2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bana doktor gaz sancisi olunca kundakla ve emzik ver dedi.. Bi de ılık duş ve masaj.. Bi de masajı hiç birakmayin.. Ben her banyodan önce yapiorm.. Genelde sonra yaparlar ama yağliyorum masaj yapiyorum öyle kalio biraz.. Sonra banyoyu yaptirimca mis gibi tertemiz oluyo.. Masaji sadece gaz sancisi olunca yapmak işe yaramiyo
Masaj her gün yapıyorum iki kere en az gazı varsa her alt açmada yapıyorum bebek yağını elime döküp öyle yapiyorum pırt pırt lari duyana kadar yapıyorum . Bazen gazı yok sanarken çıkan sesler beni hayrete düşürüyor

Canim bebekleer yeni gördükleri şeyleri zihne islerken sancı veker baş ağrısı yaşarmış. Dışarı çıkıp gelince o yüzden öyle oluyor. Uyaranlar zihin yapısına fazla geliyor. Mesela sen AVM'de 3 saat kalsan etrafı izlesen ne yaşıyorsan bebek yarım saatte o etkiyi yasarmis dış dünyada.

Ee tabi ben bile yorulyorum dışarı çıkınca.. Minnacık bedeni zihni nasil dayansin.. Cok dogru.. Hiç dusunmedim öyle.. Ama yavas yavas alistirmak mi lazim dışarıya.. Yoksa evde sessizlikte mi devam etmek lazim surekli bilemiyorum.. Bizimki Kuvozde de kaldi ya.. Huzursuz bi bebek😞

Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅

Valla eymenin üzüntüsü sagligina kavuscak mi endisesi büyüyecek mi kosturmasi hastane işleri.. Kendimi soylemiyorum bile.. Bi de ikincide de kolestaz olcam.. Belki olmam rabbimin işine kimse karisamaz da yüksek bi ihtimal var.. Tekrar kuvoz vsvs bayagi bi süre gecsin istiyorum.. Nasip tabiki😊

Ay benm oğlan karnı gerçekten doyduysa memeyi ağzına alınca midesi bulanır gibi oluo oguruo falan bazen zoruma gidio🤣🤣 ayıp diyorum bu yaptığın 😅 emzige de aynı muameleyi yapio canı isterse tutuo istemezse oguruo 🤪

Ben de benimkinin tam doydugu gunu gorecek miyim acaba 😅 acsa da toksa da memeye yaklastirdigim an saldiriyor 3 gundur meme gormemis gibi 😅

Ben ilkincide ilk gün çok ağrı olunca malum sezryan yuruyorum ama iki büklüm sırtım dogrultamiyorum kaynanama dedim ki oğluna söyle bana bidaha çocuk falan demesin.🙈 Eve çıktık ertesi gün bebeği kucagima aldım oturudm ya dedim bide kızım olsa iyi olurdu. Ki ikinci gebelik benm çok zor geçti ilk aylar bulantı lar ve üç yasinda oğlum yemek yapmak zulümdü sanki süründum resmen iki ay kadar hep leke geldi düşük riski. İkinci üç aylık dönem hem aşırı derecede el uyusmalari öyle ki öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyodum çok acı çektik plesantanin yeri sikintiliydi doktor hep kanama riski var diodu. Son iki ay acayip sancı çektim hep erken doğum riski vardı heleki geceleri sancidan hep ağladım. 38 haftaya kadar dayandık çok şükür. Sesryan malum ameliyat kimse kolay demesin🤪 ama hala hayalimiz var üç dört çocuk . Eşim hep derdi masada boş sandalye kalmasin ailemiz öyle büyük olsun. 🥰 Ama bu devirde o kadar zor ki çocuk büyütmek sokağa cikartamiyoruz güven yok kimseye . Evde etkinlik yapiosun ev işi hep eksik kalio ev işini tam yapsan çocuk ihmal oluo ki asla istemem bunu camlar kirli kalsın umrum olmaz ama çocuk ihmal olunca vicdan yapıyorum. Ama gönlüm istio ne yalan soyliyim

Çoklukta bereket vardir derler.. Bnde istiyorum 3 tane ama nasip.. Esinin dusuncesi de çok hoş.. Bi de ilerisi icinde kardesler arasnda yardimlasma filan cok guzel oluyo.. Kalabalik ailede yetisen cocukla yalnz yetisen cocuk arasnda fark oluyo bnce

Ben istiyorum nasıl olacak nasıl yapacam bilmiyorum ama istiyorum.
Aramızda doğum yapmayan kalmamıştır sanırım değil mi? Sanırım burda paylaşarak sizi kaygılandırmış olmam.
Benim bebeğim cennet kuşu oldu. Hem de çok az zaman kalmıştı. Bu mübarek günde lütfen benim için de dua eder misiniz tekrar bebeğim olsun kucağım dolsun ama bu sefer uzun ömürlü olsun.

Allah insallah tez zamanda istegini gerçekleştirir🙏dua edicem tüm kalbimle🙏

Ay benm oğlan karnı gerçekten doyduysa memeyi ağzına alınca midesi bulanır gibi oluo oguruo falan bazen zoruma gidio🤣🤣 ayıp diyorum bu yaptığın 😅 emzige de aynı muameleyi yapio canı isterse tutuo istemezse oguruo 🤪

Coğk ayıb etmiş yauv😄😄 resmen icat çıkarmış😄😄😄 meme dedigin şeye yapışılır😋

Masaj her gün yapıyorum iki kere en az gazı varsa her alt açmada yapıyorum bebek yağını elime döküp öyle yapiyorum pırt pırt lari duyana kadar yapıyorum . Bazen gazı yok sanarken çıkan sesler beni hayrete düşürüyor

Huzursuzluklari gazdan tamamen yaa.. Eymen lavman yapilmasi gereken bi bebekmiş😐 öyle bi gaz cikariyo ki duyan bunu eymen mi yapti diye teyit ediyo.. Büyük osurugu gibi cikiyo valla😄🙊

Aynı benim kızım açken resmen saldırıyor doyunca yüzüne bile bakmıyor emzikte de ayni

Ve oğlum çok zor bir bebekti, çok zorlandım. Hala gece 3 4 defa uyanır, 3 yaşında. Uykuya geçmesi en az bir saat sürer. Ve çok geç uyur. Sabahın erken saatinde uyanir. Öğle uykusu yeni düzene girdi. 45 dk. Ama uyutmak çok uzun yine. Ağlama krizleri falan... Yani hala zor.
Ve buna rağmen ikinciyi doğurdum ikinciyi de normal doğurdum 🤣 ama dikiş konusunda farklı davrandım bu defa. Mümkün olduğunca bir şey yapmıyorum. Cildim dikiş konusunda şanssız maalesef dikiş tutma sıkıntısı varmış ve yaralarım çok geç iyileşiyor. Annem yanımda kalıyor ve kv gündüzleri yanımda. Tekrar o süreci hiçbirimiz göze alamadık...

Benimde kızım çok zordu hala zor 4,5 yasina geliyor.. yeni düzen oturttum diyebilirim bende ama smdi de bebekten dolayı bozuldu o ayrı.. ve bende buna rağmen 2. Yi de normal istedim ama kısmet olmadı.. 2. Bebeği isteme sebebimse kızıma kardeş olmasıydı. Sende sırf kardeşi olsun diye mi 2. Çocuğu yaptın

Bide kulağına ismini kim koydu kaçıncı gün olmali

Valla ben kuvozden çıkınca 3.gun okuttum ezanı.. Esimin dayisi okudu cok duygulandm😞 simdi boyle seylerde bi tuhaf oluyorm gururlaniyorum ilerde okula gidince filan naapcam dedim içimden🙈 instagrama koydum kısa bi video ezan okunurken.. Herkes çok duygusal olmuş diye mesajlar attı😊 ismine yaraşan bir hayat yaşar inşallah🙏

Bende büyük serum alicam tek kullanımlıklar gereksiz pahalı.

Doğumdan 1 hafta sonra gittim usg ile bakti herşey yolundaydı.2 ay sonra gel simir testi alalim dedi ben 5 yillik kanser taramasını geçen yıl yaptırdım diyince simir almayız muayene ederiz dedi.sikayetim olmazsa gitmeyebilirim 🙈🙈

1 hafta sonra bende gittim ama dikişler için. Sadece dikişlerimi alıp yolladılar. Ayrıca bir kontrole ihtiyaç yok mu

Hayır onu demiyorum gebelik tarihi belli regl tarihide mesela ben 33 haftalık gebeyim sezeryan doğum olcam doktor neye göre sezeryan tarihi veriyor Çünki 39+5 te normal doğumda kendiliğinden gerçekleşebilirdi mesela bana doktorum 39 haftayı doldurman gerekiyor dedi ilk gebelik oldugu için tabiki daha erken gelmezse onu bilemeyizde dedi sezeryan olma sebebim tabiki kadınsal Bi rahatsızlığımdan bebeğimi riske atmamak için

Şimdi anladım canım sormak istediğini. benim ilki normaldi bunu da normal bekliyorduk o yüzden bir tarih verilmedi yani bana. Benim.bebegim tersti son ana kadar dönmesini bekledik ama dönmedi ve sancılarım başladı açılmak oldu acil sezeryana alındım. Plânlı değil benimki yani

Kızlar ne alemdesiniz giremez oldum buraya 15 gündür ölü gibiyim acısada öldürmüyor uykusuzluk :)
Bebekleriniz ne alemde uyku düzenleri nasıl sütler ne durumda herkese sormuş olayım şöyle

Back
X