doğumu da en kötüleri hep sezeryan hikayeleriydi canım üstelik sezeryan yaptıranların hepsi canım tatlı normal doğuma cesaret edemedim dediği halde 1 ay ameliyat ağrısı çeken de var ameliyat yeri enfeksiyon kapıp bide onun acısıyla uğraşan var üstelik şişkinlik sorunu falan normal doğuma göre daha fazla oluyormuş sütün hemen gelmeyebiliyormuş falan birsürü dezavantajı var benim gözümde normal doğumun en kötü hikayesinde bile sadece doğum anındaki çektikleri acıyı anlatıyorlar dikiş atılanlar da en fazla 1 hafta sonra neredeyse tamamen iyileştiklerini söylüyorlar bence sezeryan çok daha acı verici ve doğum ağrısına katlanmak ameliyat ağrısına katlanmaktan çok daha çekilebilir gibi görünüyor bebeği görünce bütün çektiğin unutulur baştan beri normal doğum diyordum zaten ama bu hikayeleri dinledikten sonra rabbim izin verirse kesinlikle normal doğum yapacağım inşallah bu hikayeler beni sezeryandan iyice soğuttu mecbur kalmam inşallah rabbim kolay bir normal doğum nasip eder inşallah

Ben de normal dogum istiyorum insallah ilk bebegim. Ama iste bilinmezlik insani dusunduruyor nasil bir sey oldugunu bilmiyoruz o ani hayal etmeye calisiyorum nefessiz kaliyorum birden :) acaba sancilari anlayabilecek miyim, dogumun basladigini nasil anlayacagim, hastaneye hemen gitmek istemiyorum kesi suni sanci vs istemiyorum mecbur kalinmadikca... bu yuzden bir ebeyle anlasacagim onumuzdeki ay ayni zamanda dogum, nefes egitimleri veren. O anda beni yonlendirecek sakin kalabilecek birine ihtiyacim olacagini dusunuyorum. Insallah ben dahil herkes hayalindeki dogumu yasar.

canim geçen bi doktor dinledim bicok kadının çatısı dardır, cati dogum sanciyla genişlemeye başlar demisti . Egerki cidden dar olursa bebek gelemiyormuş zaten ve sezaryene alınıyormuşsun. Bna da demişlerdi çatın dar diye hem dogum sanciyla gittigimde ozel hastanede hemde ben dogumu devlette yaptm ordan çıkıp dogum masasına alındığım da ebe demisti çatısı dar ama bebek küçük sıkıntı olmaz sen ne dersem yapmaya çalış korkma demisti ama şükür uzun sürmedi dogum anı yarim saat den az sürmüştü. yani aslında çatının darlığı bebegin büyüklüğüne de bagli çatı dar olur 2bucuk 3 kilo bebek dogar ama 3bucuk kilo üzeri doğmaz veya kafasi buyuk olr ona dogum anında bakıyorlar zaten. eğer istiyorsan araştır iyice derim icinde kalmasin o duygu.:) bnde cok istiyordum normal dogumu bna sezaryan diyorlardı icimde kalacak o duyguyu yasayamacagim diye üzülüyordum. ama normalde oluyormus öğrenince normal tercih ettm .

Ya sezeryan icin de abartiyorlar bence. Ben 1 hafta yatmadım. Cekilmez bir agri cekmedim. Kimseyi dinlemeyin bence

Merhaba canım, cevaplamakta geç mi kaldım bilmiyorum da okuyunca yazmak istedim. Ben ilk bebeğimde weewell marka süt sağma makinesi kullandım. Tesadüfen almıştım ama hem kullanım hem de emiş gücü konusunda çok memnun kaldım. Uzun süre de kullandım hatta. Sesi de çok rahatsız edici değil. Bu bebeğimde de ihtiyaç olursa bunu kullanacam. Fikrin olsun istedim.

Bende demir için maltofer fol,magnezyum için magosit,d vitamini icin devit damla kullaniyorum
Sen baya bi şey kullanıyomuşsun canım. Ben magnezyum kullanmıyorum onun yerine günde 2 tane asidi kaçırılmış maden suyu önerdi doktorum. D vitamini de 2 multivitamin kullandığım için onların içeriğinden alıyorum sadece, şimdilik gerek görmedi

Ya sezeryan icin de abartiyorlar bence. Ben 1 hafta yatmadım. Cekilmez bir agri cekmedim. Kimseyi dinlemeyin bence
İşte bu da normal doğum gibi kişiden kişiye değişen birşey canım demekki herkesin tecrübesi farklı rabbim herkese istediği şekilde doğum yapmayı nasip etsin herkes bebişini sağlıkla kucağına alsın inşallah

Amin. Biraz kişinin kendi ile alakali bence. Ben agriya dayanıklı biri degilim. Adet sancisina dayanamayip ardi ardina agir agri kesiciler icerdim. Dogumda nasil dayanacagim derdim. Dogumdan çıktım gayet rahattim. Gozum sadece bebegimi goruyordu. Sadece ilk kez ayaga kaltigimda biraz zorlandim. Dogum sonrasi yururken hareket ederken tabiki agrin olacak. Olmamasi imkansız. Ama cekilmez bir agri degildi. Hic agri kesici kullanmadim eve çıkınca. ikinci dogum daha zormuş. Insallah cabuk ayağa kalkarım. Bu sefer evde birde prensesim var benden ilgi bekleyen

Rabbim evdeki prensesinize de uzun ömürler versin inşallah valla işte ben şuan normal doğumdan hiç korkmuyorum en kötü ihtimalle son anda korku sararsa da epidural yaptırırım diyorum ama sezeryandan hep korkmuşumdur vücudumu kesecekleri düşüncesi çok ürkütüyor ameliyattan zaten hep korkarım oyüzden bunlar tamamen kişiye göre değişen şeyler bencede ve bence benim gibi korkan birine sezeryanın dikişleri acımasada acıyormuş gibi gelir bence öyle bir korku bendeki bir nevi fobi gibi oldu:))  inşallah rabbim normal doğum nasip eder de gerek kalmaz bunları tecrübe etmeme

Son haftalarda bebeğin kilosuna bağlı olarak belli olacak cnm işte. Kilolu olursa riske atmakt istemiyorum. Normal Doğumun aksine sezeryandan korkuyorum sağolasın

Selam anneler. Bugun doktor kontrolum vardi 560 gr dedi doktor. Sat a gore 22 hafta 4 gunluk usg ye gore 21 hafta 2 gun cikti. Fark olabiliyor bazen biliyorum. 3. Gebeligim sizin bebisler kac gr. Iri mi olacak oğlusum

Sana tavsiyem kendini şartlama. Bende normal dogum isterdim. Ama suni sanci ile değil. Sancin olur acilman olur hersey normal dogumu gösterir normal dogum yaparsin. Ama sancin yok acilman yok suni sanci ile denemek bana mantikli gelmiyor. Suni sanci ile normal deneyip sancilar cekip sonra sezeryana giren etrafinda onlarca kisi sayabilirim. Suni sanci ile normal dogum yapanlarin cogununda vajinadan kesilerek yapılıyor. 10-12 dikiş. Ha sezeryan ha oyle normal dogum o zaman farki olmuyor. Yine kesilen bir yer var. O yuzden her ikiniz icin en sağlıklı sekil hangisiyse o olsun.

Evet herkes oyle diyor.

Sut ve yumurta bende de oyle. Yumurta yemiyorum. Sutude gun unutmazsam zorluyorum nesquik ile. Dislerimiz dokulmesin. Sende iç.

Ayrica kan icin kullanmiyormusun.

Onu sanırım bu Cumartesi verecek kan ilacı kullanmadım hiç bi tek Demir hapı vermişti sağlık Ocağı doktor bunu da kullan dedi. Ama kan değerleri düşük çıkınca mutlaka bi takviye daha yapar diye düşünüyorum.
Kan değerlerinin düşük olması normal Doğuma engelmiş

Kalple alakalı denilen çoğu şeye inanmayın, benim detaylı ultrasonu yapan doktorum da kalp aktif olarak sürekli hareket ettiği için %100 sonuç böyle diyemeyiz dedi.
Yeğenime bu bebek yaşamaz dediler,
7. Ay da sonlandırma kararı aldı Acıbadem hastanesi Heyetii. Tabi böyle bir şey yapamadılar... doktor doktor gidip herkesten bilgi aldılar kalbinde delik var birden çok ve sağ sol kalp arasında ki büyüme orantısız dediler. “Hipoplastik sol kalp sendrromu”
Doğsa da yaşamaz çok zor dediler.
Ve bebek doğdu çok şükür bahsettikleri kalp bir kısmında farklı gelişim söz konusu bile değil normal bir kalple doğdu. / sadece delik vardı ve ameliyat olması şarttı.
40. Gününde kalp ameliyatı oldu, şu an inanılmaz hiperaktif ve zeki bir bebek 1,5 yaşına geldi.
Ultrasonda söylenen olumsuzluklarla hamilelik sürecini mahvetmemek lazım. Allah ne isterse o oluyor. Eli yok denilen bebek elleriyle doğuyor. Hele ki kalple alakalı söylemler çok ucu açık. İnşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin allah zaten kalpte ki delikler bebekler doğunca kapanıyormuş Dua edin bol bol, biz de siz de inşallah sorunsuz sağlıkla kavuşuruz bebeğimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…