- 19 Eylül 2018
- 1.287
- 3.060
- 133
Tecrübesiz olunca, herşeyi düşünüyoruzYok kuzum bende araştırdım baya benim 1 aydır var çünkü akıntı gibi değil ucunda var sadece iç çamaşırıma geçiyo hatta kahverengimsi bi leke bırakıyo işten gelir gelmezde değiştiriyorum direk
Kızlar iyi akşamlar bu hafta alışverişe çıkıcam bende liste oluşturuyorum şuan geçmişte yazılanları hep not aldım aklıma takılan yeni doğan ile 0-3 ay arasını nasıl ayırmalıyım mesela 10 zıbın alıcam bunları kaç tane yeni doğan kaç tane 0-3 almalıyım 10lu hastane çıkışını yenidoğan alıcam 2 tane 5li hastane çıkışı alıcam bunlarda yeni doğan mı olmalı?? Kafam çok karıştı şuan çok zormuş listeyi hazırlamak
Kesinlikle öyle burasıda bizim bilgi havuzumuz herkes tecrübesini bilgileriri paylaşıyor o yüzden çok seviyorum b platformu ❣ sen nasılsın bebiş nasıl bi ara sıkıntılar vardı geçti umarım ❤Tecrübesiz olunca, herşeyi düşünüyoruz
Zaten Doğuma yaklaşıyoruz, hepimize sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum...
Bol sütlü ve huzurlu lohusalık dönemi.
Birde kafayı çizmeden sağlıkla kuzularımızı kucağımıza almayı...
İyiyiz teyzesi, çok şükürKesinlikle öyle burasıda bizim bilgi havuzumuz herkes tecrübesini bilgileriri paylaşıyor o yüzden çok seviyorum b platformu ❣ sen nasılsın bebiş nasıl bi ara sıkıntılar vardı geçti umarım ❤
Ben bugün pazarda gördüm, vardı.Kiraz kaldimi ki bizde alsak yapsak
Yapılır canim ben kirazın saplarını da ayirdim ayrı kuruttum kavanozladim doğum dan sonra inşallah ödem söktürücü olarak kullanicam. Kiraz kırmızı erik kurusu ile kaynatırsın çokta güzel olur sutyaparKiraz kurusundan komposto yapılır mı acaba?
Canim kimyasal oldugunu düşünerek söylemedim. Parfümü bana cok keskin geldi beni rahatsiz etti paketi bitiremedim.Roxydeki parfüm tamamen bitkisel ürünlerden elde ediliyormuş Canım. Güvenilir ama o kadar çok koktuğunu bilmiyordum, anne kokusunu engellememesi adına. Bende bundan devam edeyim inşallah
Benim 20 gündür vajina kemiklerim çekiçle kırılmış gibi agriyor.Kızlar ilk kez bu sabah çatı kemiklerim ağrıdı hatta sızladıböyle belirtileri olan var mı ?
Canim bence 40 derece ideal. Tertemiz çıkıyor. Sicakta yikarsan kıyafetler cabuk yipranir. Cok sık yıkıyorsun çünkü. Birde ütü yapacaksan o mikrobunu olduruyor.Benim camasir makinemde hijyen bebek programi var 60 derece fazla mi olur ki
Sevi bebe köpüklü file almıştım uymustuKızlar a101den küvet alanlara soruyorum. Küvet filesini nerden aldınız. E-bebekte iki tane var biri büyük file biri normal. Bunlardan hangisi bizim küvetlere olur acaba bilemedim, ölçü yazmıyor
Kızlar iyi akşamlar bu hafta alışverişe çıkıcam bende liste oluşturuyorum şuan geçmişte yazılanları hep not aldım aklıma takılan yeni doğan ile 0-3 ay arasını nasıl ayırmalıyım mesela 10 zıbın alıcam bunları kaç tane yeni doğan kaç tane 0-3 almalıyım 10lu hastane çıkışını yenidoğan alıcam 2 tane 5li hastane çıkışı alıcam bunlarda yeni doğan mı olmalı?? Kafam çok karıştı şuan çok zormuş listeyi hazırlamak
Kolay gelsin cnm. Çok keyifli ama yorucu benim agrilarim çok var o yüzden erken hallettim. Cumartesi kontrol var. Ondan sonrada hastane cantasini yapicamBen hala bebek hazırlığı yapmadım diyebilirim. Bebek mobilyaları geldi bu cumartesi kurulacak.haftaiçi de duvar kağıdı yapılacak. Odası olmadan elim hiç bir şeye gitmedi henüz.
Kıyafetler yıkanıp ütülenecek yerleşecek, çanta hazırlanacak, alınacak ıvır zıvır bir sürü şey var.. E bebek den komple alışveriş yapmayı düşünüyorum. Burun aspiratörü, şampuan, küvet, bebek bezi.. Vs hepsini ağustos sonu tamamlamış olurum diye düşünüyorum.
Ağrım çok dediğin nasl bı agriydi. Benim çok ağrım var bu ara bel ağrısı kasık ağrısı bebek çok baskı yapio aşağı bacaklarimi kapatamiyorum . Cumartesi kontrol var33 ten sonra insan hareket ederken çok zorlanıyor. Bence yavas yavas başla cnm. Ben bu hafta kıyafetleri yıkayıp hurca koyacağım. Doguma yakın dolaba yerleştireceğim. Eksikleri netten alıyorum, bu sıcaklarda dolaşmak zor geliyor. Hastane çantasını da hazır edeceğim. Hatta 35 36 dan sonra arabanın bagaja koyacağım. 2.de agrım cok dıye kontrole gıttım, doğurup geldim. Eşim cantayı yetiştirdi ama strese gerek yok
Gece kalktim esim yanimda degil oturma odasinda uyuyor niye burda uyuyorsun dedim horluyorsun dedi bende inanmadim ses kaydi yap bidaha dedim cok zoruma gitti nette baktim hamilelerde boyle olan cok varmis hizli kilo alimi vs siz horluyormusunuz ☺
Bence de iyiymiş fiyatlar baya şey almışsınız güle güle giysin BebişinizAmin inşallah.. Hepimiz saglikla kavusuruz bebislerimize
Valla herseyi tek tek cekemedim.. Büyük alisveris yaptim.. Bin lira tuttu nerdeyseama aklimda kalan aldiklarimi siraliyim..
2 tane triko battaniye
2 tane muslin örtü
1 tane penye battaniye
1 tane banyo havlusu (içi tülbentli)
2 tane patik
2 tane alt ayakli pijama
2 tane iç zibin
1 tane alt açma örtüsü
1 paket ağız mendili
1 tane 10lu hastane çıkışı ( fiyati acayip uygun ben 85e aldım 70e bile var)
Sanırım 3 adet tulum
4 adet 5li hastane çıkışı
Bunların dışında bi de lohusa gecelik aldım.. Bana göre uyguna geldi.. 200liraya gecelik sabahlik ve altli ustlu pijama takimi aldim..
Hastane çıkışları yenidoğana uygun oluyo canım onlarida say bir aya kullanilacaklardan olarak en az 5-6 zıbın olsa iyi olur sanırım 3 aya kadar olacaklardanda alırsın biraz zaten ihtiyaç oldukça doğumdan sonrada alırsın büyüdükçe bende karışık indirimden buldukça aldım hep bedenleri farklı cotonda vardı mesela uzun kollu aldım kaç tane bilmem.Kızlar iyi akşamlar bu hafta alışverişe çıkıcam bende liste oluşturuyorum şuan geçmişte yazılanları hep not aldım aklıma takılan yeni doğan ile 0-3 ay arasını nasıl ayırmalıyım mesela 10 zıbın alıcam bunları kaç tane yeni doğan kaç tane 0-3 almalıyım 10lu hastane çıkışını yenidoğan alıcam 2 tane 5li hastane çıkışı alıcam bunlarda yeni doğan mı olmalı?? Kafam çok karıştı şuan çok zormuş listeyi hazırlamak
Çok tatlı olmuş liste canım kolay gelsin çok zevkli alışveriş yapması.Bem de alis verise ufak ufak basladim cok zevkli bir o kadar da yorucu listem bu şekilde eksikler var daha ama bir uçtan başladım almaya
Makattan kan geldiyse peçeteye yine gelir, ayna ve peçete ile bir kontrol et bence. Vajinadan geliyorsa hastaneye git direkt.Kızlar.. Az önce sok yasadim.. Bugün biraz katı yedim.. Biraz dedigim bayagi kati.. Sanrm 3 tabak makarna yedimdemin tuvalette afedersiniz kan boşalmış.. Zorlanmadm tuvalette ama sanrm dışkı sert olduğu için kanama yaptı.. Doktoru aradim.. Sen yinede bi git hastaneye dedi.. Napayim yaa gideyim mi sizce? Ama vajinal bi durum yok bence.. Doktorda iyice ayirt edebildin mi makattan geldigini dedi.. Yinede git hastaneye dedi.. Napayim?? Acil fikir verin
Makattan kan geldiyse peçeteye yine gelir, ayna ve peçete ile bir kontrol et bence. Vajinadan geliyorsa hastaneye git direkt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?