2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Memede uyuyor sanırım bizim bebek 🤷‍♀️
Emziriyorum artık ağzından fazla sütü bile çıkarıyor, gazını çıkarıyorum, altı temiz.
Reflü yatağına da yatırıyorum gözler açık hala👀 uyuması için emzik veriyorum yok🤷‍♀️
Bir süre sonra mızmızlanıyor kucağıma alıp yine meme veriyorum 2 3 dk içinde uyuyor.
Yatağına yatırıp uyuması için ne yapmam laızm?
Bıraksak öyle 1 saat falan gözler açık durur kendi kendine söylenip sonra ağlıyor 🤦‍♀️

Çok tatlı anlatmissin derdini😄 boyle tatli dertlere can kurban tabikide😊

Kızlar yarın suni sancı vericekler ama benim içim hiç rahat değil sanki onu zorla ordan çıkaracaklar gibi geliyor. 40 +3 olucam yarın 2.5 cm açılma var ama çok istedim kendisi gelsin nolursunuz dua edin bana sancım olsun bu gün kendisi gelsin
Canim açılmada varsa merdiven ise yarar belki domtor bana in çok dedi ama benim yarın randevum var gelecek gibi değil heralde haftaya kalirim şu falan gelmezse

Evde ne giyiyorsunuz arkadaslar 🤔 gelen giden oluyor ben her dakika emme cabasinda ya da sagma islemindeyim dogal olarak onu dugmeli pijamalar formam gibi bir sey oldu. Biri geldiginde yakin biri degilse hizli hizli degistiriyorum 🤦‍♀️ fark ettim ki emzirme dostu kiyafetim yok benim 🙄

Bugün on birinci günümüz kayınvalideye bırakıp iki saat yürüyüşe çıktık eşimle aşırı iyi geldi yavaş yavaş etrafta yürüdük pazar vardı biraz dolandık falan, temiz havaya ihtiyacımız varmış meğer

Dışarı çıkınca süt bile artiyormus.. Gecen bi arkadas dedi.. Dogal olarak anne mutluysa bebegin yemegi de fazla oluyor😄

evet ikisini de vereceğim, inşallah gaz başlamadan işe yarar. Diğer ilaç da büyük baloncukları minik hale getirip çıkarmayı kolaylaştırıyor.

1 numaralı bebek zor göğüs ucunu tutuyorsa o göğüsü hep ona ver. Diğer göğüsü 2 numaraya. Zamanla uç çıkar belki. Ama göğüs ucu çıkarıcı işe yatıyor gerçketen. Senin mochi de vardı sanki, o ucu çıkartmıuor mu?

Mochi cok degisik cikariyor.Sanki botox yapilmis gibi sadece ucu degil kahverengi yerleriyle beraber sisiriyor resmen ve.sertlesti onunla.Esim aldi geldi cikariciyi.Ne kadar sure durucak ucunda ?Bir de kutunun icinden baska bir aparat daha cikti.O ne ise yariyor

Batikon bana asla dedi🤷‍♀️ çünkü nemli kalırmış ve yara kapanmazmış. Her tuvalet sonrası temizleme köpüğü verdi ve mutlaka kuru kalacak dedi. 18. Gün bugün ilk günden itibaren hiç ağrı sızı hisetmedim sanki dikiş yok gibi.
Adı ne çok merak ettim. Ben batikon kullanamadim da en azından onu alayım. Yarın randevum var doktora söylerim
Ne bileyim zaten bir ilac daha kullaniyoruz.Topuk kaninda bir deger az cikmisti.Premsture cocuga birden ilac vs yukleme yapiyorum gibime geliyor ama bio gaia yi sorucam doktora Onu kullansak olur mu diye.Icinde prebiyotik olan bir oymus.Digeri ne icin ? Ikisini birlikte mi kullanicaksin ?
Ben de biogaia ya yeni başladım. Zaten bağırsaklarda var olması gereken bakteriler var içinde o yüzden ilaç olarak düşünme.

Evde ne giyiyorsunuz arkadaslar 🤔 gelen giden oluyor ben her dakika emme cabasinda ya da sagma islemindeyim dogal olarak onu dugmeli pijamalar formam gibi bir sey oldu. Biri geldiginde yakin biri degilse hizli hizli degistiriyorum 🤦‍♀️ fark ettim ki emzirme dostu kiyafetim yok benim 🙄
Onu düğmeli pijama + sabahlık. Valla totomun üstüne oturamazken hayatta biri gelecek diye üst degistiremem. Eşimin ve benim arkadaşlarım gelmek istedi henuz toparlanamadigimi söyledik. Kırkım çıkmadan kimseyi istemiyorum. Dün akrabalar geldi bebeğim uyanıkken yanlarına gönderdim,kendim kalkmadim. Sonra da gittiler. Yaa bizim gelenek goreneklerde kırkından önce gidilmeze ne oldu

Alla alla bana neden baticon verdi acaba 😂😂 senin köpüğün adı ne ondan alıp deneyeyim bende . Dediğin gibi bi şekilde kuruması lazım ki iyileşsin

TTO THERMAL İNTİM KÖPÜK
Bi kaç kere kaşıntı oldu bununla yıkadım hemen geçti 👍 sonrasında mutlaka kuru kalması lazım ki yaralar iyileşsin

Adı ne çok merak ettim. Ben batikon kullanamadim da en azından onu alayım. Yarın randevum var doktora söylerim

Ben de biogaia ya yeni başladım. Zaten bağırsaklarda var olması gereken bakteriler var içinde o yüzden ilaç olarak düşünme.

TTO THERMAL İNTİM KÖPÜK
Bi kaç kere kaşıntı oldu bununla yıkadım hemen geçti 👍 sonrasında mutlaka kuru kalması lazım ki yaralar iyileşsin

Onu düğmeli pijama + sabahlık. Valla totomun üstüne oturamazken hayatta biri gelecek diye üst degistiremem. Eşimin ve benim arkadaşlarım gelmek istedi henuz toparlanamadigimi söyledik. Kırkım çıkmadan kimseyi istemiyorum. Dün akrabalar geldi bebeğim uyanıkken yanlarına gönderdim,kendim kalkmadim. Sonra da gittiler. Yaa bizim gelenek goreneklerde kırkından önce gidilmeze ne oldu

Onu sen bana sor 🤦‍♀️ asla sormadan akşam bebeği görmeye geliyoruz diye geliyorlar ve akşam!!! Gelen de gitmiyor zayen anlamıyorum buraya çay kahve içmeye mi geliyorsunuz annem benden daha çok yoruldu ya! İnsanlara artık söylüyorum ama yakında oturan akrabalar her dk burda 😔😑 18 gündür ev boş görmedim.
İnsanlar ne kadar anlayışsız

Kızlar yarın suni sancı vericekler ama benim içim hiç rahat değil sanki onu zorla ordan çıkaracaklar gibi geliyor. 40 +3 olucam yarın 2.5 cm açılma var ama çok istedim kendisi gelsin nolursunuz dua edin bana sancım olsun bu gün kendisi gelsin

Suni sancıdan korkma hiç, bana daa son 1 saat suni verdiler, iyi ki vermişler hem süreci hızlandırıyor hem de normal sancıyla bence çok da fark yok arasında.
Normal olsun da sağlıkla gelsin, sancı kısmına çok takılma

Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk. 🥰

Çat kapı gelen az ama ben yinede tayt tişörte geçtim.icimde emzirme atleti var tişörtü alttan kaldirip emziriyorum
Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.

Saglikla anali babali ablali büyüsün inşallah

Doktoru aradım.
Maşallah canım çok güzel geçmiş epizyoda nazarligi olsun 🥰🥰 tekrar hayırlı olsun bebişin. Benmde sabahtir şiddetli fakat düzensiz sancilarim var . Ama sanırım gittikçe düzene biniyor..

Kizlar 15 dakikada bir sancim var ama şöyle anlataym17.45de gelen şiddetli 18.00da gelen kasılma gibi sonra 18.15de gelen şiddetli buçukta gelen kasılma gibi şiddeti az ve kısa sürüyor. Sanirm doğum başlıyor Meryem Ana otunu koyayım mi suya biraz daha bekleyeyim mi ? Yalanci sancimidir acaba?

Doktoru aradım.
Gözünüz aydın, toparlanma sürecinizde inşallah böyle çarçabuk olsun🤗

Ay onu ben de farkettim önden düğmeli tek eşyalarım iş yerine giydiğim gömleklerimmiş meğer, hastaneye aldığım pijamalar hariç önü düğmeli pijamam da yokmuş. Emzirme atletlerini çıkarmadığım için tişörtttür kazaktır hepsini kaldırıp kaldırıp emziriyorum, ama annem orama burama bişeyler örtüyo sürekli savaştan çıkmış gibi oluyorum emzirme bittiğinde

Back
X