2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Dün gece uykuya gecis cidden artık sinir krizi geçirecektim. Benim oğlan çok efendi çok anlayışlı akıllı uslu bir çocuktu. Ben ona hiç sesimi yukseltmedim. İki yıl ben baktım ve çok emek verdim. Hiç kizmadannhep anlattım hep açıkladım çok güzel bir iletişimimiz oldu. Herkesin hayranlıkla baktığı bir çocuktu benimki -uyku dışında- ama kardeşi olacağını ogrenmesiyle dünya değişmeye başladı. Şu an hele o çocuğun buna dönüşmesine sinir oluyorum. Çocuk gelişimi uzmanına gittim hamileliğin sonlarına doğru. Ama yok adam benim kadar bilmiyor meseleyi... Şimdi başka birine gitsek mindiye düşünüyorum ama bakalimm
Neler yapıyor ki?
Benim kızım da çok akıllı bir çocuk, çok iyi de hazırlamıştık kardeş fikrine ama hastanede görünce “bunun annesi kim diye sordu, kucağımda görünce de çığlığı bastı”..şimdi de ara ara huysuzlanıyor ama kendi ilgi isteği için..çok şükür ki doğumu Türkiye’de ailemin yanında yapma kararı almışım..hergün teyzesi, kuzeni, enişteleri, dayısı bi yerlere götürüp akşama kadar eğlendirip getirdiler, yoksa benim halim de yamandı..

20cc cok olmuyo mu bi zarari olmaz degil mi
3-4cay kaşığı ile başladım 10 günde 20 cc ye çıkardın bir süre arttirmam bu yeterli geliyor .
kızlar oglum 2gundur kakasını yapmıyor cok ıkınıyor ama olmuyor nceden 5 kez yapardı sımdı yapmıyor ne yapabılırım evde
Bizim bugün 5. Gunumuz yapmadığım masaj kalmadi popoyu zeytinyagi ile masaj yaptım deliğin etrafını uyardım yok babamisin demiyor yapmıyor.gunde tek öğün bazen hiç mama vermediğim için bekliyorum.ama pazartesi sünneti var sunnet sonrası yaparsa isimiz var mikrop kapar diye korkuyorum.
Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅
Bak 2 yaş olanda zorlanıyor benin ki 10 yaşında ben de zorlanıyorum.zaten zor bulunur r çocuktu hepten ayarları bozuldu.yasin ilerlemeden istiyorsan çok ara verme ki sabrin olsun yoksa önce huni al sonra gebelik testi.
Doktor ikinci çocuğu düşündüğün zaman zaman tekrar gel dedi bazı sorunlardan dolayı. Benden cevap:
_ bu benim ilk ve tek evladım 😁
Bende öyle diyordum 🧐🧐 10 yil sonunda hamileyim diyince millet beni kaile almadi şaka yapıyorsun diyorlardı.o kadar net konusmusum ki inandiramadim.ama gebelik ve zorlukları hepsi unutuluyor.iyiki de yapmışım küçük adami tekrar içime sokasim var severken öldürücem diye korkuyorum.

Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅
Ayni durumdayim ne yalan soyleyeyim. Hamileligin basinda 3 yas ideal diyordum hamileligin sonuna dogru bir daha cok zor diye dusunmryr basladim. Du an ise bugunlerin acili kismini unutmam gerektigini dusunuyorum ve cok cocuklu aileleri giyaben takdir ediyorum. Gercekten basari.
İnanilmaz guzel bir duygu, hamileyken ozlemistim bile hic gormedigim koklamadigim halde. Esime bunu soyledigimde sacma bulmustu. Dogumdan sonra kokladiginda ise cok bizden sen kokuyor ben kokuyor annem babam kokuyor. Hic yabanci kokmuyor dedi. Simdi dusununce onunki de fazla romantik ama cocuk sahibi olmak enteresan bir durum zaten. Bu kadar muhtac bir canli ve gozunden bile sakiniyorsun. Yoruyor hirpaliyor ama bir kere bile of demiyorsun. Allah isteyen herkese versin.

Canım rezene kimyon kullandım fayda görmedim. Hazır karışım almadım kendim hazırlıyorum. Bi tatlı kaşığı rezene bi çay kaşığı anason bi çay kaşığı kimyon koyuyorum. Gündüz 6 saat arayla içiyorum akşam 5 saat arayla. Böyle olunca gece kalmıyo emziriyorum gazını çıkarıyo en fazla 5 dk pışpışlıyorum sonra uyuyo. Yalnız her bebeğin bünyesi farklıdır. Benim bebeğim ya emiyo uyanık olduğunda ya da çırpınır gibi kıvranıp morara morara agliyodu . Başta bi tatlı kaşığı anason kullandım fazla geldi sonra çay kaşığı olarak kullandım. Çay kaşığı tepeli değildi baya sakinledi gazını ağlamadan çıkarma sayısı arttı. Şimdi hafif tepeli yapıyorum çok iyi oluyo. Anason çok etkili.

Ben de Molfix kullanıyorum. Bezin suçu yok tüm suç benim. Hametan sürüyoruz bizde baya iyi geldi. Bebeklere hiç bişey olmasa keşke.

Eğer sadece anne sütü alıyorsa sorun yok. Bitki çayları için onu rahatlatın ve bacak- karın masajları yapın
Oluo bazen geçer inşallah. Benmde büyük oğlum hasta oldu inşallah bebeğe gecmez

Aynisini düşünüyoruz
Kardesi olsun çok istiyorum ama o hamileligin son aylari sancilar dikisler... gözümü korkutuyor

Bir dahakine daha iyi bir hastanede daha iyi ebe ve hemsirelerle dogum yapmak isterim. Sanci hissetirmeyecek uygulamalarla ve her animda yanimda olacak bir ebeyle daha az belki hic dikissiz bir dogum istiyorum:halay:

Ayni durumdayim ne yalan soyleyeyim. Hamileligin basinda 3 yas ideal diyordum hamileligin sonuna dogru bir daha cok zor diye dusunmryr basladim. Du an ise bugunlerin acili kismini unutmam gerektigini dusunuyorum ve cok cocuklu aileleri giyaben takdir ediyorum. Gercekten basari.
İnanilmaz guzel bir duygu, hamileyken ozlemistim bile hic gormedigim koklamadigim halde. Esime bunu soyledigimde sacma bulmustu. Dogumdan sonra kokladiginda ise cok bizden sen kokuyor ben kokuyor annem babam kokuyor. Hic yabanci kokmuyor dedi. Simdi dusununce onunki de fazla romantik ama cocuk sahibi olmak enteresan bir durum zaten. Bu kadar muhtac bir canli ve gozunden bile sakiniyorsun. Yoruyor hirpaliyor ama bir kere bile of demiyorsun. Allah isteyen herkese versin.

Gercekten cok baskaymis evlat sahibi olmak. Kendi minik ama bizi etrafinda dort donduruyor :) ve bunu isteyerek yapiyoruz. Acisiyla tatlisiyla cok guzel. Insallah bebeklerimiz oyle uslu ve kolay olur ki hemen ikincileri dusunuruz 😅

Aynisini düşünüyoruz
Kardesi olsun çok istiyorum ama o hamileligin son aylari sancilar dikisler... gözümü korkutuyor

Bir dahakine daha iyi bir hastanede daha iyi ebe ve hemsirelerle dogum yapmak isterim. Sanci hissetirmeyecek uygulamalarla ve her animda yanimda olacak bir ebeyle daha az belki hic dikissiz bir dogum istiyorum:halay:

Ozel ebe cok onemli gercekten. Benim dogumumda vardi. Ne kadar dikisten kacamasam da orada bilen birinin destegine ihtiyac duyuyor insan.

Gercekten cok baskaymis evlat sahibi olmak. Kendi minik ama bizi etrafinda dort donduruyor :) ve bunu isteyerek yapiyoruz. Acisiyla tatlisiyla cok guzel. Insallah bebeklerimiz oyle uslu ve kolay olur ki hemen ikincileri dusunuruz 😅

Ozel ebe cok onemli gercekten. Benim dogumumda vardi. Ne kadar dikisten kacamasam da orada bilen birinin destegine ihtiyac duyuyor insan.
Ben ilkincide ilk gün çok ağrı olunca malum sezryan yuruyorum ama iki büklüm sırtım dogrultamiyorum kaynanama dedim ki oğluna söyle bana bidaha çocuk falan demesin.🙈 Eve çıktık ertesi gün bebeği kucagima aldım oturudm ya dedim bide kızım olsa iyi olurdu. Ki ikinci gebelik benm çok zor geçti ilk aylar bulantı lar ve üç yasinda oğlum yemek yapmak zulümdü sanki süründum resmen iki ay kadar hep leke geldi düşük riski. İkinci üç aylık dönem hem aşırı derecede el uyusmalari öyle ki öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyodum çok acı çektik plesantanin yeri sikintiliydi doktor hep kanama riski var diodu. Son iki ay acayip sancı çektim hep erken doğum riski vardı heleki geceleri sancidan hep ağladım. 38 haftaya kadar dayandık çok şükür. Sesryan malum ameliyat kimse kolay demesin🤪 ama hala hayalimiz var üç dört çocuk . Eşim hep derdi masada boş sandalye kalmasin ailemiz öyle büyük olsun. 🥰 Ama bu devirde o kadar zor ki çocuk büyütmek sokağa cikartamiyoruz güven yok kimseye . Evde etkinlik yapiosun ev işi hep eksik kalio ev işini tam yapsan çocuk ihmal oluo ki asla istemem bunu camlar kirli kalsın umrum olmaz ama çocuk ihmal olunca vicdan yapıyorum. Ama gönlüm istio ne yalan soyliyim

Ben ilkincide ilk gün çok ağrı olunca malum sezryan yuruyorum ama iki büklüm sırtım dogrultamiyorum kaynanama dedim ki oğluna söyle bana bidaha çocuk falan demesin.🙈 Eve çıktık ertesi gün bebeği kucagima aldım oturudm ya dedim bide kızım olsa iyi olurdu. Ki ikinci gebelik benm çok zor geçti ilk aylar bulantı lar ve üç yasinda oğlum yemek yapmak zulümdü sanki süründum resmen iki ay kadar hep leke geldi düşük riski. İkinci üç aylık dönem hem aşırı derecede el uyusmalari öyle ki öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyodum çok acı çektik plesantanin yeri sikintiliydi doktor hep kanama riski var diodu. Son iki ay acayip sancı çektim hep erken doğum riski vardı heleki geceleri sancidan hep ağladım. 38 haftaya kadar dayandık çok şükür. Sesryan malum ameliyat kimse kolay demesin🤪 ama hala hayalimiz var üç dört çocuk . Eşim hep derdi masada boş sandalye kalmasin ailemiz öyle büyük olsun. 🥰 Ama bu devirde o kadar zor ki çocuk büyütmek sokağa cikartamiyoruz güven yok kimseye . Evde etkinlik yapiosun ev işi hep eksik kalio ev işini tam yapsan çocuk ihmal oluo ki asla istemem bunu camlar kirli kalsın umrum olmaz ama çocuk ihmal olunca vicdan yapıyorum. Ama gönlüm istio ne yalan soyliyim

Is kalsin. Varsin evi pis desinler. Insallah hayirli zamanda saglikla gelir 3. 4. Cocuklariniz 😊

Ben istiyorum nasıl olacak nasıl yapacam bilmiyorum ama istiyorum.
Aramızda doğum yapmayan kalmamıştır sanırım değil mi? Sanırım burda paylaşarak sizi kaygılandırmış olmam.
Benim bebeğim cennet kuşu oldu. Hem de çok az zaman kalmıştı. Bu mübarek günde lütfen benim için de dua eder misiniz tekrar bebeğim olsun kucağım dolsun ama bu sefer uzun ömürlü olsun.

Aramızda doğum yapmayan kalmamıştır sanırım değil mi? Sanırım burda paylaşarak sizi kaygılandırmış olmam.
Benim bebeğim cennet kuşu oldu. Hem de çok az zaman kalmıştı. Bu mübarek günde lütfen benim için de dua eder misiniz tekrar bebeğim olsun kucağım dolsun ama bu sefer uzun ömürlü olsun.

Gercekten mi ? Hic haberim olmadi.Cok uzuldum.En icten sekilde dua edicem senin icin insallah tez vakitte Allah nasip etsin 🙏

Çok çok üzüldüm. Başın sağolsun. 🙁 Allah sabır versin. En kısa zamanda sağlıklı kucağında bebeğin olsun inşallah

Gercekten mi ? Hic haberim olmadi.Cok uzuldum.En icten sekilde dua edicem senin icin insallah tez vakitte Allah nasip etsin 🙏
Burada yazamadım daha çoğu kişi doğuma girmemişti sizi de son dönemlerinizde kaygılandırmak istemedim. İstiyorum ki hemen tekrar bebeğim olsun ama Sezaryen olmak zorunda kaldım onun için de asgari bekleme süresi var işte.

Canim benim kiyamam size, cok uzuldum gercekten. Rabbim insallah bekleme suren biter bitmez kucagini saglikla doldursun. Seni uzmek istemezdim 😞

Rabbim gönül ferahlığı versin 🙏🏻 ne desek boş . İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatların olsun 🙏🏻💕

Canim benim kiyamam size, cok uzuldum gercekten. Rabbim insallah bekleme suren biter bitmez kucagini saglikla doldursun. Seni uzmek istemezdim 😞
Estagfurullah. Üzülmemek elde değil de işte. Bir çok faktör var ve onları bilip düşündükçe kaygılarım daha çok artıyor.

Back
X