2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Çok yeni bi gebelik muhtemelen doktor senden 2 gün ara ile tahlil isteyecek artan miktara gore olumlu yada olumsuz konuşacaktır

Beylerde aynı fikirde mı acaba 😂😂

Yan yatır canım ben oyle yapıyorum kusunca direk akiyor

Emzik vermeyi denedin mı? Benimki de uyurken illa ki memede uyumak emmek istiyor doyduğunu anlayınca emzik veriyorum uyuyunca da ağzında oluyor belli bir süre sonra kendi atiyor
yan yatmasına rağmen kusamıyor burnundan geliyor bugün ilk defa ağzından kustu oda biraz fazlaydı..

Aksam aksam kv canımı sıktı. Oğlum bugun tam doymadan memede uyuyup kalıyor. Kv gelmiş yine süt mü yok diyo. Sinir oldum. Göğsüm süt dolu. Mamayi kestim. Takdin benim sutume dedim. Neden sutum olmasin dedim. Ee ikide bir niye uyaniyor bebek diyo.
Bizimkiler de bebek her agladinda hastaneye götürmek istiyo . bebeğe benim bskabilecegime inanmıyorlar. Ne zaman ağlasa böbrekleri mi ağrıyo, kulakları mı diye bir sürü şey sayıyorlar. Delirdim ben de akşam yeter artık susun dedim

Bir ara benimki de öyle kusuyordu. Gaz ile birlikte kusunca oluyor öyle. O basınçla burnundan çıkıyor

Birde benim ki genzine çok süt kaçırıyor. Bazen ıkınırken burnundan genzine kaçırdığı süt geliyor
evet onu farkettim gazın basıncıyla oluyor aslinda

Bizimkiler de bebek her agladinda hastaneye götürmek istiyo . bebeğe benim bskabilecegime inanmıyorlar. Ne zaman ağlasa böbrekleri mi ağrıyo, kulakları mı diye bir sürü şey sayıyorlar. Delirdim ben de akşam yeter artık susun dedim
Bebek bu tabi ağlayacak. Sizinkilerde abartmış. Nerden akıllarına geliyor. Bazen diyorum ki yanlız kalmak en iyisi. Korkuyoruz tek kalınca zorlanacağız diye ama bence bir düzen kurar kafamız rahat ederiz.

Yesil kaka usuttugunde oluyormus hem annem soylemisti hemde dr sordum bi kere benim kide sari yesil kariaik yapmisti ben zaten usudugunu biliyordum burnu falan da tikali gibiydi dikkat ettim ikinciye duzeldi
hmm bugun burunda tikaliydi zaten actm rahat uyuyor suan şükür. demekki üsüttü bizde ailecek birsey var zaten bizden de bulasmis olabilir.

Benim oğlum da da aynı durum vardı. Çok küçük ilaç veremem dedi. 8 günlük falandı. Serum fizyoloji verdi. Şırınga ile burnuna sıkıyoruz. Nasıl sıkacağımızı gösterdi. Sık sık sıkıp temizleyin dedi.
Emmesi azalır, ateşi çıkarsa yarım çay kaşığı calpol verip hemen saat kaç olursa olsun hastaneye gelin dedi
aynen bnde hemen serum aldırdım eşime şırıngayla sıkıp temizledm aksam.5e kadr doğru düzgün uyumadı bütün uyuduğu emzirirken veya kucağımda burnunu açınca uyudu şükür bide kaka yapmamıştı hic gazda çıkarmıyordu onu da halletti tabi rahatladı insalh gecede rahat gecer

Off çok zor valla bizden başka arasi bu kadar yakın olan var mi ki ? Birde benim oğlum tam yürüyemiyor yerde yada yukarıda bulduğu herşeyi hemen ağzına alıyor hep gözetilmesi lazim. Gaz damlasından sonra uykusu biraz düzeldi kızımın.
Ben varm . o kadr zorlaniyorum ki anlatamam 2 yaşında kizim. bebegim doğalı 10 gun oldu 3.gun itibari ile yalnizim ve kafayi yemek uzereym 😥 kizim o kadr zorluyor ki bni . asiri hareketli, inatci ve asla hc birseyi dinlemeyen bi cocuk bebege de asiri ilgili 😶 destek mi alsam acaba psikolojim bozulacak tahammul edemiyorm guzelce anlatiyorm anlamiyor umursamiyorm anlamiyor artk disim disimi yiyor herseyn zittini yapiyor bebek olmadan da boyleydi ama artti sanirim ilgi cekme cabasi var anlasilan bi destek gerekiyor ama ona mi bana mi karar veremedim 🤣

Ben veriyorum. Cok severek almiyor. Hatta cogu zaman öğürüyor. Karni toksa uyumak icin aliyor uykuya dalinca birakiyor acsa imkani yok almiyor.
daha kavrayamaz diye düşünüyordum. bide uzmanlar 1 aydan sonra diyor 🤪 oyle yapacaktım kizimda da oyle yaptm ama böyle meme de gezdiremem eğer alırsa muthis rahatlarm :)

Bende oyle dusunuyordum ama verdim bende coktan. Gaz sancisi cekerken cok agliyor geceleri. Verince susuyor.
Almis olsam kesin verirdm simdiye on kere 🤣 bunu bildiğim icin almadm önceden ama yarın isitme testine gideceğiz istediğim tarz bi emzk bulursam eczanede alicam.😊 insallah tutar

Bence mutlaka evde bir calpol bulundur. Çocuk doktoru bana ateşlendiği an içirip hemen hastaneye getirmelisin dedi.

Evde çocuklar için mutlaka bulunmalı bir şişe. Bittiği n hemen yenisini yazdırırım hep büyük oğlum da da
Sağol canım alayım bende dursun evde en azından
Kizlar bebekleriniz kime benziyor? O kadar ay tasi sev gozun gibi bekle gitsin babanin kopyasi olsun 🤦‍♀️
Aynı baba 🙄
1 ay aşısını yaptıran var mı?
Yaptırdım ben bi sorun olmadı sadece bacağı ağrıdı o gün
Emzirdikten sonra canınız tatlı istiyor mu
Hem de nasıl su ve tatlı istiyor
Benimkini anlattin suan bi kac gundur oyle surekli emmek istiyor . surekli gaz oluyor bu kezde, erken degilmi bu kadar gaz icin daha 10 günlük . farkli marka islak mendili kullandm mecburiyetten pisik oldu biraz . hersey ust uste geliyor normal dogum yaptm dogumdan beri basım agriyor ne alaka anlamadm .
D dgdln d bunun için bi çözüm bulmuştu sanırım o anlatsa daha iyi olur
Bizimkilerde aynı neyse ki aynı evde değiliz biz tamam diyip gecistiriyorum

Kızlar sizin de gece uyanınca tekrar uykuya dalmanız zor oluyor mu? Tam Ayıkmasam bebeğimin burnu tıkanır diye korkuyorum, prize takılabilir lamba var onu yakıyorum. Emzir, gazını çıkar derken benim wc ihtiyacım oluyor. Git gel iyice ayıkıyorum ve çoğu zaman uyuyamıyorum bu da gecede 2-3 saat uyku ediyor, bazen gün içinde ya da akşam da uyumuşsam bir saat ancak..büyük kızımda da bu yüzden tükenmiştim. Siz napıyorsunuz? Bir öneriniz olur mu bu konuda?
Cnm seni
Azda almıyor nerdeyse memeye yapışık bugün de daha çok kustu hazmedemiyor çıkarıyor emzik icin biraz daha beklicektm ama surekli emmek istiyor vercem erkende olsa .
Ben emzik verdim coktan

Ay kendimce muhtesem bir sey kesfettim. İse koyuldum ve bingo!
Benim bebe sol mememi tutmuyordu. 😬 20 gunluk oldu 20 gundur boyle. Sagip veriyordum. Neyse dogal emzirme diye bir sey kesfettim ama turkce video var mi bilmiyorum. Yenidogan bakimi ile ilgili ingilizce video izlerken denk geldim. Biraz sacma bulsam da denedim. Evet benim bebe memeye yapisti ya! 20 gundur sanki agzina dayamiyor musum gibi. Sonraki 3 emzirmenin 2 sini daha yni pozisyonda ayni memede gerceklestirdim. 3. Yu besik pozisyonunda sol meme olarak tuttu. Basardigimizi hissediyorum kizlar.

sikinti yasayan varsa benim gibi deneyin. Ben bayagi eureka, eureka! Diye bagirarak kosacagim o durumdayim.
Cnm hangi video paylasrmisin bizde izleyelim

aynen bnde hemen serum aldırdım eşime şırıngayla sıkıp temizledm aksam.5e kadr doğru düzgün uyumadı bütün uyuduğu emzirirken veya kucağımda burnunu açınca uyudu şükür bide kaka yapmamıştı hic gazda çıkarmıyordu onu da halletti tabi rahatladı insalh gecede rahat gecer
Doktor bebeğin nezle olunca çok hava yuttuğunu gazının da çok olacağını söylemişti. Cidden de öyle oluyor

Sağol canım alayım bende dursun evde en azından

Aynı baba 🙄

Yaptırdım ben bi sorun olmadı sadece bacağı ağrıdı o gün

Hem de nasıl su ve tatlı istiyor

D dgdln d bunun için bi çözüm bulmuştu sanırım o anlatsa daha iyi olur

Bizimkilerde aynı neyse ki aynı evde değiliz biz tamam diyip gecistiriyorum
ön sütü sağıyordu sanırım? ama o onsute de ihtiyaç var diye düşünüyorum ve ekstra oyle bi vaktim olmaz sanirm emzirirken defalarca kizin peşine kalkıyorum memede bebek .🤪 düşünüyorum bn meme sağarken muhtemelen bebek açlıktan avaz avaz ağlıyor olur kiz zaten bebekten ses çıkmadan agliyo agliyo diye yanina gidiyor kucağına almayı hedefliyor yok yok oğlusum ağlama diye de teselli veriyor .. 😊 suan da bulaşıklarım duruyor evi toplamam gerek uykum var ama o kadr bunaldim ki az kafa dagitaym diye dolanıyorum buralarda 🤣

Kizlar 40imiz çikacak 40 ucurmasinda şunlari yaptim dediginiz birsey varmi yazarmisnz
Diger cocuklarimdan tuzu hatrliuorm baskada bisey hatrlamiyorm
Bi de ben idrar yaparken asiri bi yanma oluyo sezaryen sonrasi antibiyotik icmeme ragmn idrar yolu enfeksiyonu oldum herhal.bnm gibi olan varmi ne yaptinz.
Sizce kadin dogumamu ürolojiyemi gitmeliyim

ön sütü sağıyordu sanırım? ama o onsute de ihtiyaç var diye düşünüyorum ve ekstra oyle bi vaktim olmaz sanirm emzirirken defalarca kizin peşine kalkıyorum memede bebek .🤪 düşünüyorum bn meme sağarken muhtemelen bebek açlıktan avaz avaz ağlıyor olur kiz zaten bebekten ses çıkmadan agliyo agliyo diye yanina gidiyor kucağına almayı hedefliyor yok yok oğlusum ağlama diye de teselli veriyor .. 😊 suan da bulaşıklarım duruyor evi toplamam gerek uykum var ama o kadr bunaldim ki az kafa dagitaym diye dolanıyorum buralarda 🤣
Yaa ben birde korkumdan bebekle abisini başbaşa bırakamıyorum hiç. Bazen seviyor bazen kıskanıyor. Bunun bu hareketlerini her görende duyduğu kötü senaryolardan bahsediyor. Bebek de çoğunlukla uyanık ve kucak istediği için tüm işim kalıyor.

Back
X