2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bak simdi 60ml mama verdim. Kaşıkla verdigim icin bir kısmı agzinin kenarindan aktı. Doymus olmasi gerek. Ama şimdi yinede beni emiyor. Emmeden uyumuyor. Yoksa mama yiyip aç olması imkansiz. Ben anlamıyorum neden hrp agzi acik emme istegi var.
Bana da hemşire acayıp kızıyor niye biberonla süt veriyormusum.ya ilk önce emzıeıyorum bir memeyi bıtırıyo ama sag memeyi emmeyı sevmiyor ters geliyor sanırım.. Ben de solu emzirirken aynı anda sağ memeyi sagıyorum. Öyle olunca hemen sagılmısı da biberonla veriyorum... Her memeden 90 cc cıkıyor. Eger bebek uyuyorsa ıkı memeden 180 cc cıkmıyo boşa akmasın diye poşete koyup buzdolabına atıyom. Ben biberonla veriyorum gece bır an önce uyusun diye ama gazı zor cıkıyor... Bır de gece yavas yavas emiyor. Biberona da memeye de alışsın ileride işe baslayınca eve gelen bakıcı kaşıkla nasıl beslesın.. Bıberon tutan memeyi unutur dıyo valla 2 cocuk Bu yuttum hep aynı sekılde hıc meme bırakan olmadı. Hatta 2.oplum 29 ay emdi.. Ben sıkıldım da bıraktırdım

Ya tebrik ederim :KK36: oh oğlunu aldin kucağına mis mis darisi basima insallah cok guzel olmus dogumunda fazla bekletmemis sanci nerde oluyor ya bana neden gelmiyor
sanci kasikta oluyor canim seninde erkekti sanirim boyle yakan bi ağrı oluyorkaşığın tam ortasında ilk dogumda sancim boyle olmadığı icin emin olana kadr baya bi zaman geçti 😂 suyum evde gelmiş olsa kesin dogururdm evde 🤪 gene ki burda patlattılar da ıkınmam doguma başlarken geldi 😂 dogum icin de sicak dus merdiven çömel kalk bunları yap kesinlikle . yürü uzun uzun başlar bence açıklıkta var senin. he ayrıca ananas ve hurma ye . doğur inslh sende bugün 😊

Kızlar sütüm gelmiyor lütfen yardım edin :KK43:
Canım sıcak duşa gir mutlaka, bol uyku bol su iç, rezene çayı, dereotu süt artırıyor. incir kürü yap mutlaka ama hiçbirini abartma ben o hatayı ilk günler yaptım birden süt doldu ağrıdan yatamıyordum ve süt çok geldiği için sürekli yavrumun tersine kaçıyordu. ve süt gelmese de bebeğine ver memeni o uyardıkça süt gelmeye başlayacak

Son düzenleme:
Canım benim de sütüm az. Doktor humana çay ,galaktago damla, solgar brewers yeast, dereotu ve rezene çayı önerdi. 2 gün oldu başlayalı biraz artış var.
Bunlara ek olarak incir kürü ve ısırgan otu çayıda artiriyor
evet canm ısıtıcı çalışıyordu ama inanmazsın belki ama cocuk daha yeni ısındı kucagima aldığmda buz gibiydi malum gecenin 3ü hava sert doğumhane soğuk ne kadr ısıtıcı da olsa fuzuli bekletilmesi bni gicik etti. biri evrak derdinde biri cikti gitti . aman neyse bahsedince dahada sinirleniyorm🙄
Nasil bir vurdum duymazlik. Ozel hastanelerde bebegi alip direk ozel ısıtıcıların uzerine koyuyorlar

Nasil bir vurdum duymazlik. Ozel hastanelerde bebegi alip direk ozel ısıtıcıların uzerine koyuyorlar
Oğlum dogunca hemen koynuma verin dedım yok önce gıydırecegız üşümesin dedi ki doğum başlamadan bebeğin gıydırılecegı masanın yanında ısıtıcı vardı. Hemşire de o kadar pratik bir kızdı ki 1 dk ıcınde tum hastane cıkısını giydirdi Bız 1vjakınnbattanıye koymuştuk doguma girmeden. Bır tane daha ıstedı. 2 cift cırap. Bırını atagına bırını patıkli altın ustune giydirdi. Benim koynuma verince ben cok ağladım annesı yukarıda odanda bol bol sev. Üşümesin dedi... 20 dk bebegı cıplak bekletmek ne vıcdansızlık

tepeden ısıtan bisidi sanirm buda ama bence iğnesi yapılıp kilo boy ölçümü olana kadr ürünesin diye var o dakikalarca dursun diye değil .🙄

Bugün sadece 1 bardak su içmişim. Şu içmeye bile vaktim olmamış. Bende hiç mutlu değilim ve kızıma çok haksızlık olduğunu düşünüyorum ama yetişemiyorum. Bir an önce düzene girsek :KK43:

Bende çok üzülüyorum yaa kizimi hep ihmal ediyorum. Bebek hep gündüz uyuyor gece uyanık Annemin sayesinde uyuyabilitorum o kızımla ilgileniyor, yemek yapıyor.. o gidince ben ne yapacaksam :KK43: bı de ben acayip evhamlı oldum, içim kararıyor aglamak geliyor devamlı..

tepeden ısıtan bisidi sanirm buda ama bence iğnesi yapılıp kilo boy ölçümü olana kadr ürünesin diye var o dakikalarca dursun diye değil .🙄
Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün.

Normal de doğuma alındığın an giydirecek kişinin de orda hazır beklemesi gerekiyordu. Sen şikayetini yap bence yine de.

sancim vardi bi kac gundur diyordum biliyorsun

kopyala yapıştır yapaym bari 🤪 biliyorsun sancılarım vardi düzensiz ve şiddeti artmayan ama canımı yakan gerisi birden gelişti 🙃 insallah sende doğurursun kolaycik.dogumum guzel gecti. 16.00 dan itibaren düzensiz sancılarım vardi cok şiddetli degildi ama canımı da yakıyordu . sonra akşam 21.00 22.00 gbi şiddetlenmeye başladı ama hala duzensizdi biraz oyalandm faln duşa girdim ciktim sanci hala duzensizdi 7 dk da geliyorsa bi iki sonra bi bak 10 dakika da geliyordu . sonra dedm bu yalancı sancilar uyuyaym en iyisi uyumuşum 1 gbi şiddetli sancılarla uyandm 5 dakikaya bir 2 3 kere geldi tuvalet ihtiyacım var gibiydi bi tuvalete gireym dedm tuvalette ıkınınca sanci iyice şiddetlendi 4 dk düştü sonra acaba dogummu dedm ama yerlere yatıyorum ağrıdan eşimi kaldırdım belimi faln ovdu bir türlü dogummu degilmi anlayamadm😂 neyse sancilar 2 dk düştü ve artk dayanilmazdi eşime gidelm dedm bu arada saat 2 buçuk oldu hastene cok yakındı zaten dogumhaneye gelmemle ilk kontrol ardından sakin ıkınma dedi ebe tam aciklik varmis hemen doğumhane ye aldılar . dedm bnm ıkınma hissi yok ama biraz beklesek mi dedm cocuk gelmiş canm nasil bekleyeceksin dedi suyumu patlatmasiyla bnde asiri bi ıkınma isteği geldi ebe bn dedikce ikin ama yavaş yavaş hızla ıkınırsan yırtılırsın dedi 4 5 ıkınmadan sonra fazla ıkınıyorsun bana bırak bn alicam dedi istemsiz bi kere daha ikindim sonrası derin nefes 😍 saat 3 de doğdu toplamda ne kadr sanci çekmiş oluyorum bilmiyorum ama Allah im.beni kurtar moduna 1 den sonra girdim :) epizyom yırtığım yok cok dogal bi dogum oldu cok şükür . bunlar guzel kısımlardı kötü kısımlara gelecek olursak dogumhanede vajinal muayene edilirken elimi vajinaya yakin bölgeye tuttuğum icin sert bi dille elini ordan al diye uyarildim ardından suyumu patlatırken de aynı şeyi yaptığım icin resmen azar işittim bn nasil dogurtaymbu şekilde seni diye bağırdi bna sadece vajina üst kemiginin ordaydı elim sanarsin tekme atmışım tokat atmışım 😳 bunla da kalmadi ebe bebegi yatirdi bi yere kilo boy igne ve topuk izinden sonra giydirmedi epey bi zaman cocuk ciplak kaldi orda bn sandim birsey yapilacak en son sordm neden bekliyor hala gorevli kadin gelecek dedi 😳 plesantayi çıkardı kontrolünü yaptı ve gitti kalkabilirsin veya şudur budur hic bi şekilde bi bilgi vermedi ve bni dogumhanede oyle birakti cikti görevli kadin halledermis gerisini oda yasli bi kadin hic bisi umrunda olmayan miymiy moralim bozuk bu yüzden şikayet etmeyi düşünmüyorum bunlari bu davranışlarından ötürü. . ilk dogumumu da burda yaptm ve canim kizim yavrum diye konusuldu o kadr guzel davranildi ki bebegime ve bana suan cok saskinim. ve kesinlikle bugünkü ebe ve hizmetli kadını şikayet etmek istiyorum . 😑😑

Çok geçmiş olsun, gözünüz aydın canım. Bebek nasıl Bu nasıl bı başı boşluk yaa Peki başka hiç kimse yok muydu nasıl bırakabilirler öylece😡

Sol mememin ucun koptu, kalani yarik olustu kopacak gibi napicagimi bilmiyorum. Bebegi de emziremiyorum. Acilar icinde veriyorum ama almiyor benekde sagiyorum kasikla veriyorum. Agliyorum acidan resmen.

kızlar acil cevap verin mama kullanılar oğlumda sarilik çok yüksek cıktı bugün iyi beslemem lazım anne sutu yetersiz sanirim mama aldım hem anne sutu hemde mama vercem ama mamayı nekadar vermem lazım anne sürüde alcak cunku
Bizimde yuksek cıktı. 17.9 du hatta. Ben her saat başı emzirdim. 6 saatte bir 60ml mama yaptım. Yedigi kadar verdim. Ayrica evim gunes alıyor. 1 saat sadece bezi ile birakarak guneslettim. Birgunde düştü. Istersen sende oyle yap

yarin tekrar sarilik bakilcak olmasa ışık tedavisi gorcez daha önce mama vermedim nasıl yapicam tarifi var arkasında ama nekadar vercemki dokunmasın midesine
Uc saatte bı 30 CC le başla canm. İlk bebeğimde doktor bize öyle söylemişti. Sarılık olmuştu süt yetmedi. Önce hep emzirdim emdiği kadar peşinden mama verdim. Üç saatte bir 30 CC şeklinde.

yarin tekrar sarilik bakilcak olmasa ışık tedavisi gorcez daha önce mama vermedim nasıl yapicam tarifi var arkasında ama nekadar vercemki dokunmasın midesine

Kac cikti sariligi? Bizim ilk yatisimiz 19 ile olmustu. Biz de mecbur sariligi yuksek oldugu donem mama verdik ama oncesinde yatis yapti. Doktorun tavsiyesi gunde 3 kez anne sutuyle beslenme sonrasi 20 cc vermemizdi. Bu sekilde deneyebilirsin. Bol bol emzir. Gecmis olsun.

Back
X