2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
]

Hepimiz biseyler yaşıyoruz sanırım. Allah kolaylık versin hepimize. Evet eşim görevde annem.ve babam yanımda yardım etmeye çalışıyorlar ama benim istediğim gibi olmayınca hiç bir şey içime sinmiyo. O yüzden herşeye yetmeye çalışıyorum . Sanırım benim sorunum bu her şeye yetmeye çalışmak sanki benden başkası beceremez düşüncesi içime sinmemesi
Bende ayni herseyin duzgun olmasini istiyorum ama yetisemiyorum stres yapiyorum ayni dedigin gibi camdan cikip bagirasim geliyor kendi kendimi sakinlestirmeye calisiyorum sagligim yerinde bi derdim yok esim gardiyan simdi evde ama gene gidecek o olmayinca tek cocuga bakmak daha zor annem gelip gidiyor ama oda yoruluyor yasi var biraz ve kiyamiyorum. Artik saldim nasil mesela suan mutfakta kahvalti bulasigi cogu oda daginik ayagimda kizim uyuyor, saldim artik yoksa olmuyor kendimi uzuyorum daha rahat olmaya bakiyorum bide nasilsa gelen giden yok diye rahatlatiyorum kendimi.ben mutsuz oldummu evdekilerde mutsuz oluyor sende neyi kendine dert yapiyorsan rahatlamaya bak oldugu kadar olsun.uykuna dikkat et annenler bakarken 1 2 saat uyumaya bakal yemene dikkat et tatli seyler yemeyi dene ve hep emzir insallah sutun gelir hersey gececek esin gelse bi disari cikabilsek hersey gececek

Ben el atmazsam tam olmaz düşüncesi işte bu tipler herşeye dahil olup iyisi olsun düzgün olsun diyen tipler zaten bizim psikiyatri ye ihtiyacimiz var .ben gebelik öncesi ilacda kullanıyordum çokta iyi geliyordu. aksi taktirde büyük kıza hiç tahammülüm yok.o ergenliğe girdi ben delirme yoluna girdim . süt olayi bitince ilk işim tekrar ilaç için dr a gitmek.terapi beni kesmiyor.ilac mg düşük ama bana yetiyor.hamdolsun halledilmeyecek sorunlarım yok ama ilaç alip bu sinirlilik ve aklimda sürekli gezen kötü seneryo halimi terk etmem lazim.
Bu durumun bebekle anne olmakla ilgisi yok bizim yasanmisliklarimiz, olaylara yaklaşım tarzimiz ve aileden gelen huzursuzlukla ilgisi var bence.
Mutlu anne mutlu bebekse benim tedavin belli.yoksa bana süper sorunsuz bir hayatta verseler ben illa ordada bir eksik bir hata bulurum.
Ayni ben ya esimide buyuzden cok uzuyorum . Mesela eve misafir gelecek acayip stres yapiyorum veya piknige gidecegiz hep bi stres hali esime kizmaya basliyorum kendim yetisemiyince mutlu animi berbat ediyorum hersey duzgun hersey 4 4 luk olmuyor kabullensem bi hersey guzel olacakta

Bende ayni herseyin duzgun olmasini istiyorum ama yetisemiyorum stres yapiyorum ayni dedigin gibi camdan cikip bagirasim geliyor kendi kendimi sakinlestirmeye calisiyorum sagligim yerinde bi derdim yok esim gardiyan simdi evde ama gene gidecek o olmayinca tek cocuga bakmak daha zor annem gelip gidiyor ama oda yoruluyor yasi var biraz ve kiyamiyorum. Artik saldim nasil mesela suan mutfakta kahvalti bulasigi cogu oda daginik ayagimda kizim uyuyor, saldim artik yoksa olmuyor kendimi uzuyorum daha rahat olmaya bakiyorum bide nasilsa gelen giden yok diye rahatlatiyorum kendimi.ben mutsuz oldummu evdekilerde mutsuz oluyor sende neyi kendine dert yapiyorsan rahatlamaya bak oldugu kadar olsun.uykuna dikkat et annenler bakarken 1 2 saat uyumaya bakal yemene dikkat et tatli seyler yemeyi dene ve hep emzir insallah sutun gelir hersey gececek esin gelse bi disari cikabilsek hersey gececek
Mesajın için çok teşekkür ederim. Arada böyle dalgalaniyo içim şükür şuan iyiyim eşim gelmedi ve hala geleceğine dair bi ibare yok. Bu konu aşırı sinirlerimi bozuyo herkes normal hayatına dönmeye başladı herşey serbest ama onlar gelemiyo.
Sütüm de ben toparlaninca geldi şükür. Çok teşekkür ederim. Allah hepimize güç kuvvet kolaylık versin. Bazen çok basit şeyler bile insanın üzerinde ağırlaşıyo.

Kızlar bugün you tube da uyku meleği kanalında bi videoya denk geldim . Eğer bebeğiniz saglikliysa 9. Ayda artık gece beslebmesine ihtiyacı yoktur diyo. Bu yapılan yeni bi arastirmaymis eskiden farklı bi görüş hakimmis söyledi ama unuttum şimdi. Uyku kalitesi için önemliymiş. Artık alışkanlık ,yorgunluk gibi nedenlerle uyanırlar diyo. Size de bilgi vereyim dedim.
Zaten bugün doğru dedikleeine yarın sakın yapmayin diyorlar .dogrularin sürekli değiştiği bir düzen.hee evet uyumadan güzel yemisse bencede gece uyanmalar ya akışkanlık ya ağrı sıkıntısıdir ona katılıyorum ama yarın bunuda degistiriebilirler.
Ben size bir şey sorucam ya, yumurtlama dönemi doğumdan sonra çok ağrılı geçen var mı? Düzenli adet görmüyorum daha üç kere falan oldu toplasan ama sanırım yumurta oluşumu olan üç beş günde çok kıvranıyorum ağrıdan akıntıda çok oluyor, var mı yaşayan, devam ederse doktora gidicem artık istemeye istemeye. Şüpheye düşüp test bile yaptım
Ben tuplugasyon oldum onunla ilgisi varmı bilmiyorum ama yoğun olup ağrısız oluyorum.birde regl dönemi suyu arttirinca daha ağrısız ve rahat geçiyor benim.
Ben hiç anlamazdım da iki üç aydır biraz ağrı çekiyorum bazı günler ona bağladım ama bu ay ki baya şiddetli oluyor. İşr başlamaya bir ay kaldı ama ne belim ne dişlerim ne bu iş, on bin bakımına girsem yeridir
30 bin bakim olmasin o yeme bizi şimdi.

Ayni ben ya esimide buyuzden cok uzuyorum . Mesela eve misafir gelecek acayip stres yapiyorum veya piknige gidecegiz hep bi stres hali esime kizmaya basliyorum kendim yetisemiyince mutlu animi berbat ediyorum hersey duzgun hersey 4 4 luk olmuyor kabullensem bi hersey guzel olacakta
Kabullenemezsin ki bu senin elinde değil bizimde değil yasanmisliklar ve bunun ruhumuzda bıraktığı yikimlardan kaynaklı.o yüzden ben destek alınca iyi oluyorum süt olayı sonrası ilk iş gidicem.yoksa ben mutsuz ev halki mutsuz bu sekildede yıpratıcı oluyor hepimiz için.

Zaten bugün doğru dedikleeine yarın sakın yapmayin diyorlar .dogrularin sürekli değiştiği bir düzen.hee evet uyumadan güzel yemisse bencede gece uyanmalar ya akışkanlık ya ağrı sıkıntısıdir ona katılıyorum ama yarın bunuda degistiriebilirler.

Ben tuplugasyon oldum onunla ilgisi varmı bilmiyorum ama yoğun olup ağrısız oluyorum.birde regl dönemi suyu arttirinca daha ağrısız ve rahat geçiyor benim.

30 bin bakim olmasin o yeme bizi şimdi.

Sıksan yüz bin bakımı bile olur bu gidişle, alttan beşinci diş de patlamış bugün gördüm çocuk çığlık çığlığa tiz tiz bağırıyo o bağırdıkça benim göz seğiriyor. Yemek için ağzını açıyo mesela ama sanki ben zorla açmışım gibi bağırıyor bi sinirle alıyo yiyo korkuyorum ben çocuğumdan😂

26 Haziran da iş başı yapicam.oncesi kalan süt izinleri 13-14 gün yapıyor toplumu kullanayim haftalık 1 gün mü diye patronla konuşucam ama hiç konuşasimda yok işe dönesimde yok.ama şartlar gereği dönmek zorundayım.ev kredi borcu var bizimde 😔 eşim idare ediyordu ama pandemi dönemi 2 ay maaş alamaması sarstı.
Kızımda 2 aylikken dönmüştüm işe ilk zamanlar zor oluyor ama mucbur olunca alışıyorsun.en azından şimdi 9 aya yakın birakicam.Komsumuz bakacak genç bir kadin evler arasi 1 bina var.İnsallah kolay olur hepimiz için.

Hergün İstanbul İzmit mi gidip geliyorsun çok zor.zaten günde 3-4 saat yolda gider.benim saatlerim 9-18 iş yeride araba ile 10 dk uzaklikta ona rağmen gidesim yok ama el mecbur başlayacağım , bir yandands daha iyi olur diyorum.eve kadin alma işini düzene sokup her hafta alıcam yoksa haftasonu sürekli temizlik ile geçiyor.bende çocuklarla vakit geciririm umarım.hayaller ve hayatlara bu sefer takilmam umarım.
Kadın ne zaman gelip temizlik yapıyor? Ben ne zaman cagirsam tüm gün başını beklediğim için çocukla ilgilenemedim nasıl bir çözüm buldun buna

Kızlar bugün you tube da uyku meleği kanalında bi videoya denk geldim . Eğer bebeğiniz saglikliysa 9. Ayda artık gece beslebmesine ihtiyacı yoktur diyo. Bu yapılan yeni bi arastirmaymis eskiden farklı bi görüş hakimmis söyledi ama unuttum şimdi. Uyku kalitesi için önemliymiş. Artık alışkanlık ,yorgunluk gibi nedenlerle uyanırlar diyo. Size de bilgi vereyim dedim.
Bebeğin gece beslenmesine en çok duygusal olarak ihtiyacı oluyor. Ben 12 aydan önce kesilmesini tasvip etmiyorum. Tüm olay uyku değil. O bebek bir yeri agridiginda korktugunda uyanıp emmek istiyor. Ve emzirmediginde onun yaşadığı psikolojik etki de çok kötü. 13 aylıkken bıraktırdım büyüğe ve inan hala o pişmanlığı yaşarım, mecburi bıraktığımız halde. Gece 3'te uyanıp az beklemedi sabah olmasini.... çocuğun ilk kelimelwrinden biri Güneş oldu, çünkü güneşin uyanmasını beklerdi her gece... Emzirdigim an geri başa dönecekti. Dişi var hastalığı var... Onun yerine gecede bir defa emmeye devam etmesi en mantıklısı.

Travel bebek arabamızı satıp daha hafif ve kullanışlı bi araba almayı düşünüyorum. Önereceginiz bir marka model var mı acaba 1500 tl üstünde olmayan?

Kadın ne zaman gelip temizlik yapıyor? Ben ne zaman cagirsam tüm gün başını beklediğim için çocukla ilgilenemedim nasıl bir çözüm buldun buna
Ben calışırken cumalari geliyordu ama bizin iş yerinede gelen bayan başında falan durmuyordum.simdi cumalari dolu beni sok bi araya diycem ya prs ya cuma gelsin yine

Bebeğin gece beslenmesine en çok duygusal olarak ihtiyacı oluyor. Ben 12 aydan önce kesilmesini tasvip etmiyorum. Tüm olay uyku değil. O bebek bir yeri agridiginda korktugunda uyanıp emmek istiyor. Ve emzirmediginde onun yaşadığı psikolojik etki de çok kötü. 13 aylıkken bıraktırdım büyüğe ve inan hala o pişmanlığı yaşarım, mecburi bıraktığımız halde. Gece 3'te uyanıp az beklemedi sabah olmasini.... çocuğun ilk kelimelwrinden biri Güneş oldu, çünkü güneşin uyanmasını beklerdi her gece... Emzirdigim an geri başa dönecekti. Dişi var hastalığı var... Onun yerine gecede bir defa emmeye devam etmesi en mantıklısı.
Valla ben kendim dayanamıyorum , dayanana basarabilene helal olsun . Zaten her bebek farklı , ihtiyaçları da farklı. Ben normalde biraktirmistim gece emmelerini artık ihtiyaç duymuyodu ama son bir buçuk haftadır yeniden başladık. İhtiyaçlar da süreç içerisinde değişiyor. Şimdi tekrar bırakmaya başladık

Migrosta büyüyo nun probiyotik yoğurt mayasini aldım yaptım ama yoğurt ayrandan az kıvamlı birşey oldu.yarin yine baybmix ile mayaliycam .bu böyle mi oluyor benmi beceremedim.2 gündür içine yulaf ile veriyorum ama sade yogurt yesin istiyorun

Ekin in 6 disi birden geliyor. Cok yoruldum basim agriyor. Perisanim, bakinsizliktan olcem nerdeyse.
Bizim alt iki diş kabarikken ayni zamanda üst ikinin yanlarida şişmişti .alt iki diş patladı 1 ay olacak büyüdüler bile ama üst ikinin sıkıntısı halen devam ve daha patlamadi.kabariklarin hepsi birden patlarsa bu kadar huzursuzluğa şanslısın demektir, birkerede kurtulur inşallah.

Bizim alt iki diş kabarikken ayni zamanda üst ikinin yanlarida şişmişti .alt iki diş patladı 1 ay olacak büyüdüler bile ama üst ikinin sıkıntısı halen devam ve daha patlamadi.kabariklarin hepsi birden patlarsa bu kadar huzursuzluğa şanslısın demektir, birkerede kurtulur inşallah.
Alt iki cikti gorunuyor yanlarindakiler cikmak uzere ust iki bayagi kabarik. Dun doktora gittik atesi 39 gordu. Doktor 6 si da geliyor dedi 🤦🏻‍♀️

Ekin in 6 disi birden geliyor. Cok yoruldum basim agriyor. Perisanim, bakinsizliktan olcem nerdeyse.
Biz de bir ayda beşledik, valla Allah kolaylık versin size de. iki gündür çığlık çığlığa yapışık yaşıyoruz yatağında bile yatmıyor bişey yerken ağlıyor saçlarım diken diken oldu artık

Migrosta büyüyo nun probiyotik yoğurt mayasini aldım yaptım ama yoğurt ayrandan az kıvamlı birşey oldu.yarin yine baybmix ile mayaliycam .bu böyle mi oluyor benmi beceremedim.2 gündür içine yulaf ile veriyorum ama sade yogurt yesin istiyorun
Bende buyuyo ile mayaliyorum gayet güzel tutuyor seninki tutmadıysa benimki sansa tutuyo demekki 🤣🤣

Back
X