2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
1 yaş gibi daha da tatlı oluyorlar. Herşeyi anlıyorlar. Hayvan sesleri çıkarmaya çalışıyorlar 😊
Aynen bi de buyudukce daha da baglaniyor insan. Odadan cikinca arkamdan agliyor o bile cok hosuma gidiyor :) konusmaya baslasalar bi an once minnoslar :)

Kizlar 2 gun sonra 7 aylik olucaz. 3 ogun ek gida veriyorum fazla degil dimi? Sabah kahvalti,oglen meyveli yogurt aksam ustu de corba. Aralarda da emziriyorum.
Toplam miktarın iki çay bardağını geçmemesi gerekiyor bu aylarda. 6-9 arası 2 çay bardağı9-12 arası 3 çay bardagi.
İster 1 kerede ister 10 öğünde ver. Önemli olan miktar.

Bizimde idrar azaldı. Ben de suyunu türk kahvesi fincanı ile istediği kadar veriyorum.

Canım hayırdır neden kortizon kullandın çok ağır bir ilac..

Ek gıda ya bizde alisamadik Ne zaman eline versem kendi kendine daha iyi yiyor. Asla kaşığa ağız açmıyor. O yüzden sebze ve meyve yiyor,Blw usulü. Çorba , püre yok..

Canım salatalık verme, ne olur ne olmaz. 1 yaşına kadar pişmemiş sebze ve meyve vermeyin Allah korusun.

Ben peynir yaptım @XSIDE tarifini vermişti sağolsun. Parmak gibi kestim buzluğa attım. Hergun bı parmak ondan yiyor, sonra ekmeğin içini ıslatıp üzerine tereyağı sürüp ne kada r yerse yediriyorum. Bı kaşık da keçi boynuzu pekmezi. Yarın yumurta sarısı denicem. Lezzet organik ten aldım bakalım. Bı inceleyiin isterseniz intagaramda var. Hoşuma gitti.

Allah analı babalı büyütsün 🧿🧿 ne güzel arkadaş gibi büyürler ikisi de.

Gene de dikkat et canim salçalı baharatlı yedirme Tavuk suyu için organik tavuk mu alıyorsunuz

Aman canım çok şükür Geçmiş olsun onla..Her hastalık geriye atıyor yavruları..
Benim oğlan da kaşığa ağzını açmıyor. Eline silikon kaşık veriyorum. Onu kemiriyor. Onu ağzına götürmek için ağzını açtıkça ben oteli kaşığı sokuyorum ufaktan alışıyor. Ama bugün mesela hiç açmadı hep tukurdu, yoğurt bardakla verdim baya iyi içti yani.

Bebeğine omlet başlayan oldu mu. Haşlanmış yumurta yediği. Zaman sindiremiyor, akşama kadar kusuyor. Acaba omlet yiyebilir mi diye düşünüyorum
Sadece sindirememek değil alerjisi olabilir mi ki sürekli kusması normal değil.
Yumurtanın en zararsız hali 10 dk haşlanmış hali haşlanmış dokunuyorsa bence omlet için bir süre beklesen daha iyi olur. Bir de bebek keki gibi bir şey yapabilirsin. Fırınlanmış halin dokunma ihtimali daha az. Bir de öyle denesen... Sadece sarısı ile.

Ya bu ek gıda ne zormuş. Gecen ayları arıyorum resmen. Kahvaltı ve akşam üzeri ara öğün iyi de öğlen sebze-çorba öğününde hep reddediyor. Kaşığa vuruyor ağzını kitliyor. Zorlamıyorum yesin diye ama o öğünde napmam lazım? Öyle bırakmak mı lazım yoksa yerine anne sütü yada mama mı vermek lazım
Her öğünden hemen sonra emzirmek gerekiyor. Bebek ne kadar yediyse kalan boşluğuna anne sütü alıyor. Az yediyse çok anne sütü alıyor. Çok yediyse az anne sütü alıyor.

Sadece sindirememek değil alerjisi olabilir mi ki sürekli kusması normal değil.
Yumurtanın en zararsız hali 10 dk haşlanmış hali haşlanmış dokunuyorsa bence omlet için bir süre beklesen daha iyi olur. Bir de bebek keki gibi bir şey yapabilirsin. Fırınlanmış halin dokunma ihtimali daha az. Bir de öyle denesen... Sadece sarısı ile.
İlk başladığımız da kusma sıkıntısı yoktu hiç. Sonradan başladı bu durum. 10 dakika haşlıyorum bende evet. Az az çıkarıyor yumurtayı akşama kadar. Bir süre vermeyi kestim bakalım. Sonradan tekrar deneyeceğim. Keknde deneyebilirim evet. Bir bakayım tariflere sağol

Bebeğine omlet başlayan oldu mu. Haşlanmış yumurta yediği. Zaman sindiremiyor, akşama kadar kusuyor. Acaba omlet yiyebilir mi diye düşünüyorum
Omlete 8. Ayda başlamayı düşünüyorum şuan erken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca haşlanmış yumurta bebek için en rahat sindirebilecegi türden yani eğer haslamada kusuyosa omlet için kesin erken. Bu ara ben sarısını çok sulandiriyorum yoksa yiyemiyo.
Düdüklüde kemik kaynıyor benim gözlerin kapanıyor.migros ta fide marka varmış katkisiz deniyor deneyen varmı.hem onlar 24 saat kaynıyormus beninki 2 saat oldu bastılar beni saatlerce kaynamasi gerekiyor.
Canım kesinlikle hazır alma çünkü biz normalde evde yapıp konserveleyip dolaba koyuyoruz ve merak ettik açıkta kalırsa ne olur diye ve bozuldu. Marketlerde gördüklerim hep açıkta kaliyo yani eğer sağlam kalıyorsa kesinlikle koruyucu vardır.
Kizlar 2 gun sonra 7 aylik olucaz. 3 ogun ek gida veriyorum fazla degil dimi? Sabah kahvalti,oglen meyveli yogurt aksam ustu de corba. Aralarda da emziriyorum.
Ben de üç öğün veriyorum ama miktar önemli sanırım toplam 1.5-2 çay bardağı civarı oluyodur.
Zera benimki de tuzsuz yemiyor. Bende az tuzlu corba veriyorum yoksa hic yemeyecek. Sende boyle soyleyince icime su serptin yalniz degilmisim :)
Tuz bu dönemde kesinlikle zararlı böbrekleri tuzu sindirebilecek ve buna uzun süre dayanabilecek güce sahip değil. Ben de dahil anneler olarak ek gıda da çok aceleci oluyoruz ve bu bizi hata yapmaya sürüklüyo. Tuz ,salça kesinlikle olmamalı. Zaten her şeyi bu dönemde aşkla zevkle yiyen bebek sayısı çok az . Yani yemiyo diye kendinizi uzmayin ve yedirmek için bu tip yöntemlere basvurmayin.

Omlete 8. Ayda başlamayı düşünüyorum şuan erken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca haşlanmış yumurta bebek için en rahat sindirebilecegi türden yani eğer haslamada kusuyosa omlet için kesin erken. Bu ara ben sarısını çok sulandiriyorum yoksa yiyemiyo.

Canım kesinlikle hazır alma çünkü biz normalde evde yapıp konserveleyip dolaba koyuyoruz ve merak ettik açıkta kalırsa ne olur diye ve bozuldu. Marketlerde gördüklerim hep açıkta kaliyo yani eğer sağlam kalıyorsa kesinlikle koruyucu vardır.

Ben de üç öğün veriyorum ama miktar önemli sanırım toplam 1.5-2 çay bardağı civarı oluyodur.

Tuz bu dönemde kesinlikle zararlı böbrekleri tuzu sindirebilecek ve buna uzun süre dayanabilecek güce sahip değil. Ben de dahil anneler olarak ek gıda da çok aceleci oluyoruz ve bu bizi hata yapmaya sürüklüyo. Tuz ,salça kesinlikle olmamalı. Zaten her şeyi bu dönemde aşkla zevkle yiyen bebek sayısı çok az . Yani yemiyo diye kendinizi uzmayin ve yedirmek için bu tip yöntemlere basvurmayin.
Bebeğim 2 gün sonra 8 aylık olacak. 15 gün daha bekleyim bakalım

Bebeğim 2 gün sonra 8 aylık olacak. 15 gün daha bekleyim bakalım
Yumurta konusunda bence siz acele etmeyin önce haslamaya alışsın . Belki yumurtaya farklı şeyler eklerseniz yemesi kolaylaşır çünkü bence yumurta diğer yiyecekler gibi değil sarısı ağzı sariyo bebeklerin kusması zorlanması normal bence yani aleejiden dolayı mı kusuyo yoksa yerken zorlandığı için mı kusuyo onu anlamak lazım gibi

Yumurta konusunda bence siz acele etmeyin önce haslamaya alışsın . Belki yumurtaya farklı şeyler eklerseniz yemesi kolaylaşır çünkü bence yumurta diğer yiyecekler gibi değil sarısı ağzı sariyo bebeklerin kusması zorlanması normal bence yani aleejiden dolayı mı kusuyo yoksa yerken zorlandığı için mı kusuyo onu anlamak lazım gibi
Aslında sevmiyor diye karıştırarak yediriyorum. Muz, peynir falan. Çok da severek yiyor. Alerji kalıyor tek sanırım. Ya da yumurtayı sindiremiyor

Aslında sevmiyor diye karıştırarak yediriyorum. Muz, peynir falan. Çok da severek yiyor. Alerji kalıyor tek sanırım. Ya da yumurtayı sindiremiyor
Bebekler içgüdüseldir, nasıl ki anne memesini bulabiliyor, daha 1dogar doğmaz memeyi bulabiliyor, memeye gagalama yapıp sütü indiriyor, masaj yapıyor vs. besinlere yaklaşımı da Yemekleri yemiyorsa inan ona dokunuyordur. O yüzden ben kesinlikle şu surecte karışım taraftarı değilim, her şeyi tek tek sunmak gerek. Biliyorum hepimiz her şeyi yemesini istiyoruz ama bebeğin hem tek tek besinlerin tadını öğrenmesi hem de dokunan şeye yemeyerek istemeyerek tepki vermesi için tek tek sunmak en iyisi.

Dun gece perisan olduk saat basi aglayarak uyandi. Telefondan ninni acarak ayni zamanda oglum canim cicim yaparak elini tutarak geri uyuttum hep. Yanimda yatirdim. Sabah kalktik babasına gitmiyor kucagimdan inmiyor. Babasi almaya çalışınca agliyor falan

Bir yerimi agriyor anlamadım. Damaklari mi agriyor dis mi cikariyor karni mi agriyor nedir

Bütün gece elimi tutarak uykuya daldi:KK43:

Kizlar,Emre dizanteri oldugundan beri sadece sivi seyler verdim ya da muhallebi.Dun ezdigim muzu yedieeyim dedim bikac kasik ogurdu.Su amda asla puturlu istemiyor.Tamam duzeltilmis 6 bucuk aylik ta bayadir ek gidadayiz.Napicam ben ?Cok uzuluyorum ya alisamazsa diye.Cok kafama taktim.

Dun gece perisan olduk saat basi aglayarak uyandi. Telefondan ninni acarak ayni zamanda oglum canim cicim yaparak elini tutarak geri uyuttum hep. Yanimda yatirdim. Sabah kalktik babasına gitmiyor kucagimdan inmiyor. Babasi almaya çalışınca agliyor falan

Bir yerimi agriyor anlamadım. Damaklari mi agriyor dis mi cikariyor karni mi agriyor nedir

Kulağı mı ağrıdı acaba bi yerinde bi sıkıntı vardı belliki ama belkide karnı ağrıyordu

Birkaç gün önce benzerini yaşadım.Ek gıda olarak kıyma verdigimden şüphe etmiştim gece sürekli ve ağlayarak uyanmasını.Ama devam ediyor.Muhtemelen diş bizimki.Damak şişmişti ama artık yukardan da gözüküyor beyazlık.İnsallah artık gelir kendiside.Hos hu gelse sonra yanindaki gelicek,sonra usttekiler.Disler tamamlanana dek böyleyse halimiz yaman 🙈

Back
X