Bunu bende araştırıyorum. Hiperaktivite olarak araştırıyorum ama tanısı en erken 2yaşta veriliyormuş. İnanılmaz hareketli bir bebeğim var.
Bu yüzden önüne oyuncakları yığmıyorum , 2-3 seçenek koyuyorum önüne hangisini isterse onu alıyor ve tek oyuncakla oynatıyorum, dikkati çok dağınık çünki. Elindeki oyuncağa odaklanamıyor kesinlikle. Bütün seslere bütün hareketlere anında kulak kabartıyo ve gözler fıldır fıldır bi kere oyuncağa bakıyorsa milyon kere etrafta gözler. Hani oyuncak elindeyken de sallar vuru bişeyler yapar bebekler ama benimki ne yapacağını şaşırıyor. Paldır küldür oyuncaklar havada uçuşuyor resmen. Ve çok heyecanlı bi bebek muhtemelen herşeye yetişmeye çalıştığı için ... heyecandan sürekli aşırı hızlı nefes alıp veriyor ve sürekli terleme modunda. Örn, mama sandalyesinde oturuyor, hızlı hızlı masaya vurarak aşırı heycanlı sesler çıkarıyor ve göl oluyor sanşyeler içinde. Yere oturtuyorum anında yüzüstü atıyo kendini ve tepine tepine arkalara yanlara hertarafa sürünüyo ama nasıl sürünme deyim hani balıkları canlı bir şekilde sudan çıkarırsınızda kuru biryerde zıplarya aynı o şekilde bi tepinerek sürünme

çok komik oluyo ama bu kadar hareket heyecan ve birleye dikkati veremeyip aynı anda herşeye yetişmeye çalışma nedir bilemiyorum.
Biraz araştırma yaptım. Hiperaktif çocukların özelliklerinden şunlar benim bebeğimde var, etiketlemiyorum tabiiki sadece gözlemci bi anne olup erken tanının hayati önemini göz önünde bulundurmaya çalışıyorum.
Hiperaktif bebekler
derin uykuya geçemez diyor evet öyle çok kısa uykularımız var ve sürekli uykuda uyanık gibi bi hali var . Tensel teması sevmez kucağa alınmaktan hiç hoşlanmaz kucaktaysa ya bağırır yada kucağında olduğu kişiyi iterek durur. Eller kollar hiç durmaZ kıpır kıpır kıvrık kıvrık hareketler ve sürekli paldır küldür sanki kollarının içine kontrol edilemez bişey var ve heryere çarpıyor gibi