2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bunu bende araştırıyorum. Hiperaktivite olarak araştırıyorum ama tanısı en erken 2yaşta veriliyormuş. İnanılmaz hareketli bir bebeğim var.

Bu yüzden önüne oyuncakları yığmıyorum , 2-3 seçenek koyuyorum önüne hangisini isterse onu alıyor ve tek oyuncakla oynatıyorum, dikkati çok dağınık çünki. Elindeki oyuncağa odaklanamıyor kesinlikle. Bütün seslere bütün hareketlere anında kulak kabartıyo ve gözler fıldır fıldır bi kere oyuncağa bakıyorsa milyon kere etrafta gözler. Hani oyuncak elindeyken de sallar vuru bişeyler yapar bebekler ama benimki ne yapacağını şaşırıyor. Paldır küldür oyuncaklar havada uçuşuyor resmen. Ve çok heyecanlı bi bebek muhtemelen herşeye yetişmeye çalıştığı için ... heyecandan sürekli aşırı hızlı nefes alıp veriyor ve sürekli terleme modunda. Örn, mama sandalyesinde oturuyor, hızlı hızlı masaya vurarak aşırı heycanlı sesler çıkarıyor ve göl oluyor sanşyeler içinde. Yere oturtuyorum anında yüzüstü atıyo kendini ve tepine tepine arkalara yanlara hertarafa sürünüyo ama nasıl sürünme deyim hani balıkları canlı bir şekilde sudan çıkarırsınızda kuru biryerde zıplarya aynı o şekilde bi tepinerek sürünme :rolleyes: çok komik oluyo ama bu kadar hareket heyecan ve birleye dikkati veremeyip aynı anda herşeye yetişmeye çalışma nedir bilemiyorum.

Biraz araştırma yaptım. Hiperaktif çocukların özelliklerinden şunlar benim bebeğimde var, etiketlemiyorum tabiiki sadece gözlemci bi anne olup erken tanının hayati önemini göz önünde bulundurmaya çalışıyorum.
Hiperaktif bebekler derin uykuya geçemez diyor evet öyle çok kısa uykularımız var ve sürekli uykuda uyanık gibi bi hali var . Tensel teması sevmez kucağa alınmaktan hiç hoşlanmaz kucaktaysa ya bağırır yada kucağında olduğu kişiyi iterek durur. Eller kollar hiç durmaZ kıpır kıpır kıvrık kıvrık hareketler ve sürekli paldır küldür sanki kollarının içine kontrol edilemez bişey var ve heryere çarpıyor gibi:rolleyes::KK70:
Kızlar yaaa 😂😂 benim oğlan da önüne oyuncak yigarsak hepsi havaya uçuyor çok heyecanlı çok meraklı. Her sese kulak kabartiyo . Üst kattan hapşırma sesi gelse bile tavan bakıyo😅 elinin ulaşabileceği her nesneyi eklemek istiyor. Çabuk sıkılıyor sürekli gezmek istiyor. Çok normal aslında. Uyku konusu büyük oğlumda uykuyu sevmez çıt sesine uyanir di. Küçük te aynı . Kabullendim artk uyku bize hayal👻

Kızlar meme reddi yaşayıp çözen varmı ben 4 aydır çözemiyorum da bu arada 6.5 aylıgız 😒
Ben yaklaşık dördüncü ay olmadan yaşamaya başladım.Bu dert biteli de iki hafta oluyor.Yani üç ay sürdü gibi bizde de meme reddi.Kesinlikle gözü açık emmek istemiyor,kafayı geriye atıyordu.O emmek istemedikce ben üzülüp ağlama olayları yaşıyordum.Surekli uykusunda ya da uyanmaya yakın anlarda gözü kapalıyken emziriyodum.Bu süreçte göğüs tıkanıklığı da yaşadım düzgün emmiyor diye,çok zor bir surecti.Bizde biberon veya emzik yoktu.Bu yüzden sabret geçer dedi herkes.Suan her şey yolunda,geçti gitti o dert.İnsallah sizin de son bulur.

Mamajo aldim.Bugun geldi kargo.henuz oyuncak saniyolar.O yuzden simdilik 1 tane aldim.Hic damlatmiyor ama bebekler de zor cekiyor gibi suyu.
Ben de mamajo aldım.İlk kullanımda başaramadı.Uc dört sefer denedikten sonra pes ettim kaşıkla verdim hep suyu ama öncesinde bir alistirma bardagini da tuttum.Sanirim bir hafta kadar sonra alıştı,şuan kendi kullaniyor bardağını.Ben sevdim 😊

Bu arada tarhana olarak e bebegi hammm markasiydi sanirim onu denedim.Ipince elenmis.Icimi okadar guzel ki.Putursuz.Tadi da cok guzeldi.Denenebilir.
Keşke diğer mesajla birlestirseymisim,ben de aynisini aldım 😄 Severek içti,şaştım kaldım 😅
Chelzy nasılsın? Hamilelik son haftalarında senden çok guc alıyordum,bebek kilo mevzusu konusunda sikintidaydim.Suan o zamanları hatirladim..Hey gidi 😊

7.ayina 5 gün kaldı resmen kizimin.Ve şimdiden minicik hallerini,hamileliği,o ilk kavuşmayi,"niye aglamadi" diye sorduğum doğum anını,gözümü alamadığım zamanları özledim.İyi ki varlar..

Ben 3 aydir sagarak veriyorum nerdeyse.Hiperlaktoz ve meme reddi ikisini birarada yasayinca psikolojim kaldirmadi meme vermeye ugrasmayi.bir de bir bebek degil ikisi de yasadi o surecte.Zorlugu sana olacak ama nasil aliyosa alsin dusuncesindeyim anne sutunu.Gece yarisi sabaha krsi demeden arayi cok acmadan hep sagip veriyorum.
Bende öyle ve çok yoruldum

Bizimkiler aynı gidiyor sanırım canım yerde oynamak istemiyor bizimki de sürekli mızıldanma hali

4. Ayda başladı ve 6. Ayda bizimki tamamen reddetti 🙄🙄
Ben de yerde onunla sürünüyorum sırf dursun diye, mandal çok işe yaradı bi de evde kullanılmayan klavye hesap makinesi ve kumanda vardı pillerini çıkardım güzelce temizledim onları çok sevdi deneyin isterseniz.
Bir saattir ben şimdi eşim deniyor ve uyumuyor üç gündür şaştık çok değişti.

Öbür mesajında semizotunu sormuşsun, sebze çorbasına kattım bi de kalın sapı varsa yıkadım verdim eline diş kaşıdı. Annem bize pirinçle kavurup pişirip de verirmiş onu da belki denersin

Ben de yerde onunla sürünüyorum sırf dursun diye, mandal çok işe yaradı bi de evde kullanılmayan klavye hesap makinesi ve kumanda vardı pillerini çıkardım güzelce temizledim onları çok sevdi deneyin isterseniz.

Öbür mesajında semizotunu sormuşsun, sebze çorbasına kattım bi de kalın sapı varsa yıkadım verdim eline diş kaşıdı. Annem bize pirinçle kavurup pişirip de verirmiş onu da belki denersin
Şaşırtıcı bir biçimde benim bebeğim elektrikli süpürge sesine uyuyor. Geçen evi süpürürken beşiğine yatırdım.zorla uyuttuğum çocuk kendi kendine uyuya kalmış. Bugün de youtubedan açtım süpürge sesi, yine uyudu maşallah. Yoksa uyumamak için direniyor resmen. Acayip uykusu var biliyorum da

Evet biliyorum eğitim verdiğini. Ya 6.30 u görse o da 7 ye kadar oyalanır ama işte 5.45 olunca bir süre sonra ağlıyor odadan çıkarmıyorum emziriyorum ki çoğusunda uyutmayı da denedim ama yok uyuyamıyor. Haliyle erken kalkınca gün içinde uykular da bozuluyor saatleri.
6.30 iyi aslında da işte ben göremiyorum 😀
Odanız aydınlık mi? Aydınlık da biyolojik saat işliyor uyaniyirlar gün doğumuyla. Karartma perde oneririm

Şaşırtıcı bir biçimde benim bebeğim elektrikli süpürge sesine uyuyor. Geçen evi süpürürken beşiğine yatırdım.zorla uyuttuğum çocuk kendi kendine uyuya kalmış. Bugün de youtubedan açtım süpürge sesi, yine uyudu maşallah. Yoksa uyumamak için direniyor resmen. Acayip uykusu var biliyorum da
Onu ben de arada kullanıyorum böyle giderse yine başlarım, evet çok uyku var ellerini ağzına çarpa çarpa uykusunu açıyo. Benim ağzıma burnuma dadanıyo dokuncak illa büzüştürcek.. uzun zamandır yapmadığımız ayakta gezdirerek uyutmayla uyudu inşallah kalıcı olmaz☹️

Keşke diğer mesajla birlestirseymisim,ben de aynisini aldım 😄 Severek içti,şaştım kaldım 😅
Chelzy nasılsın? Hamilelik son haftalarında senden çok guc alıyordum,bebek kilo mevzusu konusunda sikintidaydim.Suan o zamanları hatirladim..Hey gidi 😊

7.ayina 5 gün kaldı resmen kizimin.Ve şimdiden minicik hallerini,hamileliği,o ilk kavuşmayi,"niye aglamadi" diye sorduğum doğum anını,gözümü alamadığım zamanları özledim.İyi ki varlar..

Iyiyim canim.Dimi son zamanlarimizdi.Destek oluyorduk.Simdi nelerden bahsediyoruz.Diş mi geliyor,emekliyor mu muhabbeti yapiyoruz.Zaman nasil da geciyor😊
Iyi iki varlar.Iyi ki bizi seçtiniz diyorum findik kurtlarina😍

Bende aldım onu ama tadı çok kotu oldu içemedi sen nasıl yaptın onu ?
Bi de kızlar semizotu aldım nasıl bi yemek yapabilirim bebegim için?
Aaa neden ki acaba? Tereyagini erittim.Soguk suyu ve 1 küp ilik suyu koydum ve hemen 2 kasik tarhanayi koydum icine.Karistirdim koyulasincaya kadar.

Z.yaginda ya da tereyaginda soganlari bir cevir semizleri ve pirinci ekle.Kendi suyunda pisiyor zaten semizotu.istersen yine kullaniyorsan ilik suyu ondan da atabilirsin azicik.Kisik ateste pisir.

Sağol canım deneyeyim
Ne yapıyorsunuz mama mı yoksa sağıyor musunuz
Emmeyince süt bitti sağarak da vermeyi denedim ama emmedigi her gün biraz daha azaldı şuan sadece gıda alıyor
Aaa neden ki acaba? Tereyagini erittim.Soguk suyu ve 1 küp ilik suyu koydum ve hemen 2 kasik tarhanayi koydum icine.Karistirdim koyulasincaya kadar.

Z.yaginda ya da tereyaginda soganlari bir cevir semizleri ve pirinci ekle.Kendi suyunda pisiyor zaten semizotu.istersen yine kullaniyorsan ilik suyu ondan da atabilirsin azicik.Kisik ateste pisir.
Tarifte domates soğan falanda yazıyordu acaba onlardan dolayı mı olmadı inanılmaz ekşi bise olmuştu ben yaptığımda bi de boyle deneyeyim

Sabah sabah boğazım düğümlendi. Oğlanlar uyanmadan haberlere bakayım dedim. 8 aylık erkek bebegın boğazına salatalık kaçmış nefes borusuna gitmiş yavrum rahmetli olmuş. Annesine sabır diliyorum. Deneyimli bir anne olarak hep şunu gözlemledim bende yemeyen mıy mıy 1 numara da var, çok iyi kaşık tutan çiğneyen 2 numarada ama şu gerçek çocuk 1 yaşına gelmeden eline sert şey vermedim ayrıca babası da verdırmedi o da ayrı, herkes kızdı ver salatalıgı ver havucu kemirsin. Ne oldu öğrenmediler mi şimdi herseyı yıyorlar.. Sadece giydirdım onlüklerı verdım eline kasıkları döke saça yogurt yedıler corba ıctıler, elleriyle minik makarna yediler yanlarında hep ben vardım... Hatta 3 numarada dişi kaşınıyor diye havuc verdım 2 minnak dişiyle küçücük havuc kopardı ben görmesem boğazına takılırdı..... Versek bile yanından ayrılmayalım ama nefes borusuna kaçınca Allah korusun. Bir arkadaşım çok rahattı eline verirdi yeşil soğanı 9 aylıktı, bebegı yalnız bırakırdı. boğazından hep tıftımiş yeşil soganın beyazını cıkarırdı. Ekmektwn birşey olmaz sanırdım kıza vermiş ekmegı ıcını bu da tam yutmadan bogazda bırıkmıs sıkısmıs ekmek parçaları..Daha 1.5 yasındaki çocuga verırlsrdı tam fındık kaç kere uyardım. Sonra noldu benı aglayarak aradı biz hastanedeyiz soluk borusuna fındık parçası kaçtı... Dr nasıl kızmıs.. Yazık 2 gün hastanede kaldılar. Valla deneyim şu, eline versen de vermesen de çocuga sadece catal kaşık kullanmayı öğret birsekılde yıyor ha ya as yer ha hızlı bu da tamamen yaradılış.. 1 numara zaten ememeyen bebekti yemesı de mıy mıydı.. Bebek belli edıyor kendı o.. Şu kendı kendıne yeme yontemini bıle şu an kendı bebegım yapmam bazı gıdaları yutamıyor ... Boğazına takılıyor. 10 aydan önceden baslamam. Biraz diş çogalsın... Valla birsekılde öğreniyorlar kendılerı yıyor Allah korusun yeri gelsin aç kalsın ama nefes alsın,canı sağolsun bana can olsun

Sabah sabah boğazım düğümlendi. Oğlanlar uyanmadan haberlere bakayım dedim. 8 aylık erkek bebegın boğazına salatalık kaçmış nefes borusuna gitmiş yavrum rahmetli olmuş. Annesine sabır diliyorum. Deneyimli bir anne olarak hep şunu gözlemledim bende yemeyen mıy mıy 1 numara da var, çok iyi kaşık tutan çiğneyen 2 numarada ama şu gerçek çocuk 1 yaşına gelmeden eline sert şey vermedim ayrıca babası da verdırmedi o da ayrı, herkes kızdı ver salatalıgı ver havucu kemirsin. Ne oldu öğrenmediler mi şimdi herseyı yıyorlar.. Sadece giydirdım onlüklerı verdım eline kasıkları döke saça yogurt yedıler corba ıctıler, elleriyle minik makarna yediler yanlarında hep ben vardım... Hatta 3 numarada dişi kaşınıyor diye havuc verdım 2 minnak dişiyle küçücük havuc kopardı ben görmesem boğazına takılırdı..... Versek bile yanından ayrılmayalım ama nefes borusuna kaçınca Allah korusun. Bir arkadaşım çok rahattı eline verirdi yeşil soğanı 9 aylıktı, bebegı yalnız bırakırdı. boğazından hep tıftımiş yeşil soganın beyazını cıkarırdı. Ekmektwn birşey olmaz sanırdım kıza vermiş ekmegı ıcını bu da tam yutmadan bogazda bırıkmıs sıkısmıs ekmek parçaları..Daha 1.5 yasındaki çocuga verırlsrdı tam fındık kaç kere uyardım. Sonra noldu benı aglayarak aradı biz hastanedeyiz soluk borusuna fındık parçası kaçtı... Dr nasıl kızmıs.. Yazık 2 gün hastanede kaldılar. Valla deneyim şu, eline versen de vermesen de çocuga sadece catal kaşık kullanmayı öğret birsekılde yıyor ha ya as yer ha hızlı bu da tamamen yaradılış.. 1 numara zaten ememeyen bebekti yemesı de mıy mıydı.. Bebek belli edıyor kendı o.. Şu kendı kendıne yeme yontemini bıle şu an kendı bebegım yapmam bazı gıdaları yutamıyor ... Boğazına takılıyor. 10 aydan önceden baslamam. Biraz diş çogalsın... Valla birsekılde öğreniyorlar kendılerı yıyor Allah korusun yeri gelsin aç kalsın ama nefes alsın,canı sağolsun bana can olsun

En korktugum sey.Hep diyodum vericem onune yesinler diye ama yapamiyorum.Onunde sonunda ogreniyorlar degil mi? Varsin elleriyle hemen yemesinler napayim diyorum.Olay cok uzucu .Allah kimsenin basina vermesin ama deneyimli bir anne olarak ogreniyorlar bir sekilde demen icimi rahatlatti.Biri puturlu seyleri cigniyor kasikla verdigimde cok net farkediyorum.Bugun havuc,patates denetmeye niyetlenmistim ama vazgectim.

Çok doğru cnm bir anlık birşey ben kesinlikle vermiyorum korkudan ben kız çok tikanirti buda böyle aklım gittiyor Allah evlat acısı vernesin

Çok doğru cnm bir anlık birşey ben kesinlikle vermiyorum korkudan ben kız çok tikanirti buda böyle aklım gittiyor Allah evlat acısı vernesin
Canım çünkü bebeklerde öksürme refleksi daha tam gelişmedi. Yani biz koca ınsanların boğazına bile birşey kaçtığında öksğr öksür bir hal oluyoruz. Bebekler ve minik çocuklar napsın.. Tabiiki pütürlü gıda vercez ama onda bile yanından ayrılmayacağız. Ya da ne bileyim ben 4 yıl sonra tüp bebekle ilk anne oldum ondan pimpirikliyim... Millet verir eline birsey olmaz benimkiler de olur. Allah herkesı yavrusunu korusun içinde de benimkileri.

Salatalık... Diş yokken bile en kolay kopardiklari şey. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Ben ilk çocukta %80 blw yaptım. Evet %80 çünkü koydum önüne yoğurdu, muzu, haşlanmış patatesi minciklaya minciklaya yedi. Ama eline salatalık elma armut vermedim hiç. Vereceksem de onları da cam rendede çekip verdim.
Her şey bir anlık. Allah korusun. Oğlanın başına yetisemeyecegi şekilde kağıttan küpler aşmıştım en attakine ulaşmaya başladı ben de aldım sadece en üstte yüksekte bir tane kaldı. Onu da alacakken büyük çağırdı 30 saniye sürdü gidip gelmem ve bir baktım ulaşmış ona ağzı kağıt dolu.

Back
X