2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben de benimkinin tam doydugu gunu gorecek miyim acaba 😅 acsa da toksa da memeye yaklastirdigim an saldiriyor 3 gundur meme gormemis gibi 😅
Emecek yerleri kalmadığı zaman emmiyorlar. Bide 1.5 aylık olunca öğreniyor galiba. Benim ki de çok doyduğu halde ağzına verince sinirleniyor. Sinirli sinirli emip bırakıyor 🙂

Emecek yerleri kalmadığı zaman emmiyorlar. Bide 1.5 aylık olunca öğreniyor galiba. Benim ki de çok doyduğu halde ağzına verince sinirleniyor. Sinirli sinirli emip bırakıyor 🙂

Yok ya benimki balik mubarek. Herifte doyma hissi yok cunku surekli emziriyorum yutkuna yutkuna da emiyor hic onun biraktigini gormedim. 7 24 yapisigiz 🤦‍♀️

Valla ben kuvozden çıkınca 3.gun okuttum ezanı.. Esimin dayisi okudu cok duygulandm😞 simdi boyle seylerde bi tuhaf oluyorm gururlaniyorum ilerde okula gidince filan naapcam dedim içimden🙈 instagrama koydum kısa bi video ezan okunurken.. Herkes çok duygusal olmuş diye mesajlar attı😊 ismine yaraşan bir hayat yaşar inşallah🙏
Ne güzel olmuş maşallah biz bi haftalık olduk geç kalıyoruz gibime geliyor eşime hocayı getir dedim ama bulamamis

Kızlar ne alemdesiniz giremez oldum buraya 15 gündür ölü gibiyim acısada öldürmüyor uykusuzluk :)
Bebekleriniz ne alemde uyku düzenleri nasıl sütler ne durumda herkese sormuş olayım şöyle
Uyku düzeni mi öyle bişey mı varmış 🤦🏻‍♀️modundayim. Süt var uyku yok düzenli olan tek şey uykusuzluk

Aranızda nurse Harvey's colex kullanan var m? Şimdi eşim eczaneden aldı deneyelimm dedik şırıngayla 5ml verin yazıyor günde 6 kere kullanılabilir yaızyor ama çok değil mi ya???? 5ml bile fazla geldi bana bidee kapağında toz varmış onun şuruba katılması lazımmş biz 5ml öyle verdik onu sonradan fark ettim içinde ki tozu katmadann 😔
Nasıl kullancamm ve faydasını gördünüz mü?
Ya da başka gaz ilacı tavsiyesi de alabilirim????????

Çoklukta bereket vardir derler.. Bnde istiyorum 3 tane ama nasip.. Esinin dusuncesi de çok hoş.. Bi de ilerisi icinde kardesler arasnda yardimlasma filan cok guzel oluyo.. Kalabalik ailede yetisen cocukla yalnz yetisen cocuk arasnda fark oluyo bnce
Benim düşüncem ya tek çocuk ya çok çocuktu. Tek olsun maddi manevi herseyimiz onun olsun diyodum ama çok bencillik olacaktı büyük oğlum için tek çocuk olmak çok zor. İnsallh güzel mutlu bı aile olabilmeyi başarabiliriz. Ben çocukluğumu hatirlarken evet ben mutlu bir cocuktum diyorum evimiz hep sakin ve huzurluydu zengin olmadık hiç bayramlarda yeni elbise giyerdik ama babamın cebinde on TL fazla para olsa yaş pasta almadan haftasonu gecirmezdik. Neşeli huzurlu bı aile hayatı hayalim var .

Huzursuzluklari gazdan tamamen yaa.. Eymen lavman yapilmasi gereken bi bebekmiş😐 öyle bi gaz cikariyo ki duyan bunu eymen mi yapti diye teyit ediyo.. Büyük osurugu gibi cikiyo valla😄🙊
Mirza da aynı canm. Bı gaz cikario eşime ben yapmadım falan diyorum 🤣 o derece

Aynı benim kızım açken resmen saldırıyor doyunca yüzüne bile bakmıyor emzikte de ayni
Hani sigara içmeyen bı insan sigara kokusundan tiksinir ya öyle davranıo sanki hiç ağzına dahi sürmemiş te midesi öyle Bulanıo gibi🤪 halbuki çoğunlukla memede yaşıyoruz🙈 Allah'tan zorda olsa emzik tutturdum da en azından uykuya geçerken bazen faydası oluo.

3. Veya 7. Günü konurmuş. Benim iki kızımı da 7. Günlerinde babaları koydu.
Biz ilk bebeğimde doğduğu gün koyduk isimini eşim hastane odasında okudu ezanı kulağına ikinci bebegimde ilk gün hastanedyken deprem oldu malum çok kötü bı gündü unuttuk resmen. İkinci okudu eşim ismini ben eşimden başka kimsenin okumasini istemedim eşim bebeğimizin ismini kulağına okurken gurur duydum ilk bebeğimde de yaşadım bu hissi. Bı kez daha anne baba olduk. Rabbim dileyen arzulayan her aileye nasip etsin

Aynisini düşünüyoruz
Kardesi olsun çok istiyorum ama o hamileligin son aylari sancilar dikisler... gözümü korkutuyor

Bir dahakine daha iyi bir hastanede daha iyi ebe ve hemsirelerle dogum yapmak isterim. Sanci hissetirmeyecek uygulamalarla ve her animda yanimda olacak bir ebeyle daha az belki hic dikissiz bir dogum istiyorum:halay:
Kesinlikle ebe çok önemli, ben ebenin sayesinde doğum yaptım diyebilirim geldi gitti beni muayene etti 2 gece açılma bekledim onun müdahaleleriyle hızlıca ilerledi hersey . doğum sırasında da dogumhanede bir sürü ebe genç kız vardı hepsi bir ağızdan ıkın az kaldı hadi geldi desteğiyle çıkardım çocuğu 😄😄😄👍

kızlar oglum 2gundur kakasını yapmıyor cok ıkınıyor ama olmuyor nceden 5 kez yapardı sımdı yapmıyor ne yapabılırım evde
Bizimde bu şekilde olmuştu gliserin fitil pediatrik aldım ikiye bölüp trasladim ufalınca poposuna koyduk hemen yaptı rahatladı. Devamlı yapmamak gerekiyor tabiki tembelliğe yol açar.

Neler yapıyor ki?
Benim kızım da çok akıllı bir çocuk, çok iyi de hazırlamıştık kardeş fikrine ama hastanede görünce “bunun annesi kim diye sordu, kucağımda görünce de çığlığı bastı”..şimdi de ara ara huysuzlanıyor ama kendi ilgi isteği için..çok şükür ki doğumu Türkiye’de ailemin yanında yapma kararı almışım..hergün teyzesi, kuzeni, enişteleri, dayısı bi yerlere götürüp akşama kadar eğlendirip getirdiler, yoksa benim halim de yamandı..
Bizimki bunun annesi kim olacak sorusunu hamileyken sormuştu ve o zamandan başlamıştı sen olamazsın diye krizlere 🤦
Dikkat çekme çabası huysuzluk duymazlıktan gelme olabilecek bilimum yaramazliklar... Aslında haklı da. Çünkü çocuklar bir kardeş olamadi. Eve geldik, iki gün sonra bizimki hastalandi. Büyük grip olunca onu ötekinin yanına sokmadim bir hafta. Tam hadi kardesine bak falan demeye başladım ki sıpa bugün yine öksürük hapsuruk yine hasta.
Onun gözünde çocuk anneyi çalan varlık.
Doğuma giren doktoru tanıyor. Geçen gün soruyor bana kardeşim geri karnına sığar mı, Elif Abla kardeşimin çıkmasına yardım etmiş geri sokabilir mi?

Öncelikle tavsiyem birincinin tuvalet alışkanlığı olmadan hamile kalmayın. Hamilelikte tuvalet çok zorluyor.
3 yaş fark var bizimkilerde. 2buvuk üç yaş arası zorlu bir dönem. Çocuğun anlayabildigi korkuların büyük olduğu, ifade guvununntam anlamıyla oturmadığı ve ikna edilemediği dönem. O yüzden bence 4 daha uygun yaş araligiymis. Ben 30 yaşındayım. Eşim 37
Eşimle aradaki fark çok açılmasın diye düşündüm çocuklar da birbirini yakalasin. Benim ilk çocuk 1 yılda oldu. İkinci de 6 7 ayda olursa 3buvuk yaş olur arada Çok iyi demiştim. Ama Allah nasip etti çok şükür çabuk oldu bu defa. Arada da takı tamına 35 ay oldu :)

Daha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor 😅
Ayni durumdayim ne yalan soyleyeyim. Hamileligin basinda 3 yas ideal diyordum hamileligin sonuna dogru bir daha cok zor diye dusunmryr basladim. Du an ise bugunlerin acili kismini unutmam gerektigini dusunuyorum ve cok cocuklu aileleri giyaben takdir ediyorum. Gercekten basari.
İnanilmaz guzel bir duygu, hamileyken ozlemistim bile hic gormedigim koklamadigim halde. Esime bunu soyledigimde sacma bulmustu. Dogumdan sonra kokladiginda ise cok bizden sen kokuyor ben kokuyor annem babam kokuyor. Hic yabanci kokmuyor dedi. Simdi dusununce onunki de fazla romantik ama cocuk sahibi olmak enteresan bir durum zaten. Bu kadar muhtac bir canli ve gozunden bile sakiniyorsun. Yoruyor hirpaliyor ama bir kere bile of demiyorsun. Allah isteyen herkese versin.

Back
X