2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar bebeklerinizi ne zaman kalça testine götüreceksiniz?
Birde kızımda kolik var ablam meryem hort otunu demle ver dedi verdim iyi geldi gibi sizden de veren var mı?

2.ayda goturmek gerekiyo diye biliorm.. Yarin sabah devlete gitcem oradam randevu alamazsam ozelde yaptrcam.. Dünde 2.ay aşıları vurulduk😕beklemedeym ateş takibindeym😕

Ne kadar kilo alması lazım bie haftada en iyisi öyle yapmak ama eşim gelene kadar sağlık ocağı kapanıyor
Ya pazartesi günü bizim aylik kontrol vardi bebegim 700 gr almis doktor az dedi doymuyor dedi bi ton kafami karistirdi uzuldum agladm. Saglik ocaginda bugun asimiz vardi bebegim 1000 gr almis gorunuyor ebede gayet iyi almis dedi. Herkes bisey soyluyo napcagmi sasirdim. Hangisinin tartisi yanlis anlayamadm da. Ebe bizimki kesin dogru diyo. Ayda 600 gr normal olansa doktor beni yersiz korkuttu ozaman
700 gr ile 1000 Gr arasi almış olsa daha ne alacakmış 5 kili birden mi bekliyor acaba dr.cuma goturucem bende bende tekrar baktırmaya.20gunde 600 Gr almış beninki

Kızlar bebeklerinizi ne zaman kalça testine götüreceksiniz?
Birde kızımda kolik var ablam meryem hort otunu demle ver dedi verdim iyi geldi gibi sizden de veren var mı?

42.gune yani 20 Kasım a randevu aldim.40.gun sonrası usg cekiliyormus.
Kimyon kaynayip veriyorum şimdilik iyi geldi gibi .

Ayy aşılar var dimi ya yazık kuzulara kucucukler zaten 🙁🙁
Devlet aşılarını artık özeller de ücretsiz yapıyormuş ,yani aylik kontrolde aşıyı yapıyorlar.ams mutlaka sağlık ocağınsda biz aşıyı özelde yaptırdık bilgisi verilmeli.ilk ay aşısınıda birgün once sonra farketmezmis ama 2 ay aşısı mutlaka gününde olmalı dedi dr

TTO THERMAL İNTİM KÖPÜK
Bi kaç kere kaşıntı oldu bununla yıkadım hemen geçti 👍 sonrasında mutlaka kuru kalması lazım ki yaralar iyileşsin
Köpüğünü bulamadım eczanede ama jeli varmış ondan aldım gerçekten etki etmeye başladı 🙏 teşekkür ederim valla çok iyi geldi günde 2 kere yaZıyor öyle kullanıcam

Valla ben saat 14.30 da sıfır acilmayla hastaneye gittim. Yok dedi ebe çıktık eşimle yürüdük baya sonra yemek yedik eve geldik ben duş aldım üstümü giydim yürümeye çıktık ve bunları yaparken hep sancım vardı . En son bacaklarımı açıp yavaş yavaş çök kalk yaptım baktım şiddeti bi tık arttı . Eve geldim direkt yatak odasına geçtim uykum vardı ama uyutmadi. Hızla şiddeti yükseldi ertesi gün sabah 6.21 de bebeğim karnımın üzerindeydi. Tam acilmayla hastaneye gittim. Hareket önemli ve kesinlikle tok olun.

Bebeğinizin doğum kilosuna göre değişir. Dört ay sonra doğum kilosunun iki katı olması beklenir. Benim bebeğim 2950 doğdu ayda yaklaşık 600 gr alması normal , haftalık 150 Gr a tekabül eder . Sizinki daha kilolu dogduysa alması gereken kilo da artarw. Tabiki bunlar genel kurallar yani bebeginjz saglikliusa, genetik yapı olarak anne babası da kilolu değilse vs vs beklenenin altında olması yine de kabul edilebilir
canim cok hareket etmedim tek gitme bisi olur dedi esim kendide eşlik edemedi yürüyüşe merdiven çıktım ama oda çok ose yaramadı demek çömel kalk ta yapıyorum. mesela bi yapmaya 10 yapıyorsam 2 3 saat sonra 10 tane daha yapıyorum arka arkaya fazla yapamıyorum. cocuk cok asiri indi asagida oturamiyorum bile koltukta genelde pilatestopunda oturuyorum veya uzaniyorum

Selam kızlar
Doğum yapan arkadaşlar herseye cabuk sinirleniyormusunuz? Yoks ben mi cok asabi oldum. Birde kan ilaci ve vitamine devam ediyormusunuz
Sinir ilk hafta sanki daha çoktu, abimi evden kovdum mesela Allah’tan farkında durumların da hiç bişey olmamış gibi davrandı sağolsun.. doktorum verdiğim antibiyotik bitince elinde kalan kan, vitamin ne varsa hepsini bitir dedi bana; antibiyotikle de içilirmiş de mideni zorlama demişti

Maşallah çok güzel olmuş 8 cm ile hastaneye gitmen 😍 ben gittiğimde 4cm Di ve daha ne kadar artabilir diyordum doktora 😁😁
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Ben de bir oncekinde aynısını yaşadım. 2 cm ile gittim ve geri yollamadi doktorum. 4 cm'de Allah'ım kurtarin beni diyordum. 7 8'de de Doktor bana bir şey oluyor sezaryene al bari bebeği kurtar, diyordum. 🤣
Bu defa çok daha artacak enerjini sona sakla diye telkin ede ede çektim.

Kızlar benim ufak bebe çok şükür 3 günlük oldu neredeyse. Fakat sorunumuz şu ki bu bebe zıplıyor. Hani korkup kendini uyandırma gibi değil. Sıçrama değil bildiğiniz hopluyor. Arkadaşın eşi dr ona sordum. İrkilme de olabilir bir nöbet de geçiriyor olabilir eeg çekilmeli, yarın ilk iş doktora götür dedi. Canım sıkkın dua edin bize bir şey çıkmasın

Kızlar benim ufak bebe çok şükür 3 günlük oldu neredeyse. Fakat sorunumuz şu ki bu bebe zıplıyor. Hani korkup kendini uyandırma gibi değil. Sıçrama değil bildiğiniz hopluyor. Arkadaşın eşi dr ona sordum. İrkilme de olabilir bir nöbet de geçiriyor olabilir eeg çekilmeli, yarın ilk iş doktora götür dedi. Canım sıkkın dua edin bize bir şey çıkmasın
canm inşallah birsey yoktur. umarim korkup irkilmedir o 🤲🤲

Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :( kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :( Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :(

İnşallah bişey yoktur canım refleks gibi birşeydir

Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :KK43: kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :KK43: Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :KK43:
Canım öncelikle üzülme, psikolojini dinç tut, müzik dinle, bebeğinle dans et vs. Sonra el altında benim 1.5litrelik su şişelerim var, gelip gidip su içiyorum, zaten çok susanıyor. Yatak odasına kuruyemiş koydum, acıktıkça yiyorum. Dereotu, tahin helvası, tatlı, kuruyemiş, meyve, rezene çayı, hoşaf, hurma aklıma geldikçe yiyorum.

inşallah ciddi bir şey değildir, benimki de bazen hopluyor ama bana doğal geldi

Back
X