2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bizim ki geçmişti yeniden başladı. Ondan ben nezle diye düşünüyorum. Ama tekrarlarsa alerjiye de akla getiriyim.

Umarım alerji değildir senin ki de. Alerjik çocuk çok zor oluyor.
İlk oğlum da alerjikti. Ama tecrübe sizdim burun akıntısı öksürük diye soğuk algınlığı zannettim geç kaldım bronşit olmuş ama birden kötüleşti gözleri gitti çocuğun . Apar topar hastaneye gittik acil yatış veridler. Üç buçuk aylıktı serum iğne hava . Artı on tane iğne yazdı doktor. Öyle başladı serüven iki sene bronşit çok yıprattı bizi. Parfüm sigara hayatımızdan çıktı . Polarli tüm giysiler çöpe. Bütün deterjanlar çöpe. Genel temizlik bitkisel ürün aldık. Çamaşırlar için hepimize bingo antialerjik parfümsüz deterjan kullandık. Deodorant dahi kullanmadık. Eylül Ekim aylarında grip aşısı yaptırdık işimize yaradı ondan sonra hastalıklar azaldı. Hastalıkları baskilamak iyi bişey değil aslında vücut savaşmayı öğreniyor. Ama bizim oğlumuz en ufak bi soğuk algınlığı bronşit e ceviriyodu. İnşallah ikinci olmaz. Ama olursa da daha bilincliyiz .

Ben alt değiştiriyorum, karın ve bacak egzersizleri de işe yarıyor

Valla benimkini çözemedim keyfi isteyince alıyo istemeyince atıyo

Benim kullandığım trmizlik malzemesi de dikiş iplerimi sapsarı yaptı doktor kontrolde her şey iyi dedi.

]
Bence fazla . Zaten battaniyelere sarıp sarmaliyoruz. Ben özellikle ayaklarını sıcak tutmaya çalışıyorum çünkü hemen ısıyı. Alt değiştirirken bile hemen buz kesiyor
Ben sesryan oldum cnm o yüzden şaşırdım. Acaba sezeryanin iç dikisler mi döküldü böyle bişey mümkün mü .

Ust uste iki tane tulum çok değil mi.. Corap ustune patik olur da.. İç zibin neyse o atlet gibi bisey.. İki tulum fazla geldi.. Heleki antalyaya.. Sıcaktr heralde oralar😄
Su an 20 derece hava. Bence de cok ama annem israrla bebek usur deyip giydiriyor. Pazartesi dr a soracagim sonra da dr boyle dedi diyecegim yoksa beni takacagini sanmiyorum. Bir de bogmaca asisi oldum bugun. Sanirim onunda etkisiyle bebek biraz sicakladi. Terlemesi bence daha kotu hasta olmak icin usumekten daha iyi bir sebep gibi geliyor.

İlk oğlum da alerjikti. Ama tecrübe sizdim burun akıntısı öksürük diye soğuk algınlığı zannettim geç kaldım bronşit olmuş ama birden kötüleşti gözleri gitti çocuğun . Apar topar hastaneye gittik acil yatış veridler. Üç buçuk aylıktı serum iğne hava . Artı on tane iğne yazdı doktor. Öyle başladı serüven iki sene bronşit çok yıprattı bizi. Parfüm sigara hayatımızdan çıktı . Polarli tüm giysiler çöpe. Bütün deterjanlar çöpe. Genel temizlik bitkisel ürün aldık. Çamaşırlar için hepimize bingo antialerjik parfümsüz deterjan kullandık. Deodorant dahi kullanmadık. Eylül Ekim aylarında grip aşısı yaptırdık işimize yaradı ondan sonra hastalıklar azaldı. Hastalıkları baskilamak iyi bişey değil aslında vücut savaşmayı öğreniyor. Ama bizim oğlumuz en ufak bi soğuk algınlığı bronşit e ceviriyodu. İnşallah ikinci olmaz. Ama olursa da daha bilincliyiz .
Birde alerjiye her doktor bilemiyorda. Benim de büyük oğlum 4aylıkken alerji oldu. Vücudunda döküntü vardı. İki doktora gittik biri uyuz olmuş dedi. Diğeri verdi kortizonu. En sonunda iyi bir doktor bulduk alerji teşhisi koydu. Özel sabun falan aldık. Şampuan hiç kullanmadık.

Su an 20 derece hava. Bence de cok ama annem israrla bebek usur deyip giydiriyor. Pazartesi dr a soracagim sonra da dr boyle dedi diyecegim yoksa beni takacagini sanmiyorum. Bir de bogmaca asisi oldum bugun. Sanirim onunda etkisiyle bebek biraz sicakladi. Terlemesi bence daha kotu hasta olmak icin usumekten daha iyi bir sebep gibi geliyor.
Bize doktor siz ne giyiyorsanız bir kat fazlasını giydirin dedi. Ben alt üst ince takım. Üstüne de penye tulum gidiyorum. Uyanınca yelek ya da battaniye örtüyorum sırtına. Bizim bura 7 derece ama soğuk. Ev ısısı 23 derece oluyor kalorifer ile

Birde alerjiye her doktor bilemiyorda. Benim de büyük oğlum 4aylıkken alerji oldu. Vücudunda döküntü vardı. İki doktora gittik biri uyuz olmuş dedi. Diğeri verdi kortizonu. En sonunda iyi bir doktor bulduk alerji teşhisi koydu. Özel sabun falan aldık. Şampuan hiç kullanmadık.
Bizde vücut döküntüleri için doğal çare bulduk. Hakiki zeytinyağı sabunu . Vücudunda alerjik döküntü olunca genelde sıcaklarda oluo bu sabunla banyo yaptiriyoruz çok iyi geliyor. En son durularken bı yemek kaşığı kadar karbonat suya karıştırıp döküyorum vücuduna. En son temiz suyla duruluyorum çok iyi gelio. Doktorlar hep alerji şurubu losyonlar kremler verip duruyo.alerji yapan faktörü genelde anne bı zaman sonra keşfediyor.

Kizlarr ilk dogumum olacak subatta insallah. Benden haftasi daha buyuk olanlari takip etmek icin ocak annelerine de bakiyorum. Bir de yeni dogum yapanlari neler bekliyor gormek icin ekim annelerini de. Masallah o kadar uykusuz hepiniz hortlamis gibi surekli yaziyorsunuz foruma yetisemiyorumm 😂😂😂 Okudugum seylerden dikis ile ilgili kisimlar biraz urkuttu beni ya iyilesiyir degil mi kizlar. Bu arada ozser diye biri vardi hala haber yok mu yaaa rahmi dagilmisti dogumda :(

Ay Allah korusun . Çocuklar kaza gecirmesin ya çok kötü oluyo. Benm de oğlum iki yaşında mutfaktaydim ben balkon kapısı açıktı mutfağa girdiğini görünce hemen balon kapısını kapatayım dedim üşümesin diye oda arkamdan dolaşmış parmağını koymuş sıkıştı parmağı Allah'ım nasıl korktum. Aralıksız ağladı onbeş dakika nefes almadan kırıldı zannettim hastane Allah'tan beş dakika yürüyerek. Bebek arabasina koydum hemen götürdüm röntgen çekildi . Önemli bişey yok krem ve ağrı kesici verip gonderdiler. Sonra ortopedi doktoru röntgen raporunu görmüş arayın hastayı bide ben göreyim bişey olmadığına emin olalım demiş. Hastenede eşimin numarası kayitiymis meğer. Eşimi aramışlar oglunuzun parmağı kırılmış olabilir hastaneye tekrar getirin ortopedi uzmanı gorucek demişler. Eşim evde çocuk demiş yok demişler ev kazası geçirmiş şimdi burdaydi. Adam şok geçirmiş hemen kalkmış işten gelmiş . O kadar agladi ki haber vermek aklıma dahi gelmedi. Şükür ezik dışında bişey yoktu
Sen doğum yapalı ne kadar oldu. Ben on günlük olunca kaynanam tatile gitti. Eşim ise başladı. Annem de iki üç günde bı gelip gitti . Beş hafta olduk şimdi iki üç gündür dikislerim acımaya basladi yine. iki çocukla çok zormuş valla. En önemli unsur yemek yapabilmek bazen onuda yapamıyorum. Büyük oğlumun yemek saatleri aksiyo bazen ona çok üzülüyorum. Elinde tablet vakit gecirio kendi kendine . Ki hiç hoşlanmam elinde tablet telefon la vakit geçiren çocuklar. Buna izin veren ailelere . Ama mecbur kaldım etkinlik kitapları falan hep rafa kalktı. Bebek biraz büyüse uyku düzeni otursa normal yaşama dönüş yapicaz inşallah
Allah evlatlarımızı korusun. Ben doğum yapalı 15 gun oldu. Annem gidince bende zorlanacagim. En cokta kızımın ihtiyaclari aksayacak gecikecek ona üzülüyorum. Cizgi film bizim evdede cok aciliyor. Baska turlu oyalanmiyor. Duzene girene kadar mecbur kaldim.
Tamamen geçtiğini nerden anlayacagim
Kan testi yaparak.
Kızlar avent emzik kullananlar resmini atarmısınız bana kızım almıyor sizinkiler hangisini tutu?
Screenshot_20191101-211048_Chrome.webp

Kizlarr ilk dogumum olacak subatta insallah. Benden haftasi daha buyuk olanlari takip etmek icin ocak annelerine de bakiyorum. Bir de yeni dogum yapanlari neler bekliyor gormek icin ekim annelerini de. Masallah o kadar uykusuz hepiniz hortlamis gibi surekli yaziyorsunuz foruma yetisemiyorumm 😂😂😂 Okudugum seylerden dikis ile ilgili kisimlar biraz urkuttu beni ya iyilesiyir degil mi kizlar. Bu arada ozser diye biri vardi hala haber yok mu yaaa rahmi dagilmisti dogumda :KK43:
Her dogum kendine ozel. Sen bunlari düşünme bence. Burada dogumundan 1 ay gecmis agrisi olanda var hic ağrısı olmayanda. Ben dogum yapalı 15 gün oldu. 3 gunden sonra ani hareket yapmadikca agrim olmadi. Suan ise hic agrim yok. Cok rahatim. 2 yasindaki kizimi kucagima aliyorum(15 kilo)

Allah evlatlarımızı korusun. Ben doğum yapalı 15 gun oldu. Annem gidince bende zorlanacagim. En cokta kızımın ihtiyaclari aksayacak gecikecek ona üzülüyorum. Cizgi film bizim evdede cok aciliyor. Baska turlu oyalanmiyor. Duzene girene kadar mecbur kaldim.

Kan testi yaparak.

Eki Görüntüle 2550448

Her dogum kendine ozel. Sen bunlari düşünme bence. Burada dogumundan 1 ay gecmis agrisi olanda var hic ağrısı olmayanda. Ben dogum yapalı 15 gün oldu. 3 gunden sonra ani hareket yapmadikca agrim olmadi. Suan ise hic agrim yok. Cok rahatim. 2 yasindaki kizimi kucagima aliyorum(15 kilo)
Çok teşekkür ederim canım senin bebeğin tutu dimi bunu?

Kan testi yaparak.

Eki Görüntüle 2550448

İkinci doğunca ilk çocuklar ihmal oluyor malesef . Ama geçici inşallah bebekler uyumu düzeni oturunca rahat kolay olcak inşallah ilk aylar zor. Napalim . Olcak bunlar.

Sanırım memede uyumaya başladı 🤦‍♀️

Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...

Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacak 🤦‍♀️Ne yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm🤷‍♀️

Sanırım memede uyumaya başladı 🤦‍♀️

Bu arada mama kullanan var mı?
Kilo artışı iyi hatta fazla bile mamayı bırak dedi doktor. 3720 doğdu şimdi 19 günlük 4300 kg...
gece bir kere de olsa 30cc vermek hayat kurtarıyor, çünkü her dk uyanıyorum emiyor ama bazen aç gibi sızlanıyor mamayı da hemen içiyor. Ayrıca işe başladığımda da sağdığım anne sütü yetmez diye düşünüyorum...
Mama ile sağlığı olumsuz m etkileniyor bu kadar karşı tepki verdi doktor da sağlık ocağında ki hemşire de...

Yok şeker oranı yüksek yok mamaya alıştırma yok hastalık direnci düşer vsvsvs
Sonuçta sürekli emiyor günde sadece 60cc be alıyor ondan ne olacak 🤦‍♀️Ne yapacağım bilemedim....
Mama kullanan anneler yorumlarınızı bekliyorumm🤷‍♀️
Canım sma da seker yok. Ayrica icinde balık yağı var. Bende günde 1 kez veriyorum. Gece yatmadan önce.

Aynı ben gece bebekle gündüz büyükle uykusuzluktan ve açlıktan çöktüm. Gören ne çabuk zayifladin diyor . Aç susuz uykusuz kaç gün yaşanır belgeseli çekiyorum sanki :KK57:
Aynı durumdayım gunduz uyuyor gece uyumak bılmıyor hortlaga döndum. Gunduz ben de yatayım dıyom hep misafir hep misafir bır de hop arayıp 10 dk kahve ıcıp cıkcaz. Guya hazırlık yapmayayım dıye cat kspu yapıyorlar ama 3 cocuk lu ev dagınık mı dıye sormuyorlar. Her gören acayıp zayıflamışsın. Kac gun sade kahvaltıyla durdum. Herkes gideli 1 hafta oldu ama hıcbırseye yetısemıyor. Bebek hep memede doymak bilmiyor yememe ragmen nasıl süt oluyor. Habıre su ıcıyom.ama hıc mutlu degılım dıger cocuklarım haksızlık oluyo

Back
X