2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evet öyleymiş. Ben genzine süt kaçırınca sırtına vuruyordum. Doktor sırtına vurman daha hızlı nefes almasını sağlar, iyice boğazına kaçar dedi. İlk önce gözlemleyip tıkanıyor sa ilk yardım manevralarını uygulamak gerekliymiş.
O kisimda cogu insan panik oluyor. Mama sandalyesindeyse ozellikle panik olmadan gozlemek gerekiyor. Tam tikanma ve yari tikanma ayri ayri tepki verilebilecek durumlar. Ogurmekle tikanmak ayni sey degildir. Ayirt etmiyor anneler genelde bu noktada panik oluyorlar. Yari tikanma da bebegin yere dogru hafif egmek yercekimi ile tikanikligi acar.
Tam tokanma da yer cekiminden yine faydalanilir arti mide ustune diyafram civarina kolla basilarak diger elle de sirtina yukaridan asagi gibi el ayasinin sert kismi ile vurulur. Sonra bebek kaldirilip kontrol edilir. Eger bogazina kacan gorunuyorsa parmakla alinir. Gorunmuyorsa islem tekrar edilir. 5 dk icinde herhangi bir tepki alinmadi ise 112 aranir.

Aradım açmadı enabiza girdim asi bölümüne yapıldı yazıyor
Artık aklımda soru isaretleri var kendisi çatlak biri o yüzden hiç güven vermiyor insan kilosunu boyunu bile söylemez mi cocuk doğuran kadınlari sevmiyor arkadaş 4hamiledi demiski bir kadın çocuk doğurmam desi heyekelini dikicem böyle biri isde

Bizim araba da tutmak zor olur yanlış bir yerine vurabilirim dedi. İçeride penceresi açık bir oda da yaptı. Bacaklarını eşim tuttu. Kendi iğneyi yaptı. Ağzına damlayı da elini dezenfekte edip bekleyen hemşire sıktı. Çok korkarak gitmiştim bende kararsız kalıp. Diğer aşı geldi nerdeyse haziran da olacak o da
Hemşire hanım beni gebelikte tanıdığı için pimpirikli oldugu mu biliyor bebeğin bacakları dosarı dogruydı hemşire hanım egılerek kolayca yaptı. Eline dezanfaktan sıktı ben arabanın orada eldiven verdım sağolsun taktı vurdu. Bızım temmuzda

Artık aklımda soru isaretleri var kendisi çatlak biri o yüzden hiç güven vermiyor insan kilosunu boyunu bile söylemez mi cocuk doğuran kadınlari sevmiyor arkadaş 4hamiledi demiski bir kadın çocuk doğurmam desi heyekelini dikicem böyle biri isde
Tekrar tekrar ara bence.

Oğlum soğuk almış sanırım bugün çok kustu ve ishal de oldu. Saat 7.15 gibi yatırdım. Gündüz ne versiysem çıkardı . Bende daha sık emzirdim ve sadece yoğurt verdim onu yedi. Şu an aklıma hiç bişey gelmiyo . Oğlum için yapmam gereken ya da yapabileceğim başka neler var ? Sizlerden akıl alayım biraz tedirgin oldum beynim caliamiyo

Sık sık emzirmek benimde aklıma gelen bu . Ani ağlamaları varsa sancısı olabilir ayağının altına havluya sarılı sıcak su torbası koyabilirsin yoksa havlu ütüleyip sırtına koyabilirsin.

Kızlar size birşey danışmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim
Biberonu vermeyip 3 4 gün boyunca kaşıkla süt versem sizde unutup tekrar emmeye döner mi ben çok yoruldum bırakmak istiyorum sağma işini son çıkışım bu benim 4 ay oldu sağ Allah sağ yoruldum

Biberonu vermeyip 3 4 gün boyunca kaşıkla süt versem sizde unutup tekrar emmeye döner mi ben çok yoruldum bırakmak istiyorum sağma işini son çıkışım bu benim 4 ay oldu sağ Allah sağ yoruldum
Bir emzirme danışmanı desteği alsanız. Süt varsa bir ihtimal dönebilir bebek.

Kızlar merhaba sizlere birşey sormak istiyorum 6.ay aşımızda kilosuna ve boyuna da bakıldı miniğimin biraz fazla almis son kontrolunden sonra mama+ek gida veriyorum.Hemsire mamayi azalt dedi ben normalde 5 kez 150 cc veriyordum .Simdi onu 3 e indirdim 2 defa 120 cc, 1 defa 90 cc ve 3 ögun ek gida.Acaba az mi veriyorum mamayı ya kafam karıştı o_O Sizlerin bebisleri nasil kilo boy olarak
Ben erken doğduğu için toparlasın derdim bu seferde bu kafama takildi ,annelik zor işmiş vesselam...

Kızlar merhaba sizlere birşey sormak istiyorum 6.ay aşımızda kilosuna ve boyuna da bakıldı miniğimin biraz fazla almis son kontrolunden sonra mama+ek gida veriyorum.Hemsire mamayi azalt dedi ben normalde 5 kez 150 cc veriyordum .Simdi onu 3 e indirdim 2 defa 120 cc, 1 defa 90 cc ve 3 ögun ek gida.Acaba az mi veriyorum mamayı ya kafam karıştı o_O Sizlerin bebisleri nasil kilo boy olarak
Ben erken doğduğu için toparlasın derdim bu seferde bu kafama takildi ,annelik zor işmiş vesselam...

3 ogun ek gidadan ayri 5 defa 150 cc iciyorsa istahli masallah.
Benimkilerin istahi yok.Asla okadar icemezler.Agizlarini kapatiyolar..Mama sansalyesine oturtmasam asla acliktan aglamazlar😄.Ilk 4 ay birer kilo aldilar.Sonra 500-600 arasi.Biri 1800 digeri 2200 dogdu.Su anda 1800 dogan 7600 olmustur.2200 dogan da 7900 civari.Boylari minik olanin 67,5 cm .Digeri 71.

Sanki birden çok azaltmışsınız gibi geldi bana kademeli olarak mı düşseniz acaba

Hadi bakalım testi beklerken neler hissettin🤭🤭😄😄

Testi beklerken niyese o anda pozitif olmasını da istedim gibi 😁 ama bisey düşünmedim sadece pozitif mi acaba, ay pozitif olsa mıydı acaba falan dedim içimden 🤣 ama hasta oldum dün 🥳

Selamlar bu arada kızlar herkese. Burayı çok seviyorum, sizleri de. Ama ben evden çalışmaya basladim. O yüzden kalan zamanlarda da bebisi emziriyorum, ek gidasini hazırlıyorum, onunla oynuyorum. Oglen uyutmalari ananeye kaldi. Ne guzel ayakta sallamayi birakmistim. Emziriyodum uyuyodu. Ama tabi calisinca gun icinde uyutmaya vakit kalmiyor. Bir laptop bir bebek arasında gidip geliyorum tüm gün. 10 dklik boslugum olsa hemen kalkip bebişimin yanina koşuyorum 😍
Keske anneler bebislerini birakip calismak zorunda olmasa 😥 Tek tesellim işverenin izin verirse (ki verecek gibi duruyor) 1 yaşına kadar evden çalışıyor olacak olmam.

Sizler ne yapiyosunuz. Ek gıda dönemi nasıl gidiyor. Benim şimdiye dek verdiklerim kabak, patates, soğan, havuç, tarhana çorbası, ev yapımı lor peyniri ve yoğurt, armut, elma, hipp in tam tahilli mamasi, pirinc unu mamasi ve pekmez, muz, yumurta sarısi ve bir de çorbasına peynir altı suyu koyuyorum her daim.

Ortalama 3 4 tatlı kaşığı yiyor. Tarhana çorbası ve muzu çok seviyor. 1 cay bardağı tarhana çorbası bitirdi mesela 2 gün önce 🤣

Bir de mideleri ne kadar acaba. Ek gıda miktarı olarak siz ne kadar veriyorsunuz? Bizimki çok iştahlı değil ama bi kere çok yedi işte. Yarın tam 7 aylık oluyoruz 😊

Bence memeye tekrar dönmesinin en önemli yolu ten temasını arttırmanız. Birlikte duş alın, çıplak göğsünüze bebişinizi temas ettirin (illa emmesi şart değil başlarda) bu şekilde aranızdaki meme bağını guclendirebilirsiniz. Emzirmenin duygusal bir bağ üzerine kurulu olduğuna inanıyorum.

Kizlar bu arada bizimkinin boynunda yaklaşık 2 aydır böyle bir iz oluştu ve ne yapsak geçmiyor. Doktora whatsappdan sordum. Pişik dedi. Hergun sabunlu suyla yikayin dedi. Geçmedi . Tekrar yazdim. Hipokort krem tavsiye etti 3 gün boyunca surun dedi. Henuz almadim. Sizin bi tavsiyeniz var mi? Bu arada bu foto 3 hafta oncesine ait. Şuan daha da beyazladı ama geçmiyor. Az da olsa iz duruyor. Hafif kırmızı kaldı. O ilacı da sürmek istemedim biraz zararliymis.

Eklentiler

• 20200419_184103.webp
    20200419_184103.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 57
Asiri hareketli bebislerin anneleri,sizinkilerde de snki dikkat daginikligi varmis gibi mi ? Ugur cok hareketli yerinde saniye durmuyor.Mama yedirirken de hep dikkati daginik gibi.Gozleriyle bir oyuncaga bakarken diger eliyle ters taraftaki baska bir oyuncagi aliyor.Dikkat eksikligi daha bu aylarda belli olur mu ?
Aynen bizimki de inanılmaz hareketli ve dediğin gibi cnm. Hiçbirşeye odaklanamiyor. Yeni bir oyuncak ya da nesne verdiğimde odaklanıp oynama süresi 15 20 saniye. Sonra hemen bırakıyor. Emerken bile hareketli. Asla memeye tam odaklanamıyor. Babası odaya girince hemen kafayı çeviriyor. Üst kattan çit sesi gelse bırakıp kafayı çeviriyor. Gozleri de ayiriyor. Bakiniyor ses nerden geldi. Ne oldu ne bitti. Herşeyden haberi olacak 🤣

Ama ben hiç dikkat eksikliği olarak düşünmemiştim. Olabilir mi ki acaba 😳

Back
X