2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canım oğlum hiç büyümedi gibi geliyo bana o yüzden o ihtimali hiç düşünmedim evde 2 numara bezler de var ama sıktım da yani. Başımızdan iltihap geçince sıkı sıkı bağladık hep.

Canım benimki de öyle .ben onu yatırırken ya da emzirirken bi tarafına daha çok ağırlık geliyo ondan oluyo diye düşünüyorum bana pek sorun gibi gelmedi. Tam uyanıkken öyle bişey olmuyo.

Annemde soyluyodu havalandir diye. Evet eskiden toprak koyaflarmis ve o toprağı önce sacda kavururlarmis mikrop vs varsa öldürmek için . sonra da ilitip bahlarlarmis. Valla daha sağlıklı.

Canım rezene , kimyon, anason diyorum başka da bişey demiyorum. Valla huzur bulduk . Kv daha az önce kızım sakın ihmal etme sen bunu içmeyi dedi . Çünkü aşırı huzursuz ve cigirtkandi . Gazdan nefes alamiyodu , ağlamaktan öksürüyor, morariyo yorulup en fazla 15-30 dk arası uyuyodu. Hep günde 3 Ogün iciyodum dün 4 öğüne yükselttim daha iyi olduk. Gece emip gazını çıkarıp uyuttum . Gündüz 6 saatte bir akşam 5 saatte bir içtim. Gündüz uyanık da dursun ama gece huzurlu uyusun diye ve işe yaradı . Benim de psikolojim bozulmuştu artık

Ben de bi çay var rezene kimyon anason çörek otu ısırgan karışımlı. Faydası oluyor mu bilmiyorum günde bi bardak onu bi bardak kimyonı içmiştin. Artırayım ya da sen ne kadar ölçü koyuyorsun? Bebişin kaçgünlğk canım

Bu bi sorun muymuş ki? Internette ne yazio baktın mi?
Baktim da benim söylediğime benzer bir sey yok :KK43: goz doktoruna goturucem ilk firsatta

Canım oğlum hiç büyümedi gibi geliyo bana o yüzden o ihtimali hiç düşünmedim evde 2 numara bezler de var ama sıktım da yani. Başımızdan iltihap geçince sıkı sıkı bağladık hep.

Canım benimki de öyle .ben onu yatırırken ya da emzirirken bi tarafına daha çok ağırlık geliyo ondan oluyo diye düşünüyorum bana pek sorun gibi gelmedi. Tam uyanıkken öyle bişey olmuyo.

Hep ayni gözü oluyor ama :KK43: ne tarafa yatarsa yatsin hep sol gozu yapıyorbunu

Kızlar, benim bebeğimin poposundaki morluk gitmedi hala. Doğumdan beri var. Benzer bir durum yaşayan var mı? 50 günlük oldu bu arada benim bebeğim

Eğer bildigim şeyse mongol lekesi deniyor canım. i hastalık değil yani doğum lekesi gibi bise 2 yaş civarında geçiyor araştırıp bakabilirsin tehlikeli yok.

Cok iyi yapmışsın dikkat et bazılarının cildi öyleymiş dikiş tutmada . insalah bu kez sorunsuz duser dikişlerin. Bnm ağrı acı eşiğin yüksektir bak ama yazini okuyunca iyi cesaret etmis dedm sanırım bn edemezdm 😊 ilk dogumumun sanci kismi uzun stresli geçmişti dogum anı cok zor değildi ama catlicam ortadan diye hissettim o yuzden bu kez cok korktum oyle ki hastaneye gittiğim bi kac seferde o çatal denen seyi gorunce ağlamıştım 🤣🤣 ama genede normal istiyordum cunku bakanim yok biliyorsunuz cocukla perisan olurum dedm sukur bu kez dikis yok ve zormuş dikiş gerçekten bunu dikiş olmayınca anladm tabi . ilk dogumumda vardi ama hiç oyle zor gelmiyordu. çokmu dikisim? düşen varmi su zamana kadar
Maalesef benim bunda da dikis oldu. Hatta ikinci oğlum ilkinden daha iriydi o yüzden dikişsiz mümkün değil dedi doktorum. Kesi yapmazsam ciddi yırtıklar oluşur dedi. Epeyce attılar dikis. Benim de ağrı esigim yuksek ama ilkinde sancı süreci çok uzundu benim de ikinci çok şükür biraz daha kısa sürdü. Ahhh günde 4 defa o catalda pansuman yapıldı bana o yüzden yatağım gibi olmuştu 🤣

Allah kolaylık versin. Benim kızım da uyku ve banyoya aşırı dirençli. Keşke 24 saat uyumasa da uykuya geçiş çilesini yaşamasam diyorum, o kadar bezdiriyor uykusu..3 yaşından sonra sakinleşiyor diyorlar ama umarım kuzu gibi olur en kısa sürede oğlun🙏
Dün gece uykuya gecis cidden artık sinir krizi geçirecektim. Benim oğlan çok efendi çok anlayışlı akıllı uslu bir çocuktu. Ben ona hiç sesimi yukseltmedim. İki yıl ben baktım ve çok emek verdim. Hiç kizmadannhep anlattım hep açıkladım çok güzel bir iletişimimiz oldu. Herkesin hayranlıkla baktığı bir çocuktu benimki -uyku dışında- ama kardeşi olacağını ogrenmesiyle dünya değişmeye başladı. Şu an hele o çocuğun buna dönüşmesine sinir oluyorum. Çocuk gelişimi uzmanına gittim hamileliğin sonlarına doğru. Ama yok adam benim kadar bilmiyor meseleyi... Şimdi başka birine gitsek mindiye düşünüyorum ama bakalimm

Dün gece uykuya gecis cidden artık sinir krizi geçirecektim. Benim oğlan çok efendi çok anlayışlı akıllı uslu bir çocuktu. Ben ona hiç sesimi yukseltmedim. İki yıl ben baktım ve çok emek verdim. Hiç kizmadannhep anlattım hep açıkladım çok güzel bir iletişimimiz oldu. Herkesin hayranlıkla baktığı bir çocuktu benimki -uyku dışında- ama kardeşi olacağını ogrenmesiyle dünya değişmeye başladı. Şu an hele o çocuğun buna dönüşmesine sinir oluyorum. Çocuk gelişimi uzmanına gittim hamileliğin sonlarına doğru. Ama yok adam benim kadar bilmiyor meseleyi... Şimdi başka birine gitsek mindiye düşünüyorum ama bakalimm
Tam olarak aynı durumdayım. Oğlum o kadar akıllı, söz dinleyen, anlatınca herşeyi anlayan bir çocuktu. Yolda yürürken karınca yuvası görünce kenardan giderdi zarar vermemek için... Şimdi kardeşine karşı çok çok farklı. Bizimde sözümüzü dinlemiyor.

Zaman verdim biraz bakalım. Zamanla aşılacak diye umuyorum

Yemin ediyorum rutin çok doğru.. Bi disari cikiyoz iki saatligine hastaneye.. Eve geldigimde gecelere kadar eymenle uğraşıyorum.. Disari cikinca acayip huzursuz oluyoruz.. Eski duzenine oturtmam iki günümü alıyor yeminle.. Bi cocuk bu kadarda prensipli olamaz yaa.. Ille evinde durcak duzeni bozulmuycak😐
Canim bebekleer yeni gördükleri şeyleri zihne islerken sancı veker baş ağrısı yaşarmış. Dışarı çıkıp gelince o yüzden öyle oluyor. Uyaranlar zihin yapısına fazla geliyor. Mesela sen AVM'de 3 saat kalsan etrafı izlesen ne yaşıyorsan bebek yarım saatte o etkiyi yasarmis dış dünyada.

Tam olarak aynı durumdayım. Oğlum o kadar akıllı, söz dinleyen, anlatınca herşeyi anlayan bir çocuktu. Yolda yürürken karınca yuvası görünce kenardan giderdi zarar vermemek için... Şimdi kardeşine karşı çok çok farklı. Bizimde sözümüzü dinlemiyor.

Zaman verdim biraz bakalım. Zamanla aşılacak diye umuyorum
Sabır sabır... Bir birine bir ötekine koş, zormuş. Arada 8 10 yaş en iyusiymis

Kızlar bebeklerinize emzik verdiniz mi ? Ben vermedim acaba şu gaz sancılarından dolayı versem mi rahatlatır mı ? Tutar mı tabi bilmiyorum
Ben verdim bazen tutuyo bazen tutmuyo🙄🙄
Başka birine de gitsen aynı olur diye düşünüyorum sen daha iyi çözümlersin gibi geliyo

Canım valla dışına taşınmasına razıyım tasirir biliyorum ama yara olmasından iyidir. Şuan orta evrede ilerlerde yara olursa çok kötü olur. Şuan altı komple açık o kadar huzurlu uyuyo ki .
Canm hangi marka bez kullaniyosun. Ben sıkı bagliyorum ama öz bile olmuo yani molfiks kullaniyom ben. Bagararken yan lastikleri elimle düzeltip hafif esnetiyorum . Yara olduysa mutlaka hametan falan kullan yazık bebişin canı acimasin

Ben de bi çay var rezene kimyon anason çörek otu ısırgan karışımlı. Faydası oluyor mu bilmiyorum günde bi bardak onu bi bardak kimyonı içmiştin. Artırayım ya da sen ne kadar ölçü koyuyorsun? Bebişin kaçgünlğk canım
Canım rezene kimyon kullandım fayda görmedim. Hazır karışım almadım kendim hazırlıyorum. Bi tatlı kaşığı rezene bi çay kaşığı anason bi çay kaşığı kimyon koyuyorum. Gündüz 6 saat arayla içiyorum akşam 5 saat arayla. Böyle olunca gece kalmıyo emziriyorum gazını çıkarıyo en fazla 5 dk pışpışlıyorum sonra uyuyo. Yalnız her bebeğin bünyesi farklıdır. Benim bebeğim ya emiyo uyanık olduğunda ya da çırpınır gibi kıvranıp morara morara agliyodu . Başta bi tatlı kaşığı anason kullandım fazla geldi sonra çay kaşığı olarak kullandım. Çay kaşığı tepeli değildi baya sakinledi gazını ağlamadan çıkarma sayısı arttı. Şimdi hafif tepeli yapıyorum çok iyi oluyo. Anason çok etkili.
Canm hangi marka bez kullaniyosun. Ben sıkı bagliyorum ama öz bile olmuo yani molfiks kullaniyom ben. Bagararken yan lastikleri elimle düzeltip hafif esnetiyorum . Yara olduysa mutlaka hametan falan kullan yazık bebişin canı acimasin
Ben de Molfix kullanıyorum. Bezin suçu yok tüm suç benim. Hametan sürüyoruz bizde baya iyi geldi. Bebeklere hiç bişey olmasa keşke.
kızlar oglum 2gundur kakasını yapmıyor cok ıkınıyor ama olmuyor nceden 5 kez yapardı sımdı yapmıyor ne yapabılırım evde
Eğer sadece anne sütü alıyorsa sorun yok. Bitki çayları için onu rahatlatın ve bacak- karın masajları yapın

Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅
Doktor ikinci çocuğu düşündüğün zaman zaman tekrar gel dedi bazı sorunlardan dolayı. Benden cevap:
_ bu benim ilk ve tek evladım 😁

Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅
Bugünleri unutuyorsun. Sadece bebeğin güzel anıları kalıyor akılda. Yoksa ikinciyi düşünmezdim, 🙂

Back
X